Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : AZ MSZP-t nem érdekli az erdélyi autonómia, a Fidesz álszent

AZ MSZP-t nem érdekli az erdélyi autonómia, a Fidesz álszent

  2006.11.18. 18:08

2006.11.15. kuruc.info - Az MSZP szerint Románia január elsejei európai uniós csatlakozásával Magyarországnak újabb partnere lesz ahhoz, hogy egyes ügyekben fellépjen - mondta Kozma József, az MSZP országgyűlési képviselője a csütörtöki román-magyar kormányüléssel kapcsolatban. A Fidesz értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a magyar kormány miért nem veti fel az erdélyi magyarok autonómiájának kérdését a tárgyalásokon. A legnagyobb ellenzéki párt arról hallgat, hogy Románia uniós csatlakozásának feltétel nélküli megszavazásával ők is hozzájárultak hazánk utolsó zsarolási potenciáljának feladásához.

A szomszédos állam csatlakozása egészen új helyzetet teremt. Magyarországnak 2007-től az EU-ban olyan újabb partnere lesz, akivel közös érdekek alapján tud fellépni egyes ügyekben - közölte az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke, a közös ügyek között említve az erdélyi magyarság boldogulását.
Mint mondta, az MSZP-frakció szerint Románia csatlakozásával "szétvágott területek, csoportok, ügyek egyesülhetnek". Kozma József szerint a kisebbségek jogait senki nem vitathatja el, és a csatlakozással kisebbségi ügyekben is elvárják az európai uniós normák érvényesítését.


A szocialista politikus közölte: autonómia ügyében egyetértenek a kormányzat álláspontjával, amely támogatja a romániai magyarság érdekképviseletének autonómiával kapcsolatos törekvéseit.
Kozma József rámutatott: az autonómiának a többségi és a kisebbségi nemzet megállapodásán kell alapulnia, abban támogatják a romániai magyarságot, hogy sikeres megállapodásra tudjon jutni mind az autonómia, mind a kisebbségi törvény kérdésben. A képviselő szerint különös jelentősége van annak, hogy a két ország nemzeti fejlesztési terveit összehangolják. Ez nem csak lehetőség, de az Európai Területi Együttműködés tekintetében kötelezettség is - fűzte hozzá. Kifejtette: az együttműködés keretében a határ menti régiók fejlesztésére az unió következő költségvetéséből Magyarország számára 120 milliárd forint, Románia számára 70 milliárd forint áll rendelkezésre.


Kozma József elmondta: arra számítanak, hogy a közös kormányülésen szóba kerül a Sapientia egyetem akkreditációja is. Hozzátette: az MSZP-frakció kezdeményezi, hogy a magyar és a román parlament külügyi bizottsága vegye fel a kapcsolatot, és tekintse át a kormányülésen születendő együttműködés eredményeit.


A Fidesz azzal vádolja a szocikat, amit ő is megtett


Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke az MTI-nek az mondta: a Fidesz értetlenül áll az előtt, hogy a magyar kormány nem kívánja felvetni a tárgyalásokon az autonómia kérdését, annak ellenére, hogy az erdélyi magyarság, Markó Bélától Tőkés Lászlóig, az RMDSZ-től a Nemzeti Tanácsokig ezt igényli. Az pedig egyenesen cinikus hozzáállás a szocialistáktól, hogy a román kormánytól várják az autonómia felvetését - mondta az ellenzéki politikus. Kérdés, hogy Románia Fidesz által is megszavazott feltétel nélküli csatlakozása után mivel tudná a budapesti kormány rávenni a bukarestit az autonómia elismerésére. Németh Zsolt hangsúlyozta: a Fidesz szerint az, hogy érdemi eredmény nélkül zárul a román-magyar kormányülés, megkérdőjelezi a közös kormányülések értelmét.


Véleménye szerint a Kozma József által elmondott javaslatok olyan problémákról szólnak, amelyek megoldására az Európai Unióban nincs szükség legfelső szintű találkozókra, hanem a tárcaközi érintkezés keretében rendezik őket.


(MN - Kuruc.info)


Kapcsolódó cikkek:

Basescu: Székelyföldnek nem lesz területi autonómiája
  2006.11.13. 13:03

> Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

 



 




       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség