Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Az autonómiák létjogosultsága III

További cikkek e témában:

A megtekintéshez Acrobat Reader szükséges

 

Autonómiák Európában és a Kárpát-medencében tovább >>


A Magyar Magánegyetem kérdése Vajdaságban
Kisebbségi Jogok a Nemzetközi Jogban
A régiók és autonómiák Európája felé: Skócia és Wales a belső önrendelkezés útján
Autonomia és az új világrend
Státustörvény és történelmi párhuzamok
Lehet-e számítani az európai Unióra?
A státustörvény ismertetése
Állampolgárság vagy státusztörvény?
Az évezred búcsúztatója - A magyarság helyzete és kilátásai a Kárpát-medencében
Romániában elfogadták a kisebbségi nyelvtörvényt
Nemzetállamiság és autonómia Romániában
Az autonómia dilemmái Vajdaságban
A magyar kisebbségpolitika bukása a VajdaságbanAz autonómia témához kapcsolódó további újabb cikkek :

A regionalizmus és az autonómia az EU-ban tovább >>

Vajdasági autonómia koncepció

Az SZNT autonómia-tervezete 

Eva Maria Barki javaslata  : A revízót és a széles körü autonómiát is követelni kell ! Az EU még a jelenlegi autonómiák státuszát is veszélyzeteti !

Bövülhet a baszk autonómia, tanulság a magyarság számára:Tovább >>

Tökés László :

Tőkés László püspök úr előadása a Székely Nemzeti Tanács és az erdélyi autonómia kérdésében, 2004. február 28-án, a Budapesti Bartók Béla Unitárius Egyházközség templomában (1092, Bp. Hőgyes Endre u.3.sz. alatt)  

http://www.unitarius.hu/eloadasok/tokes_laszlo_eloadas.htm  

 

A délvidéki atrocitások antológiája angol nyelven:

A magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) jóvoltából a világhálóra került a feltárt vajdasági magyarellenes atrocitások háttere és idörendje angol nyelven, képanyaggal együtt. Megtekinthetö a képre kattintva ( folyamatosan frissítve ) : 

report

 Megjelent az Európai Parlament (EP) 2005. január 28-31-e között Vajdaságban járt öt tagú tényfeltáró bizottságának jelentése angolul. Mint ismeretes, a Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) gyakornoka, Ronyecz Zsuzsanna is részt vett január 29-én azon a szabadkai meghallgatáson, amelyen a vajdasági civil szervezetek tájékoztatták az EP delegációját a tartományban tapasztalt kisebbségellenes hullám hátteréről. A HHRF felújította angol nyelvű vajdasági jelentését, amely 2005. március 31-ig, már összesen 102 kisebbségellenes incidens leírását tartalmazza 34 oldalon fényképekkel és személyes tanúvallomásokkal alátámasztva. Ebben az évben eddig 11 ismert incidens történt, köztük 8 azóta, hogy az EP tényfeltáró bizottsága befejezte látogatását Szerbiában. (Forrás:HHRF)

 

Magyar Emberi Jogok Alapítvány ( HHRF - Hungarian Human Rights Foundation )

Hungarian Human Rights Foundation
 
NEW YORK, Tel: 212-289-5488, e-mail: hamos@hhrf.org
BUDAPEST, Tel: 441-3297, 3298; e-mail: papp@hhrf.org
KOLOZSVÁR, Tel: 0742-490169, e-mail: mazs@hhrf.org

Elkobzott Egyházi Ingatlanok Adatbázisa

HHRF archívum

Monitor

 

Hungarian Human Rights Foundation - HHRF
(Magyar Emberi Jogok Alapítvány)

-- 28 éve a magyar kisebbségek szolgálatában --


A kulisszák mögött

A Hungarian Human Rights Foundation (HHRF) -- eredetileg Committee for Human Rights in Rumania -- 1976 óta nemzetközi erőket mozgósít a Kárpát-medencében kisebbségben élő hárommilliós magyarság megsegítésére, támogatására és emberjogi helyzetének javítására. A HHRF folyamatosan tájékoztatja az Egyesült Államok kormányát, a fontosabb nemzetközi emberjogi, kulturális és társadalmi szervezeteket valamint a sajtóközvéleményt.

Bő negyedszázados munkássága első felében (1976-1989), a HHRF legfontosabb célja volt a kisebbségben élő magyarság elleni jogsértésekre irányítani az amerikai és nemzetközi döntéshozók figyelmét: a szervezet 27-szer tett tanúvallomást a Kongresszus előtt, 10 Helsinki Utókonferencián vett részt, tömegtüntetéseket rendezett nyugati nagyvárosokban, 3 egész oldalas újsághirdetést helyezett el a két legrangosabb amerikai napilapban, tanulmányok és könyvek tucatjait jelentette meg, rádióműsort szerkesztett. Az Alapítvány tevékenységének egyik kimagasló eredménye 1987-ben született meg, amikor a Kongresszus négy alkalommal szavazta le a Ceausescu-rendszert jutalmazó Legnagyobb Vámkedvezményt (Most-Favored-Nation status-t). A New York-i HHRF iroda -- budapesti és kolozsvári fiókjaira támaszkodva -- azóta is folyamatosan tájékoztatja a washingtoni döntéshozókat a határon túli magyar kisebbséget érintő fejleményekről, gondoskodva arról, hogy az adminisztráció és a törvényhozás rendelkezzen minden szükséges információval, amikor e közösségeknek otthont adó országok vezetőivel tárgyal, vagy őket érintő döntéseket hoz.

A kommunizmus bukása óta

Az Alapítvány tevékenysége 1990 óta jelentősen kibővült. Az emberek és információk szabad áramlása új lehetőségeket teremtett az amerikai és nemzetközi politikai tényezők hiteles tájékoztatására. A HHRF nemcsak munkamódszereket dolgozott ki a megnyíló lehetőségek kiaknázására -- amelyek gyümölcseit immár tizenhárom éve élvezi a magyar kisebbség --, hanem szemléletében is igazodott a változó körülményekhez. Folytatva az addig hatékony panaszpolitikát, az Alapítvány következetesen ismerteti az érem másik oldalát is: a viharos történelmű Kelet-Közép-Európában, ahol népek, népcsoportok erőszakos módszerekkel próbálják rendezni területi követeléseiket és érdekkülönbségeiket, a magyar kisebbség képezi az alternatív, békés utat. A határon túli magyar közösségek nem a feszültség forrásai, hanem az újszerű megoldások, a jobb jövő és a kiút tevékeny kimunkálói, a térség biztonságának kulcsfontosságú tényezői.

Az Alapítvány közhasznú tevékenysége az alábbi hat területre bontható:

1. Internetfejlesztés

A külföld tájékoztatásának leggyorsabb és leghitelesebb forrását a magyar nyelvű kisebbségi sajtótermékek és érdekvédelmi szervezetek Interneten megjelenő anyagai adják. Az Alapítvány 1995 óta fenntartott internetes honlapgyűjteménye, a határon túli magyar közösség sajtó- és kulturális kiadványainak információs központja. A honlapgyűjtemény emelkedő népszerűségét számadatok is jelzik: a mintegy 80 honlapot számláló honlapcsaládunk 2004 szeptemberében összesen több mint 2,5 millió megkeresést kapott 95 ezer különböző számítógépről a világ 83 országából.

Továbbra is nagy érdeklődés mutatkozik kárpát-medencei valamint nyugati szervezetek és sajtótermékek részéről, hogy megjelenhessenek a világhálón. A felerősítés és önállóság irányelvével összhangban, a HHRF módszere az, hogy a kezdeti technikai segítség és eszközök átadása után, ezek az orgánumok minél függetlenebbül tudják biztosítani internetes jelenlétüket és elvégezni az ehhez szükséges munkát. Az Alapítványunk által kiírt folyamatos pályázat [link a pályázat szövegéhez] útján ehhez korlátlan és ingyenes tárhelyet biztosítunk.

2. A HHRF budapesti irodájának tevékenysége

Az 1987 óta működő budapesti HHRF-iroda összekötő kapocs a határon túli magyar közösségek, magyar kormányzati és társadalmi erők, valamint az Alapítvány New York-i irodája és az amerikai döntéshozók között. Az Alapítvány egyaránt ragaszkodik ideológiai függetlenségéhez és a döntéshozó tényezőkkel való együttműködéshez. Integratív erőként, pro-aktív módon igyekszik hatni közös célok megvalósítása érdekében. 1989 óta három magyar miniszterelnök méltatta az Alapítvány munkásságát: Antall József támogató levélben biztatott további munkára, a Horn-kormány 1995-ben a Kisebbségekért Díjjal jutalmazta erőfeszítéseinket, az Orbán-kabinet pedig 2001-ben a Magyar Köztársaság Középkeresztjével tüntette ki az Alapítvány elnökét és egyben a szervezet társalapítóját, Hámos Lászlót. Az Alapítvány az eddigi hét Magyar Állandó Értekezlet mindegyikén részt vett.

3. Gyakornoki program

A HHRF 1984 óta tevékenysége hatékonyságának növelése, valamint az Alapítvány fiatalon tartása érdekében létrehozta gyakornoki programját, az Ellenpontok egyik munkatársáról elnevezett Kertész Attila Ösztöndíjalap keretein belül. A program eddig összesen 38, a világ különböző részéről érkező gyakornoknak -- 1989 óta tizennégy Kelet-Közép-Európában élő magyar kisebbségi fiatalnak -- biztosított lehetőséget, hogy a HHRF New York-i irodájában dolgozzon egy 9 hónaptól egy évig terjedő időszakra. A pályázati anyagok elbírálása és személyes beszélgetések alapján kiválasztott fiatalok rendszerint már lakhelyükön elkezdik az együttműködést az Alapítvánnyal. Ezt követően a budapesti HHRF-irodában folytatják munkájukat egy 3-6 hónapos próba időszak alatt, és csak ezután utaznak az Egyesült Államokba. Itt alkalmuk nyílik közvetlen, mindennapos munkakapcsolatba kerülni azokkal a kormányzati és nem-kormányzati intézményekkel, személyekkel, akik befolyással lehetnek közösségeik politikai törekvéseinek megítélésében.

Az ösztöndíjprogram elősegíti a jövő generáció legkiválóbbjainak szakemberré képzését egy olyan területen, ahol a professzionalizmus elsőrendű követelmény. Lehetőséget ad ezeknek a fiataloknak, hogy kitörve a mesterségesen elszigetelt élettereik kötöttségéből megismerkedhessenek a más kulturális hagyományból kiinduló amerikai pragmatizmussal. Az itt szerzett tapasztalat önbizalmat, határozott fellépést és kezdeményező-készséget eredményez.

4. Angol nyelvű ismeretterjesztés (Hungarian Minorities Monitor)

Az Alapítvány vezérelve, hogy csendes, kitartó, tájékoztató háttérmunkával igyekszik rábírni nemzetközi politikai tényezőket a kisebbségi magyarság igényeinek pártfogására. A HHRF rendszeresen nyújt hiteles, magas színvonalú, angol nyelvű tájékoztatást elektronikus és nyomtatott formában a Hungarian Minorities Monitor útján.

5. Közvetlen kapcsolatteremtő program

A HHRF napirendjét százszázalékosan a Kárpát-medence magyar kisebbségeinek törekvései határozzák meg. Az Alapítvány napi kapcsolatban áll a legitim érdekképviseleti szervezetekkel és 1990 óta 27 erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai magyar politikusnak szervezett tárgyalás-sorozatot Washingtonban a Fehér Házban, a Külügyminisztériumban és a Kongresszusban. E találkozók lehetővé teszik az amerikai döntéshozók számára, hogy első kézből szerezzenek ismereteket és közvetlen benyomást azokról a térséget érintő kérdésekről, amelyekben dönteniük kell.

1990. márciusában a HHRF három hetes észak-amerikai körutat szervezett Tőkés Lászlónak, amely során találkozott idősebb George Bush elnökkel és Brian Mulroney kanadai miniszterelnökkel, valamint az amerikai és kanadai közélet számos fontos személyiségével. 1990. júniusában az Alapítvány megszervezte Sütő András fehér házi és kongresszusi látogatását. 1991 és 1995 során hasonlóképpen lehetőséget biztosított Domokos Géza és Tőkés László washingtoni és New York-i látogatásaira. 1992-ben a vajdasági Ágoston András amerikai útjára került sor. 1995. júliusában a három felvidéki magyar párt vezetőjét, Bugár Bélát, Duray Miklóst és Á. Nagy Lászlót látta vendégül a HHRF Washingtonban. Markó Béla 1997. áprilisi útja alkalmából 39 találkozót jött létre a HHRF közbenjárására az amerikai szenátus, képviselőház, a Fehér Ház és a külügyminisztérium, valamint a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap képviselőivel. 1999. decemberében Józsa Lászlónak, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnökének szervezett az Alapítvány egy négy napos, 14 találkozóból álló washingtoni látogatás-sorozatot. 2000. októberében a döntő jelentőségű romániai választások előestéjén Markó Béla és Eckstein-Kovács Péter vett részt egy közel 30 találkozóból álló 4 napos washingtoni körúton. Az Alapítvány társszervezőként 2001. június 28-án egy egynapos nemzetközi konferenciát rendezett Washingtonban a Capitolium épületében a vajdasági autonómia helyreállításáról. A magas rangú kormánytisztviselőket, nemzetközi szaktekintélyeket és kongresszusi munkatársakat is felvonultató konferencián a régióból előadónak Józsa Lászlót és Nenad Canakot hívta meg.

6. Nemzetközi támogatásgyűjtés a magyar kisebbségi felsőoktatás javára

2001. október 28-án a HHRF hivatalosan, szerződésben vállalta a nemzetközi támogatásgyűjtést a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) javára. Az Alapítvány azóta 145 ezer amerikai dollárt gyűjtött készpénzben és felajánlásokban az EMTE-nek. Így, a HHRF közreműködésével a nyugati magyarság is kiveszi részét a magyar parlamenti pártok által támogatott cél megvalósításában. Megnyerte két magyar világhírű tudós, a néhai Teller Ede és a Nobel-díjas Oláh György támogatását, akik vállalták az egyetem nemzetközi tanácsadó testületének elnöki tisztségét.

Emellett Alapítványunk a '80-as évek óta közvetít adományokat a kisebbségi magyar közösségek részére. Legutóbb 2003 augusztusában gyűjtöttünk 12 ezer dollárt a kézdivásárhelyi elítéltek részére, amelyből kilenc éven át biztosítjuk Reiner Antal és Héjja Dezső megélhetési és orvosi költségeit. Adományozóink jóvoltából ösztöndíjprogramot is működtetünk a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem magyar irodalom tanszékén. Magyarországi és észak-amerikai adakozók részére a HHRF adóból levonható igazolást állít ki, és biztosítja az összeg eljuttatását a kedvezményezettekhez.

További nemzetközi kisebbségi jogvédelmi szervezetek:

 
-- Európa --

EBESZ Nemzeti Kisebbségi FőbiztosEuropean Centre for Minority Issues (Kisebbségi Ügyek Európai Központja)Európa TanácsEurópa Tanács - kisebbségi ügyekEuropean Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (Rasszizmus és Idegenellenesség Európai Megfigyelő Központja)Federal Union of European Nationalities (FUEN) (Európai Nemzetiségek Szövetségi Egylete)Jugend Europäischer Volksgruppen (Európai Nemzetiségek Fiataljai)

-- ENSZ --

ENSZ Emberi Jogok FőbiztosaENSZ Kisebbségekkel Foglalkozó Munkacsoport ENSZ Menekültügyi FőbiztosTovábbi linkek ENSZ és egyéb nemzetközi szervezetekhezENSZ

-- egyéb linkek --

Amnesty InternationalGlobalRights.orgHuman Rights Interactive NetworkHuman Rights LibraryHuman Rights WatchHuman Rights WebInternational Helsinki Federation for Human RightsInternational League for Human RightsInternational Organization for Migration (Nemzetközi Migrációs Hivatal)MRG - Minority Rights Group (kisebbségi jogok)^

 Egyéb  linkek

A XVIII-XIX. század etnikai viszonyai Tolna megyébenFöldes Csaba: Nemzeti és etnikai kisebbségek MagyarországonKormánybeszámoló a Magyar Köztársaság területén élő nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről - 2001. októberMuravidék Baráti Kör Kulturális EgyesületVág - Duna - Ipoly Eurorégió Oktatási Központ, Kisebbségi Akadémia - Esztergom 

 

 
 
-- egyéb linkek --
 

 

hdimg0.gif img99.gif timg0.gif

 

Tanulmányok a nemzeti kisebbség kérdéseiről

INTERNET RESOURCES ON MINORITY RIGHTS

 

1

 

Brüsszel támogatja az Autonómia csatornát

Autonómia konferencia

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!