Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hitetlenkedök-idézetek
Idézet egy internetes fórumból a mai "tájékozott" fiatalság egyik képviselöjének véleménye saját magunkról néhány nappal a december 5-i népszavazás elött.A neveket és a forrást nem említem, mert nem ez a lényeg :
 
2004.nov.30.
 
" Tisztelt  xy !
 
Honnan veszed az alábbi a légből kapott valótlanságokat?
Idézem szavaid:
"Európa jó részében nem tudják,mi az hogy magyar,mi az hogy Magyarország.
-Aki mégis tudja,annak nagy része nem tud a mostani kettõs állampolgárságos hercehurcáról
Vagy más szemszögbõl:
-az európai népek legjava (akik egyaltalán tudják,kik a magyarok) köp már most a magyar szó hallatán "

Igenis tudják Európában, hogy mi az hogy, magyar és azt is ,hogy hol van Magyarország.
Az vitathatatlan tény, hogy a szlovákok, románok, szerbek,horvátok, lengyelek, osztrákok, ukránok, csehek, németek és az oroszok  tudják, hogy hol van Magyarország, hisz még az egyszerű ember is ismeri annyira a történelmet
 vagy részese volt az eseméneknek,hogy ez igaz legyen.
Ami a nyugat-európai embereket illeti, a műveltebb
ek ismerik a történelmből Magyarország európában betöltött szerepét vagy a  magyarokat a sok magyar hírességről , művészről, tudósról .Tudod Te egyáltalán hány nyelvre fordították le Madách Az ember tragédiája című művét? Tudod, hogy hány Nobel-díjas tudóst adtunk a világnak, és még mennyi olyan magyar származású tudós van  aki korszakalkotó felfedezése miatt ezt megérdemelte volna? Nem kezdem el sorolni, mert erre egy külön szobát lehetne nyitni. Tudod, hogy Liszt Ferenc Második magyar rapszódiáját világszerte ismerik? Tudod, hogy Japánban Kodály-módszerrel oktatják a zenét az iskolákban?
Maradjunk csak Európánál és vegyük az iskolázatlan nyugat-európai embereket: ezek is ismerik Magyarországot és a magyarokat mert ,ha másként nem akkor sportolóink révén. A spanyolok tudják ki volt Puskás Öcsi, az olaszok jól tudják,hogy milyen ellenfél a magyar vízilabda válogatott, de a műveltebb olaszok azt is tudják, hogy ki volt Mátyás királyunk nápolyi felesége és itáliai történetírója ( Beatrixról és Bonfiniról van szó). Hidd el akik ezt tudják, azok tudják azt is hogy Mátyásnak volt egy nevezetes könyvtára is (Bibliotheca Corviniana) és azt is tudják, hogy a reneszánsz felvirágoztatását Magyarországon itáliai művészek segítségével végezte .
A franciák tudják ki volt Károly Róbert és elég sok francia turistával találkozhatsz nyáron Visegrádon.Mostanában elég nagy számban települnek át Magyarországra írek,  ezek szerint ők is tudják azt, hogy hol van Magyarország.  A finnek is tudják,hogy hol élünk, de megnyugtatlak a többi észak-európai ország is tudja,sőt folyamatosan csábítják Norvégiába, Svédországba dolgozni az egészségügyi dolgozókat.
A hollandokról sem lehet elmondani, hogy nem jártak volna még a Balatonon.

Ne állíts légy szíves valótlanságokat !

A kettős állampolgárságról: ez Európában bevett  szokás, nem csupán a nyugati országokban, hanem a volt Varsói Szerződés országaiban is ismert.
Csupán mi vagyunk még a kivételek, akik ezt az intézményt még nem voltunk képesek mindezidáig bevezetni.
 
Erre cirkuszra, amely a kettős állampolgárság körül zajlik nem "'köpnek" külföldről -hisz ezt egy sima parlamenti döntéssel még az Antall-kormány idejében meg kellett volna szavaznia a képviselőknek- hanem éppen fordítva nevetnek rajta. Számunkra szomorú, másoknak a káröröm tárgya. Már az EU-ban is tudnak a dologról, hisz EU-s alkotmányjogász véleményét is kikérték hivatalból, az EU nem gördít akadályt a kettös állampolgárság intézménye elé.
Ezen az
adok-kapok számolgatáson gunyorosan nevetnek markukban a tót, román és szerb emberek, azon, hogy micsoda gyökértelen, talajvesztett, kicsinyeskedő, irigy , saját magát felmorzsoló, önpusztító nemzetté sikerült zülleszteni a magyarságot. Hisz őbennük sokkal nagyobb az összetartó erő,mint bennünk, ebben látják és érzik saját erejüket. Önáluk a magukat szocialistának, demokratának vagy nemzeti oldalon állónak valló képviselők is  egyformán nemzeti érzelműek és ennek megfelelően büszkén vallják magukat szlováknak, szerbnek, horvátnak stb. és így is viselkednek akkor, amikor nemzeti kérdések fölötti döntésekről van szó. Ez pártok fölötti kérdés. Az egészséges nacionalizmus egy védőpajzs a nemzet körül, ezt Európában minden nemzet tudja és gyakorolja is, csak mi nem. Ezért vagyunk gyengék és önpusztítók.  
Azon is röhögnek, hogy
még mindig milyen erős a bolsevik uralom Magyarországon , akik önekik nyújtanak segítséget megalázkodássukkal a külhonba szakadt magyarok gyökértelenítésében.

Felháborító, hogy még egy kívülálló is észreveszi ezt a nemzetrombolást, például Hannes Swoboda EU-s szocialista frakcióalelnök kifogásolta Kovács László magatartását a második meghallgatása után, amikor  azt mondta, hogy egy magyar kollégájuk a meghallgatáson „nem tudta teljesíteni a hazafiság minimumát” ( Kovács a globalista demagóg szöveget mondta és a magyar gazdaságnak ártó vámszabályozásról beszélt ).

Tulajdonképpen  gyávaságunkon nevetnek. Ennek a megosztottságnak kifejezetten örülnek a szomszédos országok, ugyanis ez a kufár gondolkodás a garanciája annak, hogy nincs már nemzeti egység és nincs már erős magyar nemzet ,mely az elszakított részeken élők számára a teljes asszimiláció zökkenőmentes véghezvitelét jelenti .Mindig is benne volt úgy a szlovákokban, szerbekben, románokban ,hogy ellophassák a történelmünket, nagyjainkat a múltból, egy örökös kisebbrendűségi komplexus, egy naggyá lenni akarás hajtja őket, akár történelemhamisítások, lopások,hazudozások árán is.

Akik pedig nincsenek közvetlen közelünkben- a spanyolok, portugálok, finnek megdöbbenéssel  tapasztalhatják ,hogy milyen mélységekbe süllyedtünk, hisz Spanyolország és Portugália is megadja a lehetőséget a Dél-Amerikában élő testvérei számára a kettős állampolgárság gyors megszerzésére , de a finnországi svédeket is tárt karokkal fogadja Svédország azon kívül, hogy egy tömbben élhetnek Finnországban egy autonómiában.

Tehát az állításodról, hogy ki köp most a magyarokra a távoli külföldről , akik szerinted nem  nagyon ismerik a magyarokat azt nem tudom, de hogy saját magunkat köpködjük le az biztos. Mindez azért van mert pártkérdést csinálnak egy nemzeti ügyből pusztán hatalomvágyból és azért ,mert a csonka országban élő nemzetrészből egy birkanyájat csináltak az elmúlt 50 év alatt . Mára a „szocialista embertípusból” kialakították a zsugori,  konzumidióta, önző, egymást eltaposó, anyagias, hitetlen, eltorzult , nemzeti érzelmektől mentes embert.  "

Válasz XY-nak.

Nyílt levélben búcsúznak történészek Hiller István volt történésztől


Hol lenne ma Magyarország, ha a török hódoltság 150 éve alatt a felvidéki és az erdélyi politikai elit csupán alamizsnát küldözgetett volna az akkori "határon túli magyaroknak", például Buda, Pest és az Alföld magyar lakosságának? Az akkori anyaországok, a Királyság és Erdély magyarjai azonban - politikai és gazdasági ellentéteik dacára is - generációkon át megőrizték az összetartozás gondolatát ("három ország, egy haza"), és végül hatalmas áldozatok árán megmentették a magyarságot a jövő számára.

December 5-én az aktív választók olyan arányban mondtak IGEN-t a magyar nemzet egységére, mint amekkora parlamenti többséggel (3%) a mai kormányzat a közhatalmat gyakorolja. Másfél évtizeddel a rendszerváltozás után a népszavazás legégetőbb sorskérdésünket a közfigyelem középpontjába helyezte. Arra kérjük tehát a magyar kormányt és a nemzetért felelősséget érző egész politikai elitet, hogy rövid távú szempontjain felülemelkedve haladéktalanul kezdje meg azon törvény előkészítését, amely a magyar nemzet összes tagjának - kérelemre - megadja a magyar állam útlevelét. Szégyenletesnek tartjuk ugyanis, hogy a magyar kormány legfőbb személyiségei (a határon túli szervezetek együttes kérése ellenére) nyíltan állást foglaltak a nemzet legalább szimbolikus egyesítésével szemben. Történeti kutatásaink alapján kijelenthetjük, hogy ilyen határainktól sem Nyugatra, sem Keletre nem fordult még elő Európa történetében. Közmegegyezéssel most még van esély arra, hogy a mai politikai elit minden tagja elődeihez hasonlóan méltó helyet foglalhasson el a történeti emlékezetben, és Magyarország végre a sok országban élő magyarság közös hazájává válhasson.

Budapest, 2004. december 8.

Ablonczy Balázs, Aradi Gábor, Ábrahám Barna, Ágoston Gábor, Bagi Bániel, Balogh Piroska, Barbarics Zsuzsa, Bán Péter, Benda Borbála, Bene Sándor, Bertényi Iván, ifj. Bertényi Iván, Bitskey István, Bódy Zsombor, Borhi László, Botos Máté, Buza János, Czoch Gábor, Dávid Géza, Dienes Dénes, Erdélyi Gabriella, Farbaky Péter, Fata Márta, Fekete Csaba, Feld István, Fodor Pál, Font Márta, Friedery Lívia Enikő, Gáborjáni Szabó Botond, Granasztói György, Grynaeus András, Halmos Károly, Hausner Gábor, Hegedűs András, Heltai János, Hermann Róbert, Horvát Cecília, Horváth Gergely Krisztián, K. Lengyel Zsolt, Kis Domokos Dániel, Kiss Gergely, Kiss Károly, Kocsis András, Koltai András, Korpás Zoltán, Kordé Zoltán, Kósa László, Kóta Péter, Kóthay Katalin, Kovács I. Gábor, Kruppa Tamás, Lengvári István, Mészáros Kálmán, Molnár Antal, Monok István, Monostori Martina, Moskovszky Éva, Oborni Teréz, Ö. Kovács József, Paál Vince, Papp Sándor, Pálffy Géza, Petrovics István, Petrőczi Éva, Pócza Kálmán, Radó Bálint, Rácz György, Sashalmi Endre, Sághy Marianne, Sárkány Mihály, Solymosi
László, Sudár Balázs, Szabó András, Szende László, Szíjártó István, Szilágyi Márton, Szovák Kornél, Szögi László, Szulovszky János, Takács Miklós, Toma Katalin, Tóth Árpád, Tóth Ferenc, Tóth Zoltán, Tusor Péter, Urbán Aladár, Ujváry Gábor, Varga J. János, Varga Szabolcs, Vári András, Várkonyi Gábor, Vásáry István, Veszprémy László, Vida Tivadar, Völgyesi Orsolya, Zakar Péter, Zágorhidi Czigány Balázs, Zsidi Vilmo
s

 2004. december 8. www.kettosallampolgarsag.hu

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK