Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Mit akar Kövér László és a FIDESZ ? Egy héten belül két felháborítóan ellentmondásos nyilatkozat !

Mit akar Kövér László és a FIDESZ ? Egy héten belül két felháborítóan ellentmondásos nyilatkozat !

  2005.07.22. 17:52

A közönséget mindenekelőtt a december 5-ével kapcsolatos vélemények érdekelték. Kövér László felelőtlen, eleve bukásra ítélt és semmilyen hasznot nem hozó kezdeményezésnek mondta a népszavazást. Kijelentette, hogy aki ilyet tesz nem méltó arra, hogy a nemzet érdekében szóljon. Erre a közönség soraiból hangos elutasító morajlás volt a válasz. Kifejtette azt is, hogy a Fidesz bele lett kényszerítve az eseményekbe. Úgy kellet nekik a népszavazás, mint púp a hátukra. Szerinte a december 5-e óriási károkat okozott, mert kiábrándította az embereket. "Olyan ez, mint, amikor rájön a kisgyermek, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyfát" - mondta Kövér. Tovább érvelve kifejtette, hogy elképzelhetetlen következményekkel járna, ha a külhoni magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot, mert főként a fiatalok elköltöznének a szülőföldjükről.

2005. július 22. [11:20:20], Vajdaság ma

Kövér László felelőtlen kezdeményezésnek mondta a népszavazást


A szerbek "sokkal okosabbak", mint a magyarok?

A zentai VI. Nyári Ifjúsági Játékok keretében "Az Európai Unión belül és kívül" címmel lakossági találkozóra hívták Duray Miklóst, Kovács Miklóst, Tőkés Lászlót, Kövér Lászlót, Kasza Józsefet és Ágoston Andrást. Közülük többen már csak azért sem lehettek ott, mert nem tudták időben beszerezni a kötelező vízumot. Végül az érdeklődők Egeresi Sándor, Toró T. Tibor és Kövér László előadását hallgathatták meg.
A közönséget mindenekelőtt a december 5-ével kapcsolatos vélemények érdekelték. Kövér László felelőtlen, eleve bukásra ítélt és semmilyen hasznot nem hozó kezdeményezésnek mondta a népszavazást. Kijelentette, hogy aki ilyet tesz nem méltó arra, hogy a nemzet érdekében szóljon. Erre a közönség soraiból hangos elutasító morajlás volt a válasz. Kifejtette azt is, hogy a Fidesz bele lett kényszerítve az eseményekbe. Úgy kellet nekik a népszavazás, mint púp a hátukra. Szerinte a december 5-e óriási károkat okozott, mert kiábrándította az embereket. "Olyan ez, mint, amikor rájön a kisgyermek, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyfát" - mondta Kövér. Tovább érvelve kifejtette, hogy elképzelhetetlen következményekkel járna, ha a külhoni magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot, mert főként a fiatalok elköltöznének a szülőföldjükről. Ezt hallva valaki azt kiáltotta a közönség soraiból, hogy "demagógia". Mégis mindenki azon az érvelésen csodálkozott el leginkább, amikor azt
hallották, hogy senki sem tudja Magyarországon, hogy az állampolgárság megadásával milyen törvényi előírásokat, szabályozásokat kellene még megváltoztatni. A hallgatóságból többen megemlítették, hogy akkor a szerbek valószínűleg "sokkal okosabbak", mint a magyarok, mert ismerik a saját törvényeiket, és pillanatok alatt megoldották az országhatárokon kívül élő szerb emberek szerb állampolgársági kérdését.
Felvetődött az a kérdés is, hogy a Fidesz miért vonta meg az MVSZ anyagi támogatását, amire Kövér azt válaszolta, hogy azért mert az MVSZ-el nem lehet beszélni, a legtöbb szervezettel rossz viszonyban van. Volt, aki megjegyezte, hogy ennek az elméletnek ellent mond az a tény, hogy Orbán Viktor még az új elnök megválasztása előtt megmondta, hogy "nem lesz pénz, ha nem az ő jelöltjüket válassza elnökké az MVSZ". Arra a kérdésre, hogy a Fidesz miért támadja olyan hevesen az MVSZ elnökét, nem volt egyenes válasz, csak annyit tudott meg a hallgatóság, hogy legyen elég az a magyarázat, hogy ha már így tesz a Fidesz, akkor annak oka is van.
Forrás: MVSZ Sajtószolgálat

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=1633

 

 
 
Kövér: A kettős állampolgárság az egyetlen megoldás
[ 2005-07-16 - 08:36:47 , Erdély ma , Kárpátalja hetilap ]

Mondjuk ki nyíltan, hogy a szegénység Kárpátalján a legnyomasztóbb – közölte egy kárpátaljai találkozó után Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, aki leszögezte: december ötödike és az EU-s bővítés után, új alapokra kell helyezni a jövőképünket.

Felsőszinevéren a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem, vagy ahogy a KMKSZ-tagok emlegetik, a „Fidesz-tábor" vendége és előadója volt – a rendezvény történetében már harmadízben – Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke, akit a párt és a KMKSZ közötti viszonyról, az anyaországi szövetség határon túli magyarsággal kapcsolatos koncepciójáról, a schengeni szerződés magyarországi érvénybe lépése utáni terveikről kérdezett a Kárpátalja című hetilap.

Nagyon sokban hasonlít egymásra a Fidesz és a KMKSZ, és ez az alapja a két szervezet közötti kapcsolatnak – mondta Kövér. Kovács Miklóst, a KMKSZ vezetőjét idézve hangsúlyozta: a kárpátaljai 150 ezer fős közösségnek a léte többé-kevésbé csoda: hiszen az elmúlt tizenegynéhány év demográfiai, migrációs folyamatai eredményeképpen ennek a közösségnek már nem kellene léteznie, hogyha olyan mértékben indult volna fogyásnak, mint például a délvidéki vagy akár az erdélyi magyarság.

Egzisztenciális, anyagi értelemben ez a régió van a legrosszabb helyzetben. Emiatt sokak számára nem egészen világos, hogy mi tartja itt az embereket a szülőföldjükön – közölte. Szerinte az egyik tényező a KMKSZ és annak vezetése, amelyik 15 éve reményt nyújtva tűzön-vízen át kitart nemcsak a saját közössége mellett, hanem egymás mellett is. Azok az emberek, akik meghatározói az itteni magyarságnak, egymással is olyan emberi, érzelmi, baráti viszonyban vannak, ami nagyon szimpatikus a politikus számára. – Ehhez hasonlóan a Fidesz politikai sikereit is az tette lehetővé az elmúlt 15 évben, hogy azok az emberek, akik valaha a szövetséget létrehozták, egymással mindig szolidárisak voltak és mindig kitartottak azok mellett az örök érvényű pozitív alapértékek mellett, amelyek nélkül egyetlen demokratikus politikai szervezet sem lehet tartósan sikeres – vélekedett.

Ami a kárpátaljai magyarság jelenlegi helyzetét és jövőjét illeti, Kövér László leszögezte: mondjuk ki nyíltan, hogy a szegénység itt a legnyomasztóbb, és a legnehezebbek az életfeltételek, a kilátástalanság itt a legnagyobb. Rövidtávon ezek a problémák nehezen kezelhetők, de amennyiben az anyaország és annak a gazdasága újra megerősödik, figyelembe véve az Európai Unió bővülését is, talán egy határon átnyúló gazdasági kapcsolatrendszer kiterjesztése és élénkítése hoz majd némi enyhülést e vonatkozásban is. A Fidesz országos választmányának elnöke bizakodik abban, hogy ennél rosszabb már nem lesz, és rövidesen javulni fog a kárpátaljai magyarság helyzete.

„Ez alapvetően tőlünk függ, hiszen Ukrajnán belül is vannak pozitív fejlemények, mert az a hatalomváltás, ami történt, mindenképpen orientációváltást jelent. Úgy tűnik, Ukrajna Európa felé fordul, amivel óhatatlanul együtt jár, hogy azokat az emberi élet számára élhetőbb feltételeket teremtő normákat is át kell vennie az országnak, amelyeket a tőle nyugatra elterülő államok gyakorolnak. Ennek lesznek gazdasági és reményeink szerint politikai vonatkozásai is" mondta a politkus. Hozzátette: talán elfogadtathatók lesznek olyan törvények a nem túl távoli jövőben, amelyek megnyugtatóan rendezik a kárpátaljai magyarság jövőjét.

Mindig volt, de most, december ötödike és az európai uniós bővítés után, új alapokra kell helyezni a jövőképünket, ami a magyar nemzet határmódosítás nélküli újraegyesítését illeti, ahogyan ezt megfogalmaztuk már 2002. előtt is – közölte. A státustörvényről is szó esett a fórumon, amelyet tönkretett a jelenlegi MSZP-SZDSZ-koalíció. A politikus szerint nekik köszönhető a „rossz emlékű" eredménnyel zárult népszavazás is, amelynek negatív lelki, erkölcsi, politikai következményeit is számba kell venni, amikor egy másfajta stratégiát kezdenek felépíteni. Ezeknek a munkálatai most zajlanak éppen, ugyanúgy, ahogy a Fidesz más műhelyeiben az egyéb természetű programok megfogalmazása is.

Hangsúlyozta: vezérgondolatként azt tudná elmondani, hogy meg kell próbálni a szemléletváltást elérni nemcsak az anyaországban, hanem a határokon kívül élő közösségeken belül is a tekintetben, hogy túl kell lépnünk azon a gondolkodáson, amely különbséget tesz az anyaország, illetve az elszakított közösségek között. Egyszer és mindenkorra minden kérdést: gazdaságit, kulturálist, oktatásit, politikait, egyéb ügyes-bajos dolgot úgy kell felfogni és olyan keretbe beilleszteni, hogy ne legyen határon túli ügy, csak magyar ügy.

Az előadását követően sokan az iránt érdeklődtek, hogy ha a Fidesz nyerné meg a 2006-os parlamenti választást, számíthatnának-e a kárpátaljai magyarok kettős állampolgárságra, mire Kövér László azt válaszolta: mára szerinte már csak ez az egy lehetőség maradt. Mind Kárpátalján, mind Erdélyben és a Felvidéken másképp látták ezt mindaddig, amíg a státustörvény működött, amíg abból levezethetőek voltak pozitív perspektívák.

„A mai helyzetben kialakult egy határon túli, de mondhatnám azt is, hogy egy össznemzeti egység a kettős állampolgárság ügye mellett, bármennyire is mást mutatott a népszavazás eredménye" mondta. Szerinte a magyar értelmiség színe-java a kettős állampolgárság mellett sorakozott fel, politikai beállítottságtól függetlenül. Ha pedig ezt a magyar szellemi elitben meglévő egységes kiállást figyelembe vesszük, akkor nem lehet kérdés, hogy amennyiben majd a törvényhozáson belüli matematikai erőviszonyok lehetőséget adnak rá, meg kell oldanunk ezt a problémát. Most már nem lehet visszahátrálni a státustörvény eredeti platformjára, az ma már kevés.

Forrás: Kárpátalja című hetilap ,Erdély maBotrány Zentán: Kövér a kettős állampolgárság ellen agitált

www.kettosallampolgarsag.hu 2005, július 21. 14:56

"Kövér, aki valójában mindig is esküdt ellenfele volt az ügynek (december 5-e után Erdélyben kikotyogta, hogy csak azért támogatták az igent, mert belátták, hogy a nemet nehéz megmagyarázni szimpatizánsaiknak), Zentán okozott botrányt az állampolgárság elleni "érveivel" és kényszerült hiteltelen magyarázkodásra. Múlt héten még ennek ellenkezőjét mondta Kárpátalján.." 

Néhányunknak már régebben feltűnt a Fidesz őszintétlen, kétszínű magatartása kettős állampolgárság-ügyben. Ne feledjük tavaly nyárig Németh, Kövér és más vezetők nyíltan, az MSZP-éhez részben hasonló, hazug érvekkel léptek fel több millió magyar magyar állampolgársága ellen. A kampány alatt, amelyre a Fidesz sajnált komolyabb összeget fordítani, legalább ez megszűnt, de december 5-e után ismét folytatódott a sunnyogás, az összevissza beszéd, májusban pedig az a szégyen esett meg, hogy még a nemzetáruló szocik közt is hat képviselő támogatta három fideszessel szemben az elszakítottak állampolgárságának helyreállítását az Országgyűlésben. Most Kövér, aki valójában mindig is esküdt ellenfele volt az ügynek (5-e után, Erdélyben járva kikotyogta, hogy csak azért támogatták az igent, mert belátták, hogy a nemet nehéz megmagyarázni szimpatizánsaiknak), Zentán okozott botrányt az állampolgárság elleni "érveivel" és kényszerült hiteltelen magyarázkodásra (múlt héten még ennek ellenkezőjét mondta Kárpátalján). Ne legyenek illúzióink: ez a párt lényegi kérdésekben, ezután is, ahogy eddig az elmúlt 15 év során, ha választania kell, le fog feküdni bizonyos brüsszeli, washingtoni stb. elvárásoknak a magyarság érdekeinek maradéktalan képviselete helyett, és nem fogja magától soha visszaadni az állampolgárságot. (kettosallampolgarsag.hu)

A szerbek „sokkal okosabbak”, mint a magyarok?

Kövér László magyarázkodásra kényszerült Zentán

Július 15-én a zentai VI. Nyári Ifjúsági Játékok keretében „Az Európai Unión belül és kívül” címmel lakossági találkozóra hívták Duray Miklóst, Kovács Miklóst, Tőkés Lászlót, Kövér Lászlót, Kasza Józsefet és Ágoston Andrást. Közülük többen már csak azért sem lehettek ott, mert nem tudták időben beszerezni a kötelező vízumot. Végül az érdeklődők Egeresi Sándor, Toró T. Tibor és Kövér László előadását hallgathatták meg.

A közönséget mindenekelőtt a december 5-ével kapcsolatos vélemények érdekelték. Kövér László felelőtlen, eleve bukásra ítélt és semmilyen hasznot nem hozó kezdeményezésnek mondta a népszavazást. Kijelentette, hogy aki ilyet tesz nem méltó arra, hogy a nemzet érdekében szóljon (kommentár: miféle fórum az - határon túli testvéreink számára - ahol a Fidesz vezető politikusa főkképpen az MVSZ szidalmazásával tölti az időt? Nem lett volna egyszerűbb, és tiszteségesebb, akár, ha már derogál neki, az MVSz szót ki sem ejtve a kettős állampolgárság feltétlen megadásáról beszélni, mint tette az Kárpátalján Kövér úr?). Erre a közönség soraiból hangos elutasító morajlás volt a válasz. Kifejtette azt is, hogy a FIDESZ bele lett kényszerítve az eseményekbe. Úgy kellett nekik a népszavazás, mint púp a hátukra. Szerinte a december 5-e óriási károkat okozott, mert kiábrándította az embereket. „Olyan ez, mint, amikor rájön a kisgyermek, hogy nem a Jézuska hozza a karácsonyfát” - mondta Kövér. Tovább érvelve kifejtette, hogy elképzelhetetlen következményekkel járna (felháborító gyurcsányi duma! - szerk.), ha a külhoni magyarok megkapnák a magyar állampolgárságot, mert főként a fiatalok elköltöznének a szülőföldjükről. Ezt hallva valaki azt kiáltotta a közönség soraiból, hogy „demagógia”. Mégis mindenki azon az érvelésen csodálkozott el leginkább, amikor azt hallották, hogy senki sem tudja Magyarországon, hogy az állampolgárság megadásával milyen törvényi előírásokat, szabályozásokat kellene még megváltoztatni. A hallgatóságból többen megemlítették, hogy akkor a szerbek valószínűleg „sokkal okosabbak”, mint a magyarok, mert ismerik a saját törvényeiket, és pillanatok alatt megoldották az országhatárokon kívül élő szerb emberek szerb állampolgársági kérdését.

Felvetődött az a kérdés is, hogy a FIDESZ miért vonta meg az MVSZ anyagi támogatását, amire Kövér azt válaszolta, hogy azért mert az MVSZ-el nem lehet beszélni, a legtöbb szervezettel rossz viszonyban van. Volt, aki megjegyezte, hogy ennek az elméletnek ellent mond az a tény, hogy Orbán Viktor még az új elnök megválasztása előtt megmondta, hogy „nem lesz pénz, ha nem az ő jelöltjüket válassza elnökké az MVSZ”. Arra a kérdésre, hogy a FIDESZ miért támadja olyan hevesen az MVSZ elnökét, nem volt egyenes válasz, csak annyit tudott meg a hallgatóság, hogy legyen elég az a magyarázat, hogy ha már így tesz a FIDESZ, akkor annak oka is van.

Sajnos, a több órás vita után, végül rossz szájízzel indultak haza az emberek.

Rácz Szabó László
Zenta
MVSZ sajtószolgálat-kettosallampolgarsag.hu
 
 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.