Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Változnak a honosítás és a visszahonosítás szabályai

Változnak a honosítás és a visszahonosítás szabályai

  2005.07.13. 15:49

Az állampolgárság módosításáról szóló törvény új rendelkezései novemberben illetve 2006. januárjában lépnek majd hatályba. A törvénymódosítás elsősorban a határon túli magyarok számára lesz kedvező, mert például akinek valamelyik felmenője magyar állampolgár volt, az a letelepedés engedélyezését követően azonnal benyújthatja a honosítási kérelmét.

Változnak a honosítás és a visszahonosítás szabályai
[ 2005-07-13 - 15:30:43 Erdély ma ]

Az állampolgárság módosításáról szóló törvény új rendelkezései novemberben illetve 2006. januárjában lépnek majd hatályba. A törvénymódosítás elsősorban a határon túli magyarok számára lesz kedvező, mert például akinek valamelyik felmenője magyar állampolgár volt, az a letelepedés engedélyezését követően azonnal benyújthatja a honosítási kérelmét.

Az állampolgárság módosításáról szóló törvény új rendelkezései novemberben illetve 2006. januárjában lépnek majd hatályba, de dr. Ugróczki Mária, az Alkotmánybíróság főtanácsadója mindenkinek azt tanácsolja, hogy még ezelőtt adja be a kérelmét, hiszen három hónap az átfutási idő, de az időpontot úgy érdemes kiválasztani, hogy a kérelem elintézésében már érződjék az új törvény hatása. A törvénymódosítás elsősorban a határon túli magyarok számára lesz kedvező, mert például akinek valamelyik felmenője magyar állampolgár volt, az a letelepedés engedélyezését követően azonnal benyújthatja a honosítási kérelmét, tehát nem kell egy évet várakozni, mint ahogy a jelenleg hatályos törvény szerint kell. Ez a könnyítés 2006. január 1-jén lép majd hatályba. További könnyítést jelent, hogy aki magyar nyelvű intézményben szerezte a bizonyítványát, legyen az középfokú oktatási intézmény vagy felsőfokú, annak nem kell állampolgársági vizsgát tenni. (Az mindegy, hogy határon túli vagy magyarországi iskola volt e.)

A törvénymódosítás a határidőben is jelentős változásokat hozott. Egyfelől rövidített bizonyos határidőket, másfelől határidőket állapított meg olyan eljárási szakaszokra, amik eddig nem voltak határidőhöz kötve. Például eddig nem volt határidőhöz kötve az, hogy amikor a köztársasági elnök döntése megérkezik a belügyminiszterhez, akkor a Belügyminisztériumnak az állampolgársági ügyekkel foglalkozó igazgatósága mennyi idő alatt köteles ezt a több száz emberre vonatkozó döntést szétválogatni és szétküldeni az ország különböző polgármesteri hivatalaihoz, hogy ott a honosítottak állampolgársági esküt tegyenek. Az új törvényben megállapított határidő 15 nap, ami tehát azt jelenti, hogy ha az állampolgársági kérelmet benyújtja valaki az anyakönyvvezetőnél, akkor azt öt nap alatt az anyakönyvvezetőnek fel kell terjesztenie a Belügyminisztériumba. A belügyminiszternek 12 hónap alatt kell eldöntenie, hogy mire tesz javaslatot a köztársasági elnöknél; azt javasolja-e, hogy a köztársasági elnök honosítsa a kérelmezőt, vagy azt, hogy ne honosítsa, mert nincsenek meg a honosítás feltételei. A visszahonosítási ügyeknél még jobban lerövidítették a határidőt, a belügyminiszteri ügyintézési határidő hat hónapra csökkent.

További könnyítés az is, hogyha valaki állampolgársági bizonyítványt kér, akkor a jogszabályban nincs már egy olyan rendelkezés, hogy csak magára vonatkozóan kérhet mindenki állampolgársági bizonyítványt. Örökösödési eljárásban gyakran probléma volt, hogy az örökös nem magáról akarta beszerezni az állampolgársági bizonyítványt, hanem arról, aki ráhagyta a vagyonát. Az új törvény szerint, ha valaki bizonyítani tudja, hogy jogos érdeke fűződik ahhoz, hogy egy másik emberről állampolgársági bizonyítványt kérjen, akkor ezt a kérelmet az állampolgársági igazgatóság teljesíti. Ennek az eljárásnak 1500 forint az illetéke, a többi állampolgársági eljárás viszont illetékmentes.

Magyar Rádió

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK