Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Révkomáromban provokáltak a szlovák neonácik.A szlovák rendőrség a magyarokat gumibotozta, négy személyt letartóztattak - MNO

Révkomáromban provokáltak a szlovák neonácik.A szlovák rendőrség a magyarokat gumibotozta, négy személyt letartóztattak - MNO

  2005.07.06. 09:16

2005. július 5. 21:08 MNO-összeállítás - Bőtös Botond Nem múlt el incidens nélkül a Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitost) neonáci társaság komáromi provokatív látogatása. A lakosok biztonságára több tucat városi és az ország más részéből érkező rendőr is vigyázott, de a városban akcióba léptek a rohamrendőrség egységei is, amikor a magyarellenes tüntetés elleni tiltakozásul a helyszínen magyarok is megjelentek.

Révkomáromban provokáltak a szlovák neonácik
A szlovák rendőrség a magyarokat gumibotozta, négy személyt letartóztattak

 

2005. július 5. 21:08


MNO-összeállítás - Bőtös Botond
Nem múlt el incidens nélkül a Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitost) neonáci társaság komáromi provokatív látogatása. A lakosok biztonságára több tucat városi és az ország más részéből érkező rendőr is vigyázott, de a városban akcióba léptek a rohamrendőrség egységei is, amikor a magyarellenes tüntetés elleni tiltakozásul a helyszínen magyarok is megjelentek.

Erőt is alkalmaztak a szlovák rohamrendőrség emberei, nehogy fizikai összecsapásra is sor kerüljön a Hitler csatlósállamaként fennállt első szlovák állam félkatonai szervezete, a Hlinka-gárda egyenruháira kísértetiesen emlékeztető öltözetet viselő szlovák szélsőjobboldaliak és a magyar ellentüntetők között – értesült a TASR szlovák távirati iroda. A hírügynökség szerint négy magyar állampolgárságú férfit őrizetbe vettek, de sérülés az eset során nem történt.

Csaknem harminc, fekete egyenruhás, nemzeti zászlókkal és különböző transzparensekkel felszerelkezett szlovák neonáci érkezett a dél-szlovákiai, túlnyomórészt magyarok által lakott Révkomárom városába, hogy itt emlékezzenek meg, állításuk szerint, a szláv írásbeliséget megteremtő két bizánci szerzetesről, illetve Cirill és Metód a mai szlovák területekre való érkezéséről. A Slovenska pospolitost „megemlékezéséből” a magyarellenes jelszavak mellett, nem hiányoztak aktuálpolitikai vélemények sem: támadták a szintén magyarellenességéről ismert Jan Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt elnökét, aki szerintük elárulta nemzetét. A felszólalók azon értékek mellett tettek hitet, amelyet ma Szlovákiában a nacionalista Matica slovenska kultúrális egyesület képvisel. – Révkomáromban tisztán megjelenik a szlovákiai magyar irredenták kegyetlen viselkedése, olyan szemtelenek, hogy a helyi Matica slovenska épületén is megtiltották a Cirill és Metód szobor felállítását – indokolta a gyűlés egyik felszólalója, miért választották a megemlékezés helyszínéül éppen Révkomárom városát.

Válságossá vált a helyzet, miután a szlovák neonácik által megszállt térre nagyjából negyven, jelszavakat – Ria, Ria, Hungária, Vesszen Trianon! – skandáló magyar ellentüntető érkezett. Kezdetben a szlovák demonstrálók szintén jelszavakat – Magyarok az Ural mögé, Szlovákia a miénk! – kiabáltak. Ekkor érkeztek meg a térre a rendőrség különleges egységei, hogy a két szemben álló tábor közé éles választóvonalat húzzanak és biztosítsák a város biztonságát. A biztonsági erők a TASR tudósítása szerint készen álltak a beavatkozásra. A kiérkező rendőri egységeknek bár azt sikerült megakadályozni, hogy a szembenálló két tábor fizikailag is összecsapjon, néhány magyar ellendemonstráló „megkapta a magáét” – áll a szlovák távirati iroda közleményében – mert a rendőrök néhányukat gumibottal kezdték ütlegelni. Három személyt letartóztattak.

– Egyszeri beavatkozás volt a náci német „Heil” köszöntés miatt, amiért a személyt elfogtuk és a rendőrségre bevittük, ahonnan a kihallgatás után szabadlábon távozhat – mondta el Jan Strak, a komáromi kerületi rendőrkapitányság igazgatójaa TASR-nak. Később a szlovák rendőrség még két magyar állampolgárt vett őrizetbe, mert azzal gyanúsíthatók, hogy a szlovák neonácik által megkoszorúzott Cirill és Metód emlékműhöz elhelyezett koszorúkat leszedték. A TASR információi szerint Budapestről és Győrből érkeztek a magyarországi ellentüntetők, de a magyar távirati iroda értesülései szerint szlovákiai magyarok is részt vettek a magyar-, cigány- és zsidóellenes felhangokkal kísért szlovák neonáci tüntetés ellen tiltakozó demonstrálók. – Azért jöttem el Révkomáromba, mert magyarellenes demonstrációt nem lehetne sem otthon, sem bárhol Európában engedélyezni, mert mi magyarok a Kárpát-medencében otthon vagyunk. Nézzék, hogy ebben az ősi magyar városban hogyan garázdálkodik ez a neonáci banda – mondta el egy fiatal a TASR-nek a magyar demonstrálók közül, aki szerint az esemény szervezőit nemcsak Szlovákiából, de Európából is ki kellene tiltani.

A szlovák helyszíni tudósítások hangsúlyozták a helyi lakosság álláspontját, miszerint csak a rendőrség határozott fellépése akadályozta ma meg, hogy a szlovák és magyar demonstrálók között véres összecsapásra nem kerülhetett sor. A szlovák legnézettebb kereskedelmi csatorna esti híradójában nem számolt be az esetről. A TASR késő esti újabb közleményében tudatta, hogy a szlovák rendőrség három magyar állampolgárt vett őrízetbe. Ellenük a fasizmus nyilvánosság előtti propagálásáért büntetőeljárás indulhat. Ha a vád bebizonyosodik, akkor hát hónaptól három évig terjedő letöltendő szabadságvesztést kaphatnak. A szlovák rendőrség a negyedik fiatal esetét is vizsgálja, aki a révkomáromi Milan Rastislav Stefanik szoborról vitt el egy koszorút – jelentette a TASR távirati iroda.

Ismert: július 5. Szlovákiában nemzeti ünnep, amikor országszerte több helyen emlékeztek meg a szláv írásbeliséget megalkotó bizánci szerzetes fivérekről, Cirillről és Metódról. A szlovák hagyomány úgy tartja, hogy Cirill (Konstantín) és Metód lépett 863-ban „Szlovákia” területére, ezzel a mai szlovákok őseinek elhozták az írásbeliséget – cirillika – és a kereszténységet is. Cirill és Metód személyét magáénak vallja több más nemzet is: a csehek, a bolgárok, az oroszok is megemlékeztek a két bizánci szerzetesről. Mint az MNO korábban beszámolt: a mai nap Révkomáromban provokáló szlovák neonáci csoport nemrég Rozsnyó városában azzal vetette észre magát, hogy felszólította a részben magyarok által lakott város polgármesterét: távolítsa el a város egyik terén felállított Kossuth Lajos szobrot. Ottani megjelenésük is botrányba fulladt, mert beszédeik alatt a helyszínt biztosító rendőrök az eseményen felháborodó magyar ajkú nyugdíjas szlovák állampolgárokat kísértek el a helyszínról, illetve Rozsnyóból távozva a társaság tagjai leköpdösték Kossuth szobrát.

TASR

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK