Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Minap hangsúlyoztuk:a schengeni határoktól függetlenül a magyarellenes szemlélet nem változott - az EU nem megoldás mindenre !

Minap hangsúlyoztuk:a schengeni határoktól függetlenül a magyarellenes szemlélet nem változott - az EU nem megoldás mindenre !

  2007.12.22. 15:20

Idézet az MNO 2007.12.12-i Magyaroknak behajtani tilos című cikkéből:

"Felnyílnak a határok és azonnal le is zárják őket. A Zempléni-hegység alján fekvő, szlovák többségű Tótújhely (Slovenské Nové Mesto) úgy döntött, azonnal „behajtani tilos táblákkal” tűzdeli tele a sátoraljaújhelyi határátkelőhelyet, nehogy már behajtsanak oda a gépkocsijaikkal a magyarok. Pedig a magyar oldalon leszedték a sorompót.

És az országvesztéskor Ausztriához került Várvidéken, Szentmargitbányán (Sankt Margarethen im Burgenland) és Fertőmeggyesen (Mörbisch am See) is kikerült a magyaroknak behajtani tilos, bocsánat, az autóval mindkét irányból behajtani tilos tábla. Fertőrákos most azt tervezi, ők meg az osztrák gazdák által használt földutakat zárják el."


Kapcsolódó cikk:

Most már támogatná Németh Zsolt is a kettős állampolgárságot, köztudott kormánypártiként fő ellenzője volt
  2007.12.20. 20:14  

 

Túlzásokkal teli fideszes propaganda zajlik a nemzet részleges újraegyesüléséről a schengeni határok megszűnése kapcsán, pedig tudjuk, attól,hogy nem lesznek határőrök Szlotánia Szlotánia marad a kirekesztő nyelvtörvényével, a Benesi-dekrétumaival, az autonómia-ellenességével, a tudatos asszimilációs politikájával együtt.

Tudjuk,hogy Romániában továbbra is lesz tábla - ügy a Bolyai Egyetemen és a Székelyföld táblát és a területi autonómiát sem fogják megengedni. Tudjuk, hogy eddig sem lett volna akadálya annak, hogy a határmenti sávokban egy szorosabb magyar-magyar kapcsolat alakuljon ki a települések között. Nem ez történt.

Attól,hogy nem lesznek határőrök, még a kardinális kérdésekben, a magyarok önrendelkezési jogának érvényesítésében nem lesz változás. A magyarok jogainak bővítéséhez sem a román ,sem a szlovák hozzáállás nem fog változni, de az EU sem fog önként segíteni. Tehát lényegi változás sem a magyar-magyar kapcsolatokban sem az elszakított részeken élők tudatos beolvasztási folyamtában sem lesz.

A kettős állampolgárságot minden magyarnak meg kell adni, ez a cél és nem a más, mert nem szeparált magyar ügyről van szó, hanem egy közös magyar ügyről, a Trianon óta fennálló magyar ügyről van szó, a Kárpát-medencében élő magyarság ügyéről beszélhetünk.Arról a legnagyobb kisebbségi és másodrendű állampolgári sorsra juttatott több millió magyarról és arról a csonka-országi magyarságról van szó, akik egy nemzethez tartoznak.

Kedves Németh Zsolt ! Ha belegondolna abba, hogy amennyiben Malina Hedvig magyar állampolgár is lenne, akkor az ellene elkövetett atrocitást nem kívülálló szemlélőként kellene kezelnie a magyar kormánynak és a magyar államnak, mert akkor egy magyar állampolgár megveréséről lenne szó. Már nem hivatkozhatna a szlovák kormány sem arra, hogy ez belügy ! Ha magyar állampolgárok kérnék a magyar autonómiát, akkor a magyar államnak is több beleszólása lenne a dolgok menetébe. Magyar állampolgárok, magyar területi autonómiában,magyarként dönthetnének további sorsukról .

Ezért hangsúlyozom: a Fidesz ismét rossz úton jár, mert ha visszaadható a délvidéki és a kárpátaljai magyarok magyar állampolgársága, akkor visszadható az erdélyi és a felvidéki magyaroké is. A Fidesz vezetése ismét olyan dolgokkal áltatja magát, ami nem igaz. Az EU nem oldotta meg az elszakított részeken élő magyarság problémáit és a schengeni határok eltűnése sem fog az eddiginél jelentősebb változást hozni a magyarként szülőföldön érvényesülés tekintetében és a kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatrendszerben sem. Sőt az EU csatlakozás óta az ellentétek csak jobban kiéleződtek úgy Felvidéken, mint Erdélyben is táblaháborúkkal, magyarverésekkel, jogfosztásokkal, autonómia-ellenességgel, nyelvhasználati jogok megvonásával és még sorolhatnánk mi mindennel. A továbbiakban olvasható Németh Zsolt "Nemcsak örömmel, aggodalommal is jár Magyarország schengeni csatlakozása..." mondása kapcsán megjelent cikk az Erdély Ma honlapról. ( nemzetidal.gportal.hu szerkesztői megjegyzés).

Tovább >>

Tovább fogy a magyar – 2011-re 10 milliónál kevesebben? Honlapunk felmérésének részeredményei
  2007.12.20. 10:11  

2007. december 20. 08:57 MNO Előzetes számítások szerint 2011-re 10 millió fő alá csökkenhet a magyar lakosság létszáma. A legnagyobb probléma, hogy egyre csökken a születésszám. Tovább >>

A pozsonyi kormány beolvasztási kísérletei

2007.12.21 www.commora.hu
Nem kérnek szlovák öntudatot a Felvidéken

A felvidéki magyarok érdekvédelmi szervezete nem támogatja a szlovák kormány beolvasztási kísérleteit. A szlovák nyelvet csak erőszakmentesen sajátítanák el.
Elutasítja a Fico-kormány által szerdán elfogadott kisebbségi oktatási koncepciót a Magyar Koalíció Pártja – jelentette ki tegnap Szigeti László, a párt oktatási alelnöke, volt oktatási miniszter. Mint a Magyar Hírlapban tegnap beszámoltunk, a szlovák kormány a Szlovák Nemzeti Párt által delegált oktatási tárcavezető, Ján Mikolaj javaslatára elfogadta a kisebbségi oktatás új koncepcióját, amely átértékelné a magyar nyelv és irodalom oktatását a magyar iskolákban, választhatóvá tenné, hogy egyes tantárgyakat szlovákul tanuljanak a magyar gyerekek, és emelné a szlovákórák számát is.
Szigeti kifejtette: "Ez a koncepció egyedül az államnyelv megerősítését szolgálja, nem gondolom, hogy a kisebbségi iskolákban ez a célravezető megoldás, mert az óraszám növelése csak más tanórák rovására lehetséges, talán épp a magyarórákéra."
A politikus azzal sem ért egyet, hogy a magyar tanítási nyelvű általános és középiskolákban szlovákul oktathassanak bizonyos tantárgyakat, ha a szülők kérik. Mint elmondta, a szülőknek lehetőségük van választani, hogy magyar vagy szlovák iskolába adják-e a gyermeküket. Az MKP elutasítja azt az elképzelést is, hogy a magyar iskolákban csak a szlovák tankönyvek lefordított változatából lehessen tanítani. Azt Szigeti is elismerte, hogy a kisebbségek szlováknyelv-tudását javítani kell, de elutasítja, hogy ez erőszakos módon történjen. A volt oktatási miniszter párbeszédre szólította fel nemzeti párti utódját.
Az MKP oktatási alelnöke szerint a kormány elé terjesztett dokumentum hemzseg a féligazságoktól és a félrevezető félinformációktól.
Szigeti szerint Ján Mikolaj koncepciója sérti a kisebbségek alkotmányos jogait, a koncepció kidolgozásakor senkivel sem egyeztetett, sőt a minisztériumból is elbocsátotta a kisebbségi főosztály két magyar alkalmazottját, "akik nem akarták belefoglalni a koncepcióba, amit ő akart".
(Magyar Hírlap)

 


Beárnyékolt ünnep
  2007.12.21. 13:20

A mai nap piros betűs ünnep a több mint félmilliós felvidéki magyarság életében. A schengeni övezet kibővítése eltüntette a trianoni határ északi részét. Nincs ellenőrzés, nincs vám és morcos határőr. Gondolta volna-e bárki húsz esztendővel ezelőtt, hogy az újjáépített Mária Valéria hídon úgy lehet átsétálni Párkányból Esztergomba, mint a pesti Váci utcán?

 

Mi, magyarok kötődünk a nemzeti gyásznapokhoz. Egy kívülálló számára úgy tűnhet, mintha kifejezetten szeretnénk gyászolni. S miután a történelem bőkezű volt velünk a veszteségeket illetően, szép hosszú sort tesz ki különböző gyásznapjaink felsorolása. Lassan elfelejtünk örülni, ünnepelni, ha valami igazán jó történik nemzetünk vagy valamely határon túli nemzetrészünk életében.

A mai nap piros betűs ünnep a több mint félmilliós felvidéki magyarság életében. A schengeni övezet kibővítése eltüntette a trianoni határ északi részét. Nincs ellenőrzés, nincs vám és morcos határőr. Gondolta volna-e bárki húsz esztendővel ezelőtt, hogy az újjáépített Mária Valéria hídon úgy lehet átsétálni Párkányból Esztergomba, mint a pesti Váci utcán? Mi itt, az anyaországban talán fel sem tudjuk fogni, mit jelent a felvidéki magyarok számára ez az érzés. Ha valamikor, most igazán szükség van odaát erre az ünnepre, hiszen a Fico- és Slota-féle magyarellenességnek igazi fricska a sorompók eltávolítása.

Felvidék s Magyarország ünnepe ez a mai nap, amelyre ugyanakkor sötét árnyként vetül a délvidéki, illetve kárpátaljai új vasfüggöny leereszkedése. Most látjuk csak igazán, mit jelent a gyakorlatban a kettős állampolgárság megadásának elmaradása, a szégyenteljes népszavazás végeredménye. Magyar útlevéllel a zsebben Schengentől függetlenül zavartalan lenne az anyaországgal való kapcsolattartás, nem következne újabb megaláztatás vízummal, csupán ötven kilométerre érvényes kishatárforgalommal, a jóindulat hiányát különböző szabályokkal leplező határőrökkel. A magyar határrendészet ez utóbbi jellemzője a romániai átkelőknél is megkeserítheti az erdélyi magyarok életét. Az eddigi rossz tapasztalatok nyomán (Románia uniós csatlakozása után még hónapokon keresztül folyt az érthetetlen szigor az ellenőrzéseknél) csak bízhatunk abban, hogy határőreink, vámosaink nem dörzsölik előre tenyerüket, amiért az új schengeni határ ismét feljogosítja őket az olykor teljesen értelmetlen zaklatásra.

Az utóbbi napok, hetek Schengennel kapcsolatos hírei egy újabb illúzióval számoltak le. Ausztria és Németország részéről – a kormányzati szintet leszámítva – olyan erővel nyilvánult meg a határnyitással kapcsolatos fanyalgás, mintha térségünk kizárólag bűnözők otthona lenne. A szomszédos Ausztriában a lehető legkülönbözőbb módozatokat igyekeztek kiötleni a hatóságok annak érdekében, hogy az egyébként ünnepélyes sorompótlanítás még véletlenül se jelentsen valódi szabad átutazást. Az átkelés után különböző címszó alatt lesik majd a magyar rendszámú autókat az egyenruhás „sógorok”, nehogy őrizetlen prédának tekintsük s megkopasszuk a nyugati szomszédot. A nyílt osztrák és német bizalmatlanság ismét megerősíti a korábban is tapasztaltakat, miszerint a kontinens nyugati része iránt oly sokszor kinyilvánított rajongásunk fájdalmasan egyoldalú. Az elmúlt tizenhét év s vélhetően az elkövetkező húsz is kevés idő ahhoz, hogy Nyugat-Európa egyenlő félként kezelje az egykori kommunista államokat, és ne röhögjön leplezetlenül a markába a kelet-közép-európai széthúzást, vitákat látva.

A fentiekkel beárnyékolni sikerült ugyan a schengeni csatlakozás ünnepét, elrontani azonban nem. Felejthetetlen téli este, éjszaka volt tegnap Párkányban, Esztergomban, a kettészakított Komáromban. A határokon átívelő nemzetegyesítés elkezdődött.

Pataky István, MNO


Emlékeztető az egy évvel ezelőtti archív cikkeinkből:

Koszovóról beszél, de Erdélyre gondol - A román elnök a kisebbségek kollektív jogai ellen
  2006.12.18. 16:49  

2006. december 17. Vajdaság Ma -Traian Basescu román elnök szerint Koszovó esetében olyan megoldást kell találni, amely nem kérdőjelezi meg Szerbia területi egységét. „Nem kell kollektív jogokat adni egy nemzeti kisebbségnek, amely szuverén és független állam területén van” – idézi a románok államfőjét a Beta hírügynökség. Tovább >>

Tismăneanu-jelentés: román beismerő vallomás a magyarok számára is ?
  2006.12.22. 20:03  

2006. december 21. Vajdaság Ma - Először ismeri egy hivatalos dokumentum Romániában az 1989 előtti rezsim kisebbség- és magyarellenes politikáját. "Noha a kommunizmus áldatlan hatásai egyazon módon érintették Románia valamennyi polgárát nemzetiségre való tekintet nélkül, néhány területen a kommunista hatóságok politikája különösképpen hátrányosan hatott a magyar kisebbség tagjaira veszélyeztetve közösségi létét, illetve hagyományai, nyelvi és kulturális identitása megőrzését" - áll abban a jelentésben, amely a kommunizmus hatásait vizsgálja. A Vladimir Tismaneanu vezette bizottság által összeállított dokumentum alapján ítélte el a héten az államfő a kommunizmust, "illegitimnek és gyilkosnak" nevezve azt. Tovább >>

 

Az RMDSZ tovább rombol ! Markó nem kér a „fellegekben járó székelyekből"
  2006.12.22. 19:32  

Erdély Ma, 2006.12.22. Az RMDSZ szombaton lezajlott „miniparlamenti ülésén" Sógor Csaba szenátor többek között azokról az okokról is említést tett, amelyek miatt számos székelyföldi önkormányzati tisztségviselő indult és jutott be függetleneként. Erre reagálva Markó Béla kijelentette, hogy ő személy szerint nem tud azonosulni a fellegekben járó székelyekedéssel, nem tartja célravezetőnek ezt a fajta melldöngető politizálást. Tovább >>

 

Az RMDSZ megpróbálja lejáratni a népszavazást
  2006.12.22. 11:25  

Erdély Ma, 2006.12.21.Albert Álmos szerint hiteltelen a népszavazás - Tovább >>

 

Erősödő szlovák sovinizmus - Keveslik a szlovákok a felvidéki magyarok szlovák nyelvhasználatát - Magyar autonómiát !
  2006.12.22. 10:48  

2006.12.21., DunaTV Szülőföldünk nyomán. Keveslik a szlovákok a felvidéki magyarok szlovák nyelvhasználatát - A szlovák kulturális miniszternek 2001-től minden év végén elemzést kell benyújtania a kormány felé, hogyan tartják be a hivatalokban a nyelvtörvényt Szlovákiában. Az új kabinet tárcavezetője kifogásolta a magyarok hétköznapjaiban a szlovák nyelv használatát. A miniszter kifogásolta, hogy a magyarlakta déli területeken néhány magyar felirat nagyobb a szlováknál.... ... Az orvosok sok helyütt csak anyanyelvükön beszélnek páciensükkel, sőt a hivatalnokok is, akiket egyébként a galántai és érsekújvári járási hivatal vezetője írásban szólított fel, hogy a községházán használják a szlovákot. Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY