Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : GA©PAROVIČ: MIÉRT NEM FOGADTA BE MAGYARORSZÁG A 650 EZER FELVIDÉKI MAGYART?

GA©PAROVIČ: MIÉRT NEM FOGADTA BE MAGYARORSZÁG A 650 EZER FELVIDÉKI MAGYART?

  2007.09.21. 20:23

A teljesen téves történelemismeret és történelemszemlélet elképesztő mélységei látszanak a szlovák politikai elit döntéseiben. Az a sötétség ami a szlovák államelnölk fejében van szinte hihetetlen és Tiso fasiszta Szlovákiájára és Benes trianoni rablóhadjáratára emlékeztet Az az öntelt sovinizmus, ami most az egész szlovák politikai elitet vezérli önigazolásul szolgál a fasiszta törvények tegnap történt parlamenti megerősítésére. Az az igen téves benesi szemlélet és cselekvési terv, az az elvakult politikai célokat szolgáló, a trianoni haszonszerzés céljából Benes által kitalált elmélet, amely arra épül,hogy létezett egy őscsehszlovák állam és a magyarok onnan az 1000 évvel ezelőtt ott élő "szlovákokat" elűzték történelmi tényekkel nem támasztható alá. Erre az elméletre építette Benes trianoni haszonszerző politikáját és ma is erre épül a szlovák politikai elit állami szintre emelt soviniszta, magyarellenes politikája.

Ebből az elméletből kiindulva Benes azt az indoklást adta elő Trianonban,hogy kizárólag csak nekik , a nem  létező csehszlovák nemzetnek van joga Felvidék birtoklására ez egyszerűen felháborító. Ugyanerre az elméletre építi a mai szlovák poltikai parlamenti elit ugyanezt a jogkövetelését, csak most már nem a csehszlovák nemzetre, hanem a szlovák nemzetre hivatkozva.

Ebből fakad, az történelmileg elképesztően hazug elmélet, hogy minden felvidéki magyar tulajdonképpen szlovák volt csak elmagyarosodott ezért nekik jogukban áll visszaszlovákosítani őket(reszlovakizálni),jogukban áll elszlovákosítani a felvidéki magyar embereket akaratuk ellenére is. Aki nem engedelmeskedik és ellenszegül jogosnak tartják, azt a tényt hogy kitelepítsék és elzavarják saját szülőföldjéről egy 50 kg-os csomaggal, aki pedig ottmarad az felejtse el kultúráját és ősi magyar múltját, gyökereit, népdalait, hazaszeretetét és legyen szlovák.
Mindezt jogosnak tartja a mai szlovák politikai parlamenti elit.
Jogosnak tartják azt, hogy az erőszakos szlovákosítás tulajdonképpen egy igazságszolgáltatás számukra egy újabb blőd teória önigazolására ,egy bosszúra,válaszul  az  úgynevezett "ezeréves magyar elnyomás " elméletére.

Csupán azt felejtik el,hogy a magyaroknak, a Magyar Királyságnak köszöhetik megmaradásukat, sőt gyarapodásukat, a történelmi viharok túlélését.
Tegnap megalakult a II.fasiszta önálló szlovák állam Tiso nyomdokaiban járva. A Benesi-dekrétumok sérthetetlenségét kimondó parlamenti határozat nyilvánvalóvá tette a fasizmus állami szintre emelését és ennek felvállalását  nemzetközi porondon.
Ha Európa békét és nyugalmat akar, akkor a fasizálódást megakadályozandó bojkott részeként nemzetközi bíróság elé viszi a Párizsi békeszerződés utasításait, ugyanis az kedvezményezett állam, Csehszlovákia megszűnt létezni. A Párizsi szerződés szerint Csehszlovákia és nem Szlovákia kapta meg Felvidéket. Ennek nyomán újratárgyalja a békeszerződést és visszálítja az 1938-as határokat, a 38 után beözönlött szlovák telepeseknek autonómiát ad Magyarországon. A fasiszta Szlovákiát pedig embargó alá  vonja. Annak a telepesnek, akinek nem tetszik a határmódosítás önként távozhat a II.fasiszta önálló szlovák állam határai közé. A II. fasiszta szlovák államot ki kell zárni az EU-ból és a NATO-ból. Amennyiben idővel  létrejön a jogállami öntisztulás, akkor meglesz a várva-várt "tiszta" Szlovákiájuk is, minimális nemzeti kisebbséggel , akikkel szintén a nemzetközi normák szerint kell majd bánniuk.Ha nem jön létre az öntisztulás, akkor az épelméjű szlovákok úgyis elhagyják a fasiszta országot,menedéket találva akár a magyarországi szlovák autonóm tartományban, ahol hivatalos nyelv lenne a szlovák és a magyar is. 

(nemzetidal.gportal.hu)

 


GA©PAROVIČ: MIÉRT NEM FOGADTA BE MAGYARORSZÁG A 650 EZER FELVIDÉKI MAGYART?

2007. 09. 21. www.commora.hu 
A Visegrádi négyek kétnapos táralálkozóján a lengyel, a román, a cseh és a szlovák államfők tárgyaltak. Magyarország elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartja, egyben visszautasítja a Beneą-dekrétumok megerősítéséről szóló szlovák parlamenti határozatot - nyiltakozta Sólyom László. A témában a szlovák és magyar államfők egy külön tárgyalást folytattak a másik két fél nélkül.

A pozsonyi parlamenti döntés semmiképpen nem szolgálja a magyar-szlovák kapcsolatok fejlődését - közölte Sólyom László, miután a V4 államfői találkozójának keretében a tervezettnél jóval hosszabb, mintegy egyórás megbeszélést folytatott Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnökkel.

Sólyom László a találkozót követően kifejtette, Ivan Gaąparovičcsal jövőbe mutató politikát kezdtek el folytatni. Ezért tartottak közös előadásokat először szlovák, majd magyar egyetemen. "Szerettük volna a fiatalokkal megértetni, hogy ne sérelmi politikát folytassunk, azonban ez az aktusa a szlovák parlamentnek keresztülhúzta ezt a jószándékot is" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Gaąparovič: miért nem fogadta be őket az anyaország?

A hosszúra nyúlt megbeszélés ellenére nem közeledtek az álláspontok. "Elnök úr azt mondta, hogy foglalkozzunk a jövővel, én azt mondtam, hogy ahhoz, hogy a jövő felé fordulhassunk, tisztázni kell a múltat". Ha a múltról csak sztereotípiák, érzelmek maradnak, akkor biztosan nem lesz megbékélés. Sólyom László a megbeszélés során tisztázni kívánta a cseh és a szlovák helyzet közötti különbséget. Azt, hogy Csehország világos különbséget tett a németek és a magyarok kitelepítésének indokai között, akárcsak a második világháború után a nagyhatalmak.

"Elnök úr azt mondja, hogy miért nem fogadta be Magyarország a 650 ezer magyart?" - idézte fel a megbeszélésekről a köztársasági elnök. Válaszként kifejtette,az akkori politika szerint területtel együtt történhetett volna ez meg. Az ezt követő lakosságcsere során pedig a szlovákok önként jelentkezhettek a hazatérésre, a magyarokat azonban kényszerítették az áttelepülésre.

Ideje lenne

A lakosságcsere hatvanadik évfordulója kapcsán ismét előtérbe került, hogy ideje lenne végre az európai normák szerint elnézést kérni azoktól, akiket akkor súlyos igazságtalanság ért - fűzte hozzá az államfő. "Kollektív büntetésként megfosztani egész nemzetiséget állampolgári jogaitól, egy részüket kényszermunkára hurcolni, megfosztani őket vagyoni jogaiktól, ez semmiképpen nem olyan, amin túl lehetne lépni".

A köztársasági elnök szerint a Magyar Koalíció Pártjának egy megbékélési nyilatkozatra tett korábbi javaslata nem válthatott ki ilyen reakciót Szlovákiától. Emlékeztetett arra, hogy a magyar Alkotmánybíróság a rendszerváltás után eltörölte a németeket sújtó, hasonló törvényeket.

Nincs esély?

"Nem kaptam választ arra, hogy ha a szlovák parlament meg tudta követni a németeket, miért nem tudta megkövetni a magyarokat?" - tájékoztatott Sólyom László. Hozzáfűzte: "Ez egy váratlan lépés volt, a kapcsolatok felívelő szakaszát, úgy látom, hogy megszakítja". Egy kérdés kapcsán az államfő azt mondta,tárgyalópartnerével tisztázták, szó sincs arról, hogy most bosszúállás és kölcsönös retorzió következne, azonban nem lehet szó nélkül hagyni a szlovák parlamenti határozatot.

Az MTI kérdésére, hogy tapasztalt-e vagy kapott-e konkrét biztatást arra, hogy a későbbiekben tárgyalhatnak a Beneą-dekrétumok kérdéséről, Sólyom László közölte: nem, meglátása szerint ugyanis a szlovák álláspont az, hogy nem akarnak a múlttal foglalkozni. Egy másik kérdés kapcsán Sólyom László elmondta: "mi felvetettünk egy megbékélési nyilatkozatot, amire egy pofon volt a válasz".

Paąka nem érti

Pavol Paąka szlovák parlamenti házelnök "meglepőnek találja a magyar Országgyűlés képviselőinek álláspontját", szerinte a magyar honatyák "valószínűleg nem ismerik" a Beneą-dekrétumok érvényességét megerősítő szlovák parlamenti határozat szövegét. Paska vélekedése szerint a határozatot rosszul értelmező magyar képviselőket "Csáky Pál pontatlan és félrevezető" tájékoztatása tévesztette meg. A szlovák
parlamenti határozat ugyanis tartalmazza a kollektív bűnösség elvétől való elhatárolódást is.


(bumm/híradó/MTI)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók