Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Eső után köpönyeg- Tiltakozás az EU-ban a Benes-dekrétumok parlamenti határozatban rögzített sérthetetlensége ellen

Eső után köpönyeg- Tiltakozás az EU-ban a Benes-dekrétumok parlamenti határozatban rögzített sérthetetlensége ellen

  2007.09.21. 06:04

2007.09.20. Csehország és Szlovákia EU-s csatlakozási feltétele a Benes-dekrétumok hatályon kívül helyezése volt. Ezt a csatlakozás előtt a csehek és szlovákok mondvacsinált indoklásaira hivatkozva a csatlakozás utáni időszakban történő hatálytalanításra enyhítették. Legalábbis a közvélemény felé ezek a közlések jutottak el a sajtón keresztül. Később az EU mosta kezeit és már nem óhajtott fogalalkozni a Benesi-dekrétumok ügyével, mondván az belügy, a több ízben felcsapott magyar és német tiltakozási hullám ellenére. Most, amikor az EU emberjogi sóhaivatalként működő szervezetei már azt tapasztalják, hogy a tétlenkedésük miatt odáig fajult a helyzet, hogy Európa egyik legsovinisztább, ha nem a legsovinisztább EU-s tagállamában ú.n."demokratikus " eszközökkel határozatba foglalták a saját államuk (és egyben az EU) állampolgárai ellen irányuló, magyarságot kollektív bűnösnek megbélyegző, egyértelműen fasiszta törvényeket. Ez nem más,mint állami szintre emelt fasizmus, mely az ott élő 550 ezer magyar ember ellen irányul, akik mellesleg EU-s állampolgárok is. A szlovák politikai elit eddigi hajthatatlanságát figyelembe véve jogorvoslatként kérni kell a Csehszlovákiának jogosulatlanul koncként odadobott magyar területek revízióját. az 1938-as határok visszaálítását, történelmi igazságtételt a magyarságnak, új békerevíziót. A Párizsi békeszerződés újratárgyalását kell követelni nemzetközi bíróságon és a maradék fasiszta Tiso-mintájú II.fasiszta önálló szlovák államot, a XXI. századi fasiszta nosztalgiaországot pedig ki kell zárni az Európai Unióból. Az 1938 utáni szlovák telepeseknek pedig meg kell adni az autonómiát Magyarországon. Így lehetne megteremteni az jog- és esélyegyenlőséget magyar és szlovák polgár között. Majd mi megadjuk az autonómiát, mert minden népnek joga van az önrendelkezésre ! nemzetidal.gportal.hu


Európai parlamenti képviselők tiltakoztak az ellen a szlovák parlamenti határozat ellen, amely szentesíti a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét. Időközben csütörtökön a szlovák honatyák - a Magyar Koalíció Pártja 20 képviselőjének ellenszavazata mellett - elfogadták a javaslatot.

Bauer Edit szlovákiai néppárti, Gál Kinga magyar néppárti, Ewa Klamt és Manfred Weber német néppárti, valamint Kósáné Kovács Magda magyar szocialista képviselő levelet intézett Jean-Marie Cavadához, az Európai Parlament állampolgári joggal foglalkozó bizottságának (LIBE) elnökéhez.
Ebben azt kérik tőle, hívja fel Hans-Gert Pöttering parlamenti elnök figyelmét erre a - megfogalmazásuk szerint - szégyenteljes pozsonyi határozatra, amely a levél írásakor még csak határozati javaslat volt.

Időközben csütörtökön a szlovák honatyák - a Magyar Koalíció Pártja 20 képviselőjének ellenszavazata mellett - elfogadták a javaslatot. A határozat tárgyát képező Benes-dekrétumok jogalapot teremtettek a felvidéki magyarok és a németek (valamint a csehországi szudétanémetek) II. világháború utáni meghurcolásához, vagyonuk elkobzásához, kitelepítéséhez.
Az európai képviselők azt javasolják, hogy a bizottság tűzze napirendjére a kérdést. Szerintük a Benes-dekrétumok érinthetetlenné nyilvánítása etnikai alapú és kollektív intézkedéseket szentesít -márpedig az ilyen intézkedések teljesen idegenek az Európai Uniótól. Másfelől etnikai alapokra helyezi a szlovák állampolgárság elveit, óhatatlanul alsóbbrendűvé téve mintegy félmillió szlovákiai magyar állampolgárságát. Ez súlyos diszkrimináció, és potenciálisan aláássa a szlovákiai magyarok állampolgári jogainak gyakorlását.

Nyilatkozatot tett közzé Brüsszelben Markus Ferber, az Európai Parlament néppárti frakcióján belül működő CSU-csoport elnöke is. Riasztónak nevezte a pozsonyi határozatot, amelyet - hangsúlyozta - a szélsőjobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) kezdeményezett. Leszögezte, hogy a kollektív bűnösség elvének megerősítése nem egyeztethető össze az európai normákkal.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a Benes-dekrétumok megerősítésével a szlovák parlament félremagyarázhatatlanul és egyértelműen a kollektív bűnösség elvét erősítette meg többek között a felvidéki magyarság irányában – közölte Németh Zsolt. A szlovák parlamenti határozat ellen
európai parlamenti képviselők és a magyar kormány is tiltakoztak.
Határozatban szentesítette csütörtökön a szlovák parlament a felvidéki magyarok és a németek II. világháború utáni meghurcoltatását törvényesítő Benes-dekrétumok érinthetetlenségét. A kormányhoz tartozó nacionalista erő, a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) indítványa nyomán immár törvény által védett dekrétumok alapján az akkori Csehszlovákiában a magyarokat és a németeket megfosztották állampolgárságuktól, kitelepítették, csehországi kényszermunkára hurcolták el őket, s történt mindez a kollektív bűnösség elve alapján, amely elv az Európai Unió számára deklaráltan elfogadhatatlan.

Slota pártja a szlovák parlamenti pártok erőteljes támogatásával, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) törekvéseinek ellenében érte el a dekrétumok érinthetetlenségének törvényesített védelmét.

Barátságtalan lépés

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szlovák parlament elfogadta a Benes-dekrétumokat is magában foglaló, a II. világháború utáni dokumentumok érinthetetlenségéről szóló határozatot – írja közleményében az ellenzéki párt külügyi kabinetjének vezetője.

Mint írta, barátságtalan lépésnek tartják, hogy minderre azután került sor, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma szeptember 14-ei ülésén a Magyar Koalíció Pártja javaslatára mind az öt magyarországi parlamenti párt nyilatkozatot írt alá a szlovák-magyar megbékélés szükségességéről.

Véleménye szerint ezzel a lépéssel bebizonyosodott: Szlovákiában a Szlovák Nemzeti Párt által képviselt szélsőséges nacionalizmust és sovinizmust a szlovák törvényhozás magáévá tette.

"Meggyőződésünk szerint a helyzetből az egyetlen kiutat az jelentené, ha a szlovák parlamenti pártok többsége visszatérne az európai elvekhez, az egységes és oszthatatlan emberi jogok, illetve a kisebbségek jogainak elismeréséhez, amibe nem fér bele egyetlen etnikai csoport hátrányos megkülönböztetése sem" - fogalmazott a politikus.

A Benes-dekrétumok alapján a világháború után Csehszlovákiában a magyarokat és a németeket megfosztották állampolgárságuktól. A családokat vagyonuktól megfosztották, kitelepítették. A felvidéki magyarok közül több tízezer embert csehországi kényszermunkára hurcoltak. Mindez a kollektív bűnösség elve alapján történt, amely elv az Európai Unió számára deklaráltan elfogadhatatlan.

A magyar kormány elutasítja a kollektív bűnösség elvét
A magyar kormány elutasítja a kollektív bűnösség elvét, és sajnálatosnak, a két ország közös érdekeivel és az Európai Unió elveivel ellentétesnek tartja a szlovák parlament döntését a Benesi Dekrétumok megerősítéséről – közölte a kormányszóvivő. Daróczi Dávid a miniszterelnök szavait tolmácsolva hozzátette, Magyarország a megbékélés pártján áll a feszültségkeltéssel szemben, ezért nem támogat olyan lépéseket, amelyek ezzel ellentétesek.

A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a Benesi Dekrétumok közösségeket sújtó részei igazságtalanok voltak. Gyurcsány Ferenc sajnálatosnak tartja ezért a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa által „A szlovákiai viszonyok második világháború utáni rendezéséről szóló háború utáni dokumentumok érinthetetlenségéről” című határozatának elfogadását.

„Miközben a két kormányfő a hídépítésben állapodott meg, s a többség mindkét országban a jövőbe mutató kapcsolatépítést igényli, most a múltba forduló gondolat látszik felülkerekedni. Ez nem segíti a történelmi sebek begyógyítását” – mondta Gyurcsány Ferenc. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint hozzátette, hogy meggyőződése szerint nem a múltbéli büntetések megerősítésére, hanem a bizalomépítésre és kölcsönösen előnyös együttműködésre van szükség a két ország kapcsolataiban.


MTI, Klub Rádió, MNO, felvidek.ma

Forrás: www.commora.hu nyomán nemzetidal.gportal.hu

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.    *****    Megõrültek az árak!Hatalmas nagy kedvezményekkel várlak benneteket!AMWAY termékek elérhetõ áron!Regisztrálj még ma!AMWAY