Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A Slota-jelenségről

A Slota-jelenségről

  2007.07.09. 18:27

archív, ma is aktuális cikk a www.miep.hu oldalról. 2006.11.17. Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke újabban Dél-Szlovákia elmagyarosításával riogat. Nézzünk hát egy kicsit a dolgok mögé, hogy az egyes pártok részéről megnyilvánuló valódi vagy ál felháborodásokon túl mik a tények ebben az ügyben:

 


1.) Amit Slota Dél-Szlovákiának nevez, az a terület nem más, mint Magyarországnak több mint ezer éven keresztül integráns része, amit még ma is 80-90 %-ban magyar töbség jellemez – mindenféle szlovák magyarellenes gyakorlat dacára. Tehát ezt a részt nem kell elmagyarosítani, az mindig is magyar többségű, vagy éppen színmagyar volt. A 10-20 %-nyi szlovák lakosság oda Trianont követően érkezett, a kitelepített magyarok helyébe, beülve a készbe.
2.) Ami pedig az elmagyarosítás vádját illeti, a helyzet éppen fordított. 1920-ban a területen kb. 1 millió magyar élt, ma elig több, mint ennek a fele.
3.) De nézhetjük ezt a kérdést történelmi távlatban is. A források szerint az egykori Nagy-Morva Birodalom (amelynek a folytatójaként tekintik magukat Slotáék – noha Morvaország ma Csehországon belül van), a mai Szlovákián belül néhány megyére (Trencsén, Turóc, Árva, Liptó) terjedt ki. Az ezer éves magyar „elnyomás” alatt a szlovákok elterjedtek az egész Felvidéken, sőt még a mai csonka Magyarországon belül is jelentős területeken.
Tehát a szlovákok a magyar fennhatóság alatt számbelileg és területileg is megtöbbszörözték magukat, míg a magyarok az ő fennhatóságuk alatt megfeleződtek.
4.) És ha már történelmileg is tekintjük a folyamatot, ne feledkezzünk meg arról, hogy a magyarok áldozatvállalása mentette meg a szlovákok lakta területeket a tatárdúlástól, és a török hódítástól. Cserébe a magyarok kitelepítést, Benes dekrétumokat, halált kaptak.
Mindezek fényében jó lenne, ha a magyar külügy nemzetközi szinten tényekkel cáfolná Slota őrültségeit, nem pedig semmitmondó levelezéssel intézné el a dolgot. Ehhez persze karakán, magyar érzelmű, és a magyar érdekeket markánsan képviselő kormány (és ezen belül külügy) kellene a mostani gumigerincűek helyett. A gazdasági okokon túl ez is egy újabb ok a kormány alkalmatlanságának igazolására.

Dr. Fenyvessy Zoltán
a MIÉP alelnöke


  

Mégsem oldja meg a nemzetiségi problémákat az Európai Unió?
(Avagy egy újabb hazugság lelepleződése)

Amikor az Európai Uniós csatlakozást valamennyi jelenlegi parlamenti párt megszavazta – az állampolgárok megkérdezése nélkül – az egyik fő érv az volt, hogy a Trianon ütötte sebet, ez a határok nélküli Európa fogja megoldani. Az Európa Parlamenti választás során pedig Kovács László (akkor az MSZP elnöke és egyben külügyminiszter) többször magabiztosan kinyilatkoztatta, hogy mindegy lesz, hogy valaki a határ melyik oldalán él.
A legújabb felvidéki fejlemények tükrében vártam, hogy Kovács László (most már, mint az Európai Parlament tagja) legalább olyan hangerővel és olyan nyilvánosság előtt, mint ahogyan a fenti nyilatkozatokat tette, beismeri tévedését. Hogy azt is beismerje, hogy egyenesen félrevezette a választókat (magyarán hazudott), nem vártam, mert ők ilyet soha nem tesznek – legfeljebb azt mondják, hogy nem nyitották ki az igazság valamennyi csomagját. Azt is vártam volna viszont, hogy az Európai Parlamentben kezdeményez valamit, fellép a határon túli magyarok védelmében. Persze ez naivitás, hiszen ha nem tette meg külügyminiszter korában (amikor hivatalból kötelessége lett volna), akkor miért tenné meg most?
Szívesen látnám továbbá, ha mindazok, akik szerint az Unióhoz való csatlakozás után mindegy lesz, hogy valaki az Unión belül melyik országban lakik, azok most szednék a cókmókjukat, és a Dunától északra költöznének. Nekünk is jó lenne, mert megtisztulna kissé a levegő, ők pedig szerezhetnének egy kis tapasztalatot az internacionalista testvériségből.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nemzetiségi problémák csak ott oldódnak meg, ahol az érintettek vagy kiküzdik maguknak (mint pl. a katalánok, baszkok), vagy egy demokratikus kormány megértő döntéseket hoz (mint pl. a finnországi svédek vagy a dániai, belgiumi németek esetén), vagy egy csonkolt ország kormánya vállal védőhatalmi státust elcsatolt testvérei ügyében (pl. Ausztria Dél-Tirol esetében).
Sajnos a határainkon kívülre rekesztett magyarságnak nincsenek olyan vezetői, akik sarkukra állnának ez ügyben (ha mégis akad ilyen – pl. Tőkés László-, akkor saját közösségének megalkuvó vezetői szorítják margón kívülre), a szomszédos országok vezetésétől sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem várható belátó magatartás, a hazai kormányok pedig hallani sem akarnak a védőhatalmi státus felvetéséről. A határon túli magyarok így reménytelenül magukra maradnak.
Az Európai Unió pedig kimutatta teljes érdektelenségét az ügy iránt, amikor tavasszal az erdélyi magyarok Brüsszelben jártak az autonómiájuk ügyében. Tanulság, hogy e téren (sem) várhatunk semmi jót az EU-tól. Kötöttségeinket növeli, a problémáink iránt pedig közömbös. A jelek szerint az Európai Unió nem a magyarságnak kellett, hanem sokkal inkább Kovács Lászlónak és társainak.
A szavazók csak a balek szerepét játszották el – immár sokadszor.

Dr. Fenyvessy Zoltán
a MIÉP alelnökeKapcsolódó cikkek:

Slota „kemény offenzívát” akar a magyar politikusok és a média ellen
  2007.07.09. 12:03  

A magyarellenes politikus szerint Malina Hedvig-ügyben hazánk a szlovák belpolitikába avatkozik. 2007. július 9. MNO. Ján Slota magyarellenességéről elhíresült kormánypártja elvárja a szlovák külügyminisztériumtól, hogy „kemény ellenoffenzívát" fejtsen ki a Malina Hedvig-ügyben folyamatosan a Szlovák Köztársaság belügyeibe avatkozó magyar politikusok és a magyar média ellen. Tovább >>

 

Slota magyargyűlölő kijelentései magyar és angol nyelven >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK