Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Eva Maria Barki: az autonómiát nem adják, azt ki kell harcolni!

Eva Maria Barki: az autonómiát nem adják, azt ki kell harcolni!

  2007.06.09. 10:16

Erdély Ma, 2007. május 30. Mikor 1994-ben, majd 1998-ban Eva-Maria Barki osztrák nemzetközi jogász Erdélyben az autonómiaformákról — különös tekintettel a Székelyföld területi önrendelkezésére — előadásokat tartott, a román hatalom egy-egy évre kitiltotta az országból. Barki asszony most ismét visszajött, Sepsiszentgyörgyön a Gábor Áron Teremben a Magyar Polgári Szövetség meghívottjaként, népes hallgatóság előtt megtartotta az Autonómiát Székelyföldnek című előadását, melyet lakossági fórum követett.

 

Eva-Maria Barki kifejtette, sem az erdélyi magyarság, sem a Székelyföld sorsa az önrendelkezés tekintetében nem javult. Az RMDSZ 1994-ben a brassói kongresszuson átlépte a Rubicont, kinyilvánította a magyarság többlépcsős autonómiaigényét, de később bebizonyosodott, a szövetség a hatalmi pozíciók megőrzését többre tartotta saját programjánál. Zavart okoz e küzdelemben az is, hogy valójában mindenki mást gondol az autonómiáról, és ráadásul még a legradikálisabb elképzelések sem léptek túl a belső autonómiakövetelésen. A dolgok már a kezdet kezdetén rosszul indultak, a romániai magyarság kisebbségként határozta meg önmagát, a nemzetközi jog ellenben csak a népek önrendelkezéshez való jogát fogadja el és támogatja. Nem jó az sem, hogy legmerészebb és legtávlatosabb célja a romániai magyarságnak a belső autonómia.

Ha keveset követelünk, az gyengíti a tárgyalási pozíciónkat. Aranyszabály: hasonló esetben a közösség vezetőinek — ahogyan ezt a dél-tiroliak is tették — a maximumot, azaz a külső önrendelkezést kellett volna zászlajukra tűzniük. Elismerte, ezt csak határozott és kemény anyaországi támogatással lehetett volna nemzetközi fórumokon képviselni, ami esetünkben — sajnos — nem létezik. S nincs erős belső akarat sem az önrendelkezés kiharcolására, a politikusok kerülik a számukra kényes kérdést, a népakarat meg egyelőre erőtlen. A belső népszavazás — melyet a Székely Nemzeti Tanács bonyolított le — igen fontos lépés volt ezen az úton, de nem elég. Az erdélyi, székelyföldi magyarságnak tudomásul kell vennie, hogy politikusai félrevezették, az Európai Unió nem autonómiapárti, ha tőle függne, az älandi és dél-tiroli autonómiákat is felszámolná, mert célja egy egybemosódó, multikulturális, a globalizációt befogadó Európa megteremtése.

Eva-Maria Barki leszögezte: az autonómiát nem adják, azt ki kell harcolni. Jó lenne, ha a magyarság nem késné le a második, Európában épp most érlelődő önrendelkezési hullámot, mikor is Koszovó, Írország, Skócia, Montenegró követeli önállóságát. Mert ma már világos, elszalasztotta a kilencvenes évek hasonló folyamatát, amikor a szlovákok, észtek, lettek, litvánok, szlovének, horvátok stb. nyerték vissza önálló államiságukat.

Egy nép, ha nagyon akar valamit, eléri — jelentette ki, össze kell gyűlni — nem egyszer, nem is kétszer, hanem mondjuk havonta vagy hetente. Ha több tízezer ember következetesen követeli az önrendelkezést, az önállóságot, a csatlakozást vagy az autonómiát — illő lenne már azt is eldönteni, hogy valójában mit akarunk —, akkor annak sikerülni fog — fejtegette előadásában a nemzetközi jogász.

Simó Erzsébet, Háromszék


Kapcsolódó cikkek:

Ditróban járt Eva Maria Barki
Erdély Ma, 2007. május 29., 11:09

 

  A ditrói kultúrház nagytermében a figyelő hallgatóság előtt köszönthette Bardócz Ferenc polgármester a helyi Magyar Polgári Szövetség és a Székely Nemzeti Tanács meghívására előadást tartó Eva Maria Barki nemzetközi jogászt.

Barki asszony a „merjünk kicsik lenni" helyett a „merjünk nagyok lenni" üzenetet hirdetve, az európai önrendelkezési formákat, autonómiákat ismertette, kiemelten a dél-tiroli helyzetet, de szóba kerültek Gibraltár, a koszovói, skóciai stb. törekvések, illetve a nagy keleti szomszéd darabokra hullása után a krími tatárok újabb gyökéreresztése is.

A más népek törekvéseit és eredményeit ecsetelő példákból a hallgató megállapíthatta, hogy esetünkben hiányzik az igazi vezető, a rátermett, az önzetlen, a zsarolhatatlan. Azt is megjegyezhette, hogy Székelyföld önrendelkezésének elnyeréséhez elsősorban az itt élő őshonosok összefogására van szükség, de nem hiányozhat az a melléállás sem a magyar kormányok részéről, amire az osztrák kormány vállalkozott Dél-Tirol esetében.

– Mindenkinek joga van a szabadsághoz. Vissza kell állítani a jogot. Ez a szülőföld törvénye. Csakhogy akarni is kell! Az autonómia megadása minden ország belügye. Az önrendelkezés ellenben más minőség, annak kivívásában már lehet nemzetközi segítségre is számítani – hangsúlyozta többek között az előadó.

A hozzászólásokból kiviláglott: szükség van a bátorításra. Az agymosások túl nagy kárt okoztak az itt élők tudatában, ennek is köszönhető, hogy a szabadságtörekvéseknek még meglehetősen gyenge a támogatottsága, kevesen vannak, akik ki mernek állni, meg mernek jelenni akár egy-egy önrendelkezést követelő rendezvényen is. Márpedig erőnk ilyenképpen való megmutatása nélkül aligha ejtünk gondolkodóba bárkit is, jogos igényeinkkel kapcsolatosan.

Hosszú úthoz kívánt erőt, kitartást és bátorságot búcsúzó szavaiban Eva Maria Barki, hangsúlyozva, hogy őt ki lehet tiltani Romániából, de a székely népet nem lehet kitiltani szülőföldjéről.

Bajna György, Hargita Népe


 2007.06.08. www.fuggetlenseg.hu

Străchinaru kitiltaná Eva Maria Barkit

Eva Maria Barki, Ausztriában élő nemzetközi jogász Romániából való kitiltását kezdeményezi Petre Străchinaru demokrata képviselő. A hivatalos eljárás elindítását pártja parlamenti csoportjában és állandó bürójában javasolja. Indoklása szerint Eva Maria Barki nyilatkozatai veszélyeztetik Románia területi épségét, és sértik az alkotmányos rendet. A nemzetközi jogász május végén tartott előadást Sepsiszentgyörgyön Székelyföld területi autonómiájáról. Itt egyebek mellett azt hangoztatta, hogy az autonómiát nem megadják, hanem ki kell harcolni, különböző megmozdulásokat kell szervezni, és beadványok sorozatát kell hazai és nemzetközi fórumokhoz intézni. Străchinaru értelmezése szerint Barki asszony az autonómia fogalmát túlhaladva függetlenség kivívására buzdította a székelységet, és ez véleménye szerint veszélyes játék lehet. Eva Maria Barkit már két ízben — 1994-ben és 1998-ban — kitiltották Romániából. Akkor szintén az autonómiaformákról tartott előadásait kifogásolta a román hatalom. A hivatalos eljárás elindítását pártja parlamenti csoportjában és állandó bürójában javasolja. Indoklása szerint Eva Maria Barki nyilatkozatai veszélyeztetik Románia területi épségét, és sértik az alkotmányos rendet. A nemzetközi jogász múlt hétfőn tartott előadást Sepsiszentgyörgyön Székelyföld területi autonómiájáról. Itt egyebek mellett azt hangoztatta, hogy az autonómiát nem megadják, hanem ki kell harcolni, különböző megmozdulásokat kell szervezni, és beadványok sorozatát kell hazai és nemzetközi fórumokhoz intézni. Străchinaru értelmezése szerint Barki asszony az autonómia fogalmát túlhaladva függetlenség kivívására buzdította a székelységet, és ez véleménye szerint veszélyes játék lehet.

 

(forrás:Háromszék)


Eva Maria Barki beszédei

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!