Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Semmibe veszi a szlovák rendőrség Malina Hedvig tanúit

Semmibe veszi a szlovák rendőrség Malina Hedvig tanúit

  2007.05.18. 15:59

2007. május 18. 8:29 MNO Malina Hedviget több diák is látta, amikor összeverten, sokkos állapotban beért az egyetemre, ahová vizsgázni indult. A diákok szerint vallomásaikat semmibe veszi a rendőrség. A magyar politikai erők hallatlan beavatkozása a független szlovák büntetőjogi szervek munkájába – így jellemezte Robert Fico szlovák kormányfő az MSZP és a Fidesz csütörtöki közös budapesti nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban.

A szlovákiai Új Szónak nyilatkozó három diák közül az egyik szerint, aki ott volt, mind hisznek Hedvignek, mert ha nem így tennének, saját józan ítélőképességükben kellene kételkedniük. A fiatal közölte: egy ideig próbálták a környezetükben is meggyőzni a kételkedőket, még az internetes fórumokra is írtak, de egy idő után felhagytak ezzel, mert úgy látták, a magyarellenes mocskolódásokkal szemben nem számítanak az érveik. Kilenc ember sajnos nem tud meggyőzni egy országot - mondta. A szemtanú megjegyzi még, hogy eddig azt hitte, olyasmi, ami Hedvig körül zajlik, csak a Szovjetunióban történt a koncepciós perek idején, de úgy látszik, ez Szlovákiában is lehetséges.

Abban mind a kilenc szemtanú egyetért, hogy amit láttak, az nem volt színjáték, ütések nyomait, sokkot, remegést így szimulálni nem lehet – írja a magyar napilap. A diákok azt mondják, hogy azóta ők is megtanultak félni. Nemcsak attól, hogy bármelyiküket érheti hasonló támadás, hanem attól is, hogy nem lenne kihez fordulniuk.

A kilenc szemtanú diákot csak jóval az ügyben elrendelt nyomozás tavaly szeptemberi lezárása után, idén februárban hallgatta ki a szlovák rendőrség. Egyesével hívták őket a kihallgatóterembe, hangfelvétel a diákok tudomása szerint nem készült. A nyilatkozó fiatalok beszámolnak a kihallgatást végző rendőr magatartásáról is.
Semmire nem reagált, amit mondtam, arra sem, hogy úgy emlékszem, Hedvig blúza sokkal piszkosabb volt, mint amikor a belügyminiszter mutogatta a tévében, a szoknyája pedig nagyon sárosnak látszott – mondta az egyik szemtanú.

Fico magyar beavatkozásról beszél

A magyar politikai erők hallatlan beavatkozása a független szlovák büntetőjogi szervek munkájába – így jellemezte Robert Fico pozsonyi kormányfő az MSZP és a Fidesz Malina Hedviggel kapcsolatos csütörtöki közös budapesti nyilatkozatát. Fico a szlovák Markíza kereskedelmi televízió csütörtök esti híradójának nyilatkozta ezt. A szlovák miniszterelnök szóvivője, Silvia Glendová úgy fogalmazott: Budapest ezzel a lépéssel mindenáron feszültséget akar kelteni.

Mint ismert, a két magyar parlamenti párt képviselője csütörtökön jelentette be, hogy az ügy politikai befolyásolás nélküli, független kivizsgálását fogja kérni Pozsonytól.

Malina Hedviget saját állítása szerint tavaly augusztus 25-én két bőrfejű fiatal azért támadta és verte meg a szlovákiai Nyitrán, mert hallották, hogy mobiltelefonján magyarul beszél.


(ujszo.sk, hirextra.hu)

Kapcsolódó linkek és cikkek


Slota a Felvidéket félti - sajnos alaptalanul
  2007.05.17. 17:21

2007.05.17.kuruc.info - Jan Slota szerint Szlovákia a jövőben elveszítheti területe egy részét, miként Szerbia Koszovót, mert a magyar kisebbség néhány tagja politikai autonómiára törekszik Dél-Szlovákiában. A pozsonyi kormánykoalícióhoz tartozó, ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párt vezetője erről csütörtökön újságírók előtt. Úgy véli, a szlovákiai magyar kisebbség néhány tagja "harcot indít a politikai autonómiáért". Ennek bizonyítékaként említette azokat a pólókat és nyomtatott anyagokat, amelyeken a szóban forgó térség térképe látható. Szerbia ugyanilyen helyzetben volt két-három évvel ezelőtt, amikor Koszovó átfogó autonómiát kapott - mondta a politikus, és úgy vélekedett, hogy ehhez hasonló történhet a jövőben Szlovákiában is. (Híradó) Tovább >>

Egy állásponton a két nagy párt Hedvig ügyében
  2007.05.17. 17:18

kuruc.info, 2007.05.17. A Fidesz és az MSZP független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kér Szlovákiától Malina Hedvig ügyében. Ezt a külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be. Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke azt mondta: felháborítónak tartja, hogy az ügyben Szlovákia a "politikai hatalom érdekeit szolgáló koncepciós pert" készít elő, amellyel azt kívánják bebizonyítani, hogy a magyarellenesség vádját éppen a magyarok használják a szlovák kormány lejáratására. Szabó Vilmos, a bizottság szocialista alelnöke úgy fogalmazott: a Malina Hedvig elleni per "tesztje" lesz a szlovák jogállamiságnak és független igazságszolgáltatásnak. (Híradó) Tovább >>

 

Megszűnik a magyar rádióadás Felvidéken?
  2007.05.17. 18:05  

2007. május 15. Vajdaság Ma- Megszűnhet a magyar adás Szlovákiában, Robert Fico miniszterelnök ugyanis el akarja lehetetleníteni a Pátria Rádiót is működtető közszolgálati rádiót, közli a HírTV. A Pátria sugározza a szlovákiai kisebbségek műsorait. Fico kormánya nem hajlandó kifizetni az intézménynek a több tízmillió koronát a középhullám fenntartásáért, noha erre törvény is kötelezi. A Magyar Nemzet azt írja: Fico így áll bosszút az újságírókon, akik egyre többször kérik rajta számon választási ígéreteit. A miniszterelnök a kormány ellenzékének nevezi őket. http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2721  Tovább

 

 

Egy szlovák hetilap megkérdőjelezi a rendőrség szavahihetőségét -Malina Hedvig nem hazudik
  2007.05.14. 18:00

2007. május 14. Vajdaság ma- A Tyzden című szlovák hetilap legújabb száma terjedelmes oknyomozó riportban idézi fel a nyitrai magyar egyetemista, Malina Hedvig történetét és tár fel olyan összefüggéseket, amelyek a sértett igazmondását erősítik és megkérdőjelezik a szlovák rendőrség szavahihetőségét. Tovább >>

 


 

  A pozsonyi magyar lapnak nyilatkozó tanúk nem értik, miért kételkednek a hatóságok a lány igazában, mint ahogy azt sem, hogy őket, mint az összevert Malina Hedviggel elsőként találkozókat, miért csak a történtek után hat hónappal hallgatta ki a szlovák rendőrség.

Akik ott voltunk, mind neki hiszünk, mert ha nem hinnénk, a saját józan ítélőképességünkben kellene kételkednünk - mondta a pozsonyi Új Szónak pénteken Malina Hedvig diáktársa, egyike azoknak, akik jelen voltak, amikor a lány tavaly augusztus 25-én véresre verve, sokkos állapotban lépett be a nyitrai egyetem tanszékére.

Malina Hedvig akkor is, azóta is azt állítja, hogy két ismeretlen szkinhed azért verte meg, mert magyarul beszélt. A szlovák rendőrség szerint a lány az egész ügyet csak kitalálta, ezért most hamis tanúzás gyanúja miatt valószínűleg bíróság elé állítják, és akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

paprikaradio.ro 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség