Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Slota a Felvidéket félti - sajnos alaptalanul

Slota a Felvidéket félti - sajnos alaptalanul

  2007.05.17. 17:21

2007.05.17.kuruc.info - Jan Slota szerint Szlovákia a jövőben elveszítheti területe egy részét, miként Szerbia Koszovót, mert a magyar kisebbség néhány tagja politikai autonómiára törekszik Dél-Szlovákiában. A pozsonyi kormánykoalícióhoz tartozó, ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párt vezetője erről csütörtökön újságírók előtt. Úgy véli, a szlovákiai magyar kisebbség néhány tagja "harcot indít a politikai autonómiáért". Ennek bizonyítékaként említette azokat a pólókat és nyomtatott anyagokat, amelyeken a szóban forgó térség térképe látható. Szerbia ugyanilyen helyzetben volt két-három évvel ezelőtt, amikor Koszovó átfogó autonómiát kapott - mondta a politikus, és úgy vélekedett, hogy ehhez hasonló történhet a jövőben Szlovákiában is. (Híradó)

2007. május 17. Vajdaság Ma
Ján Slota a magyar autonómiával riogatja a szlovákokat

Ján Slota csütörtökön ismét a magyarok autonómia-törekvéseinek veszélyével riogatta a szlovákokat pozsonyi sajtótájékoztatóján.
A kormányhoz tartó Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke ezúttal olyan térkép felmutatásával igyekezett meggyőzni az újságírókat, amely szerinte a magyarok területi autonómiájának határait, az "autonómia keretében önállósítandó területeket" jelöli ki. Ismeretei szerint a magyarok saját politikai autonómiájuk érdekében indítottak kampányt. Ennek keretében a jelzett térképeket ábrázoló pólókat és szórólapokat osztogatnak, ráadásul - mint mondta - "többféle autonómia-változatot is népszerűsítenek."
A magyarellenességéről ismert politikus szerint a veszély igen komoly, hiszen szemmel látható, hogy Szlovákiával most az történik, ami néhány éve "a koszoói statútum esetén történt Szerbiával, amikor Koszovó szinte a független államiság szintjét jelentő autonómiát" élvezett - idézte a politikust a TASR szlovák hírügynökség.
Slota szerint a magyar autonómia fenyegető veszélye a szlovákok mindent problémáját felülírja. Mint mondta, ezt ajánlatos tudomásul venni. Mert "amikor már átmetszett torokkal fogunk fetrengeni az utca kövén, akkor már mindegy lesz, hogy húsz vagy egy betegbiztosítója lesz-e az országnak" - utalt a jelenleg folyó belpolitikai vitára. Ennek részeként az ellenzék nem támogatja a magánkézben levő betegpénztárak felszámolását, az egybiztosítós rendszer visszaállítását célzó kormányzati törekvéseket.
A kitartó magyarellenességéről ismert Slota szerint a magyar autonómiaveszély minden eddiginél komolyabb és valós veszély, mi több, szavai szerint "a Malina Hedvig-ügy is ennek a része".
Malina Hedviget, a Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistát állítása szerint tavaly azért verte meg két ismeretlen bőrfejű, mert magyarul beszélt. A szlovák rendőrség szerint a lány csak kitalálta megveretésének történetét s ezzel félrevezette a rendőrséget. Ezért - a már megszületett vádindítvány szerint - hamis tanúzás és hamis eskü gyanúja miatt állíthatják bíróság elé, és ítélhetik öt év szabadságvesztésre. Malina Hedvig és jogi képviselője azonban kitart az eredeti eset hitelessége mellett és mindketten rendőrségi manipulációra gyanakszanak.
Slota vélhetően annak a két aktivistának a petíciós akcióját használta fel riogatásra, akik a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) március 31-iki tisztújító közgyűlése alkalmával próbáltak aláírásokat gyűjteni a közgyűlésnek helyt adó révkomáromi Jókai Színház előtt. A teljes sikertelenség láttán azonban egy idő múltán feladták a hiábavaló próbálkozást, ezért összepakoltak és távoztak a helyszínről.
Berényi József, az MKP alelnöke az MTI-nek azt mondta: az MKP-nek semmi köze nincs az állítólagos aktivistákhoz, sem az ismeretlen polgári társulás tevékenységéhez. Ráadásul érthetetlen, és semmi sem indokolja, hogy Ján Slota néhány ember buzgalma miatt riadót fújjon.
- Ha az MKP-nek bármilyen önkormányzatiságot erősítő törekvései lennének, akkor azt nem petícióval, hanem szokványos módon, parlamenti eszközökkel, a szlovák parlament pártjainak támogatására számítva fogja előterjeszteni.
Keszeli Ferenc (MTI)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=tukor&id=1317

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség