Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Egy állásponton a két nagy párt Hedvig ügyében

Egy állásponton a két nagy párt Hedvig ügyében

  2007.05.17. 17:18

kuruc.info, 2007.05.17. A Fidesz és az MSZP független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kér Szlovákiától Malina Hedvig ügyében. Ezt a külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be. Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke azt mondta: felháborítónak tartja, hogy az ügyben Szlovákia a "politikai hatalom érdekeit szolgáló koncepciós pert" készít elő, amellyel azt kívánják bebizonyítani, hogy a magyarellenesség vádját éppen a magyarok használják a szlovák kormány lejáratására. Szabó Vilmos, a bizottság szocialista alelnöke úgy fogalmazott: a Malina Hedvig elleni per "tesztje" lesz a szlovák jogállamiságnak és független igazságszolgáltatásnak. (Híradó)

Elferdített hírek a nyitrai magyarverésről >>

Gasparovic rosszallása a Malina ügy miatt  >>

2007. május 17. Vajdaság Ma


A Fidesz és az MSZP közösen lép fel Malina Hedvig ügyében

A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében. Az MDF egyetért az MSZP és a Fidesz kezdeményezésével.
Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke azt mondta: felháborítónak tartja, hogy az ügyben Pozsony a "politikai hatalom érdekeit szolgáló koncepciós pert" készít elő, amellyel azt kívánja bebizonyítani, hogy Szlovákiában a kormányváltás óta nem nőtt a magyarellenesség, hanem éppen ellenkezőleg, a magyarellenesség vádját a magyarok használják a szlovák kormány lejáratására.
Szabó Vilmos, a bizottság szocialista alelnöke úgy fogalmazott, a Malina Hedvig elleni per "tesztje" lesz a szlovák jogállamiságnak és független igazságszolgáltatásnak, bár nem vonják kétségbe, hogy Szlovákiában érvényesül ez a két elv.
"Követeljük, hogy Szlovákia biztosítsa a jogállamiság, illetve a politikai befolyástól mentes, független igazságszolgáltatást saját állampolgárának" - jelentette ki Németh Zsolt.
Miközben bízunk a jogállamiság kereteiben, és abban, hogy nem lesznek politikai befolyásra utaló jelek, szeretnénk, ha ez az ügy nem terhelné meg Magyarország és Szlovákia kapcsolatait és együttműködését a jövőben - fogalmazott Szabó Vilmos, aki hangsúlyozta azt is, hogy nem akarják előre meghatározni, mi legyen az ítélet.
Mindkét politikus jelezte: az ügyről tájékoztatják az Európai Parlamentet és az Európa Tanácsot, és ha szükséges, ezek a szervezetek foglalkoznak majd a kérdéssel.
Németh Zsolt azt mondta, a magyar jelzések célja, hogy biztosítsák a jogállami normák szerinti eljárást, "ha lehet, Szlovákiában, ha nem lehet, akkor Strasbourgban". (Itt székel az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Emberi Jogok Európai Egyezménye által létrehozott bírói testület.)
Mint elhangzott, a fideszes és a szocialista képviselő közös sajtótájékoztatója azt jelzi, Malina Hedvig ügyében egységesen és határozottan kíván fellépni Magyarország.
Németh Zsolt szerint a Malina Hedvig elleni eljárást sorozatos, a független igazságszolgáltatást megkérdőjelező események jellemzik, például a vádemelésről előbb értesült a szlovák sajtó, mint az érintett ügyvédje, illetve a szlovák főügyész előbb jelentette be a vádemelés ténylét, mint az valóban megtörtént volna. Szabó Vilmos ezzel egyetértve hozzátette: az sem elfogadható, ahogy Robert Fico szlovák miniszterelnök és Robert Kalinák szlovák belügyminiszter többször nyilatkozott az ügyben.
A külügyi bizottság elnöke úgy vélte, a "legrosszabb időket idézi", hogy a nyomozás egy meg nem nevezett feljelentő alapján indult el, és aggasztó azt is: az eljárásban tudatosan figyelmen kívül hagyják a Malina Hedvig orvosainak véleményét.
Arra a kérdésre, hogy az utóbbi időben a szlovák kormány az önkormányzati, a mezőgazdasági és a környezetvédelmi támogatások terén diszkriminálja a magyar kisebbséget, Németh Zsolt úgy vélte: "az intézményes diszkrimináció" szlovákiai megjelenésének meglehetősen komoly bizonyítékai ezek. Szerinte alapvető demokratikus problémáról van szó, ugyanis Szlovákia antidemokratikus eszközökkel próbálja diszkriminálni a felvidéki magyarságot.
Szabó Vilmos erről azt mondta: szerinte nem alapvető, de demokratikus problémák vannak Szlovákiában, és valóban érzékelhető a diszkrimináció a magyarok lakta területek ellen.
A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy az Európai Szocialista Párt továbbra is felfüggesztés alatt tartja Robert Fico pártja, a Smer-Szociáldemokrácia tagságát. Szabó Vilmos kérdésre válaszolva elmondta: a kormány szeretné, ha a magyar és a szlovák kormányfő találkozna, de nem tudta megmondani, hogy erre mikor kerülhet sor.
A Magyar Demokrata Fórum egyetért az MSZP-vel és a Fidesszel az ügyben - hangsúlyozta reagálásában Almássy Kornél, a párt alelnöke az MTI-nek.
"Mi is elítéljük, amit Malina Hedviggel csinálnak. Úgy látjuk, hogy ami Szlovákiában történik, az valóban politikai érdekeket szolgál. Mi is úgy gondoljuk, hogy a fiatal szlovák demokrácia első komoly tesztje lesz, miként képes egy ilyen ügyet rendezni" - mondta az MDF-es politikus.
Az ellenzéki képviselő aláhúzta: bár az MDF nem akar ítélkezni a konkrét ügyben, mégis számos furcsaságot tapasztalt az eset kapcsán: a szlovák kormánypártok nagyon magas szinten "szálltak be" a Malina Hedvig elleni kampányba. A párt egyetért azzal, hogy ha szükséges, akár az Európa Tanács, vagy az Európai Parlament elé vigyék az ügyet.
Almássy Kornél határozott kormányzati fellépést vár az ügyben: "egy elítélő nyilatkozat, egy külügyminiszteri nyilatkozat sokat tudna tenni az ügy érdekében".
A csallóközi Vámosfalun lakó és Nyitrán tanuló magyar nemzetiségű diáklány, Malina Hedvig tavaly augusztus 25-én reggel véresen, összeverve ment be a nyitrai Konstantín Egyetem magyar tanszékére, azt állítva, hogy két ismeretlen bőrfejű az egyetem épülete közelében azért verte meg, mert magyarul beszélt. A lány azóta is kitart emellett, de a szlovák rendőrség szerint a lány ezt csak kitalálta, ami hamis tanúzásnak minősül és öt évig terjedő börtönnel büntethető.
(MTI)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2727

 

 


2007. május 14. Vajdaság ma
A szlovák rendőrség vádemelést indítványozott Malina Hedvig ellen

A szlovák rendőrség hétfőn hamis tanúzás és hamis eskü gyanúja miatt vádemelést indítványozott Malina Hedvig ellen, jelenti az MTI.
A Nyitrán tanuló csallóközi egyetemista azt állítja, hogy tavaly augusztusban két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A szlovák rendőrség az ügyet azzal zárta le, hogy a lány a történetet csak kitalálta. Malina Hedvig esete nyolc hónapja megosztja a közvéleményt.
Dobroslav Trnka legfőbb ügyész két hete még csak azt jelezte, hogy lány várhatóan hamis tanúzás vádja miatt kényszerül majd szembenézni az öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegető ítélettel.
Az országos rendőrfőkapitány szóvivője, Martin Korch közlése szerint a vád a hamis eskü fennforgásának gyanúját is tartalmazza.
A bejelentés napján a Tyzden című szlovák hetilap terjedelmes oknyomozó riportban foglalkozott - a sajtónak egyébként hónapok óta nem nyilatkozó - Malina Hedvig esetével. Az ügy összefüggéseit részben feltáró, részben sejtető, a nyomozás rendhagyó körülményire és fejleményeire rámutató, annak lehetséges politikai hátterét is sugalló lap a rendőrség szavahihetőségét megkérdőjelezve nyomatékosan utal a sértett igazmondását erősítő körülményekre.
"Ha a rendőrség igazat mond, akkor Malina Hedvig Szlovákia újkori történetének egyedülállóan a legnagyobb hazudozója. Ha azonban e ország rendőrsége és politikai vezetése nem mond igazat, akkor ez az ártatlan lány annál is siralmasabb áldozat, mint amilyen a köztársasági elnök elhurcolt fia volt. A sokkoló megállapítások szerint Malina Hedvig nem hazudik" - írta legújabb számában a Tyzden, arra a botrányos esetre utalva, hogy annak idején az akkori államfőt, Michal Kovácot kompromittálandó elhurcolták a fiát.
Malina Hedvig a lapnak azt mondta: tervei szerint Szlovákiában, a szülőföldjén élte volna le az életét, de mióta a fenyegető vádemeléssel kell szembenéznie, már tudja, hogy "nem ebben az országban fogja felnevelni a gyermekeit."
Néhány hónapja a szlovák közszolgálati televízió (STV) fenegyereke, Eugen Korda készített hasonló oknyomozó riportfilmet Malina Hedvigről, amelyben hasonlóképpen mutatott rá a nyomozás furcsaságaira. A riportert azóta menesztették.
Megfigyelők szerint véletlen egybeesés csupán, hogy a Tyzden máris nagy figyelmet keltő közlései és a Malina Hedvig elleni vádemelés bejelentése egyazon a napra esett. Felidézik, hogy az ügy a kezdetben a magyar szlovák viszony elhűvösödését vonta maga után, s hogy Gyurcsány Ferenc magyar és Robert Fico szlovák kormányfő kétoldalú találkozója azóta is várat magára.
Az egyik szlovák kereskedelmi rádió megszólaltatta Malina Hedvig ügyvédjét, Roman Kvasnicát, aki a fejleményre reagálva kijelentette: Szlovákia legfelsőbb jogi intézményeinek vezető tisztségviselői mindig igen szívesen nyilatkoztak az ügyről, így talán áldásos lenne, ha a médiában most már azt is világosan és érthetően elmondanák, hogy milyen törvénnyel ellenkező cselekedetet követett el Malina Hedvig. Úgy tűnik, senkit sem érdekel, hogy Szlovákiában a mai napon megszegték az ártatlanság vélelmének elvét".
Az MTI megkérdezte a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) Brüsszelben tartózkodó elnökét, Csáky Pált, aki kijelentette: "Úgy gondoljuk, hogy ez az ügy a jogállamiság próbaköve lehet. Nagyon reméljük, hogy nem koncepciós perrel állunk szemben. Nemkülönben reméljük azt is, hogy ezúttal kiderül az igazság. Mert ha az ügyészség ily módon akarja rákényszeríteni a rendőrséget arra, hogy előálljon a Malina Hedvig ellen szóló bizonyítékaival, akkor rajta, mert hogy így az ügy akár pozitív fordulatot is vehet".
Malina Hedvig ellen a rendőrség egy ismeretlen személy feljelentése alapján kezdett el vizsgálódni hamis tanúvallomás gyanúja miatt. A feljelentő kilétét a rendőrség a vádindítvány hétfői benyújtásakor sem hozta nyilvánosságra.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2720


Novy Cas: "A mesemondó lány"

Egyszer volt, hol nem volt, megvertem önmagamat... 

www.commora.hu  
2007. május 3
Szlovákiai lapok Malina Hedvig esetéről

A szlovák belügyminiszter még tavaly kimondta, hogy a Nyitrán megvert magyar egyetemista csak kitalálta megverettetésének történetét, most majd az ügyész mondja ki, hogy a lány az ügyben hamis tanúvallomást tett, de az esettel kapcsolatos megállapítások közül majd csak az lesz a megkérdőjelezhetetlen, amit egy jogerős ítéletben a bíróság fog kimondani - írta csütörtökön a SME.
A liberális szlovák polgári napilap hírmagyarázója, Marian Lesko helyesli, hogy szerdán a legfőbb ügyész jelezte: a lányt várhatóan hamis tanúzás gyanúja miatt bíróság elé állítják, s ha bebizonyosodik, hogy valóban csak kitalálta megverettetésének történetét, akkor háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. "A szlovákiai közélet és a közélet tisztasága szempontjából nagyon fontos, hogy a bizonyítékokat - miszerint Malina Hedviget nem támadták és nem is verték meg - ne csak sajtótájékoztatón hangoztassák, hanem tárják a független és illetékes bíróság elé, melynek minden lehetősége és feltétele megvan ahhoz, hogy a tényeket el tudja választani a propagandától" - írja a lap.
A legolvasottabb szlovák bulvárlap, a Novy Cas szerint "mindenki azt remélte, hogy Malina Hedvigről többé nem kell hallani, ám a nagy képzelőerejű diáklány visszatért, pontosabban visszahozta őt a legfőbb ügyész, aki jelezte: a lányt várhatóan hamis tanúzásért állítják bíróság elé, s mert több mint valószínű, hogy Hedvig az esetet csak kitalálta, most nyilván a büntetését sem kerülheti el." Hozzáteszi: "a mesemondó lány" számára elég büntetés lehetett, hogy a sajtóban nevetségessé vált, de az igazán nagy bűnösök meg belevigyorognak a rendőrség képébe, mert az igazság ugyan vak, de "Hedvig esetében ez nem áll, mert az ügye kapcsán egy bolhát kergetnek, közben szerteszét elefántcsordák dübörögnek, de Szlovákiában már csak így van, ezt szoktuk meg."
A Pozsonyban megjelenő Új Szó egyebek között Roman Kvasnicát, Malina Hedvig ügyvédjét szólaltatja meg, aki furcsának tartja, hogy a legfőbb ügyész "előre beharangozott egy még csak lehetséges lépést, amelyben ráadásul az illetékes nyomozó hivatott dönteni." A védence igaza mellett kitartó ügyvéd méltatlankodva azt mondja: "Ahogy ebben az ügyben tájékoztatják a nyilvánosságot, olyasmit én még nem láttam." Malina Hedvig az ügyvéd tanácsára nem nyilatkozik a sajtónak.
A lapban megszólal Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, aki azt mondja, hogy "ha a főügyész ezen a módon akarja megnyitni a kérdést, hogy tisztázódjon az ügy, akkor ennek lehet akár pozitív hozadéka is." Az MKP szerint azonban nem tartható fenn a rendőrség és a belügyminiszter által előadott álláspont, nevezetesen, hogy semmi sem történt. "Valami történt s az MKP nem áll az egyik vagy a másik oldalon" mondta Csáky, aki szerint a polgárok azért fizetik a rendőrséget és az ügyészséget, hogy kiderítsék, mi történt tavaly augusztus 25-én Nyitrán.
A lányt állítása szerint tavaly augusztusban két ismeretlen bőrfejű azért verte meg, mert magyarul beszélt. A rendőrség a vizsgálatot azzal zárta le, hogy az állítólagos sértett a támadás meséjét maga költötte, s ha ez bebizonyosodna, az eredeti panasza és vallomása mellett kitartó Malina Hedviget a bíróság elítélné.
(MTI)
forrás: vajdasagma

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.