Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Az autonómiatörekvésekkel foglalkozik az MVSZ brüsszeli irodája

Az autonómiatörekvésekkel foglalkozik az MVSZ brüsszeli irodája

  2007.05.14. 17:43

Kossuth Rádió nyomán, Erdély Ma, 2007.05.14. 14:37 Az elszakított országrészeken tömbben élő magyarok autonómiája a legtöbb esetben már európai uniós ügynek is tekinthető. Éppen ezért fontos, hogy Brüsszelben is halljanak ezekről, lehetőleg közvetlenül az érintettektől. Ennek már intézményes háttere is van. A következő lépés a székely önrendelkezési törekvések után az lesz, hogy megjelenítik a felvidéki és a délvidéki magyarok autonómiatörekvéseit is a Magyarok Világszövetségének brüsszeli irodája segítségével.

Az autonómiatörekvésekkel foglalkozik az MVSZ brüsszeli irodája

Az elszakított országrészeken tömbben élő magyarok autonómiája a legtöbb esetben már európai uniós ügynek is tekinthető. Éppen ezért fontos, hogy Brüsszelben is halljanak ezekről, lehetőleg közvetlenül az érintettektől. Ennek már intézményes háttere is van.
Két hónapja működtet külképviseleti irodát Brüsszelben a Magyarok Világszövetsége. András Imre, a szervezet Kárpát-medencei régióelnöke hangsúlyozta: főként azokat a nemzetpolitikai kérdéseket akarják bemutatni, amelyek megoldása helyi szinten egyelőre lehetetlen, illetve érdemes a nemzetközi figyelemre.


- Az iroda az első gyümölcse annak a viszonyulásunknak, amit tanúsítottunk a Határon Túli Magyarok Hivatalának megszüntetése, és egyéb nemzeti intézmények felszámolásával szemben. Az iroda lehetőséget nyújt egy rendszeres jelenléthez az európai politika főszínterén – mondta András Imre.


Az MVSZ brüsszeli irodájában legutóbb a székelyek önrendelkezéséről tartottak sajtótájékoztató.
- Azért választottuk a székely nép önrendelkezési törekvéseit, mert a székely közösség a legnagyobb magyar közösség, amely kisebbségben él, és ugyanakkor döntően alakíthatja és alakítja a magyarság sorsát, illetve azért, mert a Székelyföldön népszavazás zajlik önrendelkezési törekvésekről.


András Imre szerint fogékonyak és érdeklődőek Brüsszelben és az Európai Parlamentben a kérdéskör iránt. Találtak egy nyílt támogatót - az Európai Szabad Szövetséget - a székely önrendelkezési törekvéseknek. Ez a szövetség ugyan az Európai Parlament legkisebb frakciója, de magában foglalja az összes, államiság nélküli népcsoportot Európában.


A következő lépés a székely önrendelkezési törekvések után az lesz, hogy megjelenítik a felvidéki és a délvidéki magyarok autonómiatörekvéseit is a Magyarok Világszövetségének brüsszeli irodája segítségével.


Mivel az iroda havonta egyszer tart sajtótájékoztatót, az András Imre által említett újabb önrendelkezési kérdés felvetése Brüsszelben jövő hónap közepén valószínű.


(Mátyus Katalin, Kossuth Rádió)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK