Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Gyurcsány: Meg kell védeni a rendőröket

Gyurcsány: Meg kell védeni a rendőröket

  2007.04.24. 15:41

Balog Zoltán: „Fogalma sincs, mi a jogállam” 2007. április 24. 15:00 MNO Ha bárki politikai indítékból és általánosságban támadja a rendőröket, az Magyarország alkotmányos rendjét fenyegeti – jelentette ki Gyurcsány Ferenc a rendőrnap alkalmából. Tavaly ősszel ártatlan, alkotmányos jogaikkal élni kívánó polgárokat vertek meg a köztársaság rendőrei, feltehetőleg felsőbb utasításra – emlékeztet Balog Zoltán.

A rendőröket egy köztársaságban nem bevonni kell a politikai csatározásokba, hanem megvédeni őket attól; nem támadni, hanem támogatni kell őket, nem becsmérelni, hanem becsülni – írta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrök napja alkalmából kedden kiadott közleményében.

Ha bárki politikai indítékból és általánosságban támadja a rendőröket, az közvetve Magyarország alkotmányos rendjét, a demokráciát és valamennyiünk életének, vagyonának biztonságát fenyegeti - mutat rá a kormányfő, aki köszönetet mond a rendőröknek mindazért, amit értünk vállalnak minden nap.

Mint a közleményben olvasható, volt időszak Magyarországon, amikor a rendőrtől félni kellett, ám az évek alatt olyan országot építettünk fel, ahol a rendőrtől most már csak annak kell tartania, aki törvényt sértett vagy törvénysértésre készült. A rendőr és a rendőrség nem az államhatalom és az erőszak jelképe, hanem a törvényes rend szimbóluma.

A demokráciában a rendőr nem ellenfél és nem bűnbak, hanem a törvénytisztelő, békeszerető polgárok természetes szövetségese, az a szolgája az államnak, aki a családunkra, az otthonunkra, a tulajdonunkra vigyáz. A személyes biztonságunkra és a köz biztonságára - teszi hozzá Gyurcsány Ferenc.

Erőszak ősszel: Balog nem hisz a „gonosz rendőrökben"

Gyurcsány Ferenc ma újabb tanújelét adta annak, hogy fogalma sincs arról, mit jelent az a szó: jogállam. Tavaly ősszel ártatlan, alkotmányos jogaikkal élni kívánó polgárokat vertek meg – vélhetően felsőbb politikai utasításra vagy jóváhagyással – a köztársaság rendőrei. Ez áll az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke, Balog Zoltán nyilatkozatában.

Jelenleg is több tucat rendőr ellen folyik büntetőeljárás a szeptemberi-októberi események kapcsán, többük ellen már vádat is emeltek. Újabb és újabb megdöbbentő állampolgári történetek kerülnek napvilágra a brutális rendőrtámadásokról – emlékeztet a politikus.

Ősszel a békésen ünneplő embereknek is bizony félniük kellett a rendőröktől, akiket éppen Gyurcsány Ferenc és csapata tett az államhatalom és az erőszak jelképévé. Hiszünk abban, hogy Magyarországon nem „elégedetlen tüntetők és gonosz rendőrök” állnak szemben egymással, hanem egyfelől a törvénytisztelő állampolgárok (legyenek tüntetők vagy rendőrök), másfelől azok, akik nem tartják be a törvényeket - legyenek tüntetők, rendőrök vagy akár maga a miniszterelnök – zárul a fideszes politikus nyilatkozata.

(MTI, OS)


Kapcsolódó képanyag az echo TV műsorából:

Döbbenetes videók: Két műsor az őszi rendőri akcióról és perekről
2007.04.24.

Az Echo TV-n újraindult Éjjeli menedék péntek esti adásában adta le először teljes terjedelmében az első olyan dokumentumfilm-összeállítást,amely a tavaly szeptember-októberi rendőrterrorról adott hiteles képet.

A film iránt azóta is nagyon nagy az érdeklődés külföldön és itthon egyaránt.

Siklósi Beatrix műsorát ide kattintva tekintheti meg.

Szintén az Echo-n látható Obersovszky Péter Valóság show nélkül című hiánypótló műsora a szeptember-októberi rendőrterrorról és a politikai megrendelésre született bírósági ítéletekről, koncepciós perekről.

A műsorban megszólal Morvai Krisztina, Fábry Sándor, Magyar István ügyvéd, és két fiatal áldozat, Csáki Lívia és Kruchina Károly.

Az adás első része IDE, a második rész pedig IDE kattintva tekinthető meg.


Kuruc.info nyomán


Kapcsolódó cikkek:

Morvai: Ávós módszerekkel kínoztak ártatlanokat - Kártalanítást kér a CJB és a NJA
  2007.04.23. 09:45  

2007. április 23. 9:30 MNO A Civil Jogász Bizottság társelnöke szerint Magyarországon ma koncepciós eljárások folynak olyan emberek ellen, akik semmit nem csináltak, ávós módszerekkel kínoztak ártalan személyeket, jó néhányukat két héten keresztül, egyik-másiknak az életéért kellett könyörögnie. Tovább >>

 

Rabszíjra fűzték az egyetemi tanárt
  2007.04.16. 17:56  

2007. április 16. 11:03 Magyar Nemzet - Megbilincselték, rabszíjra fűzték, és hét óránál is hosszabb ideig tartották fogva Szabó László Zoltánt, a lapunkban rendszeresen író publicistát. A hatvanas éveit taposó, magas vérnyomással küszködő egyetemi tanárt a rendőrök szidalmazták, megalázták, és veszélyes bűnözőként bántak vele. Tovább >>

Meghátrált az ügyészség, nyert az Altus
  2007.04.11. 08:21  

2007. április 11. 0:03 Magyar Nemzet Elállt az Altus Zrt. ellen indított keresetétől a Legfőbb Ügyészség – értesült lapunk. Úgy tudjuk: az ügyészség a múlt héten a tavaly november óta szünetelő per folytatását kérte, ám csupán azért, hogy bejelenthesse: a per megszüntetését kezdeményezi. Az alperesek az eljárási törvény szerint ragaszkodhatnak ahhoz, hogy a bíróság ítéletet hozzon az ügyben. Tovább >>

170 feljelentés, 35 esetben bántalmazás gyanúja, vádemelés még nincs
  2007.04.10. 17:40  

Bántalmazás – 35 rendőrt gyanúsítanak az őszi események kapcsán 2007. április 10. 9:30 MNO A Budapesti Nyomozó Ügyészség már 35 rendőrt gyanúsít hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással a szeptemberi, októberi események során alkalmazott rendőri fellépéssel összefüggésben – tájékoztatott Morvai Attila a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Tovább >>

 


Magyar Nemzet: Gyurcsány dosszié


Kémtörténet
Villányi Károly
2007. április 25. 0:01

Magyar Nemzet
Nyolcezer-ötszáz tonna élelmiszer. Ennyi áruval nagyjából négyszáz kamiont lehet megtölteni, amelyek hozzávetőlegesen hat kilométeres sort képeznek. Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány éppen ekkora mennyiségű élelmiszert – többnyire konzervet – hozott be az országba adományként, majd értékesített jó pénzért a Herba-csoportnak.

A karitatív szervezet ezzel 1,22 milliárd forint áfa és vám megfizetésétől menekült meg. Ezt a pénzt – amely több mint négymillió vizitdíj megfizetésére elegendő – egyelőre még nem tudni, valójában mire fordította az alapítvány. Az ügyben csempészet gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás, az alapítvány kuratóriumi elnökének, Földesi-Szabó Lászlónak a kezén a napokban már kattant is a bilincs, hiába segédkezett a Törökországba hurcolt, édesanyjától elszakított Mehmet Károly hazahozatalában.

De ki is ez a jótékony ember?

Földesi-Szabó nyugalmazott rendőrtiszt, a már megszűnt Központi Bűnüldözési Igazgatóság bevetési osztályának helyettes vezetője volt. Az egykori kommandós körül díszes társaság verbuválódott az alapítványnál. Főképpen olyan személyek érkeztek az általa irányított kuratóriumba, akik hivatásukat tekintve lényegében a törvényes rend fenntartására esküdtek fel. Egyikük Gyarmati György, a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársa. Másikuk Simon Ibolya. Ő korábban ugyancsak a titkosszolgálat kötelékében tevékenykedett. (A tényekhez az is hozzátartozik, hogy Galambos Lajos, az NBH főigazgatója és családja az alapítvány munkatársaival szilveszterezett.)

Szilvásy György, a nemzetbiztonsági szolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszter az Országgyűlésben azt állította, az alapítvány nem az NBH fedőszerve. Kiderült, Gyarmati György a munkahelyén jelentette, hogy egy civil szervezetben vállal feladatot, amit a parancsnoka el is fogadott. Simon Ibolya pedig már nyugdíjas. A Nemzetbiztonsági Iroda közleményben szögezte le, az ügy nem érinti az NBH egyetlen aktív és nyugalmazott dolgozóját sem.

Tételezzük fel, hogy valóban nem érinti. Joggal vetődik fel azonban a kérdés, hogy miféle emberek dolgoztak, illetve dogoznak az NBH-nál, ha egy ilyen elképesztő méreteket öltő csempészetsorozat az orruk előtt zajlik, és azt nem veszik észre.

Hogyan történhet ez meg? Normális körülmények között valószínűleg sehogy. De változhat még a helyzet, hiszen az eljárás még a kezdeti stádiumában van.

Az azonban már köztudott, hogy Pongó Sándor, a Herba csoport vezérigazgatója szintén előzetes letartóztatásba került. Lehet, hogy már senkit nem ér meglepetésként, de Pongó is exrendőr. A Herbáról, túl azon, hogy az alapítvány által behozott „adományokat” vásárolta meg, kiderült: a csoport vezetői hajléktalanokon keresztül is üzleteltek.

Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány körül is akadnak még érdekességek. Szilvásy György testvére éppen a jótékony szervezetnek ad tanácsokat. Szilvásy Péter grafológusként segíti a roppant szerteágazó munkát. Ráadásul a miniszter másik testvére, Szilvásy István is a látókörbe került. Ő irányítja a BM-kórházat, amely azon szerencsés intézmények közé sorolható, amely az alapítvány adományaiból részesült.

Az egész élelmiszerbotrány – a volt rendőrtisztekkel, az egykori és jelenlegi titkosszolgálati tisztekkel, a hajléktalanokkal, Szilvásyékkal és Mehmet Károllyal együtt – napjainkra a magyar közállapotokba is betekintést nyújtó kémtörténetté formálódott.

Mi fog itt még kiderülni!?

Ráadásul ez a garnitúra – Gyarmati György NBH-s főosztálya – a Magyar Nemzet újságíróival van elfoglalva, akik Szilvásy György vidéki építkezéséről gyűjtik az információkat.
Pedig Gyarmatinak és Szilvásynak inkább a saját háza táján kellene sepregetnie.

 

Forrás: www.mno.hu

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség