Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Morvai: Ávós módszerekkel kínoztak ártatlanokat - Kártalanítást kér a CJB és a NJA

Morvai: Ávós módszerekkel kínoztak ártatlanokat - Kártalanítást kér a CJB és a NJA

  2007.04.23. 09:45

2007. április 23. 9:30 MNO A Civil Jogász Bizottság társelnöke szerint Magyarországon ma koncepciós eljárások folynak olyan emberek ellen, akik semmit nem csináltak, ávós módszerekkel kínoztak ártalan személyeket, jó néhányukat két héten keresztül, egyik-másiknak az életéért kellett könyörögnie.

Morvai Krisztina a köztelevízió reggeli műsorában elmondta azt is, hogy mától, a „véres hétfő“ féléves fordulójának napjától akciót indítanak a médiában, hogy mindenki megismerhesse, mi is történt október 23-án.

Ennek kapcsán az elnök elmondta azt is, hogy csütörtöktől a Magyarok Házában ajándékba adják majd minden érdeklődőnek azt a háromórás dvd-t, amelyen a meghurcoltak nyilatkoznak. A cél az, hogy mindenki tárgyilagosan megismerhesse a történteket.

(hirado.hu)


Kapcsolódó cikk:

Közkegyelmet kér A Civil Jogász Bizottság és a Nemzeti Jogvédő alapítvány 
2007.04.23.

Az őszi rendőri zavargások résztvevői elleni alaptalan eljárások megszüntetését, a meghurcoltak kártalanítását és végső esetben közkegyelmet kér a Civil Jogász Bizottság és a Nemzeti Jogvédő Alapítvány - jelentették be az események féléves évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten hétfőn.

A Civil Jogász Bizottság társelnöke szerint sok ügyben csupán a "bűnöző módjára" eljáró, azonosító nélküli, símaszkos rendőrök vallomása szolgál bizonyítékul a véleménynyilvánítási jogukkal élni kívánó békés polgárok ellen.

A két szervezet által április 23-án megindítandó Összefogás az igazságért című program célja az is, hogy az őszi eseményekről és az azok nyomán megindult eljárásokról valós tájékoztatást adjanak.

A Független Jogászfórum elnöke szerint Magyarországon ma koncepciós eljárások folynak olyan emberek ellen, akik semmit nem csináltak, ávós módszerekkel kínoztak ártalan személyeket, jó néhányukat két héten keresztül, egyik-másiknak az életéért kellett könyörögnie - mondta a Nap-kelte ma reggeli adásában Morvai Krisztina.

Ennek érdekében egy háromórás, az áldozatok beszámolóit tartalmazó DVD ingyenes terjesztésébe kezdtek, és kérik a televíziós csatornákat is a felvételek bemutatására. Ezentúl a Magyarok Világszövetsége segítségével a világszerte élő magyarság képviselőinek is eljuttatják a dokumentumokat - mondta Morvai Krisztina, a bizottság társelnöke. Fontos az igazság ismerete azért, hogy a folyamatban lévő alaptalan eljárásokat megszüntessék, a valódi felelősöket megbüntessék és soha többé ne ismétlődhessenek meg az őszi események - hangsúlyozta Morvai Krisztina, aki szerint még Magyarországon és külföldön sokan vannak, akik nem tudják, mi is történt valójában fél évvel ezelőtt.

A Civil Jogász Bizottság társelnöke elmondta: számos ártatlanul elhurcolt embert megvertek, megkínoztak, megaláztak a rendőrök, az áldozatok ellen pedig jelenleg sokéves szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt folynak az eljárások. Morvai Krisztina, aki egyetemi docens és az ELTE-n büntetőjogot oktat, hozzátette: sok ügyben csupán a "bűnöző módjára" eljáró, azonosító nélküli, símaszkos rendőrök vallomása szolgál bizonyítékul a véleménynyilvánítási jogukkal élni kívánó békés polgárok ellen. Milyen igazságszolgáltatás az, ahol a bíró meg sem kérdi az elé állított véres fejű fiatal lánytól, mi történt vele, csak percek alatt elrendeli letartóztatását - vetette fel a szakember.

Morvai Krisztina hangsúlyozta azt is, hogy bár a másodfokú bíróságok az előzetes letartóztatások zömét megszüntették, de az alaptalan büntetőeljárások 6-7 hónappal az események után is folynak tovább. Hozzátette: szeretnék elérni azt is, hogy az eljárásokban résztvevő jogászokra, elsősorban ügyészekre ne nehezedjék semmilyen megengedhetetlen nyomás. A sajtótájékoztatón részt vett többek között két érettségizett lány, akik ellen több más egyetemistával együtt felfegyverkezve, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt folyik büntetőeljárás, továbbá egy nagymama, akit korábban négy rendőr bántalmazásával gyanúsítottak meg és jelenleg is egy rendőr bántalmazása miatt folyamatban van az ügye.


(kuruc.info nyomán)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség