Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Rabszíjra fűzték az egyetemi tanárt

Rabszíjra fűzték az egyetemi tanárt

  2007.04.16. 17:56

2007. április 16. 11:03 Magyar Nemzet - Megbilincselték, rabszíjra fűzték, és hét óránál is hosszabb ideig tartották fogva Szabó László Zoltánt, a lapunkban rendszeresen író publicistát. A hatvanas éveit taposó, magas vérnyomással küszködő egyetemi tanárt a rendőrök szidalmazták, megalázták, és veszélyes bűnözőként bántak vele.

Fábry idézett. „Nem érdemes valamit nem aláírni, mert csak a saját helyzetemet nehezítem ezzel” – az elvtársai gondolkodását jól ismerő, koncepciós perben elítéltként éveket börtönben töltő, 1956 után nyugatra menekülő Szász Béla író idézetével érzékeltette Fábry Sándor a napjainkban újjáéledő koncepciós perek logikáját szombat este az Echo TV-ben. A beszélgetésen Fábry mellett a Civil Jogász Bizottság társelnöke, Morvai Krisztina, az őszi brutális rendőrterror sértettjei és ügyvédjük értékelte lesújtóan a hazai emberi jogi viszonyokat. A résztvevők arra a közös álláspontra jutottak, hogy a hazai és a külföldi sajtó torzításai következtében Magyarországról hamis kép tükröződik, amire haladéktalanul fel kell hívni a világ közvéleményének figyelmét.

Szabó László Zoltán tájékoztatása szerint pénteken, a szovjet emlékműnél lezajlott tüntetés végén, körülbelül este fél 8-kor érkezett a Szabadság térre. Arra lett figyelmes, hogy az emlékmű mellett egy fiatalembert öt-hat rendőr vett körbe, és arra utasították, borítson ki mindent a hátizsákjából. Az egyetemi tanár odalépett hozzájuk, és közölte a rendőrökkel, hogy tanúként kíván jelen lenni, és megfigyelni, miként intézkednek. „A rendőrök minősíthetetlen hangnemben reagáltak. »F…kalapnak« neveztek, és válogatott trágár szavakkal sértegettek” – mesélte a tanár.
A rendőrök azonosító számát a sötétben és szemüveg híján nem tudta elolvasni, ezért Szabó László Zoltán megpróbálta megtudakolni tőlük, választ azonban nem kapott.

Szabó László Zoltán ekkor elővette fényképezőgépét, hogy dokumentálja a hatósági akciót, amire a rendőrök támadásba lendültek. Egyikük kitépte a kezéből a kamerát, és össze akarta törni, majd körbevették, s közölték vele, hogy akadályozta a rendőrök munkáját. Azonosító igazolványt kértek tőle, ám mivel csak egy külső szakértőknek szóló, arckép nélküli, a Fidesz-frakció által kiállított parlamenti belépő volt nála, azt mutatta be. „A belépőre nyomtatott Fidesz-embléma olaj volt a tűzre. Amikor meglátták a rendőrök, kiröhögtek, s azt mondták, hogy »ezzel most aztán kitörölheted a seggedet«.”
A tér ekkorra kiürült, ők ketten voltak ott csupán és nagy számban a rendőrök. Ezután őt – arra hivatkozva, hogy nincsenek nála iratok – és a fiatalembert durván lökdösve beszállásra kényszerítették egy rendőrautóba, majd bevitték őket a Szalay utcai kapitányságra. „A rendőrségig végig megaláztak minket, »pofa be!, kussoljatok!« vezényszavak hangzottak folyamatosan, mobiltelefonjainkat nem használhattuk, nem értesíthettük hozzátartozóinkat.”
Az embertelen eljárással szemben Szabó László Zoltán folyamatosan tiltakozott, ám nem volt foganatja.
A Szalay utcából körülbelül tízpercnyi várakozás után mindkettejüket átszállították a Gyorskocsi utcába. Itt közölték velük, hogy többórás benttartózkodásra számítsanak. „Egy óra múlva két smasszer jött értünk, megbilincseltek, és pórázon egy zárkába vezettek minket. Elkobozták telefonjainkat, ingujjra kellett vetkőznünk, megmotoztak, s még a cipőfűzőket is kifűzették velünk a cipőkből.”
A cellából a kihallgatásra külön-külön mentek. A vizsgálóhelyiséghez – majd újra vissza a zárkához is – megbilincselve és rabszíjra fűzve vitték őket. Mindkettőjüket tökéletesen elszigetelték a külvilágtól, jogaikról pedig kérésük ellenére sem voltak hajlandók semmilyen felvilágosítást adni.
A vizsgálatot vezető rendőr hölgy jegyzőkönyvet készített, amelyben leírta a tényállást. Eszerint az egyetemi tanár nem hagyta intézkedni a rendőröket, a felszólítás ellenére sem hagyta el a területet. „Ami nem igaz. Ők nemhogy nem szólítottak fel, hogy hagyjam el a területet, hanem ellenkezőleg: megakadályozták, hogy elmenjek. Lefogtak, és bevittek a kapitányságra.” A jegyzőkönyv azt is tartalmazza, hogy milyen jogszabályt sértett meg Szabó László Zoltán. A rendőr hölgy azt kérte tőle, hogy írja alá, hozzátéve: ha aláírja a jegyzőkönyvet, akkor hamarabb szabadul. „Mondtam, hogy nincs nálam szemüveg, nem tudom elolvasni, mire ő felolvasta, hogy milyen szabálysértést követtem el, amely pénzbüntetéssel jár. Ekkor már hajnali három óra lehetett. Aláírtam, mert haza akartam menni. Példányt nem kaptam a jegyzőkönyvből.”
Szabó László Zoltán felesége időközben értesült a történtekről, telefonon kinyomozta a vizsgálatot vezető kilétét. A Gyorskocsi utcai épület elől többször is beszélt vele telefonon, valamint személyesen is találkozott vele, amikor a hölgy az épület előtt nikotinéhségét csillapította. Át akarta adni neki a férje hiányolt iratait, ám a rendőr közölte vele, hogy nincs rá szükség, majd megtalálja a nyilvántartásban. Ezt Szabó László Zoltán úgy értékeli, hogy mégsem azért vették őrizetbe, mert nem voltak nála értékelhető azonosítók, hanem másért: azzal, hogy segítséget nyújtott egy tüntetőnek, s a fideszes parlamenti belépő miatt a helyszínen intézkedő rendőrök magatartásában egyértelműen politikai indíttatást vél felfedezni. Felesége azt is közölte telefonon a rendőrrel, hogy férje magas vérnyomásban szenved, és kérte, hogy adjanak neki gyógyszert. „A feleségem szerint a rendőr hölgy szemtelenül, kioktató hangnemben közölte vele, hogy ne keressen ügyvédet, majd ők biztosítják a jogi védelmet.” Ám végül semmilyen ügyvéd nem jelent meg. A vérnyomását mindenkinek megmérték, Szabó László Zoltánét magasnak találták, ám gyógyszert nem adtak neki, mert amit ő használ, olyan nem volt fellelhető az épületben.
„Szombaton hajnali fél négy felé engedtek el. Hatvanegy éves vagyok, három egyetemen tanítok. Ez a megalázó meghurcoltatás borzasztó dolog. Úgy éreztem magam, mintha a kommunista rendszerbe pottyantam volna vissza” – fejezte be a történetet Szabó László Zoltán, akinek még vasárnap is remegett a hangja az izgalomtól.

Forrás: www.mno.hu

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség