Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Meghátrált az ügyészség, nyert az Altus

Meghátrált az ügyészség, nyert az Altus

  2007.04.11. 08:21

2007. április 11. 0:03 Magyar Nemzet Elállt az Altus Zrt. ellen indított keresetétől a Legfőbb Ügyészség – értesült lapunk. Úgy tudjuk: az ügyészség a múlt héten a tavaly november óta szünetelő per folytatását kérte, ám csupán azért, hogy bejelenthesse: a per megszüntetését kezdeményezi. Az alperesek az eljárási törvény szerint ragaszkodhatnak ahhoz, hogy a bíróság ítéletet hozzon az ügyben.

Az ügyészség tavaly áprilisban indította meg a pert az Altus Zrt. és a Humán-Jövő 2000 Kht. ellen a köztük létrejött szerződés semmisségének megállapításáért. A felperes keresetlevele szerint Gyurcsány Ferenc cége 1995. január 12-én jutott hozzá a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kezelésében lévő Szalay u. 4. szám alatti ingatlan földszinti részéhez. A MeH cége, vagyis az eladó három hónap múltán visszabérelte a vagyont az Altustól, és saját költségén felújította. A felperes szerint az Altus több mint 80 millió forinttal gazdagodott az állam kárára.

Az ügyészség tavaly novemberben kérte a polgári per szünetelését. A két cég képviselői ugyanis a tárgyaláson úgy nyilatkoztak, hogy a vállalkozásoknak nincs követelésük egymással szemben. Az Altus azt állította, nem nyert semmit az ügyleten. Úgy tudjuk, az ügyészség ezután további bizonyítékokat keresett. Információnk szerint egy hete kérte, hogy a bíróság folytassa az eljárást, a szünetelő per ugyanis hat hónap múltán, május 6-án megszűnt volna. A felperesként eljáró Legfőbb Ügyészség egyúttal bejelentette, hogy eláll keresetétől. A per ilyen esetben csak akkor szűnik meg, ha az alperesek ahhoz hozzájárulnak, és közlik, igényt tartanak-e eddigi perköltségük, ügyvédi munkadíjuk megfizetésére. Az alperes ugyanis nem köteles hozzájárulni a per megszüntetéséhez, hiszen számára adott esetben előnyösebb lehet, ha a bíróság ítéletet hoz, és elutasítja a felperes kereseti kérelmét.

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) még tavaly áprilisban indított polgári pert a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tulajdonában lévő Altus Zrt. (mint elsőrendű) és a Humán-Jövő 2000 Kht. (mint másodrendű alperes) ellen szerződés semmissége miatt. Álláspontjuk szerint a kormányfő cége 1995-ben színlelt ajándékozási szerződéssel, jó erkölcsbe ütköző módon jutott hozzá egy 87 millió forintos állami beruházáshoz, amikor a másodrendű alperes jogelődje, a Közlöny- és Lapkiadó Kft. ésszerű gazdasági indok nélkül felújította az Altus tulajdonában lévő, Szalay utca 4. szám alatti képviselői klubot.

Az Altus Zrt. 1995. január 12-én jutott hozzá a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kezelésében lévő ingatlan földszinti részéhez, majd három hónappal később a MeH egyik cége, a Közlöny- és Lapkiadó Kft. visszabérelte azt az Altustól, sőt saját költségén föl is újította a klubot. Az LÜ azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg a szerződés semmisségét, és az eredeti állapot helyreállítása céljából kötelezze az Altust, hogy térítse meg a kht.-nak a beruházás egyenértékét.

Mint ismeretes, a Legfőbb Ügyészség a Fidesz feljelentései nyomán vizsgálta meg az ominózus Szalay utcai ügyletet, illetve a lapunk által föltárt miniszterelnöki fantomcég, a Nomentana Kft. botrányos történetét, és mindkét ügyben bűncselekmény gyanúját állapította meg, de elévülés miatt nem indíthatott büntetőeljárást egyik esetben sem. Az ügyészség tavaly novemberben azért kérte a polgári per szüneteltetését a Somogy Megyei Bíróságon, mert az alperesek képviselői tanúként azt állították, a két cég elszámolt egymással, követelésük egymástól nincs, így az ügyészségnek át kellett értékelnie perbeli álláspontját.

Kulcsár Anna


Kapcsolódó cikkek: Magyar Nemzet: Gyurcsány dosszié

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?