Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A lobogó - magát a zászlót akarják mert, ha nincs lobogó, nincs zászlótartó és vezér sincs lobogó nélkül

A lobogó - magát a zászlót akarják mert, ha nincs lobogó, nincs zászlótartó és vezér sincs lobogó nélkül

  2007.04.01. 18:40

2007.04.01.Erdély Ma, Magyar Nemzet, György Attila írása. Kezdjük talán azzal, hogy aki a zászlót kiadja kezéből, az minden korban utolsó embernek számított. Magukra valamit is adó országokban feloszlatták azt az egységet, amely a hadilobogót veszni engedte. De hiszen lehet, hogy éppen erről van most is szó… Az Árpád-sávos zászlóról beszélek, csak hogy mindenki értse. Arról a zászlóról, amelyet ma fölmutatni lassan nagyobb bátorság kell, mint Dánielnek bemenni az oroszlánok barlangjába. Mindezt egy olyan országban, amelyet e felségjel alatt tartottak meg egy ezredéven keresztül.


Méghogy nyilaszászló… vagy esetleg a spanyoloktól loptuk… De az is lehet, hogy valami kóbor gólya hozta a magyaroknak (akárcsak a nyelvet és a kultúrát), kétségkívül valami rettenetes, emberiség ellen való céllal. Ugyan. Az igazság itt is egyszerű: a zászló az a szimbólum, amely maga köré gyűjti az embereket. Benne testesül meg a kollektív eszmeiség, az a megmagyarázhatatlan isteni kötőerő, amely az arctalan tömegből is céltudatos közösséget képes kovácsolni. Ha kell, nemzetet.

Hát ez a baj az Árpád-sávos lobogóval is. Lehet-e valami kellemetlenebb egy hazug hatalomnak, mint ha az ellene lázadók közös jelképet találnak, és összeköti őket egy szimbólum, amely, az örök archetípusokhoz hasonlóan, maga is önálló életet él? Aligha. Ezért kell bemocskolni, tagadni, hitetlenséggel, rágalommal fertőzni: talán majd csak kihuny a benne rejlő szikra, és többé nem fog tüzet tőle a közösség.

A nyilasvád ebben az esetben annyira stupid, hogy szót sem érdemes vesztegetni rá. Az a zászló nem ez a zászló volt. Sem heraldikailag, sem formailag. De mindegy. És még ha ez is lett volna… A szimbólumok tetszés szerint használhatók, sajnos. Akárcsak a római sasok, a szvasztika, a Dávid-csillag vagy a lófarkas zászló. A zászló tartása mindig attól függ, milyen kezekben tartják.

Hát most bizony jól meg kell markolni a nyelét. Már meg sem lepődik az ember, hogy Magyarországon ma védeni kell az Árpád-ház lobogóját. Mit is várunk onnan, ahol a honalapító vezérnek kuriózumszámba is alig akad méltó szobra, személyi kultuszáról aztán pláne nem beszélhetünk, hacsak ki nem akarjuk nevettetni magunkat. Pedig nálunk szerencsésebb, nagyobb, erősebb országok hátra szaltót dobnának örömükben egy Árpád-léptékű történelmi személyiség birtoklásától. Talán csak a bolgároknak van még hasonló honfoglalójuk… Ja, persze, Aszparuch is ugyanebből a vérből származott.

Azért, ha az ember mostanság elmélázik a magyar közéleten, rögtön rájön egy nagy igazságra. Éspedig arra, hogy a puszta tény, hogy paranoiások vagyunk, nem jelenti azt, hogy valóban nem üldöznek.

Lehetetlen nem összességében nézni ezt a képet. Gondoljunk vissza szép sorjában a nemzeti jelképeinket ért és érő támadásokra.

A Himnusz átírásának-lecserélésének szabad demokrata szíveknek oly kedves kísérleteire.A Szent Korona lemicisapkázására. A Turul-szobor lebontását követelő kampányra. És még folytathatnám a sort, de minek is: hiszen most végre elértek a zászlót tartó kézhez.

Magát a zászlót akarják – hiszen, ha nincs lobogó, nincs zászlótartó, és értelemszerűen vezér sincs lobogó nélkül. A szabadságért, jobb életért, nemzeti érdekekért síkraszállókból lobogó nélkül csupán tömeg lesz – olyasfajta „zavargó”, gyülevész horda, amilyennek éppen most akarják elhitetni azok, akik e zászlót becsmérelik.

Hát oda se nekik. Egy igazi lobogó éppen a harcok emlékétől szépül meg. Ezen a zászlón is vágások és pólyák vannak… a harcé és a születésé. Hiszen mondom, hogy önmagában is élő szimbólum.

Ezért: csak szorosabbra fogni a nyelét, s ha kell, még magasabbra emelni. Nem csak a zászlót: a hozzá kötődő érzelmeket, büszkeséget se engedjük elveszni. Amíg lobogó van: cél is van. És amíg cél van: addig nem vagyunk hiába a világon. Ezért csak bátran, beállni a zászló alá. Nem csak nekünk kell megvédeni: maga is megvédi jobbik önmagunkat.

György Attila, Magyar Nemzet
A szerző író
 


Kapcsolódó cikkek:

Árpád ünnep Árpádsávos zászlóval
  2007.04.01. 17:03  

2007.03.31. hunhir.hu. Árpád-napi felvonulást tartott szombat délután Budapesten a Jobbik. A párt Sándor palota előtti rendezvényén az Árpád-sávos lobogó fontosságát és szimbolikája megőrzésének fontosságát hangsúlyozták, s törvénymódosítási javaslatokat is tettek az ősi zászló védelmében. Árpád-sávos zászlókkal vonult fel szombat délután a budai Várban a Jobbik. Az Árpád-napi rendezvényen Szegedi Csanád a Jobbik alelnöke nagyjából 1000 ember előtt úgy fogalmazott: "volt egy ember 1100 éve, aki meg merte álmodni Magyarországot, hogy ez az ország a történelem viharait túlélve fennmaradjon. Volt egy nép, aki ennek az embernek a zászlaját követve vissza merte szerezni ősei jussát, Attila örökét. Ez volt az a zászló, amellyel István király államot alapított, amely alatt Szent László csodálatos tetteit végrehajtotta, amelyből erőt merítve IV. Béla újjáépítette az országot, s amely alatt Rákóczi hadba vezette kurucait." A Jobbik nyomatékosította: a történelmi lobogó a magyar függetlenség, a szabadság és összetartozás jelképe. Tovább >>

Árpád nagyfejedelem halálának 1100. évfordulójára
  2007.04.01. 13:33  

Bakay Kornél előadása. 2007. március 31.HunHír.Hu Honszerző Árpád Apánknak nevezzük azt a nemes és vitéz férfiút, aki nekünk Hazát adott. Igaz, nem ezt a mai, szűkre szabdalt maradék-országot, hanem az igazi Kárpát Hazát, amelyet 87 évvel ezelőtt Trianonban elvettek tőlünk Tovább >>

 


Zászlófóbia >>


2007. március 31. Vajdaság Ma
Az árpádsávos zászló védelméért tüntetettek

Mintegy 300 ember részvételével tartott "Árpád-napi" vonulásos demonstrációt a Jobbik Magyarországért Mozgalom a budai Várban szombat délután, hogy a turulmadarat, a Szent Koronát és az árpádsávos zászlót vegyék törvényi védelem alá, jelenti az MTI.
Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke közölte, szervezetük kezdeményezte, hogy 2007 "Árpád éve" legyen és árpádsávos mozgalmat indítanak, amelynek keretében Magyarország valamennyi önkormányzatának árpádsávos zászlót adnak át.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke felolvasta azt a hét pontból álló követelést, melyet a köztársasági elnöknek címeztek és amelyben "Árpád népe nevében azt szeretnék, hogy, aki a három, véleményük szerint nemzeti jelképet" meggyalázza, egy évig terjedő börtönbüntetést kapjon.
Orbán Éva, aki az árpádsávos zászló történetéről könyvet írt, azt hangoztatta, az Árpád-házi királyi zászló egy történelmi jelkép, számukra a nemzeti múlthoz való tartozást, hitet és erőt ad és a magyar nép történelmét idézi, nem pedig a második világháborús időszakot, amikor a nyilasok pártjelképként használtak. Kijelentette azt is: abba kell hagyni a nemzeti ereklyék elleni hadjáratot, "az antimagyarizmust".
A Jobbik vonulásos demonstrációja, amely a Kapisztrán tértől az elnöki palotáig tartott, rendbontás nélkül ért véget.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=magyarorszag&id=4347


Írás az Árpád-sávos lobogó és a nyilasok zászlója közti különbségekről
  2007.08.06. 20:22

2007.08.06. HunHír - Az igazság előbb vagy utóbb, de kiderül, és az igazság nem függvénye annak, hogy kiknek használ - hangsúlyozza HunHír.Hu-hoz eljuttatott írásában Orbán Éva. Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK