Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Markó kioktatta Orbánt is, amiért Tőkést támogatja

Markó kioktatta Orbánt is, amiért Tőkést támogatja

  2007.02.23. 12:00

2007. február 23. MNO - Orbán Viktor, ellenzéki magyar politikus két nappal azután méltatta a református püspököt - és válaszolt Markó Bélának, az RMDSZ elnökének - a romániai magyarság körében nagy nézettséget felmutatni tudó Duna Televízióban, hogy Budapesten teljes mellszélességgel támogatta Tőkés Lászlót abban a szándékában, hogy független jelöltként induljon Romániában az európai parlamenti választáson. Tőkés László messze az RMDSZ meg az erdélyi pártpolitika fölött álló személy, éppen ezért alkalmas arra, hogy minden erdélyi vagy Romániában élő magyar képviselője lehessen a brüsszeli parlamentben. Az autonómia kulcskérdés - mondta Orbán Viktor, aki azért tartaná szerencsésnek politikailag,hogy Tőkés László brüsszeli képviselő legyen, mert ő az, aki kezdetektől fogva megalkuvás nélkül képviselte ezt az ügyet.

Orbán: „Tőkés László messze az RMDSZ meg az erdélyi pártpolitika fölött álló személy”.

Orbán Viktor messze az RMDSZ és az erdélyi pártpolitika fölött álló személynek nevezte Tőkés László Királyhágó-melléki református püspököt.

Az ellenzéki magyar politikus két nappal azután méltatta a református püspököt - és válaszolt Markó Bélának, az RMDSZ elnökének - a romániai magyarság körében nagy nézettséget felmutatni tudó Duna Televízióban, hogy Budapesten teljes mellszélességgel támogatta Tőkés Lászlót abban a szándékában, hogy független jelöltként induljon Romániában az európai parlamenti választáson.

Tőkés László messze az RMDSZ meg az erdélyi pártpolitika fölött álló személy, éppen ezért alkalmas arra, hogy minden erdélyi vagy Romániában élő magyar képviselője lehessen a brüsszeli parlamentben - mondta a televíziós interjúban Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint ha valóban létezik komoly veszélye annak, hogy a megosztottság miatt végül nem lesz a romániai magyarságnak képviselője az Európai Parlamentben, akkor mozgósítani kell a választásra az ottani magyarokat.

Bátran, előrefele kell menni, nem gyáván és hátralépni - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Az autonómia kulcskérdés - mondta Orbán Viktor, aki azért tartaná szerencsésnek politikailag,hogy Tőkés László brüsszeli képviselő legyen, mert ő az, aki kezdetektől fogva megalkuvás nélkül képviselte ezt az ügyet.

Orbán Viktor és Tőkés László budapesti tárgyalása után Markó Béla úgy nyilatkozott a távirati iroda bukaresti tudósítójának, hogy Orbán Viktort nem tájékoztatták kellőképpen az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos erdélyi helyzetről, így valószínűleg nem tudta, hogy ha a Fidesz a megosztást támogatja, az erdélyi magyarság a végén talán képviselet nélkül maradhat Brüsszelben.

Az RMDSZ elnöke szerint ha a Fidesz elnöke tisztában lett volna ezekkel a feltételekkel, nem szólt volna bele abba, hogy Erdélyben hogyan történjenek az európai parlamenti választások. Nem ártott volna, ha a Fidesz az RMDSZ-szel is konzultál, mielőtt ilyen álláspontra jut - tette hozzá.

MTI


Kapcsolódó cikkek:

 
Kizárják Tőkést az RMDSZ-ből ?
  2007.02.23. 11:01  

Erdély Ma, 2007.02.22. Az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnöksége elhalasztotta annak a megvitatását, hogy fogadják-e a szervezet tagjai közé Tőkés Lászlót. Amint megtudtuk, az eredetileg csütörtök estére tervezett gyűlést várhatóan hétfőn tartják meg. Tőkés László a múlt hét végén közölte, kilép az RMDSZ Kolozs megyei szervezetéből, és a Temes megyei szervezetbe kéri felvételét. Lépésével az ellen tiltakozott, hogy a Kolozs megyei RMDSZ két egeresi önkormányzati képviselő kizárását helyezte kilátásba amiatt, hogy Tőkés európai parlamenti képviselőségéhez gyűjtöttek aláírásokat. Tovább >>

 

Egy kiáltás Orbán Viktornak ! 

Az MSZP-t nem érdekli az erdélyi autonómia, a Fidesz azt kéri számon amit nem tett meg >>

A Fidesz maradt a régi >> 

Somogyi és a MÁÉRT >>

Az RMDSZ és autonómia-követeléssel kapcsolatos cikkek :

 • Eva Maria Barki: Egy népnek ki kell mondania, ha akar valamit >>
 •  

   

 •  
  A honlap látogatottsága
  Indulás: 2005-04-08
   
  Jelenlegi látogatók száma

    látotagó olvassa a lapot.

   
  Magyar helységnévkereső
   
  Az andocsi Máriához
       
   
  Ismerős Arcok

               

   

       Tovább >>kapcsolódó I.        

       Tovább >>kapcsolódó II   

   
  Trianon himnusz - Csík zenekar

  Tartsd magad, nemzetem !

   
  Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

  A Szent Korona misztériuma és tana

   
  Segítse a Trianon Kutató Intézetet

   
  Üzenet az MSZP szavazóknak

        

   
  El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

      

   
  Vérző Magyarország

        

   
  Csevegő - regisztráltaknak

   
  Jobbik

   

   

   

      
         A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

    Jobbik kiskáté: 

   
  Hozzászólások a cikkekhez
  Friss bejegyzések
  2011.01.08. 10:19
  2010.07.26. 18:16
  2010.07.20. 16:34
  2010.02.09. 11:11
  2009.12.17. 20:40
  2009.08.31. 16:34
  2009.08.02. 13:52
  2009.07.29. 09:31
  2009.06.20. 09:42
  2009.06.20. 08:53
  2009.06.18. 15:04
  2009.06.09. 17:06
  Friss hozzászólások
   
  Kérjük szavazzon !
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

  Igen
  Nem
  Nem tudom
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
  A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

  ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
  ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
  ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
  Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Lezárt szavazások
   
  Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
   
  Amit az autonómiáról tudni érdemes

  Példák Európában és világszerte:

  Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

   Nyugat Európa: 

   
  Amit az állampolgárságról tudni érdemes

   Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

    Frissítések a témában:

   

   

  Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK