Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Csalódott a szlovák államfő a magyarok strasbourgi panaszai miatt

Csalódott a szlovák államfő a magyarok strasbourgi panaszai miatt

  2007.02.19. 18:43

2007. február 18. Vajdaság Ma - Csalódottságának adott hangot Ivan Gaąparovič (a képen) szlovák államfő amiatt, hogy a szlovákiai magyar politikusok az Európai Parlamentben panaszolták el otthoni sérelmeiket. Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) au elnöke kommunista örökség továbbélését látja az államfő bírálatában. Ivan Gaąparovič vasárnap az egyik szlovák kereskedelmi televízióban marasztalta el, hogy a szlovák parlamenti ellenzékhez tartozó Magyar Koalíció Pártjának (MKP) küldöttsége a minap Strasbourgban járva panaszkodott a magyar kisebbséget hátrányosan érintő döntésekre.


A Bugár Béla elnök vezette MKP-küldöttség egyebek között az EP új elnökével, Hans-Gert Pötteringgel, valamint az Európai Néppárt, az Európai Szocialisták és a liberálisok képviselőivel találkozott és elmondta nekik, hogy a szlovák kormány korábbi ígéretével ellentétben jelentős mértékben csökkentette a magyarok kulturális támogatásait. A strasbourgi megbeszéléseken a magyar egyetemista, Malina Hedvig esetéről is szó esett, akit állítása szerint tavaly Nyitrán két ismeretlen bőrfejű azért vert meg, mert magyarul beszélt, de a szlovák rendőrség azzal zárta a vizsgálatot, hogy a diáklány a történetet csak kitalálta, s ha a "nyomozók félrevezetéséért" bíróság elé állítanák, akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.


"A szlovák állam polgárai vagyunk s ennek megfelelően is kellene viselkednünk" - fogalmazott Ivan Gaąparovič, aki szerint "a szlovákiai kisebbségeknek semmi okuk az elégedetlenségre." Az államfő szerint az Európai Unió a jövőben sem módosít a tagállamok kisebbségeit érintő politikáján, s elsődlegesen az alapvető polgári- és emberi jogok betartására fog összpontosítani, "nem pedig holmi kollektív kisebbségi jogok" elvének érvényesítését fogja számon kérni.
A szlovák államfő helytelenítette, hogy a magyarok ily módon "feszültséget gerjesztenek, és Szlovákiát megkérdőjelező légkört teremtenek." Szavai szerint szükségtelen a kollektív jogok intézménye ott, ahol az emberek olyan kiterjedt személyi jogokkal bírnak, mint Szlovákiában.


Bugár Béla az államfő kijelentéseire reagálva hangsúlyozta, hogy pártja küldöttsége nem titokban és nem alattomos szándékkal, hanem partnere, az Európai Néppárt vendégeként járt az Európai Parlamentben, ahol igenis méltányosan szóltak Szlovákiáról, ellenben semmilyen szabály nem tiltja, hogy a szlovák kormányt érintő kritikai észrevételeiknek hangot adjanak. "Igen, Szlovákia polgárai vagyunk, akik minden helyeselhető lépést helyeselnek is, de azt senki sem várhatja el, hogy minek után a kisebbségek status quojának megőrzését ígérő kormány nem állta a szavát, a kisebbségek és politikai képviselőik kötelezően ujjongjanak akkor is, ha a kormány szószegő - hangsúlyozta Bugár Béla, s úgy vélte, hogy az államfő bírálata "az átöröklött kommunista szemléletben" gyökerezik.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2485


 

2007. február 19. Vajdaság Ma
Duray: Szlovákia inkább hallgasson Malina Hedvig ügyéről!

Szlovákia jobban tenné, ha hallgatna - mondta Duray Miklós egy szlovák bulvárlapban megjelent interjúban a tavaly nyáron Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig esetével kapcsolatos kérdésekre is válaszolva.
A sértett Malina Hedvig állítása szerint két ismeretlen bőrfejű azért verte meg őt, mert magyarul beszélt. A szlovák hatóságok nyomozati eredménye szerint a lány a verést csak kitalálta. Így megtörténhet, hogy Malina Hedviget a hatóságok megtévesztésének gyanúja miatt állítják bíróság elé, s akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik. A hivatalos véleményt annak idején maga a miniszterelnök, Robert Fico és belügyminisztere, Robert Kalinák jelentették be.
Az ellenzékhez tartozó Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke a Plus 1 den című bulvárlapnak nyilatkozva úgy látja: a Malina-ügy hivatalos megközelítésével Szlovákia olyan helyzetbe sodorta magát, hogy abból csak akkor marad esélye kifarolni, ha hallgat. "A kormányfő és a belügyminiszter megnyilatkozása szemmel láthatóan megkonstruált volt, hiszen a bizonyíthatatlant próbálták bizonyítani, méghozzá nevetséges módon" - mondta Duray, aki szerint, ha valaki ilyen magas politikai szinten ilyesmivel próbálkozik, "az azt tanúsítja, hogy nem is tudja, hogy mit cselekszik".
A trianoni döntést és következményeit, a határváltozások, a haza és a hazafiság ügyeit is érintő kérdésekre válaszolva Duray Miklós korábbról ismert véleményének adott hangot.
"Ön tehát hazátlan embernek érzi magát?" - kérdezte Durayt a bulvárlap munkatársa. "Igen. Nincs haza és hazafiasság érzetem" - mondta a politikus, aki kifejtette: "Szlovákia a szülőföldem, őseim szülőföldje, s nekem a szülőföldhöz van viszonyom. Amikor 1982-ben börtönben ültem, és a bíróság ítéletére vártam, volt egy előre elkészített mondatom arra az esetre, ha a hazaárulás vádját is fejemre olvassák. Ez így szólt: "Ami nincs, azt az ember nem árulhatja el".
(MTI)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2488


Kapcsolódó cikkek:

 • Malina Hedvig története és a szlovák köztelevízió
    2007.01.29. 14:55  

  2007. január 26. Vajdaság Ma - Olykor megesik, hogy meghívott vendég kivonul egy élő televíziós adásból, de az aligha, hogy egy műsorvezető a 120 perces élő stúdióbeszélgetés ötödik percében vegye a kalapját. A szlovák köztelevízióban ez a napokban mégis megesett. Igaz, hogy a köztévé új igazgatója a kivonuló Stefan Hríbnek már nem szánt műsorvezetői szerepet az évek óta futó, Lámpa alatt című éjszakai beszélgető-műsorában: Hríb a saját "kivégzési szertartásának" vendégeként kapott meghívót. Elment, de mert védelemre szoruló kollégáját, a már korábban elbocsátott Eugen Kordát nem hívták meg, Hríb az ötödik percben felállt a székből, és távozott. Tovább >>

   

  Az EP-ben is szó volt a megvert magyar diáklányról
    2007.02.16. 12:15  

  2007.02.14. kuruc.info, MTI - A Magyar Koalíció Pártja (MKP) ragaszkodni fog a tavaly Nyitrán megvert egyetemista, Malina Hedvig esetének maradéktalan kivizsgálásához, a teljes igazság felderítéséhez, mert senki sem jogosult állami pozícióból azt állítani, hogy a lányt senki sem verte meg, amikor nyilvánvaló, hogy valaki megverte - közölte Pozsonyban az MKP elnöke. Tovább >>

 •  
  A honlap látogatottsága
  Indulás: 2005-04-08
   
  Jelenlegi látogatók száma

    látotagó olvassa a lapot.

   
  Magyar helységnévkereső
   
  Az andocsi Máriához
       
   
  Ismerős Arcok

               

   

       Tovább >>kapcsolódó I.        

       Tovább >>kapcsolódó II   

   
  Trianon himnusz - Csík zenekar

  Tartsd magad, nemzetem !

   
  Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

  A Szent Korona misztériuma és tana

   
  Segítse a Trianon Kutató Intézetet

   
  Üzenet az MSZP szavazóknak

        

   
  El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

      

   
  Vérző Magyarország

        

   
  Csevegő - regisztráltaknak

   
  Jobbik

   

   

   

      
         A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

    Jobbik kiskáté: 

   
  Hozzászólások a cikkekhez
  Friss bejegyzések
  2011.01.08. 10:19
  2010.07.26. 18:16
  2010.07.20. 16:34
  2010.02.09. 11:11
  2009.12.17. 20:40
  2009.08.31. 16:34
  2009.08.02. 13:52
  2009.07.29. 09:31
  2009.06.20. 09:42
  2009.06.20. 08:53
  2009.06.18. 15:04
  2009.06.09. 17:06
  Friss hozzászólások
   
  Kérjük szavazzon !
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

  Igen
  Nem
  Nem tudom
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
  A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

  ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
  ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
  ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
  Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Lezárt szavazások
   
  Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
   
  Amit az autonómiáról tudni érdemes

  Példák Európában és világszerte:

  Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

   Nyugat Európa: 

   
  Amit az állampolgárságról tudni érdemes

   Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

    Frissítések a témában:

   

   

  Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM