Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Markó Tőkés ellen szónokolt az RMDSZ ülésén - Döntöttek: Tőkés Lászó nem kerül az RMDSZ EP-listájára

Markó Tőkés ellen szónokolt az RMDSZ ülésén - Döntöttek: Tőkés Lászó nem kerül az RMDSZ EP-listájára

  2007.02.19. 17:55

MNO ,2007.02.17. Budapest-Bukarest-Brüsszel háromszögben kellene működnie az új erdélyi magyar politikának, a korábbinál fiatalabb szereplőkkel – mondta Markó Béla MarosvásárhNagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter, illetve Winkler Gyula megbízott miniszter foglalja el az első két helyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti választási listáján – ezt nagy többséggel fogadta el a Szövetségi Képviselők Tanácsa. elyen az RMDSZ belső parlamentjének ülésén.

Döntöttek: Tőkés Lászó nem kerül az RMDSZ EP-listájára
2007. február 17. 15:15


MNO
Nagy Zsolt informatikai és távközlési miniszter, illetve Winkler Gyula megbízott miniszter foglalja el az első két helyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti választási listáján – ezt nagy többséggel fogadta el a Szövetségi Képviselők Tanácsa.

A szervezet parlamentjeként működő testület marosvásárhelyi tanácskozásán ezáltal szentesítette az RMDSZ másik vezető testületének, az Operatív Tanácsnak a korábban kialakított listáját.

Előzőleg az RMDSZ elnöke elhibázottnak nevezte és visszautasította az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének felhívását, hogy vegyék fel Tőkés Lászlót a párt európai parlamenti választási listájának második helyére. Markó Béla úgy vélte: hiba lenne belerántani a politikai vitába az egyházat, illetve fiatal politikusokat kellene küldeni az Európai Parlamentbe, Tőkés László pedig szerinte a múltat jelenti.
Markó Tőkés ellen szónokolt az RMDSZ ülésén
2007. február 17. 12:38


MNO
Budapest-Bukarest-Brüsszel háromszögben kellene működnie az új erdélyi magyar politikának, a korábbinál fiatalabb szereplőkkel – mondta Markó Béla Marosvásárhelyen az RMDSZ belső parlamentjének ülésén.

Őrségváltásra, szemléletváltásra van szükség az erdélyi magyar politikában. Az új pályán Brüsszelbe nem a múltat, az 1989 előtti emlékeket kell bevinni – jelentette ki Markó Béla. Szerinte a református egyház és hat erdélyi szervezet által független jelöltként támogatott Tőkés László képviseli a múltat. Az RMDSZ választási listáján befutó helyre rangsorolt személyek pedig fiatalok: 36 éves, 43 éves és 30 éves az első három.

Markó Béla azt hangoztatta, hogy minden eddiginél erősebb összefogásra, egységre van szüksége az erdélyi magyarságnak, mert válságban az ország, és olyan hatalompolitikai törekvések kerülnek a felszínre, amelyek ha megvalósulnak, Románia elveszíti regionális sokszínűségét, kisebbségei beolvadhatnak. Ezzel Basescu államfő kezdeményezésére utalt, aki népszavazást javasol az egyéni választókerületi rendszer, a többségi rendszer bevezetésére a mostani pártlistás arányos helyett, s ezzel a magyarság parlamenti képviselete lényegesen csökkenne, csak a Székelyföldről jutnának be törvényhozók.

Markó Béla visszautasította, hibának nevezte az erdélyi református egyházkerület kérését, hogy Tőkés László kerüljön befutó helyre az RMDSZ-listán, mert ellenkező esetben független jelöltként a szomszédos egyházkerület püspökét támogatják. Emlékeztetett: az erdélyi református egyházkerület négy éve megtiltotta lelkipásztorainak a politikai szerepvállalást.

(Magyar Rádió)


MPSZ: 20 ezer forintért vásárol aláírást az RMDSZ
Cáfol a gyergyóditrói szervezet elnöke
2007. február 13. 9:52


MNO
Nem csak a határidővel, egymással is meg kell küzdeniük az RMDSZ, illetve a Tőkés László javára aláírásokat gyűjtő csoportoknak. Az európai parlamenti választásokon való induláshoz mindenki csak egyetlen listát vagy jelöltet támogathat, így a két tábor egymással versengve kopogtat be az emberekhez, abban bízva: az elsőként jelentkező listáját írják majd alá. A megfeszített hajrá a visszaélések gyanújától sem mentes.

A Magyar Polgári Szövetség székelyudvarhelyi szervezete tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a helyi RMDSZ irodájában a diákoknak járó 20 ezer forintos magyar állami támogatás kérelmezőitől elvárják, hogy aláírásukkal támogassák az RMDSZ EP-jelöltjeinek az indulását – írja a Krónika című kolozsvári napilap.

Hasonló jelzések érkeztek Gyergyóditróból is, ahol a kérdőívet igénylőktől elkérik a személyazonossági igazolványt, beírják az adatokat, majd alá is íratják a támogatói ívet. Az emberek többsége azt sem tudja, mit ír alá, ugyanis arra gondolnak, hogy a pályázati ívek átvételét kell igazolniuk kézjegyükkel – hangoztatta egy magát megnevezni nem kívánó ditrói lakos.

Az RMDSZ viszont cáfolja a vádakat, szerintük nem történik visszaélés. A félreértés abból adódhat, hogy a teleházban átvehetők a Szülőföldön magyarul pályázat nyomtatványai, és aki az ívek kitöltéséhez segítséget kér, attól elkérjük a személyazonossági igazolványát is. Ugyanis az ív kitöltéséhez pontos adatok kellenek – válaszolta a Krónika kérdésére Fazakas Szilárd, az RMDSZ gyergyóditrói szervezetének az elnöke. Fazakas elmondta, ezzel egy időben valóban gyűjtenek támogatói aláírásokat is az RMDSZ EP-jelöltjeinek, de a két tevékenység két különböző asztalnál zajlik, és két különböző személy végzi.

Kelemen Hunor, az Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke megdöbbenve értesült a Gyergyóditróban történtekről, és kifejtette, árukapcsolásnak tartja, ha valóban kiszabták a pályázati ívek átvételének feltételéül „bármilyen támogatói lista” aláírását, azt viszont nem tartja aggályosnak, ha a kérdőívekért betérő polgárok önként aláírják a támogató íveket. Kelemen egyébként elmondta, őt az sem lepné meg, ha a gyergyóditrói RMDSZ-irodában Tőkés Lászlónak gyűjtenének aláírásokat.

(kronika.ro)

Orbán Tőkést támogatja
2007.02.22.kuruc.info

Orbán Viktor bejelentette: a Fidesz támogatja, hogy Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke független jelöltként induljon a májusi romániai európai parlamenti választáson.

Az Erdélyben élő magyarok érdeke azt kívánja, hogy minden pártpolitikai és szervezeti külön érdeket félretéve, erős és egységes képviselete legyen a romániai magyarságnak Brüsszelben - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

„Sajnáljuk, hogy nem sikerült megállapodásra jutni az erdélyi politikai tényezőkkel, a közös európai parlamenti részvételről" - mondta.

Orbán Viktor hozzátette: Tőkés Lászlót "teljes mellszélességgel" támogatják.

„Erdélynek szószólóra, egyfajta ombudsmanra van szüksége Brüsszelben, ez elől kitérni legalább olyan gyávaság lenne erkölcsileg, mint annak idején tovább hallgatni a román diktátor tetteiről" - mondta Tőkés László.

Markó: rá kell bízni az erdélyi magyar politikára

„Tőkés László független jelöltként nem juthat be az Európai Parlamentbe, ennyi szavazatot nem tud összegyűjteni. Úgy gondolom, hogy ő is tudja, és legfeljebb annyi eredményt érhet el, hogy az RMDSZ-t, vagyis az erdélyi magyarság egészét tulajdonképpen megfosztja a brüsszeli képviselet lehetőségétől. Éppen ezért szerettem volna, hogyha a Fidesz például konzultál velünk, mielőtt egy ilyen véleményt kialakít az erdélyi európai parlamenti választásokról. Én izgatottan várom, hogy ezek szerint a többi országgyűlési párt is bejelenti, hogy kit akar jelölni Erdélyben európai parlamenti képviselőnek. Azt gondolom, hogy ezt rá kell bízni az erdélyi magyar politikára" - mondta Markó Béla, az RMDSZ elnöke.

(Duna Tv - Erdély Ma)


 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség