Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Markó már nem állhat be a Tőkés ernyője alá

Markó már nem állhat be a Tőkés ernyője alá

  2007.02.18. 15:50

Erdély Ma, 2007.02.17. Súlyos hibának és zsarolásnak nevezhette volna Tőkés László az RMDSZ vezetőinek állásfoglalását. Az EMNT elnöke egy péntek 13-án tartandó sajtótájékoztatóján úgy értékelhette volna ezt a lépést, hogy az Operatív Tanács tagjai nagyot hibáztak azzal, hogy beavatkoztak a politikai küzdelmekbe. Hiszen listaállításuk által nehéz helyzetbe hozták a romániai magyar szavazókat, akikre egy adott politikai véleményt akarnak újból rákényszeríteni.

 

Ezek után felmerül a kérdés. Honnan veszi a bátorságot az Operatív Tanács, hogy az erdélyi magyarság helyett döntsön? Milyen demokrácia az, amelyikben egy maroknyi ember dönt százezrek helyett? Honnan tudhatják az RMDSZ Központi Bizottságának tagjai, hogy kik azok, akiket a romániai magyar szavazó ki akar küldeni az Európai Parlamentbe? Mikor lesz már végre demokrácia az erdélyi magyarság számára is?

(Hát addig biztos nem, ameddig egypártrendszerünk haszonélvezőinek egy nagyon szűk köre dönt, a több mint 600 000 választó helyett. Mely választóknak óriási hányada, mai napig Tőkés László tartja a rendszterváltoztatás egyetlen hiteles személyiségének. Azt a Tőkés Lászlót, akit az RMDSZ megosztó politikája ki akar zárni a magyar szívekből.)

- A szövetség egy nagyon fontos intézmény, amelynek a szavazók demokratikus jogaival, a közösség pluralizmusával kell foglalkoznia, de éppen ezt a szerepét teszik tönkre az ilyen megosztó politikai kalandokkal - mondhatná az EMNT-elnök. A helyzet visszásságára utalva kifejthetné, hogy egyetért azokkal, akik felteszik a kérdést: mi lenne, ha az EMNT próbálná megmondani és kikényszeríteni, hogy ki legyen az RMDSZ-elnök vagy más vezető az egyik-másik RMDSZ-kerületben.

Tőkés ugyanakkor rámutathatna arra is: következetlenségre, és a bölcsesség hiányára utal az, hogy Markó Béla mindig azt hangoztatja, hogy veszélyben az egység, ezért felkér mindenkit, hogy az UDMR-ben politizáljon. Most azonban valósággal kitíltja Tőkés Lászlót arról a listáról, melynek a segítségével újra megvalósulhatna az általa oly sokat emlegetett és kikövetelt egység. Mely egységet Markó Béla a magyarországi értelmiségiek kérésére sem hajlandó visszaállítani. Ezért nyilvánvaló, ő ma már egy politikai kalandor és egységbontó.

Az erdélyi magyar értelmiségiek több csoportja nyilatkozhatná ezek után, hogy Markó nem állhat be a Tőkés László ernyője alá. Az eltelt 16 év alatt eleget potyázott alatta. Hiszen minden épeszű ember tudja Erdélyországban: hogyha nincs Temesvár hőse, nincs Operatív Tanács, nincs RMDSZ, nincs Markó Béla éra.

Meg nem erősített hírforrások szerint: Markó Béla néhány híve esőkabátot és úszógumit vásárolt az egységbontónak.

Gyímesi Szilárd

Megjelenés előtt az Európai Időben


Kapcsolódó cikk:


Tőkés már nem állhat be az RMDSZ ernyője alá
Erdély Ma, 2007-02-16 - 18:23:57 ]

  Súlyos hibának és zsarolásnak nevezte Markó Béla szövetségi elnök a református egyház vezetőinek állásfoglalását. Az RMDSZ elnöke pénteken, Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, az egyházvezetők nagyot hibáztak azzal, hogy beavatkoztak a politikai küzdelmekbe: ezáltal nehéz helyzetbe hozták a papokat és a híveket, ugyanis ezeket egy adott politikai véleményre akarják rákényszeríteni.

- Az egyház egy nagyon fontos intézmény, amelynek a hívek lelki életével, a közösség lelki egészségével kell foglalkoznia: az egyháznak éppen ezt a szerepét teszik tönkre az ilyen „megosztó politikai kalandokkal” - mondta. A helyzet visszásságára utalva kifejtette, egyetért azokkal akik felteszik a kérdést: mi lenne, ha az RMDSZ próbálná megmondani és kikényszeríteni, hogy ki legyen a püspök vagy más egyházi vezető az egyik-másik református egyházkerületben. Az elnök ugyanakkor rámutatott arra is: következetlenségre, és a bölcsesség hiányára utal az, hogy egy 2003 áprilisában keltezett levélben, Pap Géza református püspök - a mostani álláspontjával szöges ellentétben- megtiltotta a református papoknak a politikai szerepvállalást, azzal az indokkal, hogy a lelkipásztor mindenkoron „fölötte kell maradjon a politikai viszályoknak és az áldatlan megosztásnak”. Akkoriban a püspök úgy vélte, a papok politikai szerepvállalása „nem felelne meg a lelkipásztori hivatásnak: megrontaná a hívőkkel való viszonyát, politikailag megosztaná a gyülekezetet, és veszélyeztetné a református gyülekezet egységét”.

RMDSZ-tájékoztató
 

(Erdély Ma)


Döntöttek: Tőkés Lászó nem kerül az RMDSZ EP-listájára MNO - Kisebbségben (2007.2.17.)
Markó Tőkés ellen szónokolt az RMDSZ ülésén MNO - Kisebbségben (2007.2.17

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség