Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Mit képvisel Tőkés László, avagy múlt és jövő

Mit képvisel Tőkés László, avagy múlt és jövő

  2007.02.18. 15:47

Erdély Ma, 2007.02.18. „Tőkés László a múltat” - képviseli, hangzik a Markói szózat, mellyel az RMDSZ elnöke megpróbálja csökkenteni a nemzeti oldal jelöltjének választási esélyeit. Sajnálatos, hogy egy ilyen szöveggel egyáltalán bármiféle társadalmi hatást remélni lehet. Mert maga a kijelentés tulajdonképpen értéksemleges, pontatlan és értelmetlen. Nem világos, hogy miféle múltról van szó s hogy miért lenne gond, hogy valaki a múltat képviseli. A múlthoz tartozik a magyar állami egység, a közös haza emléke, a múltban Kossuthok és Széchenyik vitáztak egymással, a múltban sokkal erősebb volt a nemzeti tudat.


 

A múlt pejoratív értelmezése karöltve a fejlődés, haladás mágikus dimenzióba emelésével a felvilágosodás korának aberrációi közé tartozik. Sokan még ma is, amikor köztudott, hogy a technikai haladás bolygónk lakhatatlanná válásával fenyeget a nem is oly távoli jövőben, képesek a modernizáció jelszavaival operálni, ahelyett, hogy a fenntartható fejlődésről, a környezetfelelős gazdaságpolitikáról beszélnének, arról, hogy létterünket, a Földet „unokáinktól kaptuk kölcsön”, ahogy a tetszetős és igaz környezetvédelmi toposz mondja.

Markó Béla alighanem lebecsüli a választói tábort, amikor ettől a szövegeléstől reméli szervezete választási sikerét. Mert kevés dolog annyira világos az elmúlt közel két évtizedre visszatekintve, mint az, hogy mit is képvisel Tőkés László. Az erdélyi magyar politikai palettán kevés olyan megszemélyesíthető politikai viszonyítási pont van, mint ő. Láttunk szép számmal politikai szélkakasokat, láttuk, miként lesz a nemzeti oldal egyik reménységéből, előbb kinevezett végrehajtó, aki a központi akaratot képviseli a helyi autonomista erőkkel szemben, majd legvégül Kempinsky-beli koccintó (lásd Kincses Előd szabálytalan, diktatorikus leváltását 2000-ben és Kelemen Atilla ideiglenes illegitim elnökösködését Maros megyében a választási kampány hajrájában, továbbá az ominózus megemlékezést Erdély elvesztésének évfordulóján). Maga Markó Béla kemény autonomista beszédet tartott 1994-ben az Interconfessio társaság által a Kolozsvári Nyilatkozat második évfordulóján rendezett konferencián, majd cserben hagyva politikai szövetségeseit s a Neptun lobby élére állva kulcsfigura lett az RMDSZ történetének leggyalázatosabb pártütésében, Nagy Benedek Tőkés László elleni puccskísérletében, amikoris az RMDSZ labanc erői rájátszva a sovén román propaganda rágalmára szekus ügynöknek akarták beállítani Temesvár hősét. S ugyanez a Markó Béla vezényli le a szervezet domesztikálását, a román nemzetstratégia céljainak megfelelő átfazonírozását, melynek eredményeképpen az RMDSZ magyar nemzeti önkormányzatból könnyen kifizethető román zsákmánypárt lett, a román kormányerők mindenkori legmegbízhatóbb partnere.

Tőkés László ezzel szemben mindig is a nemzeti szabadsággondolatot képviselete, az autonómia, a nemzet önrendelkezés eszméjét. Ezt tette 1992-ben a Kolozsvári nyilatkozat vitáján, az 1993-as Brassói kongresszuson, a Kolozsvári 1995-ös kongresszuson, az ominózus bukaresti SZKT-n 1996-ban, (ahol pontos igénylistát mutatott be, ami az RMDSZ kormányba lépésének feltételrendszere kellett volna legyen), 1998-ban és 1999-ben a Fórum-mozgalom idején, az 1999-es kongresszuson, 1993 és 2003 között az SZKT-kon, majd miután az RMDSZ teljes mértékben elfordult az autonómiától, a belső választástól, az 1993-ban elhatározott menetrendtől, az autonomia-gondolat életben tartása és képviselete érdekében hívta életre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Kezdeményező Testületét majd a magát a Tanácsot.

S mindezek után jön Markó Béla, Hajdú Győző egykori helyettese, a célirányos politikát szélirányos politikaként értelmező machiavellista hatalomtaktikus és azt mondja: „Tőkés László a múltat képviseli”. Nos, Markó bizonyos értelemben akaratán kívül igazat mondott: az autonómia-gondolat az RMDSZ történetében kétségkívül már a múlt, ilyen értelemben pedig Tőkés László valóban a múltat képviseli. De közös múltunk e kulcsgondolata biztosíthatja egyedül nemzeti közösségünk jövőjét.

Borbély Zsolt Attila
Megjelenés előtt az Erdélyi Napló február 20-i számában
 

Korábban írtuk:
Nem lesz „egységben az erő", döntött az SZKT (2007-02-17 - 13:57:01)
Eckstein-Kovács Péter: Tőkés növelné az RMDSZ-lista esélyét (2007-02-17 - 07:46:15)
Tőkés már nem állhat be az RMDSZ ernyője alá (2007-02-16 - 18:23:57)
Országos nemzeti kisebbségi intézet létrehozását javasolják (2007-02-16 -

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?