Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó úrra emlékezünk halálának 50. évfordulóján

Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó úrra emlékezünk halálának 50. évfordulóján

  2007.02.10. 13:00

2007. február 09. 14:00G. Kirkovits István - HunHír.Hu Ötven évvel ezelőtt adta vissza nemes lelkét teremtőjének a XX. század egyik legnagyobb formátumú magyar államférfia, vitéz nagybányai Horthy Miklós. A Kormányzó egész életével, tevékenységével szimbolizálta a magyar érdekvédelem szükségességét, az elrabolt országrészek visszaszerzésének fontosságát, és védőfalat képezett a hazánkat érő idegen hatások, hódítási kísérletek ellen.

 

horthy.jpg

A II. világháborút lezáró igazságtalan békeszerződések és az ennek függvényében kialakult megbélyegzett országok és rendszerek egyik előfutáraként jellemezhető, hogy Magyarország kormányzóját a győztes hatalmak először bíróság elé akarták állítani, majd rádöbbenve ennek abszurditására végül is megelégedtek a száműzetésével.

Horthynak köszönhetjük, hogy sikerült felmorzsolni a patkányforradalom vörös hordáját, hogy a dicsőséges különítményesek az ő aktív közreműködésével kivághatták a nemzet testéből az idegen, gyűlölködő gyilkos fertőt, hogy a vörös terroristák elnyerhették méltó jutalmukat. Ebben kiemelkedő szerepet játszottak azok az igazi nagy magyarok, akiknek emlékét ápolnia kellene az utókornak, Prónay Pál, Héjjas Iván és Franczia Kiss Mihály.Horthy országot teremtett a romokból és egész személyisége szimbolizálta a XX. század legnagyobb sorskérdésének, a világ történetében a legnagyobb igazságtalanságnak, a Nagy-Magyarország terület- és emberrablás ellen egységesen fellépő országot. Horthy stabilizált, Horthy visszaszerzett, és amíg lehetett, az ősi alkotmányra építve kormányozta az egyetlen elfogadható államforma alapján működő országot, a király nélküli királyságot.

Méltatlanul feledve, cselekedetei elhomályosítva és tettei besározva jelenhettek meg csak évtizedeken keresztül a magyarországi történetírásban, és a „rendszerváltó” utókor sem tett meg semmit azért, hogy a kimagasló államférfi végre ott lehessen a nagy magyar szellemi, politikai panteonban.

1989 után hazakerültek Mindszenty hamvai, és csekély elégtételként Horthy Miklós is Kenderesen, az ősi sasfészekben nyugodhat immár. Az újratemetésének körülményei, az ott megjelent tízezrek jelezték, hogy a Legfőbb Hadúr emléke elevenen él a gondolkodó magyarok szellemiségében.

 

Horthy jött a fehér lovon...

2007. február 08. 18:22HunHír.Hu

horthy1933.jpgMint korábban is hírül adtuk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom vasárnap lovas felvonulást szervez Horthy Miklós halálának 50. évfordulója alkalmából.

"Nem csak fejet kívánunk hajtani a Kormányzó úr emléke előtt, de az is célunk, hogy Horthy Miklós negatív közéleti megítélésének megváltoztatását előmozdítsuk, a személyével, politikájával kapcsolatos csúsztatásokat, hazugságokat eloszlassuk. Helyezzük vissza az őt megillető
helyre az egyik legnagyobb XX. századi magyar államférfit!

A Szent István Bazilikában 12.00-kor kezdődő szentmise után, előreláthatólag 13.30-kor indul a lovas huszárok által vezetett menet a Szent István térről a Március 15-e térre, ahol felszólal Bogdán Péter Kenderes polgármestere, Pörzse Sándor újságíró, Zagyva György Gyula, a
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom , és Vona Gábor, a Jobbik elnöke” - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Jobbik.


Kapcsolódó írások,linkek és cikkek:

Horthy Miklós kormányzó megkésett portréja >>

Horthy Miklós emlékének >>

 
 

 
137 évvel ezelött született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós
nemzetidal  2005.06.20. 19:39

2005. június. 18. 137 évvel ezelőtt született Vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója, a két világháború közötti időszak meghatározó magyar államférfija. (kép: //gportal.hu/horthy/ ) Tovább >>

 


 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK