Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Feltették a régi bolsevik lemezt: Árpád-sáv = szélsőség - Orbán nem határolódik el a zászló lengetőitől ergó szélsőséges

Feltették a régi bolsevik lemezt: Árpád-sáv = szélsőség - Orbán nem határolódik el a zászló lengetőitől ergó szélsőséges

  2007.02.03. 16:27

Mesterházy: Orbán új többsége szélsőséges - 2007. február 3. 15:17 MNO - Orbán Viktor új többségét azok az árpádsávos zászlókat lengető szélsőséges radikális csoportok alkotják, amelyek pénteken megjelentek a Kossuth téren – jelentette ki szombaton Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A képen IV.béla királyunk látható

 

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Fidesz elnöke az utcától és a radikálisoktól kér segítséget politikai hatalma megőrzéséhez.

Mesterházy Attila szerint a Fidesznek vagy az lehetett a célja a kordon lebontásával, hogy elterelje a figyelmet a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti kerekasztalról, vagy Orbán Viktor üzenhetett ezzel saját táborának, mivel - ahogy a frakcióvezető-helyettes hozzáfűzte - az utóbbi időben Fidesz elnökének alkalmasságát kétségbe vonó publicisztikák láttak napvilágot.

A szocialista politikus azt kérte az ellenzéki párt mérsékelt politikusaitól, bírják rá Orbán Viktort, hogy térjen vissza a parlamenti politizáláshoz és ne szövetkezzen a szélsőséges erőkkel.

Mesterházy Attila egy kérdés kapcsán azt mondta, hogy a Kossuth téri kordon felállítását egyrészt rendőrszakmai kérdésnek tekintik, másrészt amíg nincs bírósági határozat a Parlament épületét övező kerítésről, elfogadják a rendőrség döntését.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese egy másik kérdésre válaszolva kifejtette: a Fidesz kordonbontó akcióját nem polgári engedetlenségnek, hanem provokációnak tekintik. Mint hozzátette, polgári engedetlenséghez akkor folyamodnak, ha az alkotmányos rendet alapjaiban veszélyeztető helyzet áll elő, és rendezésére kimerítették az összes jogi lehetőséget.

Mesterházy Attila a Kossuth téri kordonról szólva ugyanakkor azt is elmondta, meg kellene vitatni, milyen esetben lehetne és milyen körülmények között nem szabad demonstrálni a Parlament előtt.

Arról is beszélt, hogy a Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő által Hiller Istvánnak és Lendvai Ildikónak címzett levélre az MSZP elnöke és frakcióvezetője a nap folyamán válaszolt.

Szájer József levelét egyébként Orbán Viktornak kellett volna címezni - jegyezte meg a szocialista politikus.
(mti)


Kapcsolódó cikkek:

Újra legyen méltó helyén az össznemzeti jelkép, az Árpád-sáv !
  2006.12.12. 09:41

2006. december 11. 13:32HunHír.Hu -A Jobbik Magyarországért Mozgalom megelégelte az elmúlt időszakban az Árpád-sávos zászlót ért támadásokat. A párt határozottan visszautasítja a történelmi lobogó és a nyilas jelkép közötti egyenlőségjelet. Úgy érzik, a kiáltó szó kötelességük, de ma már önmagában kevés.

arpadsav_fhl.jpg

A Jobbik december 11-én, Árpád neve napján az ország több pontján demonstrál ősi nemzeti szimbólumunk megóvása céljából. Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron, Győrött, Szarvason és Érden vonulnak a Jobbik helyi szervezetei az utcára Árpád-sávos zászlókkal. A mai naptól erőnk és lehetőségeink szerint az ország minden településén felvilágosító missziót hirdetünk.

Ennek keretében az országos elnökség a párt hivatalos színévé választotta a piros-fehér sávokat. A Jobbik az elkövetkezendő hónapok során mindenütt fórumokat, előadásokat szervez, felvilágosító kiadványokat juttat el a polgárokhoz.

"Az Árpád-sávos lobogót nem rágalmazni kell, hanem élni a benne rejlő lehetőséggel. Véleményünk szerint a piros-ezüst sávokat a Kárpát-medencei magyarság össznemzeti jelképévé kell nyilvánítani. A felvilágosító kampány zárásaként ezért 2007. december 11-én Budapesten hagyományteremtő Árpád-sávos ünnepséget tartunk, ahová várjuk a trianoni határokon inneni és túli magyar testvéreinket" - olvasható a Jobbik közleményében.


 

Az a bizonyos "zászló-ügy"

 
 
Manapság elharapódzott egy nagyon téves, tudatlanságra alapuló és rendkívül manipulatív állítás az Árpád-sávos zászlókkal kapcsolatban. 
 
Az Árpád-sávos zászló legitim jelkép, mivel egy olyan dologról van szó, amely több, mint ezeréves magyar múltra tekint vissza (és nem szerepel a tiltott önkényuralmi jelképek között sem). Régesrég már Károly Róbert, Anjou király is emelt fővel lengette ezt az Árpád-sávos lobogót, de István királyt is ábrázolják Árpád-sávos öltözékben. Később, a tizenkilencedik században megtoldották még egy színnel (piros-fehér-zöld), hogy francia mintára trikolor legyen (a zöld ezesetben a hármas halom), de addig az Árpád-sávos zászló élt hivatalban, ez bizonyítja a címerünk is, ahol szintén megjelennek az említett sávok.
 
Az eredeti Árpád-sávos zászló 4 vörös, és 4 fehér sávból áll. A XIV. század közepén készült Képes krónikában nemcsak az ábrázolt zászlókon, hanem a királyok öltözékén is ez látható (pl.: Szent István vagy III. Béla ).
 
A fehér (ezüst) sávoknak a Kárpád-medence négy nagy folyójával (Duna, Tisza, Dráva, Száva) való azonosítása csak a XVIII. század során történt meg. A csupán 150 esztendeje használt piros-fehér-zöld szín nemzeti zászló is az egyesített, két Árpád-kori szimbólum színeiből áll össze. A vörös-ezüst sávok, a vörös mezőben álló ezüstszínű kettős kereszt adják a zászlónak a piros és fehér színeket. A kettős kereszt alatti hármas halom eredetileg ezüstszínű volt, csupán a XIV. századtól kezdték zöldre festeni. Ez a zöld hármas halom tehát a trikolor zöldjének az alapja.
 
Most jön a lényeg. A nyilasok zászlaja nem sávos volt, hanem vörös! Vörös zászlajuk közepére fehér körben fekete nyilaskeresztet helyeztek. Sávok csupán a nyilas uralom alatt használt karszalagon voltak, ám nem önmagukban és nem az Árpád-sávval azonos számban.
 
A leírás szerint: vörös mezőben, sarkára állított fehér négyzetre helyezett zöld nyilaskereszt, amelynek belsejében fehér H-betű látható. Ezt fogja közre két oldalról kilenc sáv, 5 piros és 4 fehér:
 
Az öt vörös sáv a nyilas mozgalom szándéka szerint megújítandó magyarság öt – egymást feltételező – társadalmi csoportját (a nemzetmegtartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiség, a nemzetmegtartó nő-gyermek-ifjúság, a nemzetvédő fegyveres erők) jelképezte, amelyek a hungarizmus erkölcsi (kereszténység), szellemi (nacionalizmus) és anyagi (szocializmus) alapjai. A négy fehér sáv jelképezte a magyar nemzetet és a Kárpát-Duna nagyhazát alkotó „népszemélyiségeket” (magyarság, szlovákság, ruszinság, románság, németség, szerbség), amelyeket konnacionalizmus tart össze.
 
Liberális és egyes szocialista politikai körök manipulatív, téves és csúsztató állítása az, amikor az Árpád-sávos lobogót a nyilas korszakkal kötik össze, ugyanis tények támasztják alá, hogy a két dolognak semmi köze sincs egymáshoz. Ráadásul a nyilasok és a Rákosi-féle kommunista rezsim is használta a mai piros-fehér-zöld nemzeti lobogót. Akkor most az ettől vajon a nemzeti színű zászló fasiszta és/vagy kommunista jelképnek számít? Ugye, hogy nem.
 
Az alábbi régmúlt vagy jelenleg is meglévő megye, illetve város jelképeiben található meg az Árpád-sáv:
- A Szent Korona országainak egyesített címere
- Magyarország jelenleg használt, ún. kis címere
- Abaúj-Torna vármegye címerének felső része
- Körmöcbánya címere
- Beszterceszék címere
- Esztergom város pecsétjén és későbbi címere
- Fejér vármegye címere
- Győr vármegye címere
- Maros-Torda vármegye és Marosszék város címere
- Nagysink címere
- Nógrád vármegye címere
- Nyitra vármegye címere
- Eperjes címere
- Sáros vármegye címer
- Szilágy vármegye címer
- Temesvár címere
 
Továbbá Árpád-sáv látható a Nemzetbiztonsági Hivatal címerében és az Országgyűlés termében is a magyar zászló mellett. A nemzeti piros-fehér-zöld, illetve a történelmi Árpád-sávos lobogók alatt szokták letenni az újonnan megválasztott magyar miniszterelnökök a hivatali esküjüket (így pl.: Antall, Boross, Horn, Orbán, Medgyessy, Gyurcsány 2x is).
Azok a politikusok, akik szörnyű tudatlanságukban össze-vissza beszélnek jobban tennék, ha egy picit utána olvasnának a témának, mielőtt hülyeségekkel szédítik a médiát, az efféle marhaságra fogékony tömegeket, meg a Parlament nagytermét.
 
Forrás: Put About
 

Kiegészítés : A XI. századból való Árpád-sávos zászlóról:  Hosszú ideig úgy tudtuk, hogy hét nemzet (törzs) kötötte a vérszerződést:
Megyer, Nyék, Tarján, Jenő, Kér, Keszi, Kürtgyarmat. De, ha a Kürtgyarmat szót felbontjuk, akkor két szót kapunk: Kürt és Gyarmat. E két nemzet két kis, vagy két csonka lehetett, melyeket hadászati célból egybevontak, de a nemzetszövetségben teljes jogú szövetkezők voltak. Nemzeti címerünk jobb felén tehát ennek emléke lett megörökítve, (tehát a 8 törzs szövetségének a 8 sáv felel meg) melyet az Árpád- sávos zászló is igazol. Az árpád-házi királyok e két jelképet külön használták - külön az árpád-sávos zászlót és külön a kettős  keresztes zászlót. A két Árpád-kori szimbólumot egyesítették a címerben. 

László Gyula, nemzetközileg elismert régészprofesszor szerint a kereszténység felvételekor a pogány jelképek egy részét nem tiltották be, hanem átvették a keresztény szimbólumrendszerbe. Ilyen az Árpád-sáv is, mely a sámán-létra fokaira utalt, valamint a kettőskereszt is mely a sámánoknál az életfát jelképezte. Forrás: Dúcz László :A közöttünk élő turulmadár című könyve . A kettőskereszt  a kereszténység felvétele után bizánci jelkép és az apostoli keresztet jelenti. A címerünkben megjelenő árpádsáv és kettőskereszt a magyar folytonosság jelképe.

nemzetidal.gportal.hu 

Képek az Árpád-sávos zászlónkról történelmünkből a teljesség igénye nélkül:

Szent István királyunk ábrázolása Árpád-sávos öltözékben

Szent István Király

 Szűz Mária a Magyarok Nagyasszonya az Árpád-sávos címerrel és a gyermek Jézussal

III. Béla király 2

III. Béla király
Képes Krónika (Chronicon Pictum) I. Magyar Helikon, Budapest, 1964, 122. old. (f.61'b). Országos Széchényi Könyvtár, Budapest
 

 Szent László király

1600 körül
Olaj, fa, 103 x 101,3 cm
Magyar Nemzeti Galéria, Budapest

 
Küldje el képeslapként Fodor Gábornak

  

 Carol Robert de Anjou Károly Róbert király az Árpád-sávos pajzsot tartva

Nagy Lajos királyunk a Thuróczy krónikában ábrázolva (1487)

IV.Béla királyunk (ő még nem ismerte Fodor Gábort )
 
Mátyás király (Thuróczy krónika)
 
II. András denárja rajta az Árpád-sávos pajzs
 
 Teljes méretű kép megtekintése.Szent István oltár, XVIII.század Celdömölk, Árpád-sávos címerrel
 István király hadi díszben, koronával a Képes Krónikában  István király Árpád-sávos öltözékben ( Képes krónika)
 
Zsigmond király pecsétje, rajta az Árpád-sávos pajzs
Teljes méretű kép megtekintése.

II.András pecsétjének elő- és hátlapja (Árpád-sávos pajzs az egész hátlapon)

 


Fodor Gábor zászlófóbiája

 2006. december 05. HunHír.Hu

Az SZDSZ-es Fodor Gábor arra kérte a pártokat a parlamentben: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy hogy ne használják tüntetéseiken az Árpád-sávos zászlót, mert az ma a - a gyűlöletbajnok, agresszív, kirekesztő törpepárt szerint - a nyilasrendszer jelképe.

A Fidesz frakcióvezetőjének korábbi felvetésére, hogy Gyurcsány Ferenc már kétszer is esküt tett ugyanez előtt a lobogó előtt, Fodor Gábor úgy reagált: ez igaz, de sok zászló vonul fel egyszerre az eskühöz, szerinte az Árpád-sávos csak egy a történelmi zászlók közül.

"Tisztelt képviselőtársaim, mindannyiunknak tudni kell, hogy amikor a miniszterelnök esküt tesz, akkor egy tucatnyi történelmi zászló jön be ide a terembe. Vajon miért van az, hogy csak ez az egy zászló, az Árpád-sávos zászló és nem más jelenik meg a történelmi zászlók közül és jelent meg például 1992 október 23-án, amikor Göncz Árpád köztársasági elnök urat kifügyülték? Vagy megjelent a fővárosban, amikor Szabó Albert és követői masíroztak, szintén Árpád-sávos zászlót lobogtattak." - mondta Fodor Gábor, SZDSZ-es országgyűlési képviselő.

HunHír.Hu - fh nyomán


Magyar Bálint lenyilasozta az ősi Árpád-sávos lobogót
  2006.12.04. 06:02    

2006. december 03. 18:02HunHír.Hu Az antiszemita és rasszista érzelmek kirekesztése miatt is fontos a holokauszt megismertetése a fiatalokkal - hangzott el a holokauszttal foglalkozó kutatók és pedagógusok budapesti tanácskozásán. A Task Force nevű nemzetközi szervezet ülésén Magyar Bálint, idei soros elnök éles hangon szólt a kormányellenes tüntetéseken az elmúlt napokban látható Árpád-sávos lobogók használatáról. A Task Force magyarországi vezetője úgy vélte: akik ezeket a zászlókat lobogtatták, azok nyilas jelképekkel éltek. klubradio.hu Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK