Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Malina Hedvig története és a szlovák köztelevízió

Malina Hedvig története és a szlovák köztelevízió

  2007.01.29. 14:55

2007. január 26. Vajdaság Ma - Olykor megesik, hogy meghívott vendég kivonul egy élő televíziós adásból, de az aligha, hogy egy műsorvezető a 120 perces élő stúdióbeszélgetés ötödik percében vegye a kalapját. A szlovák köztelevízióban ez a napokban mégis megesett. Igaz, hogy a köztévé új igazgatója a kivonuló Stefan Hríbnek már nem szánt műsorvezetői szerepet az évek óta futó, Lámpa alatt című éjszakai beszélgető-műsorában: Hríb a saját "kivégzési szertartásának" vendégeként kapott meghívót. Elment, de mert védelemre szoruló kollégáját, a már korábban elbocsátott Eugen Kordát nem hívták meg, Hríb az ötödik percben felállt a székből, és távozott.

Tüntető kivonulásával az exműsorvezető tehát kirúgott kollégája, Eugen Korda, a szlovák televíziózás fenegyereke iránti szolidaritásának adott hangot. A nagyjelenet további fontos adaléka, hogy Korda azzal érdemelte ki eltávolítását, hogy kétrészes oknyomozó riportfilmben bátorkodott firtatni Malina Hedvig megveretésének körülményeit és a lezárult nyomozás nyomán válasz nélkül maradt kérdéseket. A magyar nemzetiségű nyitrai egyetemistát valaki kétségtelenül megverte. A sértett szerint két - máig ismeretlen - bőrfejű azért támadta meg, mert magyarul beszélt.


A rendőrségi nyomozás megállapításai szerint azonban Malina Hedvig a megveretését csak színlelte, kitalálta. Ezek után egy máig ismeretlen személy hamis tanúzás és a hatóságok megtévesztésének gyanúja miatt feljelentés tett a diáklány ellen, akinek ügyében most eljárás folyik. Megeshet, hogy a hátralevő szemesztereit, akár egy teljes egyetemi képzés időtartamát a lány nem az egyetemen, hanem valahol másutt üli le. (Talán nem is kell messzire mennie, hiszen Szlovákia egyetlen női büntetés-végrehajtó intézete is ugyanitt, Nyitrán áll, az egyetemtől kőhajításnyira.)


A kétcsatornás szlovák köztelevíziónak (STV) fennállása óta sok igazgatója volt már. Tulajdonképpen mindegyikük dicstelenül távozott, nem utolsó sorban azért, mert a köztelevíziót a politikai erők rendszeresen pártpolitikai érdekek szolgálatába akarják állítani, s ez rendszerint többé-kevésbé sikerül is. Ez a vád ezúttal is sokszor elhangzott, nemkülönben a rutinos tagadás.
A hetekig médiafókuszban álló ügy kapcsán sok mindent leírtak, elmondtak. Azt is, hogy igenis, minden kormány megpróbál nyomást gyakorolni a köztelevízióra, azt is, hogy ez nem igaz. Elhangzott, hogy minden cselekedet erkölcsi értékének meghatározója mindig a körülmény. Ha a kiebrudalt tévés ugyanezt húsz éve, az egypártrendszer televíziójában teszi meg, akkor le a kalappal előtte, mert akkor húsz év börtön és életfogytiglani kiközösítés járt volna ugyanazért, ami mostanság nem több mint vagánykodás.


A televízió igazgatói székében még épp csak megmelegedett Radim Hreha tagadja, hogy egyik első döntését, a hírműsorok főszerkesztőjének leváltását politikai nyomásra kényszerült volna meghozni. Beismerte: nyomást ugyan érez, de nem nyomásra cselekszik.


A szlovák televíziózás történetében már többször megesett: valamely kereskedelmi televízió a semmiből rövid idő alatt úgy összebütykölt egy pártot, hogy mire pelenkát cseréltek alatta, ugyanezen televízió mágnás nagymogulja már a miniszteri székben ült. A rövid "futamidőbe" ugyanis beleesett egy választás. Az egyik ilyen miniszter később dicstelenül távozott, azóta hírét se hallani, a másik állítólag most készül visszatérni.


Hogy a Malina Hedvig esetéről készült oknyomozó riportfilm kiegyensúlyozott volt-e vagy sem, azt a nézők többsége a film láttán bízvást árnyaltabban ítéli meg mint annakidején magát a Malina Hedvig-ügyet, amikor ugyanis úgy látszott, hogy a magyarok a lánynak, a szlovákok a rendőrségnek hisznek. Hogy az oknyomozó film készítői elfogultak voltak-e vagy sem, azt viszont a frekvenciatanács úgy látja, hogy igen, s mert a testület szerint a filmben elhangzott vélemények nem voltak megfelelően kiegyensúlyozottak, a testület a köztelevízió ellen vizsgálatot kezdeményezett.
Keszeli Ferenc (MTI)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2420


 

Objektív volt Malina Hedvig ügyében - kirúgták
2007.01.26. kuruc.info

A Szlovák Televízió új igazgatója leváltotta azt az újságírót, aki két alkalommal is foglalkozott a Malina Hedvig-üggyel az országos közszolgálati médiumban. Felmondott annak a munkatársnak is, aki saját műsorában vendégül látta leváltott kollégáját, Eduárd Kordát.

A Pozsonyi Frekvenciatanács eljárást indított a Szlovák Közszolgálati Televízió ellen a Malina Hedvig-ügyről készült két riportfilm miatt. A tanács szűkszavú közleménye szerint a két riport kiegyensúlyozatlanul számolt be annak a diáklánynak az esetéről, akit Nyitrán állítólag megvertek. Az Eduard Korda vezette újságírócsapat a filmekben azt bizonyította, hogy a nyomozó hatóság felületesen végezte a dolgát.

(Duna tv. - Felvidék.ma)


 

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség