Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : MÖK: A VMSZ-t nem izgatja, hogy kolonizáció fenyeget

MÖK: A VMSZ-t nem izgatja, hogy kolonizáció fenyeget

  2007.01.04. 16:47

2007. január 4. Vajdaság Ma - Dr. Sepsey Csaba, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) alelnöke és László Gyula, a VMDP tartományi képviselője, aki egyúttal a Magyar Összefogás Koalíció (MÖK) képviselőjelöltjeinek listavezetője, ma sajtótájékoztatót tartott, melynek témája "Miért fasiszta az, aki a kisebbségi jogait védi?" volt.

László Gyula elmondta, hogy a községi képviselő-testület legutóbbi ülésén két szavazaton múlott, hogy nem fogadták el a VMDP javaslatát, miszerint felül kellene vizsgálni a 1,5 millió eurós köztársasági menekültügyi alap létrehozásának következményeit. Ez az alap ugyanis a VMDP képviselői szerint a magyarlakta községekben drasztikusan felboríthatja a meglevő etnikai összetételt. Az említett pénzösszeget, mint ismertes, az állam házak felvásárlására használná fel, melyekbe menekülteket költöztetnének.
Noha az új szerbiai alkotmány 78. szakasza alapján tilos a nemzeti összetétel erőszakos megváltoztatása, a Demokrata Párt (DS) tartományi szinten mégis az említett alap létrehozását kezdeményezte. László szavai szerint a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tartományi képviselői rászavaztak erre a javaslatra. Mint mondta, a VMSZ kétszínűségéről tanúskodik az a tény, hogy a szabadkai KKT-én viszont, a VMDP képviselői kezdeményezésével összhangban, a szóban forgó alap felülvizsgálása mellett foglaltak állást. Eközben viszont nem próbáltak meg hatni a koalíciós partnerükre, hogy támogassa a javaslatot. László szerint a VMSZ községi képviselői ily módon közvetve a menekültügyi alap mellett foglaltak állást.
Dr. Sepsey kihangsúlyozta, hogy a MÖK tanácsa minden olyan községben, ahol többségben élnek a magyar polgárok, küzdeni fog az ilyen fajta kolonizáció ellen. Szerinte nincs olyan szerbiai dokumentum, amely kimondaná, hogy ezeken a településeken nem vásárolhatók házak a menekültek számára. László kiemelte, hogy a VMSZ hazudik, amikor ennek az ellenkezőjét állítja. Ahol menekültek élnek - márpedig a zömmel magyarlakta községben is szép számban élnek - ott házat is kaphatnak majd, mondta. A fentiek tükrében az itteni magyarok megítélhetik, kire érdemes szavazni a választásokon.
Sepsey szerint külön problémát jelenthet, ha mintegy 100 ezer koszovói roma Vajdaságban köt ki. Mint mondta, sokan közülük távozni kényszerültek nyugati országokból. Ha életbe lép a kishatárforgalmi útlevél, számukra különösen vonzó lesz Szabadka, mert azt remélhetik, hogy abban az esetben Magyarországon keresztül könnyebben visszajuthatnak (visszaszökhetnek) Nyugatra. Sokan viszont itt ragadhatnak és házat igényelhetnek - szögezte le Sepsey. Mint mondta, az egyelőre 1,5 millió eurós menekültügyi alap idővel megduzzadhat, hiszen alaposan kidolgozott nagyszerb projektumról van szó.
Az egyik újságírói kérdésre Sepsey elmondta, hogy 1991-ben Vajdaságban hivatalosan 344 ezer magyar élt, míg a 2003-as népszámlálás szerint a számuk immár csak 293 ezret tett ki. Mint mondta, a tartományban ugyanakkor 340 ezer menekült él.
S. Z.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=4440


Kapcsolódó cikkek:

2007. január 4. Vajdaság Ma


A VMSZ kormányzati szerepre törekszik

„Bízom benne, hogy a VMSZ bejut a parlamentbe, döntéshozatali és kormányzati szerepet is kap, és így olyan törvények születnek, amelyek segítenek abban, hogy megmaradjunk magyarnak ebben az országban. Minden választás egy újabb esély, és minden esélyt ki kell használni” - mondta Pál Károly, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségi tagja. (forrás: a párt honlapja)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=4439


2007. január 3.Vajdaság Ma


A szerb menekültek ne Vajdaságba jöjjenek!
- hangzott el nemegyszer az Újvidéki Rádió Beszédtéma c. kontaktműsorában

A Vajdasági Képviselőház 2006. december 12-i ülésén pénzalapot hozott létre a Vajdaságban élő menekültek integrálódására. A másfél millió eurós alapból a menekültek számára lehetővé teszik az üresen álló vajdasági házak felvásárlását és tatarozását. Ezzel újabb betelepítési törekvésről van-e szó, ahogy arra az ellenzékben levő vajdasági magyar pártok rámutattak, vagy sem? Erre a kérdésre kereste a választ a kontaktműsor vezetője, Csíkos Zsuzsanna.
A műsorba bekapcsolódott Ágoston András, a VMDP elnöke, aki elmondta, hogy „integrálja őket, aki akarja, csak ne ide jöjjenek a Vajdaságba, a magyarok lakta településekre”. Felhívta a figyelmet arra, hogy immár a szerb alkotmány is kimondja, hogy a nemzeti összetétel megváltoztatása nem lehet célja egy hatalmi politikának. Hogy ez mégis célja, szerinte ez látszik a tartományi képviselőház döntéséből, hiszen azok a szerbek és romák, akik „sok mindent láttak és tettek Koszovóban a bombázások előtti időszakban, azok most nagyrészt Németországban vannak. Mivel nem tudnak visszamenni Koszovóba, ezért most a Vajdaságba telepítenék őket”. Ágoston szerint Szerbiába kellene őket elhelyezni, mert ott is vannak üres házak. Nehezményezte, hogy a menekültek itteni integrálódását célzó tartományi döntést a VMSZ képviselői is megszavazták. Mint mondta, László Gyula, a VMDP képviselője egyedül nem tudta megakadályozni a döntés meghozatalát, ezért a párt a magyar kormánytól kért segítséget. Szerinte most a magyar önkormányzatoknak kellene olyan döntést hozni, hogy nem fogadják el a menekültek letelepítését segítő tartományi pénzt.
Korhecz Tamás, a vajdasági kormány alelnöke, tartományi kisebbségügyi titkár, a VMSZ elnökének a főtanácsadója a vádakra reagálva tiltakozott a szerinte megalapozatlan vádak ellen. Mint mondta, elfogadja azt, hogy a VMSZ politikai ellenfeleinek érdeke, hogy politikai tőkét kovácsoljanak a közvéleményben. Ugyanakkor nem fogadja el, hogy tényszerű kérdésekkel kapcsolatban folyamatosan „hamisítsanak és hazudjanak”. Szerinte a menekültügyi alap semmilyen új menekülthullám befogadásának támogatását nem feltételezi. Nyomatékosan alátámasztotta, hogy az alapból eszközöket csak az alap létrehozatalakor már a Vajdaságban menekült státussal rendelkező személyek kaphatnak. Tehát ebből az alapból senki, aki a decemberi döntést követően érkezik a Vajdaságba, nem részesülhet egyetlen dinár támogatásból sem. Hangsúlyozta azt is, hogy a már Vajdaságban élő menekülteket sem lehet letelepíteni a magyarlakta településeken, mert a határozat 17-ik szakasza kimondja, hogy „nem lehet sem a házvásárlási programot, sem egyéb támogatásokat úgy folyósítani, hogy annak eredményeként a kisebbségek lakta területeken megbomoljon a nemzetiségi egyensúly és összetétel”. Korhecz szerint a VMSZ kezdetektől fogva azt a politikát képviseli, hogy a menekülteknek biztosítani kell a békés és sikeres visszatérést a szülőföldjükre. De mint hangsúlyozta, ettől függetlenül „nekünk szembe kell néznünk azzal a realitással, hogy a menekültek jelentős része nem ezt nem akarja”. Kiemelte, hogy a nemzetközi egyezményekkel és a hazai törvényekkel összhangban ezeket a menekülteket nem lehet arra kényszeríteni, hogy ezt az opciót válasszák. Ez az alap, mint mondta, „a visszatérni nem akaróknak kell megkönnyítenie a letelepedést”. De mint ismételten hangsúlyozta, „nem az új menekültek számára, és nem a magyarok lakta településekre”.
A vajdasági rádióhallgatók körében nagy érdeklődés nyilvánult meg a téma iránt. A két politikust követően izzottak a telefonvonalak. A betelefonáló 12 hallgató kivétel nélkül abbéli aggodalmának adott hangot, hogy a vajdasági parlament határozata mögött ismét a menekültek letelepítésének szándéka húzódik meg. Többen elmondták, hogy a menekültek helyett az ugyancsak nehéz sorban élő vajdasági fiatalokat, köztük a magyarokat kellene segíteni, hogy a kilátástalanság miatt ne költözzenek külföldre. Az egyik szabadkai betelefonáló feltette a kérdést, hogy ebből a pénzből mért nem segítik azoknak a Magyarországra menekült itteni magyar fiataloknak a visszatérését, akiknek innen menekülniük kellett. Egy zentai diáklány szerint a menekülteknek szánt segélyből inkább az anyagi gondokkal küszködő itteni diákokat és egyetemistákat kéne segíteni. Egy, a baranyai frontot megjárt magyar mozgósított szerint, ami most itt történik, az nem más, mint a kilencvenes években zajló nagyszerb politika folytatása. Mások arra mutattak rá, hogy a Korhecz Tamás által említett törvényes korlátok ugyan léteznek, de ezeket a hatalom ki fogja játszani. Egy újvidék környéki hölgy úgy látja, hogy a vajdasági parlament döntése esetében nem másról van szó, mint arról, hogy „Kasza úr és a VMSZ így udvarol a hatalomnak”.
Ternovácz István

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=tukor&id=1034


2007. január 2. Vajdaság Ma


Házat és traktort a menekülteknek
A vajdasági képviselőház menekült-segélyező akciója

A Vajdasági Képviselőház még december 12-ei ülésén létrehozta azt az 1.500.000 eurós alapot, amelyből 2007-ben a menekült-státussal rendelkező személyeket fogja segíteni. Az anyagi alap eszközeit a menekültek visszaköltözésének az előmozdítására és itteni integrálódásuk megkönnyítésére fogják fordítani.
A menekültek közül, akinek nem volt vaj a fején, aki akart és mert, az már visszaköltözött szülőföldjére. Így eléggé nehéz elképzelni, hogy miként lehetséges a visszaköltözést anyagi eszközökkel segíteni. Érdekes, hogy erről az illetékesek közül senki nem beszél. Valószínűsíthetően azért nem, mert nem is erre szánták a pénzt, hanem az üresen álló házak felvásárlására.
Ebből a másfél millió euróból legalább száz üres házat tudnak megvásárolni a vajdasági falvakban. A potyán kapott házak felújítását ugyancsak ebből az alapból segítené a vajdasági vezetés. Tehát hozzávetőlegesen száz menekült család végleges letelepítését segíti majd a vajdasági kormány, melynek tagjai a nyilvánosság előtt keveset beszélnek menekült-barát politikájukról. Vélhetően azért hallgatnak róla, mert úgy ítélik meg, hogy a menekültek tartós letelepítésének a népszerűsítése rontaná választási esélyeiket. A magyarok körében mindenképpen.
Képzeljük csak el, amint Pajtić, Kostreą, vagy valamelyik VMSZ-es politikus a vajdasági magyarok előtt majd azzal hozakodnak elő, hogy a menekülteket segítik, miközben pl. Tordán és Magyarittabén a magyar iskola létrehozására nincs pénz.
A magyarok körében ezt a politikát nem lehet eladni. És itt szó sincs arról, hogy a magyarok ne éreznének együtt a menekültekkel. De elegük van már abból, hogy hatvan éven át az ideérkezők mindig előnyt élveznek az itt születettekkel, különösen pedig a kisebbségiekkel szemben.
A házvásárlási akcióval azonban nem merül ki a vajdasági kormány-koalíció menekültek iránti fokozott érzékenysége. A TVT olyan traktorvásárlási hitelt biztosít a munkahellyel nem rendelkező menekültek számára, amilyenhez a vajdasági földműveseknek sosem volt szerencséjük. Az akciónak a hangzatos „Új traktort az új szomszédnak" nevet adták.
Egy-egy menekült maximum 2 millió dinárra (25 ezer euró!) pályázhat az 50 milliós alapból. A kölcsönre, amelynek visszafizetése egy év türelmi idő után kezdődik és 5 évig tart, 6,95 százalékos kamatot kell fizetnie a menekültnek. Ezzel szemben a tősgyökeres vajdasági paraszt, ha ki akarja cserélni 25 éves traktorát, akkor 15 százalékos kamatot kell fizetnie valamelyik ügyviteli banknak, ha a kölcsönt egyáltalán fel meri venni.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Ha ugyanis figyelembe vesszük, hogy közben zajlik a vajdasági termőföldek ismeretlen újgazdagoknak történő kiárusítása, akkor egyértelmű, hogy itt nem másról van szó, mint arról, hogy itt ne a vajdasági földműves jusson termőföldhöz, traktorhoz, házhoz. Az ő gyereke jobb híján menjen külföldre. A föld az újgazdagoké lesz, házat és traktort csak a menekültek kapnak kedvezményes feltételekkel, ahogy ez 1946-ban történt. Változott itt valami a hozzáállásban azóta?
Ternovácz István

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vezer&id=874


2007. január 4. Vajdaság Ma


Korhecz: "A MÖK hazudik és felesleges pánikot kelt"
"Segíteni kell a menekülteknek, hogy beilleszkedjenek"

Korhecz Tamás, a tartományi kormány alelnöke és Tóth Tivadar, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vajdasági képviselőházi frakciójának vezetője ma rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Szabadkán a menekültügyi alap létrehozásáról, illetve a Magyar Összefogás Koalíció (MÖK) ezzel kapcsolatos megnyilvánulásairól.
Korhecz szavai szerint a MÖK vezetői, a média hathatós támogatásával, szemenszedett hazugságokat terjesztenek és felesleges pánikot keltenek - mindezt politikai poénszerzés szándékával.
Mint mondta, egyáltalán nem felel meg az igazságnak, hogy a menekültügyi alap azért jött volna létre, hogy a magyarlakta településeken az üres házakba új menekülteket költöztessenek be, s ily módon menekültáradatot váltsanak ki Vajdaságban. Korhecz kijelentette, hogy Ágostonnak, Pállnak és helyi szolgálóiknak csak egyvalamiben van igazuk, éspedig abban, hogy megalakult az említett alap. Szerinte viszont nem igaz, hogy újonnan érkezett menekülteknek házakat lehetne adni. Csak azok számíthatnak házra, akik itt élnek.
Továbbá az alap nemcsak házvásárlási célból jött létre, hanem azért,
hogy elősegítse a menekültek integrálódását vagy pedig a szülőföldjükre való visszatérést, valamint a foglalkoztatásuk megoldását.
Korhecz elmondta, hogy az alap létrehozásáról szóló határozat 17. szakasza kizárja azt a lehetőséget, hogy a menekültek átcsoportosításával jussanak házhoz. Mint hangsúlyozta, nem lehetséges, hogy pl. egy menekült Pancsováról Csantavérre költözzön és ott házat kapjon. Korhecz szavai szerint az sem igaz, hogy az alap 1,5 euróval rendelkezne. Az első hónapokban mindössze 70 ezer euró áll majd rendelkezésre. A 1,5 millió euró csak amolyan terv, melynek megvalósítása bizonytalan.


Tóth Tivadar kiemelte, hogy a VMSZ vajdasági frakciója nem fogadta el a szóban forgó alappal kapcsolatos javaslat első változatát.
Mint mondta, törvénymódosítási javaslatokat nyújtottak be, amelyeknek köszönhetően újonnan érkezett menekültek nem lehetnek az
említett alap élvezői, és amelyek kizárják a nemzeti összetétel felborítását. Csak a törvénymódosítási javaslatok elfogadása után szavaztak az alap létrehozására. Tóth szavai szerint László Gyula, aki egyébként
a Demokrata Párt (DS) tartományi képviselőcsoportjához tartozik, nem szavazott sem igennel, sem nemmel, csak "hisztérikusan rohangált és mobiltelefonált főnökének, Ágostonnak". El sem olvasta a határozat végső változatát - állítja Tóth. Elmondta, hogy ugyanez vonatkozik Páll
Sándorra is, aki a Családi Körnek azt nyilatkozta, hogy az alapnak összhangban kellene lennie az alkotmány 78. szakaszával, holott a VMSZ ezzel kapcsolatos törvénymódosítási javaslata révén ez a követelmény már beépült az alapról szóló határozatba.


Arra az újságírói kérdésre vajon a VMSZ miért szavazott eltérő
módon tartományi és községi szinten (utóbbin éppen László Gyula javaslatát támogatta), Tóth azt válaszolta, hogy a szabadkai községi képviselő-testület ülésén a VMSZ-es képviselők csupán arra szavaztak, hogy az újonnan érkező menekültek ne juthassanak házhoz a menekültügyi alap révén.
Korhecz elmondta, hogy Vajdaságban mintegy 200 ezer menekült él, akiknek jelentős része nem önszántából jött ide, tehát segíteni kell nekik, hogy beilleszkedjenek. A magyarok számának csökkenéséről(a Korhecz által közölt adatok szerint 1991-ben: 339 ezer, 2002-ben: 290 ezer) elsősorban a demográfiai helyzet (kevesen születnek), valamint a háború alatti kivándorlás járult hozzá.
S. Z.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=vajdasag&id=4441


 
A többedik betelepítési hullám
  2006.12.30. 13:29

A www.commora.hu nyomán, VMDP hírportál, 2006.12.28. Tovább >>

 

Délvidéki koalíció a magyar területek elszerbesítése ellen
  2006.12.28. 21:41  

kuruc.info, 2006.12.27. MÖK: Legyőzzük a VMSZ-t, védjük a Szabadkai Rádiót, küzdünk a "menekültek" betelepítése ellen Tovább >>

 

Az MPSZ az újabb délvidéki betelepítési hullám ellen: mindenki menjen haza!
  2006.12.28. 21:38  

kuruc.info, 2006.12.28. Rendőrök írták össze nemrégiben az üres zentai lakásokat, ami egyértelmű bizonyítéka egy újabb betelepítési hullám előkészítésének, melyből nem kérnek a délvidéki magyarok. Mindenki menjen szépen haza, ez az egyetlen megoldás, írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a Magyar Polgári Szövetség nevében Rácz Szabó László elnök. Alább a teljes szöveg. Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK