Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A székelyföldi magyarok autonómiát szeretnének - Erdővidék nem alkuszik ! Az RMDSZ ködösít -Délvidéken is autonómiát követelnek

A székelyföldi magyarok autonómiát szeretnének - Erdővidék nem alkuszik ! Az RMDSZ ködösít -Délvidéken is autonómiát követelnek

  2006.12.22. 20:11

2006. december 22. Vajdaság Ma- Székelyföldön a megkérdezettek elsöprő többsége igennel válaszolt a térség autonómiájáról egy hete indított nem hivatalos népszavazáson. A referendumot kezdeményező Székely Nemzeti Tanács alelnöke az InfoRádióban elmondta: a régióban élő mintegy 613 ezer magyar nemzetiségű lakos 10 százalékát kérdezték meg arról: akarják-e, hogy Székelyföld autonóm státust kapjon, és a település ahol élnek, ehhez tartozzon.

Ferencz Csaba közölte: az eddig összesített adatok alapján már biztosan 70 százalék körüli a részvételi arány. Hozzátette a pénteken záruló referendumról a román kormány hivatalosan nem nyilatkozott, de korábban megsemmisítette a vonatkozó közigazgatási törvényeket.
(InfoRádió)

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=karpat&id=2360


Erdővidék nem alkuszik, autonómiát akar!
Erdély Ma, 2006.12.23.

Forrás: Háromszék

A véleménynyilvánítók 99,52 százaléka, több mint 12100 erdővidéki igennel válaszolt: akarja, hogy Székelyföld autonóm státust kapjon, és települése, amelyen él, ehhez tartozzék. A referendum szervezését felvállaló Bardóc-Miklósvárszéki Székely Tanács tegnap véglegesítette a 20 településen leadott szavazatok megszámolását. A népszavazást érvényesnek és sikeresnek nyilvánították.

Erdővidék nem alkuszik – e szavakkal kezdte a széki tanács sajtótájékoztatóját Benkő Emőke, az SZNT Állandó Bizottsági tagja. Hangsúlyozta: az önrendelkezés joga minden őshonos népet megillet, és ezt a román államnak is tudomásul kell vennie. „Az autonómia a legkevesebb, amit kérhetünk” – fogalmazott –, az erdővidéki népszavazás alulról jövő kezdeményezés volt, és a demokráciában ez a leghitelesebb eszköz, ezt nem lehet semmibe venni. Eredménye nem megkérdőjelezhető, végig nyíltan és ellenőrizhetően zajlott. Benkő Emőke bírálta azokat az RMDSZ-es politikusokat – köztük Albert Álmost –, akik megkérdőjelezték a referendum hitelességét. A népszavazás tisztaságát erősítette meg Szabó Miklós, a széki tanács elnöke is. Kiemelte, rendkívül örömteli volt, hogy az emberek nem szavazógépként voksoltak, nem kellett külön magyarázgatni nekik, értették és érezték az ügy fontosságát. is kifogásolta az RMDSZ viszonyulását, elmondta, az erdővidéki népszavazás sikere mögött komoly csapatmunka áll, de a dicséret a szavazópolgárokat illeti, akik hozzájárultak az eredményhez. Felkérte a másik hét székelyföldi szék vezetőségét, hogy jövő év elején ők is szervezzék meg a referendumot, s megígérte, januárban a Brassó megyéhez tartozó Ürmös, Apáca, illetve Alsórákos lakóit is urnákhoz szólítják. Leszögezte: az SZNT-nek egyetlen célja: Székelyföld területi autonómiája. Az SZNT közképviselet, nem politizál, de alárendeltséget sem fogad el, egyenrangú partnernek tekint minden szervezetet, amely támogatja a területi önrendelkezést. A referendum idején diverzióval egyszer szembesültek. Ferencz Csaba, az SZNT tájékoztatási alelnöke úgy értékelte, az erdővidéki népszavazással sikerült bebizonyítaniuk, mit és hogyan képzel el a szervezet. „Örvendetes az eredményen túl, hogy megmutatkozott a közösségi erő, amely remélhetőleg kisugárzó energiává forr össze” – vélekedett.A népszavazás tapasztalatai közül az igen látványos népességfogyást emelték ki, elhagyott házakat, elnéptelenedett udvarokat találtak. A nemmel szavazók többsége külföldön dolgozik vagy él, de bizony akadtak olyanok is, többnyire értelmiségiek, akik nem merték vállalni a szavazást. Pozitív hozadék, hogy az erdővidéki románok többsége leadta szavazatát, és sokan támogatták az autonómiát, volt, aki el is mondta, gyermekei jövőjéért, a békés együttélésért teszi. Erdővidék 17.945 szavazásra jogosult polgárából 12.140 nyilvánított véleményt, 44-en nemmel szavaztak és 14 voks érvénytelen volt. Igennel szavazott Zalánpatakon a 100. életévét aznap betöltő bácsi, hasonlóan egy másik településen a 99 éves férfi és 91 éves felesége, mint mondták: „most megint látnak jövőt”.
A Bardóc-Miklósvárszéki Székely Tanács, ha a még fel nem keresett három településen is megtartja a szavazást, eljuttatja a végleges eredményeket a román kormányhoz és államelnöki hivatalhoz, a Romániával kapcsolatban álló országok külügyminisztériumaihoz. „Az eredmény valóságos, és minden országnak tudnia kell, hogy a kisebbségek sorsa, a Székelyföld sorsa nincs megoldva, követeléseinket fenntartjuk” – hangoztatta Szabó Miklós. Krizbai Imre református lelkész, a széki tanács alelnöke felhívta a figyelmet, hogy amennyiben Bukarest nem tartja hivatkozási alapnak a referendum eredményét, akkor az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozat hitelességét is megkérdőjelezi, hisz itt is, ott is a népakarat nyilvánult meg. Ha nem ismerik el az erdővidéki népszavazás demokratikus voltát, hitelesítik, hogy Trianonban diktátum született – vélte Krizbai tiszteletes. A széki tanács vezetői azt is leszögezték, ha a román hatalom nem vesz tudomást a népszavazás eredményéről, a nemzetközi jog eszközeivel immár radikálisabb módszerekkel lépnek tovább, ha a székelységnek e minimális követelése nem teljesül, számíthatnak erőteljesebb igény megfogalmazására is.

Farkas Réka, HáromszékAz RMDSZ ködösít: Csak látszat volna a népszavazás egyértelmű eredménye?
Erdély Ma 2006.12.25.

Forrás: Háromszék
 Erdővidék 20 településén, valamint Gyergyócsomafalván és az udvarhelyszéki Bögözön befejeződött a Székely Nemzeti Tanács által szervezett nem hivatalos népszavazás. A mozgó urnás módszer alkalmazásával a szavazati joggal rendelkező polgárok közel 70 százalékához jutottak el a szavazóbiztosok. Az eredmény: a szavazók több mint 99 százaléka akarja Székelyföld területi autonómiáját.

Megtévesztőnek és a lakosság félrevezetésének tartja a népszavazást, úgy az udvarhelyszéki mint az alsó-háromszéki RMDSZ. Szerintük a népszavazás ellentmond a hatályos román törvényeknek, ugyanakkor úgy vélik, értelmetlen és megtévesztő kérdőíven feltenni egy olyan kérdést, amelyre mindenki előre tudja az igenlő választ. Látszateredmény - fogalmaz az udvarhelységi RMDSZ elnökségének közleménye.

Székely Nemzeti Tanács teljes sikerként értékeli a népszavazást. Úgy vélik, hogy az a lakossági akaratot bizonyítja, és bár a román törvények szerint nem hivatalos, a statisztikai eredmények értékelése az európai fórumok előtt fontos dokumentum lehet.

A Magyar Polgári Szövetség is kiáll a népszavazás mellett. Az udvarhelyszéki elnökség szerint az RMDSZ álláspontja közelebb áll a szélsőséges román pártok véleményéhez és ellentmond az Együtt az autonómiáért választási kampányban hangoztatott célkitűzésnek.

Gyergyócsomafalván a jogosult polgárok 69,47 százalékát sikerült megkérdezni a szavazóbiztosoknak – közölte szerkesztőségünkkel Ambrus Albert-Árpád, a szavazóbizottság elnöke. Az érvényesen szavazók válaszának „igen-nem" aránya 2474/5, azaz az igen szavazatok aránya 99,48 százalék volt.

Székelyudvarhelyen még folytatódik a szavazás, ott várhatóan Karácsony után hirdetnek eredményt. (szerk.)
 


 


A vajdaságiak azt akarják, hogy dönthessenek ők is önmagukról
Erdélyí Ma, 2006.12.24.

Nenad Čanak , a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) szerint Szerbia csak akkor lesz Európa része, ha minden polgára saját nyelvén beszélhet, saját írásmódját használhatja, de senkinek a nemzeti, vallás vagy politikai hovatartozását nem lehet firtatni, ha vagyonáról, egészségéről vagy életminőságéről van szó.

Bojan Kostreą, a Liga elnökhelyettese az LDP – GSS – SDU – LSV kiszácsi és bácspetrőci bemutatkozásán arról beszélt, hogy a vajdaságiak kimondták: nem akarnak olyan alkotmányt, amely nem biztosítja a tartomány számára a törvényhozási, végrehajtó és részben igazságszolgáltatási hatalmat – mert a vajdaságiak azt akarják, hogy ők is dönthessenek önmagukról.

„Hogyan lehetséges az, hogy Vajdaság 7%-ot kapjon a szerbiai költségvetésből, amikor a terület 27%-a, a lakosság 30%-a és 35-55%-ban tölti meg a szerbiai büdzsét?! Ez azt jelenti, hogy a vajdaságiak arra jók, hogy pénzt teremtsenek, de nem tudnak dönteni a megkeresett pénzükről és ezért valaki másnak kell ezt helyettük megtennie?!” – mondta Kostreą.

Slobodan Maraą, a Liberális Demokrata Párt (LDP) elnökségi tagja azt mondja, hogy ez a koalíció bátran kiállt a polgári jogok védelme mellett, programjának fő céljai pedig a korszerű gazdaság, fiatalok támogatása és hatékony állam.

vajdasagma.info
 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK