Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Bizakodó Erdővidék - RMDSZ kritika Baróton

Bizakodó Erdővidék - RMDSZ kritika Baróton

  2006.12.18. 20:38

Erdély Ma 2006.12.17. „Valakinek meg kellett mozdulnia, hogy a román hatalmasok is lássák: igényeink jogos igények. Meg kellett mozdulnunk azért is, hogy az RMDSZ is ráébredjen, ha ok nem tesznek érdekünkben, van más, aki tegyen. Közösségünknek kárára lenne, ha jelenlegi tisztségviselőink makacskodása miatt képviselet nélkül maradnánk a parlamentben, de az sem megengedhető, hogy míg itt vizet prédikálnak, Bukarestben bort isznak!”Fotó: Háromszék

 Az önrendelkezés érdekében kiírt népszavazás eddigi állomásain Bardóc, Vargyas, Magyarhermány és Erdőfüle zökkenőmentesen zajlott: a porták tárt kapukkal várták a szavazóbiztosokat, lakói tudták, hogy miért és miről kérik ki véleményüket. Az általunk megkérdezettek abban bíznak, hogy a referendum nem hivatalos jellege ellenére kellő hatást gyakorol a hazai és nemzetközi politikára, és eredményeképpen igazi önkormányzatiság születik.

Háztól házig haladunk, mindenhol nyíltan, szeretettel fogadnak magyarázza Benkő Emőke, az SZNT Állandó Bizottságának tagja, miután szülőfalujában és lakhelyén, Bardócon hosszas keresgélés után megtaláltuk. A tanárnő szavainak igazáról hamarosan személyesen meggyőződhetünk. Lenyomjuk a kapu kilincsét, hátramegyünk a házig, kopogtatásunkra azonnal ajtó nyílik. A Lázár család szívélyesen fogadja az újságíróval és fényképészekkel igencsak felduzzasztott csapatot. Benkő Emőke kérdésére, miszerint szeretnének-e véleményt nyilvánítani az autonómia szükségességével kapcsolatosan, „igen, természetesen” a válasz. Amíg a személyik előkerülnek, és az adatokat nyilvántartásba veszik, a család „első szavazóját”, a tizennyolcadik életévét alig betöltő Erikát faggatom. A nagykorúsítási ünnepséget követő bulit alig maga mögött tudó lány szűkszavúan, szinte tőmondatokban válaszol: „Igen, mindenképp fontosnak tartom, hogy elmondhassam véleményem. Meggyőződésem, ha sikerül az autonómiát megvalósítani, akkor magyarként könnyebben érvényesülhetnék.”

A szomszédban a feketébe öltözött Lázár Emma bármennyire is szeretné, nem tudja könnyeit leplezni, fel-fel tör belőle a sírás, mikor gyásza egyik fiát tavaly tragikus körülmények közt vesztette el szóba kerül. Mindennél beszédesebb, hogy fájdalma ellenére volt ereje és hite a személyazonossági igazolványokat még érkezésünk előtt előkészíteni. Balázsi Zoltán tiszteletes ama református lelkészek közé tartozik, akik megengedték, hogy a magyar történelmi egyházak püspökei által aláírt körlevelet istentisztelet után felolvassák, majd a népszavazás megszervezésével kapcsolatos tudnivalókat ismertessék a helyi szervezők. „Úgy érzem, tennünk kell valamit, hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen: ez a hely, ahol lakunk, a miénk. Megmaradásunk érdekében közösen kell gondolkodnunk és dolgoznunk. El kell elérnünk, hogy mindaz, amit megvalósítunk, közös értékünknek érezzük” válaszolta kérdésünkre a fiatal tiszteletes.

Barót utcáin járva Boda Leventével találkozunk. „Valakinek meg kellett mozdulnia, hogy a román hatalmasok is lássák: igényeink jogos igények. Meg kellett mozdulnunk azért is, hogy az RMDSZ is ráébredjen, ha ok nem tesznek érdekünkben, van más, aki tegyen. Közösségünknek kárára lenne, ha jelenlegi tisztségviselőink makacskodása miatt képviselet nélkül maradnánk a parlamentben, de az sem megengedhető, hogy míg itt vizet prédikálnak, Bukarestben bort isznak!” mondta. Bódi Sámuel RMDSZ-színekben jutott városi képviselői mandátumhoz, de a helyi vezetőséggel szemben Nagy István polgármestert támogató álláspontjai miatt akár függetlennek is tekinthető. A népszavazás tekintetében is a „hivatalostól” eltérő a véleménye: adónkat befizetjük Bukarestnek, és érdekes módon nekünk mindig kevesebb jut vissza, mint amennyi megilletne. Hogy ez a jövőben ne fordulhasson többet elő, sorsunkat magunk kezébe kell vegyük” nyilatkozta határozottan Bódi. Kolumbán Ákos nyugdíjas létére igencsak jól informált. „Én már szavaztam. Természetesen, igennel! Hogy mindennek lesz-e hatása, és mikor, nem tudom, valószínűleg, én már nem élem meg, hiszen Dél-Tirol népének hatvan esztendő kellett s nem a mi körülményeink között! -, amíg céljukat elérték, de hiszem, hogy egyszer nekünk is sikerül. Mindössze annyit bánok, hogy nem tudunk példát venni a román politikusoktól, akik, bár különböző pártokat képviselnek, de ha a nemzetükről van szó, akkor egységesen lépnek fel.”

Hétfőn Bodosba, Uzonkafürdőre, Olasztelekre és Székelyszáldobosra mennek a szavazóbiztosok. Meggyőződésem, hogy ha ott faggattuk volna az embereket, hasonló válaszokat kaptunk volna. A nehézségek és a bizonytalanság ellenére Erdővidék népe hiszi, hogy megmaradásunk és megerősödésünk záloga az önrendelkezés megvalósításától függ.

Hecser László, Háromszék
 


Kapcsolódó hírek:

Erdővidék három falujában 99,86% az „igen"
Erdély Ma, 2006.12.17.

Megvannak az első eredmények az Erdővidéken zajló nem hivatalos népszavazásról. Az önkéntes kérdezőbiztosok szombaton négy falu lakosságát keresték fel otthonaikban. Ezek közül háromban, Vargyason, Erdőfülén és Bardócon vannak már végleges eredmények, amelyekből az derül ki, hogy az ott lakók 99,86 százaléka szeretne területi autonómiát a lakóhelyén. Magyarhermányról még nem kaptuk meg a végső eredményt.

Helység Jogosultak Szavaztak Igen %
Vargyas 1550 887 885 99,77
Erdőfüle 840 697 696 99,88
Bardóc 610 497 497 100,00


Autonómiaellenes beadvány
Erdély Ma, 2006.12.16.


Gheorghe Baciu, a Demokrata Párt Kovászna megyei szervezetének elnöke tegnap elmondta: felkérték György Ervin prefektust, vonassa vissza a Szövetség a Székelyföldért Egyesülethez való csatlakozási tanácsi határozatokat. Baciu szerint a határozatok visszavonásához szükséges dokumentumokat tegnap már ki is állították, és azonnal elküldik a bíróságra.

A politikus úgy véli: a prefektus késlekedett a visszavonási felkéréssel a Maros és Hargita megyei prefektusokhoz képest, mivel a hivatal jogászai, főként a prefektúra jogi problémáival foglakozó Nicolae Carlanescu alprefektus rossz tanácsokat adtak neki. Petre Strachinaru, a Demokrata Párt Kovászna megyei parlamenti képviselője szerint, ha a Szövetség a Székelyföldért Egyesületnek az etnikai kritériumokon alapuló területi autonómia megszerzése a célja, törvénysértésről van szó.

Nyugati Jelen
 


Koszovóról beszél, de Erdélyre gondol - A román elnök a kisebbségek kollektív jogai ellen
  2006.12.18. 16:49

2006. december 17. Vajdaság Ma -Traian Basescu román elnök szerint Koszovó esetében olyan megoldást kell találni, amely nem kérdőjelezi meg Szerbia területi egységét. „Nem kell kollektív jogokat adni egy nemzeti kisebbségnek, amely szuverén és független állam területén van” – idézi a románok államfőjét a Beta hírügynökség.

http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=cikk&ar=szerbia&id=5678


Egy hivatalos felmérés szerint a románok több mint 50%-a nem örül annak, hogy egy országban kell élnie a magyarokkal


  2006.12.06. 21:22

Erdély Ma, 2006.december 6.A románok több mint 50 százaléka gondolja úgy, hogy a cigányok lusták és bűnözők, ugyanakkor egyáltalán nem tetszik nekik, hogy egy országban kell éljenek a magyarokkal, de hasonló ellenszenvet mutatnak a zsidókkal szemben is.

A most nyilvánosságra hozott tanulmányt a bukaresti Max Weber Szociológiai Kollégium készítette a kormány alá tartozó Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának megrendelésére. A tanulmány leszögezi, hogy a románok körében tapasztalható xenofóbia az elmúlt három év alatt – a korábbi felmérés eredményeihez képest –, több mint tíz százalékkal növekedett. Markó Attila, a hivatal vezetője az Antena 3-nak elmondta, hogy a kollégium által készített tanulmányt elküldik az Európai Unió illetékeseinek is.

hvg.hu 

Kapcsolódó cikk:
Hanzték tanügyminisztériumi  vizsgálatot kértek (2006-12-06 - 08:17:48)


nemzetidal.gportal.hu megjegyzés:

A felmérés eredménye egy újabb érv a területi autonómia létrehozása mellett.

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség