Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A jogállam alkonya

A jogállam alkonya

  2006.11.17. 16:01

Forrás: Magyar Fórum közéleti hetilap, 2006.november 9.XVIII.évfolyam, 45.szám, 20. oldal - Az ember életét szabályok határolják. A közösség- vagy annak egy része- szabályokat többnyire azért hoz létre, hogy biztosítsa az együttélés lehetőségét, vagy valamely csoport hatalmát. A jogállamnak nevezett hatalmi rendszer lényege, hogy elsősorban az együttélés lehetőségét garantálja. A jogállam működésének feltétele, hogy az állami hatalom alatt élő emberek - az összes állampolgár - és az intézmények túlnyomó többsége ezeket a szabályokat magukra kötelezőnek fogadják el. A szabályokat természetesen rendre megsértik a működő jogállamban is, csakhogy a többség a szabály megsértését elfogadhatatlannak tartja és ha a szabálysértés ténye kiderül, akkor a büntetést, így vagy úgy, kiköveteli. Ettől érvényes a szabály. Ha a szabály érvényesülése nincs kikövetelve, akkor az nem szabály. Maximum ajánlás.

A szabályoknak egy bizonyos fajtáját államilag kikövetelhetőnek ismerjük el. Ezeket hívjuk jogszabályoknak. Ha ezeket az államilag kikövetelhető szabályokat elfogadjuk érvényesnek és ezek túlnyomótöbbsége a társadalmi együttélést segíti, akkor beszélhetünk jogállamról. A jogszabályokat és érvényesülésüket kikövetelő - azaz a törvényhozó és végrehajtó - hatalom szabálykövető magatartása a jogállam alapja.

Magyarországon, hacsak az elmúlt 2 év eseményeit vizsgáljuk, akkor is megállapíthatjuk, hogy a szabálykövetés nem erőssége sem a törvényhozó, sem a végrehajtó hatalomnak.

- A Medgyessy-kormány bukása után az MSZP elnökségének akarata ellenére Gyurcsány Ferenc lett a miniszterelnök. Ezt az MSZP belső szabályaival és a pártokra vonatkozó szabályozással szemben, nem létező vidéki szervezetek bejegyzésével érték el. Ekkor erőszakolták meg a vasi szocialistát. Tehát a miniszterelnök a végrehajtó hatalom élére szabályt sértően került.

-Sólyom Lászlót úgy választották köztársasági elnökké, hogy a szabad mandátummal rendelkező fideszes képviselőket bezárták egy terembe és mindenkinek meg kellett mutatni, hogy a titkos szavazásra kiosztott cetliken - az ukáznak megfelelően - Sólyom neve van-e megjelölve. Azaz az állam elnöke, a törvényesség legfőbb őre szabály - méghozzá a legfelsőbb állami szabály : az alkotmány- megszegésével került pozíciójába.

-A választási törvény meghatározza, hogy a pártok legfeljebb képviselőként egymillió forintot költhetnek kampányra. Azaz összesen 386 milliót. Ehhez képest a legkevesebbet költő MDF is több, mint  egymilliárdot fordított a kampányra. Ezek után a törvényhozó hatalmat, az Országyűlést alkotó minden egyes párt leadta elszámolását a pénzügyi szabályok betartását kikövetelő Állami Számvevőszéknek. Az Állami Számvevőszék a nyilvánvalóan hamis elszámolást elfogadta. Azaz a törvényhozó hatalom szabályt szegően került hatalomra és a szabályszegés felderítétésére és büntetésére létrehozott szevezet a jogsértés felett szemet hunyt. Tehát szabályt sértett.

-Gyurcsány elkúrtuk beszédében beismerte, hogy statisztikai adatokat hamisítottak két éven keresztül és azokat elküldték Brüsszelbe az Európai Unióba is. Azaz: szabályok sokaságát, köztük nemzetközi jogi szabályokat is sértett a legfelsőbb végrehajtó hatalom és az államapparátus jelentős része. Amikor mindez kiderült, az ügyszség - a szabályok kikényszerítéséért felelős szervezet - nem indított eljárást, azaz szabályt sértett.

- Az október 23-i rendőrségi fellépés számos eleme a rendőrségi törvénybe ütközött. A rendőrség - tehát a szabályok megsértését felkutató és kivizsgáló egyik legfontosabb szervezet - nem jár el nyilvánvaló és dokumentált szabálysértések elkövetőivel szermben. Sőt a rendőrség vezetői a kámzsa használatát és azonosítójelek levételét engedélyezik. Azaz: többszörösen szabályt sértenek, a törvénytelenségeket szándékosan leplezik...

-A bíróság a szabályok megsértését kivizsgáló és a szabályosságot kikényszerítő legfontosabb szervezet futószalagon, mindenféle vizsgálat nélkül hagyja jóvá az előzetes letartóztatsokat. A bíróság szabálysértéseit helyhiány miatt a továbbiakban nem részletezem.

A felsorolt esetekből látszik, hogy a magyar tövényhozás, a végrehajtó hatalom, beleértve a rendőrséget, a teljes igazságszolgáltatás és ugyan külön nem tárgyaltuk, de az önkormányzati hatalom jó része magasról tojik a szabályok betartására.

A se gazdasági, se politikai hatalommal nem rendelkező állampolgárokkal szemben viszont megpróbálnak eljárni és rákényszeríteni őket a szabályok - sokszor értelmetlen szabályok- , követésére.

Az ilyen állam semmiképpen sem nevezhető jogállamnak, de példa nélkülinek sem. Évtizedek óta léteznek hasonlóan működő államok, főleg Dél-Amerikában, de szinte minden kontinensen találunk hasonló államalakulatot. Ezek közös jellemzője, hogy a jogállam tartós hiánya ráébreszti az állampolgárok túlnyomó többségét a szabályok betartásának feleslegességére. Szélessé nő az a réteg, amelyik a rendszeres szabálysértésben véli megtalálni boldogulását. Így fordulhat elő, hogy egy-egy dél-amerikai nagyváros utcáin felfegyverzett rablóbandák fosztogatnak, halálbrigádok alakulnak és az emberrablás gyakoribb, mint a kocsmai verekedés.

Az anarchiába sodródó országokban időről-időre felbukkan egy operettdiktátor, vagy rablóvezér, aki magához ragadja a hatalmat - persze valamelyik nagyhatalom igényének megfelelően-, hogy aztán rövid távon csúfos véget érjen. Nagyon jellemző Pablo Escobar drogbáró esete, aki majdnem Kolumbia államelnöke lett. 

Magyarország kitartóan sodródik az újkori anarchia felé, bár az elmúlt másfél évtizedben a latin-amerikai folyamatokat még nem sikerült megközelíteni. 2006.októberben az elkúrtuk beszéd hatására viszont majdnem elértük a dél-amerikai kollektív tudatalattit. A magyar társadalom egy paraszthajszálra van a tragikus felismeréstől,melynek következményei visszafordíthatatlanok. Legalábbis a nemzetközi példák ezt mutatják.

-czyba-

Forrás: Magyar Fórum közéleti hetilap, 2006.november 9.XVIII.évfolyam, 45.szám, 20. oldal


 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!