Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Az MKP nem foglalkozik az autonómiaügyben írt nyílt levéllel - Aláírásgyűjtés a felvidéki autonómiáért

Az MKP nem foglalkozik az autonómiaügyben írt nyílt levéllel - Aláírásgyűjtés a felvidéki autonómiáért

  2006.11.13. 21:03

2006.10.13. Felvidék Ma, Hídlap- Az MKP hétfői elnökségi ülésén úgy döntött, nem kíván reagálni arra a nyílt levélre, amelyben egy civil szervezet közös fellépést sürget az autonómia ügyében. Ha a komáromi Autonómia Mintaudvar nem talál más megoldást, akár egy új párt kialakítását sem tartja kizártnak.

Ahogyan azt a múlt héten megírtuk, a komáromi Autonómia Mintaudvar nyílt levelet intézett a szlovákiai magyar párthoz, ebben leírja, hogy az önrendelkezés bizonyos elemei már az 1994-ben Komáromban megtartott magyar polgármesterek nagygyűlésén megfogalmazódtak, de „a szlovák koalíciós pártok által megzsarolt MKP 1998-ban lemondott az autonómia bármilyen formájáról, csakhogy a kormányba bekerülhessen, becsapva választóit és felrúgva a megválasztott képviselőik Komáromban kinyilvánított akaratát is”. A mintaudvar leszögezi, hogy az iroda a végcélig kitart: „Ha igyekezetünk a közös fellépés érdekében nem talál megfelelő táptalajra az MKP soraiban, magunk fogjuk saját struktúráinkat létrehozni. Ha kell Brüsszel kapuit is ostromolva , ha kell egy új felvidéki párttal, a hátunk mögött a székelyekkel, az erdélyi, és a vajdasági magyarokkal egyetemben fogunk békésen, de annál nagyobb határozottsággal törekedni a Kárpát-medencei népek Szent Korona-eszme tudása szerinti igazságosabb, nacionalizmusmentes képviseletének a felvállalására”.

Solymos Lívia, az MKP sajtószóvivője a lapunknak kijelentette: nem kívánnak reagálni a küldeményre. „Ennek több oka is van: egy MKP-s politikust sem szólítottak meg személyesen, ez egy olyan magánkezdeményezés, amely mögött nem áll releváns csoport” – nyilatkozta Solymos Lívia.
 
Bósza János, a komáromi iroda koordinátora a Hídlapnak elmondta: nem lepte meg a párt válasza. „Ez is egyfajta reakció, és logikus is, mert ők már régebben lemondtak az autonómiáról. Kiderült, hogy a felvidéki magyarság szemszögéből hatalmi pozícióban lévő párt nem vállalja fel az önrendelkezés gondolatát” – mondta.
 
Az új felvidéki párt létrehozásával kapcsolatosan leszögezte, nem céljuk, hogy szétrombolják az MKP-t. „1998 tavasza előtt még négy felvidéki magyar párt volt, ezek egy új törvénykezés miatt egyesültek. A demokrácia azt jelenti, hogy van választási lehetőségünk, a jelen pillanatban azonban a magyarság szemszögéből nézve egypártrendszer van” – magyarázta Bósza János, hozzátéve, hogy ha nem lesz más megoldás, akkor egy olyan új pártot alakítanak, aki majd képviseli az érdekeiket.

(Hídlap)


Forrás: felvidek.ma

Kapcsolódó hírek:

Magyar-magyar vita Felvidéken
Felvidék Ma, 2006.10.04.

Forrás: • Szép Éva (hídlap)

Az Autonómia Mintaudvar az MKP-ra kényszerítené akaratát
A komáromi Autonómia Mintaudvar nyílt levelet intézett az MKP elnökéhez, amelyben közös fellépésre szólítja fel a pártot az önrendelkezés létrehozása érdekében.
A szlovákiai magyar párt elnöksége csak jövõ hétfõn ülésezik, és reagál a nyílt levélre, Duray Miklós ügyvezetõ alelnök szerint azonban a vezetés nem kompetens ilyen ügyekben.
Az Autonómia Mintaudvar a levélben azt írja, hogy az önrendelkezés bizonyos elemei a Komáromban, 1994-ben megtartott magyar polgármesterek nagygyûlésén már megfogalmazódtak. „A közös politikai program alapja a választott képviselõk 1994. január 8-i komáromi nagygyûlésén elfogadott dokumentumok tartalmának politikai vállalása, a bennük foglalt célkitûzések elérése, azaz a belsõ önrendelkezés, a területi önkormányzat, vagy autonómia megalakítása, a helyi vagy számbeli kisebbségben élõk személyi autonómiájának a megteremtése.”

„Ennek érdekében készek élni minden törvényes eszközzel belföldön és külföldön egyaránt” – áll a szerzõdés vonatkozó cikkelyében. „Erre válaszképpen a szlovák koalíciós pártok által megzsarolt MKP 1998-ban lemondott az autonómia bármilyen formájáról, csakhogy a kormányba bekerülhessen, becsapva ezzel választóit és felrúgva a megválasztott képviselõik Komáromban kinyilvánított akaratát is” – folytatódik tovább a levél. A mintaudvar vezetõi leszögezik, hogy az iroda a végsõkig kitart: „Ha igyekezetünk a közös fellépés érdekében nem talál megfelelõ táptalajra az MKP soraiban, magunk fogjuk saját struktúráinkat létrehozni. Ha kell, Brüsszel kapuit is ostromolva, ha kell, egy új felvidéki párttal, a hátunk mögött a székelyekkel, az erdélyi, és a vajdasági magyarokkal egyetemben fogunk békésen, de annál nagyobb határozottsággal törekedni a Kárpát-medencei népek Szentkorona – eszme tudása szerinti igazságosabb, nacionalizmusmentes képviseletének a felvállalására”.

A Hídlap az MKP-t is megkereste, Solymos Lívia sajtószóvivõ lapunknak elmondta, hogy a levelet megkapták, de egyelõre nem kívánnak állást foglalni az abban foglaltak ügyében. „Hétfõn ülésezik az elnökség, és csak ez után fogunk reagálni” – szögezte le a sajtóreferens. A szlovákiai magyar párt ügyvezetõ alelnöke, Duray Miklós a Hídlapnak kihangsúlyozta: a párt elnöksége nincs felhatalmazva arra, hogy döntsön, vagy véleményt foglaljon ilyen ügyekben.

„Ebben a kérdésben az MKP kongresszusa, vagy tanácsa határozhat és formálhat véleményt, az elõbbi szervnek jövõ tavasszal lesz legközelebb gyûlése” – mondta Duray, akit egyébként szintén autonómiapárti politikusként tartanak számon. „Az önrendelkezéshez össznépi összefogás kell, a felvidékiek 50-60 százalékának egyet kellene értenie vele. Mindezek nélkül elõhozakodni az autonómiával olyan, mint kiereszteni a dzsinnt a palackból” – fogalmazott lapunknak az alelnök.

Kapcsolódó cikk:
Forrás: felvidek.ma


Felvidéki autonómiavita ? 

Felvidék Ma 2006.09.29. Forrás: Magyar Nemzet, Neszméri Sándor

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) az 1998-as parlamenti választások után, a kormányalakítási tárgyalások idején kényszerült arra, hogy írásban kötelezze magát, lemond területi autonómiatrekvéseiről. A „nyilatkozat” már akkor megdöbbenést váltott ki, hiszen az MKP és elődpártjai soha nem dolgozták ki autonómiaelképzeléseiket, s nem is volt a párt programján a területi autonómia igénye, a posztkommunista Demokratikus Baloldal Pártja – Robert Fico, a jelenlegi kormányfő tolmácsolásában – azonban kötötte az ebet a karóhoz, a magyar párt csak a kinyilatkozás fejében juthatott kormányzati szerephez.


Szlovákiában az autonómia különböző formáiról és azok megvalósításáról azóta sem a Magyar Koalíció Pártja, sem a felvidéki magyar civil szervezetek nem tartottak politikai vagy szakmai vitát, amennyiben azonban felmerült az autonómia kialakításának a lehetősége, a szlovák politikai és sajtókörök döbbenetes egységben, teljes elutasítással viszonyultak a kérdéshez. Ma ott tartunk, hogy maga az autonómia kifejezés „vörös posztó”. Most mégis úgy tűnik, lesz, lehet nyilvános
vita az autonómiáról, illetve annak különböző megnyilvánulási formáiról. Révkomáromban még a tavasszal megfogalmazódott ugyanis ennek az igénye, a Commora Aula (Autonómia Mintaudvar) – Felvidék Autonómiája elnevezésű polgári társulás aláírásgyűjtésbe kezdett a magyarság perszonális és területi autonómiájáért. A polgári társulás nemzetiségre való tekintet nélkül szólította fel Szlovákia polgárait, pártjait, civil szervezeteit, csatlakozzanak az aláírásgyűjtéshez. Bósza János, a polgári társulás vezetője ugyanakkor tisztában van azzal, hogy bárminemű autonómia megvalósítása – különösen most, a nemzeti-szocialista kormánykoalíció idején – többet igényel, mint egy petíciós aláírásgyűjtés. Ugyanakkor azt állítja, „érdemtelenül” hallgat a szlovákiai magyarság a kisebbségi kérdés ilyetén rendezéséről, sőt az a tapasztalatuk, hogy az „emberek félnek, a magyarok is provokációnak tartják az autonómia emlegetését, s jobban szeretnék, ha csendben maradnánk”. Azt vallja barátaival együtt, amennyiben Szlovákiában nem válik természetessé, hogy az autonómiáról, az önrendelkezés különböző formáiról beszélnek az emberek, soha nem válik elfogadottá annak emlegetése, és soha nem lehet a kérdésről emóciók nélküli szakmai vitát lefolytatni.
Aláírás-gyűjtési akciójuk elsődleges célja tehát az, hogy legyen Szlovákiában is társadalmi viták, szakmai eszmecserék témája végre a kisebbségek önrendelkezésének, autonómiájuk kialakíthatóságának a kérdése.

felvidék.ma

 


Aláírásgyűjtés a felvidéki autonómiáért 

Az aláírási ívek innen letölthetők:
Petíciós ívek
 

A propagációs szórólapokat pedig innen lehet letölteni:

Szórólapok

Aki látja adja át !!!

Aláírásgyűjtés az autonómiáért !
Mindenki aki támogatni szeretné
Felvidék autonómiáját
Komáromban
a koordinációs irodánkban
pénteken 17.00 órától és szombaton 15.00 órától
a Ferencesek u. 28. szám alatt megtalál minket és aláírásával ezt megteheti.
Az Ön adatait
a Szlovák Alkotmány
22.sz. cikkelye alapján kezeljük.
Aki szeretne segíteni
az aláírásgyűjtésben
elmagyarázzuk a teendőket
és nyomtatványokat biztosítunk vagy a fednti linkekről letölthetők. 

Forrás: www.commora.hu   

 

kattintson a képre 
  

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK