Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Basescu: Székelyföldnek nem lesz területi autonómiája

Basescu: Székelyföldnek nem lesz területi autonómiája

  2006.11.13. 13:03

>

Erdély Ma, 2006.11.12. A román államfő szerint nem lesz területi autonómiája a Székelyföldnek. Traian Basescu ugyanakkor közölte: jövő év elején akár több millió, Románián kívül élő kérelmezőnek is meg kívánják adni a román állampolgárságot.

Traian Basescu szerint a romániai magyarságnak törvény nélkül is már megvan a kulturális autonómiája, hiszen iskolái, színházai élén magyar nemzetiségű vezetők állnak. A kulturális autonómiát is magában foglaló, másfél éve vitatott jogszabályt viszont el lehet fogadni az RMDSZ-szel egyeztetve, de nincs szükség vétójoggal rendelkező kulturális autonómia tanácsokra, azaz kisebbségi önkormányzatokra.

Traian Basescu úgy fogalmazott: akkor lesz meg a törvény, amikor az RMDSZ akarja, de nem úgy, ahogy akarja. Székelyföldnek területi autonómiája nem lesz a román államfő szerint, már csak azért sem, mert úgy vélte, a régióban élők koldusszegénnyé válnának. A területi autonómia mellett hangoztatott érv, hogy a pénzek maradjanak a régióban és ne kerüljenek Bukarestbe, azért nem állja meg a helyét Traian Basescu szerint, mert az ország fővárosa adja Románia bruttó össztermékének 65 százalékát. A román államfő úgy vélte: az autonómiát hangoztató RMDSZ-t megérti, mert szüksége van arra, hogy megtartsa választóit, összefogja a magyarságot.

A külföldi újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen Traian Basescu megerősítette, hogy Románia állampolgárságot kíván adni a szomszéd országokban élő összes kérelmezőnek. Az elnök több millió potenciális új állampolgárról beszélt, ukrajnai és szerbiai románokról, illetve a Moldova Köztársaság polgárairól, akik kérhetik a román állampolgárságot. A törvény valószínűleg a jövő év elején lép életbe.

Ugyancsak a határon túli románok köréből fogadnának munkaerőt - mondta Traian Basescu, aki szerint kulturális szempontból is könnyebben lehet integrálni őket, mint például a Romániában dolgozó, vagy ide kívánkozó kínai munkavállalókat. Bukarest eddig mintegy százezer határon túli románnak adott állampolgárságot vagy honosította vissza őket. Augusztus óta viszont, amióta híre kelt az állampolgárság könnyebb megszerzését tervező intézkedésnek, pár száz ezer határon túli román, zömmel moldovaiak, töltötte ki a formanyomtatványt Románia külképviseletein vagy Bukarestben a román állampolgárság megszerzéséért.

Magyar Rádió
 

"Köszönjétek" a Fidesznek (is)!

 


" Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó !"

 

"Érdemes" volt az ellenzéknek csatlakozni 2005. szeptember 26-án a hazaáruló kormánypártokhoz, amikor is közösen, a székely területi autonómia feltétele nélkül szavazták meg Románia uniós csatlakozását. A román etnodiktatúra ért a szóból: soha nem volt még ilyen reménytelen az erdélyi magyarság önrendelkezése. Az EU pedig szarik ránk és arra is, hogy Románia több millió külhoni románt kínál meg állampolgársággal, természetesen származási alapon. (kuruc.info)


Egy röplap a hazugsággyárból
2004.11.16.

Meglehet, hogy ez is a társasjáték része: Gyurcsány maga nem mondhatja az aljasságokat, ezért másra bízza a piszkos munkát. Egy MSZP-s röplap, és ami mögötte van...

 
Barátaink arról tájékoztatták a gondolát, hogy a mellékelt szórólapot terítik szorgos kezek Budapest XVII. kerületében.

Mit is mondhatnánk? Kissé meg vagyunk zavarodva. Először is a lap megannyi valós adatot tartalmaz - no nem a kettős állampolgárságnak a ténylegesen várható költségeiről, hanem a Gyurcsány-kormány által terjesztett rémhírekben szereplő számokról, tendenciákról.
Az egyetlen önkényesnek tekinthető kitétel a "Ne fizessünk havi 20.000 forintot családunk pénzéből! - Miért pont húszezret ne fizessünk? Miért inkább mondjuk tízezret vagy ötvenezret? De hát legyen ez a röplapszerkesztő titka. Zavarodottságunk oka mindazonáltal nem ez a - szoci szemmel nézvést - aprócska tévedés. Sokkal meglepőbb a tény, hogy ez a röplap most jelenik meg. Elvégre Gyurcsány már eltáncolt a tartalmától, legalábbis a nagykommunikáció szintjén. Azon a síkon újabban fölvette a "megfontolt tépelődő", az aggódó államférfi" pózát.
Gyurcsány már a MÁÉRT-ülésen, pénteken sem merte előhozni a bornírt számításait, a nemzetellenes ötleteit. A határon túliak vezetői előtt tartózkodott a milliárdok prognosztizálásától. Nem hozta szóba az ide bevándorlók okán az ő országának lakóira váró várható rettenetes jövőt. Gyurcsány "Szülőföld" programot hirdetett. Ennek tartalma hangzatos, jelentése és értelme pedig alig kisebb a népszavazásinál. A legpontosabban talán úgy foglalhatnánk össze: Ott dögöljetek meg, ahol vagytok! Bajban lehet az MSZP-kormány közös kampánycsapata. Jószerivel naponta adnak ki újabb "terveket", jelszavakat, választási "utasításokat". A hamis gondolatmenet csattanója szerint: a kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher.
Vannak tehát "ők", és vagyunk "mi". Sajátos ez a csoporttudat. A kormányzat sokkal közelebb érzi magához a Szovjetunióval egy akolban töltött évtizedek hangnemét, mint a mostanit. Akkor is halálba aggódtuk magunkat Vietnámért, "El a kezekkel Koreától!" - skandálták az ifjúkommunisták. Megmentettük az elnyomott amerikai négereket. Magunkhoz öleltük, szerettük, tápláltuk minden náció minden gyermekét, kivéve a magyart. "Mi" nem vagyunk "ők", a határon túliak. Azok legföljebb magyarul beszélő románok, szlovákok, ukránok, szerbek. "Mi" a kenyerünket féltjük. A határon túliak mindent ki akarnának kaparni maguknak. Elvennék, ami a miénk. Ők maradjanak csak ott, mi itt mázlisták vagyunk, amiért ők nem jönnek.
Egyetlen apró bökkenő maradt csupán. Maga a kormányfő is eltáncolt már ettől a gonosz, egoista javaslattól, legalábbis a nagy nyilvánosság előtt. A lelkes aktivisták lukra futnak tehát. Bár meg lehet, hogy ez is a társasjáték része. Ő maga nem mondhatja az aljasságokat, ezért másra bízza a piszkos munkát. A tény - a valótlan adatokkal folytatódó kampány - tény marad. Miközben Gyurcsány háromnaponként hivatalosan megváltoztatja a nézeteit egyes ügyekben, aközben a talpashad a kezdő rágalmakkal kampányol. A végén még megérjük, hogy Gyurcsány az "igen" szavazatra buzdít, pártja és kormánya viszont a "nem" mellett agitál.

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség