Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : A délvidéki magyar holokausztra emlékeztek

A délvidéki magyar holokausztra emlékeztek

  2006.11.03. 06:14

2006. november 02. 19:33HunHír.Hu A vajdasági Újvidéken délután megemlékezést tartottak az 1944-es terrorista partizán-megtorlás áldozatainak emlékére. A szertartáson mintegy százötvenen vettek részt, dermesztő hidegben. Szóval ilyenek voltak ezek a gyűlöletes gyilkosok, partizánok... Persze, nálunk is voltak ilyen terroristák... élvezik most hatalmas nyugdíjukat.

 

Ha a fűszálakat megszámlálnánk, talán nem volna annyi, ahány embert itt, 1944 októberében és a későbbi hónapokban ártatlanul kivégeztek - mondta az egybegyűlteknek Botos Elemér református esperes, aki Sztrikovics János bácsi főesperessel együtt fohászkodott az áldozatok lelki üdvéért és azért, hogy a város erősen megfogyatkozott magyarsága a történelmi sorscsapások és háború sorozata után végre békében éljen és békében emlékezhessen halottaira.

Az újvidéki megemlékezést, amelyen a magyar diplomácia konzuli szinten képviseltette magát, távolból három szerb rendőr biztosította, de ezúttal úgy tűnik, nem készítettek videofelvételt a résztvevőktől, mint a korábbi években.

Újvidéken kívül, amely 1944 őszén a megtorlások egyik legszörnyűbb helyszíne volt, a vajdasági magyarok ezekben a napokban számos településen emlékeznek a partizán tömeggyilkosságok több tízezer magyar áldozatára.

HunHír.Hu - mno


A magyarirtásra emlékeztek Zentán
2006-11-02. 03:22:40

Halottak napja előestéjén az idén is megemlékeztek Zentán az 1944 őszi délvidéki vérengzések több tízezer ártatlan magyar áldozatáról. A városi temetőben megtartott szerdai gyászmisén, s az azt követő koszorúzáson - mint 2000 óta minden évben - ezúttal is képviseltette magát a vajdasági parlament. A magyarság kollektív bűnösként való kezelése a szerb megszálló hatalom részéről mai napig nem ért véget teljesen.

Két alelnöke, Egeresi Sándor és Martin Zloh csatlakozott a fél évszázaddal ezelőtti kegyetlenségekre emlékezőkhöz. A Délvidéken 1942 január-februárjában a horthysta honvédségi és csendőralakulatok partizánvadász rajtaütéseiben közel 2 ezer terrorista vesztette életét. Két és fél évre rá 1944 októberében és novemberében következett az akkori jugoszláv katonai hatalom és Titó partizáncsőcselékének vérengzése, amelyben egyes becslések szerint 30-50 ezer délvidéki magyar vesztette életét. Az áldozatokat utólag háborús bűnösöknek kiáltották ki, vagyonukat elkobozták, hozzátartozóikat megbélyegezték. Csurog (Curug), Zsablya (Zabalj) és Mozsor (Mosorin) teljes megmaradt magyar lakosságát - azokat, akik túlélték a vérengzést - mindenüktől megfosztva örökre kitiltották lakóhelyüktől.

Gyalogmenetben egy koncentrációs táborrá átalakított településre hajtották őket, ahol az éhínség, a járványos betegségek, a mindennapos ütlegelések következtében 6500-an - köztük több száz gyerek - életüket vesztették. Azóta - mint arra Juhász Attila zentai polgármester emlékeztetett - a vajdasági parlament határozatban mondta ki a meghurcoltak, s elpusztítottak ártatlanságát, csaknem ötven évtizeddel szenvedéseik után rehabilitálva őket ezzel. Juhász azonban azt nem említette és ezáltal hamis képet festett, hogy Csurog és Zsablya lemészárolt magyarságának hozzátartozói mai napig nem kapták vissza tulajdonukat és nem költözhetnek vissza apáik falujába.

Kuruc.info - MTI-t korrigálva

 


Szeméttelep a magyar mártírok temetője
2006-10-30. 17:43:00

Továbbra sem emlékezhetnek meg méltó körülmények között az 1944-ben kivégzett magyarokról még élő hozzátartozóik. Sőt, három magyar falu lakosságát kollektív háborús bűnössé nyilvánították, s még ma is így kezelik őket.


Keresztet állítanak a vajdasági magyarok a csúrogi dögtemetőben, ahol 1944-ben három környékbeli magyar falu lakosaival végeztek Tito partizánjai. Az áldozatok tömegsírjánál újra felállították a tavaly ledöntött keresztet, és elhelyeztek egy márványtömböt a néhány évvel ezelőtt összetört emléktábla darabjai mellett. A hozzátartozók tizennegyedszer emlékeznek a pogromra.

„Alapvető emberi jogunk, hogy a halottakról megemlékezzünk, és ez nekünk nem adatott meg. Nem adatott meg az, hogy normálisan kimenjünk a temetőbe Mindenszentek táján, mint ahogy másik ember is kimegy és elmegy több kilométerre a halottaihoz. Mi nem mehetünk, mert a katolikus temetőnk, ami volt, oda szemetet hordanak, ahol pedig el vannak temetve az apáink, itt a tömegsírban, ide is hordják a szemetet" - fogalmazott Teleki Júlia, a hozzátartozók képviselője.

Egy második világháború után hozott szerb bírósági döntés értelmében Csúrog, Zsablya és Mozsor kivégzett lakói máig háborús bűnösnek minősülnek. A csúrogi szerb hatóságok erre hivatkozva tagadták meg az engedélyt egy emlékhely kialakítására az áldozatok hozzátartozóitól.

„Négy éve éppen a mi kezdeményezésünkre fogadták el azt a rezolúciót, amelyben egyértelművé tettük, hogy Vajdaságban nem érvényes a kollektív bűnösség elvének értelmezése, nem érvényes többé a kollektív bűnösség által tett és végrehajtott atrocitások kérdése" - nyilatkozta Egeresi Sándor, a Vajdasági Autonóm Tartomány parlamenti alelnöke.

A kivégzettek rehabilitálására idén lehetőség nyílt, de nem kollektív módon, hanem egyéni kérelemre. A hozzátartozónak testvére vagy szülei fényképét meg kell jelentetnie az újságokban, mintha eltűntek volna. A rehabilitációhoz szükséges halotti bizonyítványt csak akkor állítják ki, ha senki se találja meg a hatvankét éve kivégzett magyarokat.

(Hírtv)


Kapcsolódó írások a honlapról:

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM