Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Fábry: A forradalmat nem lehet megúszni - egy tisztánlátó humorista véleménye

Fábry: A forradalmat nem lehet megúszni - egy tisztánlátó humorista véleménye

  2006.10.29. 12:07

2006. október 29. a HunHír.Hu nyomán - Ez nem vicc, ez a legvalódibb valóságsó. A teszetosza, mindenkinek megfelelni akaró parlamenti ellenzék helyett egy gagyitévés komikus mondja ki az igazságot. Mi több, osoroz, és gondolatainak többségét még az ultraradikális is magáénak tudhatja. Fábry Sándor megmondta a tutit a konferenciahajón, véresen komolyan. Parlamenti szalonellenzék ébresztő! Tanuljatok Fábry Sándortól !

"Az hogy én itt állok, az önmagában is jelzi a helyzet abszurditását: azért mert valaki a tv-ben pofákat vág, még nem feltétlenül hivatott arra, hogy országos ügyekben megnyilatkozzék" - kezdte előadását Fábry Sándor. Mint mondta, az ember néha kétségbeesésből, a szótudók felelősségéből kénytelen megszólalni, de le szeretné szögezni, hogy ő ezt nem akarja sokáig csinálni. "Én ebben az országban húszmillió forint adót fizetek egy évben, eltartok egy embertelen méretű parlamentet, meg apparátusok sorozatát, tessék ezt most már helyettem csinálni, de a jelek azt mutatják, hogy ez valamiért nem csinálódik" - jelentett ki.
A humorista felhívta a figyelmünket: ne higgyünk azoknak, akik azt állítják, a múltat most már le kell zárni, mert az már a múlté, ne higgyük azt, hogy a diktatúrával kapcsolatos, bőségesen létező elvarratlan szálakkal kapcsolatban nincs teendőnk. Példaként említette, hogy Pinochetet bíróság elé fogják állítani, "tehát ez is jelzi azt, hogy sohasem késő". Az egész negyven esztendős Kádár-rendszer Fábry szerint úgy fekszik itt előttünk, mint "egy medvebőr, amelyben a Buster Keaton mindig megbotlik", és "október 23-án mindig dinamikusabbakat botlunk, mert ott kulminálódik ez az egész kérdés".

A forradalom úgy születik meg, mint egy csoda - mondta Fábry, hozzátéve: neki szerencséje volt, mert otthon el lett neki mondva, hogy mi történt. Szerinte az értelmiség volt a legmélyebben meglepve attól, ami október 23-án történt. "Félelmetes gyanú kínoz engem, hogy a forradalom nem értelmiségi műfaj" - jelentette ki, majd felhívta a figyelmet: a jelek arra mutatnak, hogy - Antall József mondását idézve, miszerint tetszettünk volna forradalmat csinálni -, most tetszünk. Fábry szerint ezt nem lehet megúszni, és ami az utcákon fog történni, ez már rajtunk kívül áll, ezt már nem tudjuk befolyásolni. A forradalmat nem az értelmiségiek csinálják, hanem a melósok, mint ahogy ötvenhatban is így történt. Fábry megismételte: a gyanú az, hogy ezt a forradalmat nem lehet megúszni. Azt lehet kívánni, hogy ez minél békésebb legyen, de hogy itt gazdák lesznek, tüntetések és sztrájkok lesznek, a polgári engedetlenségnek minden formája lesz, az valószínű.
A humorista Márait idézte, aki azt írta, hogy az igazság az, amit az emberek a legkevésbé, az igazságtalanság pedig amit az emberek képtelenek elviselni. Fábry szerint ez hajtotta az embereket az utcára. Fábry reméli, "hogy ezzel a hihetetlenül primitív struktúrával szemben, amit semmi más nem mozgat, csak a pénz, a szellem szembe tud feszülni, még akkor is, ha egyébként a XX. század történelme úgy is interpretálható, mint az értelmiségiek súlyosabbnál súlyosabb vereségeinek történelme".

A humorista kifejtette: az egyik legnagyobb baj az, hogy - mint ahogy a zsidóinkat meg a doniakat sem tudtuk elsiratni -, az a fajta katarzis, amit apáink várhattak az általa módszerváltásnak nevezett rendszerváltástól, nem történt meg. Részben egymás torkának estünk abban a pillanatban - mondta -, részben bekövetkezett az a történelmi csoda, hogy "ugyanazok, akik ezt az országot negyven év alatt ellopták, ellopták még egyszer". Fábry szerint most az utcán ennek a 16 évnek az elvarratlansága jelenik meg, amihez hozzájön még az elmúlt negyven év feldolgozatlansága is.
Fábryt leginkább az értelmiségnek a hihetetlen viselkedése szomorítja el, mert ugyanazt halljuk mai is az értelmiségiektől, mint amit Rákosi tett hallhatatlanná, hogy tudniillik aki nincs velünk, az kollaboráns fasiszta disznó. Fodor Gáborkát hozta fel példaképpen, aki most már semmi mást nem tud előszedni, mint az Árpád-sávos zászlóval kapcsolatos vízióit tudja mondani.

Azt is a nagy problémák közé sorolta a humorista, hogy elmaradt a diktatúra utáni - ha nem is számonkérés, hanem mondjuk a megnevezés. Fábry úgy látja: 1956 az ómega és az alfa, még azoknak is, akik esetleg 56-ról nem is tudnak. Minden ahhoz képest létezik. Nincs más szellemi és morális kiindulópontunk - mondta. Elmaradt a katarzis, elmaradt a rendszerváltás, a számonkérés, még a megnevezésig sem jutottunk el, de úgy látszik, ezeket a dolgokat nem lehet megúszni - jelentette ki, megjegyezve: mégiscsak Orbán Viktor van közelebb 56-hoz, mint Horn Gyula és társai, ez nem olyan bonyolult összefüggés.

Fábry beszélt a rabmadarak és a második nyilvánosság összefüggéséről is. Mint mondta, sokan közülük barátai voltak, s akkor mérhetetlenül tisztelték is őket, mert azt gondolták, ezek az emberek mégis vállaltak valamit. Neki például megvan az összes Beszélő. Ebben is voltak maradéktalanul tisztességes emberek - mondta -, "de azért arra például lassan válaszolni kellene, hogy Demszky miért ment be a Gyorskocsi utcába, vagy akkor Konrád György felnyomta-e a sógorát vagy nem". A Fábry által csak rabmadaraknak nevezett SZDSZ indult a legerősebb szellemei potenciállal, óriási második nyilvánosságbeli háttérrel, éppen ezért nem érti, hogy "miközben párás tekintettel beszélnek arról, hogy Németországban milyen csodálatos írónak lenni, azt a "múltmunkát", amit a németek aggályos példaszerűséggel végrehajtottak, ezt a múltmunkát az elmúlt negyven évvel kapcsolatban miért nem vagyunk képesek végrehajtani?"

Fábry Sándor úgy vélte: valamiféle új kerekasztalt kellene létrehozni, mert ez a demokrácia ebben a formában nem működik. De ha létrejön egy ilyen tárgyalás, akkor a baloldalnak bizonyos ügyekben hátrább kell lépni. A baloldal egyébként nem is baloldal Fábry szerint, hanem "túlélési milliárdos juppikból álló, egyébként ne féljünk a szótól, köztörvényes társaság".

A humorista szerint a Kádár-korral kapcsolatban is ki kell alakítani valamiféle álláspontot.
56 szörnyű konklúzióhoz vezetett - mondta. Az egyik az, hogy "mi mindent megtettünk, de mégsem ment", a másik, hogy egy jobb élet keletkezett a Kádár-korszakban. Mindezzel együtt, miközben létrejött ez a legvidámabb barakk, a gulyáskommunizmus, ennek a levét isszuk ma. A Kádár-korszak egy "hínáros, ingoványos takony volt" - jelentette ki, de ennek ellenére sem kell azon csodálkozni, hogy vannak iránta nosztalgiák a "mondott okokból", de azért is, mert az a több millió leszakadó akkor jobban élt.

Fábry szerint közkeletű tévedés, hogy ez a párt, az MSZP, már nem az a párt. De az - mondta., majd kijelentette: a baloldalnak abba kell hagyni az antiszemitázást és a fasisztázást, főleg egy olyan kormánnyal szemben, amelyik a holokauszt-emléknapot beiktatta. "Mit tegyünk még? Minden megteszünk. És éjjel-nappal antiszemita szarháziak vagyunk" Fábry szavai szerint.

A humorista programpontokat is felsorolt beszéde végén, ezek arra vonatkoznak, mi az, amiben meg kellene állapodni egymással a szemben álló feleknek, de csak azok után, hogy a volt MSZMP-sek kilépnek a rendszerből.
Fábry szerint mindenképpen meg kellene egyeznünk a földkérdésben, felül kellene vizsgálnunk a privatizációt, és a multiknak a tökére egy kicsit rá kellene lépnünk, ugyanis azt a pénzt, amit ezek az urak felvettek és elbokáztak, azt valakinek ki kell fizetni, de az lehetetlen dolog, hogy csak a proletáriátust borotválják, a multikat meg nem."A multik Magyarországról 9-10 ezer milliárd forintnyi nyereséget visznek ki - idézte Járai Zsigmondot a humorista, és szerinte a közteherviselés azt jelenti, hogy abban a bankok meg a multik is kiveszik a részüket, illetve próbálkozzanak lassan nemi adófizetéssel".

Fábry szerint, ha a hiányzó pénzeket ki kell fizetni, ami valószínű, annak az első lépése az kell legyen, hogy ezek többé nem tudjanak felvenni. Mint mondta, sokszor gondolkodott azon, hogy ezeknek a "kőgazdak embereknek miért fontos a politika". Valószínűleg azért - adta meg a választ is -, mert maguk is tudják, hogy vagyonuk nem legitim eredetű, tehát "mocskos, szőrös kezüket rajta kell tartani a törvény reteszein, nehogy jöjjön valaki és megkérdezze: hogyan, miből, kivel"?

Fábry programpontjai között szerepelt, hogy új Alkotmányt kell készíteni, új büntető-törvénykönyvet szövegezni, meg kell egyezni az egészségügyről, hogy az állami kézben maradjon-e vagy sem, kellene kezdeni valamit a feketegazdasággal, mert a magyar gazdaság harminc-negyven százaléka a feketegazdaságban focizik. Foglakozni kellene az oktatással, a szakszervezetekkel, akik ma is hasonló szerepben vannak, mint a szocializmus idejében, és végül arra is felhívta a humorista a figyelmet: ő nagyon jelentős problémának látja a játékszenvedély előretörését, s ezt szintén meg kellene állítanunk.

HunHír.Hu - mno

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!