Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Állítólag lép a külügy a magyar zászló elégetése ügyében - A szlovák média nem foglalkozik a zászlóégetőkkel

Állítólag lép a külügy a magyar zászló elégetése ügyében - A szlovák média nem foglalkozik a zászlóégetőkkel

  2006.08.08. 13:36

kuruc.info ,2006.08.07. A Külügyminisztérium azonnal megtette a szükséges diplomáciai lépéseket azzal az interneten megjelent, a hírek szerint szlovák videofilmmel kapcsolatban, amelyen magyar zászlót égetnek - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t hétfőn. A KDNP nem tartja elegendőnek a külügyi tárca reagálását. "A magyar fél hivatalos tájékoztatást kért arról, hogy a szlovák hatóságok milyen lépéseket tettek, vagy kívánnak tenni a gyűlöletkeltő, a magyar nemzet méltóságát sértő videófilm készítői és terjesztői ellen" - áll a minisztérium közleményében.

Pár napja magyarellenes videó jelent meg az interneten, amelyen feltehetően szlovák nacionalista fiatalok magyar zászló égetésével fejezik ki magyargyűlöletüket, miközben magyarellenes szónoklat hallatszik a háttérben.
A július 30-án közzétett 1 perc 26 másodperces mozgóképet egy - felhasználói profilja szerint - 21 éves szlovák fiatal, bizonyos "werwolfSSlovakia" jegyzi - áll az internetes lap cikkében.
A  felvételt feltöltő a neve alapján náci ideológiát valló szlovák fiatal lehet, ezt támasztja alá a másik két videó is, amit ő jegyez: mindkettő cigányellenes alkotás, skinheadzenével körítve.
Az utóbbi hetekben komoly politikai és diplomáciai viharokat kavartak Ján Slotának, a kormányra került Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének legutóbbi magyarellenes kirohanásai; a politikus többek között "brutális magyarosításról, nagymagyar veszélyről" nyilatkozott a Presse című osztrák lapnak.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szóvivője hétfőn este az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: pártja elégtelennek tartja a magyar Külügyminisztérium eddigi fellépését.
Lukács Tamás szerint "a mai közlemény elégtelen, a nagykövetségen keresztül kell magyarázatot kérni a szlovák féltől. Ha ez a magyarázat nem elegendő, akkor (Magyarországnak) az EU megfelelő szerveihez kell fordulnia".
Az ellenzéki politikus közölte: elvárják a kormánytól, de különösen a Külügyminisztériumtól, hogy európai országnak megfelelő, hatékony intézkedéseket tegyen, azt követően, hogy Szlovákiában magyar zászlót égettek. Hangsúlyozta: ha ezt megteszi a kormány, akkor ebben a KDNP támogatni fogja.
Ha valóban felelősek vagyunk a határon túli magyarokért, akkor megvannak az EU-ban azok a megfelelő eszközök, amelyekkel a magyar kormány fel tud lépni - jelentette ki az ellenzéki politikus.
Lukács Tamás véleménye szerint a magyarellenesség már nem csak szavakban, de az élet minden területén, tettekben is megjelenik Szlovákiában.

A Hunhír.hu közlése a Magyar Rádió nyomán

"Hétfőn a Magyar Külügyminisztérium hivatalosan tájékoztatást kért az esetről Pozsonytól. A tárca államtitkára, Horváthné Dr. Fekszi Márta azt nyilatkozta: a Pozsonyban és a Budapesten egyidejűleg megtett diplomáciai lépés eredményes volt, hiszen a videót törölték az internetes oldalról. MR "

 

A szlovák média nem foglalkozik a zászlóégetőkkel


kuruc.info, 2006.08.08.

Szlovákiában a média szinte egyáltalán nem foglalkozik azzal a magyarellenes videóval, amelyen négy kapucnis, baseballsapkás, símaszkos fiatal egy magyar zászlót éget el, gyűlölködő jelszavakat skandálva. Az esetről szinte egyedüliként a pozsonyi magyar Új Szó számol be. 


A lap közli Duray Miklósnak, az MKP ügyvezető alelnökének a véleményét, amely szerint a felvétel valahol Nyugat-Szlovákiában készülhetett egy nyári táborban. Az MKP feljelentést fontolgat az ügyben – tette hozzá. Bugár Béla pártelnök azt mondta: először jogászokkal konzultálnak az ügyben.


Az Új Szó értesülése szerint a pozsonyi külügyminisztérium kedden kezd foglalkozni a zászlóégetéssel. A sajtóosztály azonban kedden délelőtt se megerősíteni, se cáfolni nem tudta ezt a hírt. A tárca szóvivője ugyanis szabadságon van, helyettesét kétszer is kerestük telefonon, de nem sikerült beszélni vele. Munkatársai azt mondták, hogy a miniszter úrral konzultál.


Szlovákiában egyébként megszaporodtak a rasszista hátterű támadások az elmúlt időszakban, a szélsőséges csoportok számlájára írható a fiatal zsolnai egyetemista meggyilkolása tavaly novemberben. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a pozsonyi parlament is foglalkozott a szlovák szélsőséges mozgalmak izmosodásával.


A hétfőn kinevezett új országos rendőr-főparancsnok azt mondta: fő feladatának az extrémizmus visszaszorítását tartja. Korábban a szervezett bűnözés elleni harc volt a szlovák rendőrség prioritásainak élén.


(MR, Haják-Szabó Mária)


Kapcsolódó hír:

Magyar zászlót égettek a tótok


kuruc.info 2006.08.07.

Magyarellenes videó jelent meg az interneten: szlovák fiatalok magyar zászló égetésével „érvelnek igazuk mellett”. Az új szlovák kormány egyik pártjának vezetője, Jan Slota korábban arról beszélt: tankjaikba ugranak, és széttapossák Budapestet. A budapesti diplomácia most is kussol (miután a magyar internetes közösség tiltakozott, utólag a külügy is tett valamiféle lépést - a szerk.)

Budapest évek óta hazudja, hogy az EU-ban<br/>megoldódik az elcsatolt magyarság jogfosztottsága
Budapest évek óta hazudja, hogy az EU-ban
megoldódik az elcsatolt magyarság jogfosztottságaA szlovák soviniszták is kihasználják a világháló nyújtotta lehetőségeket: magyarok ellen uszító videofelvétel jelent meg egy hete a legnépszerűbb videómegosztó weboldalon, a YouTube-on. A július 30-án közzétett 1 perc 26 másodperces mozgóképet egy - a felhasználói profilja szerint - 21 éves szlovák fiatal, bizonyos "werwolfSSlovakia" jegyzi.

(a felvételt végül magyar olvasók tömeges tiltakozására levették az oldalról)

A videó "Welkome in Slovakia - is beautifully - Slovakia is our - we never not to be Hungary - Slovakia is heart Europe!!!", pocsék angolsággal megfogalmazott szöveges üzenetekkel (illetve ezek szlovák megfelelőivel) és szlovák metálzenével indít, miközben szlovákiai azaz felvidéki tájakat és épületeket mutat be (jellemző a készítő tót söpredékre, hogy a bevágott műemlékek kivétel nélkül magyarok - a szerk.). A 25. másodperc környékén kezdődik az éjszakai akció: négy kapucnis, baseball-sapkás, símaszkos fiatal áll egy tábortűz mellett, ketten tartják kifeszítve a magyar nemzeti lobogót, ketten szlovák zászlókkal állnak.

A kapucnis pulóvert viselő fiatal egy fáklyát nyom a magyar zászló közepébe, ami kis idő múlva lángra lobban, eközben magyarellenes szónoklat hallatszik a háttérben. A negyedrészt elégett lobogót végül a tűzbe vetik, miközben a bal szélen látható szlovák zászlóra svenkel a kamera. A kis videó "Always opposite Hungary!!!" üzenettel zárul.

Egyre több magyargyűlölő tót
Egyre több magyargyűlölő tót

Mint ismeretes, az utóbbi hetekben komoly politikai és diplomáciai viharokat kavartak Ján Slota, a kormányra került Szlovák Nemzeti Párt vezetőjének magyarellenes kirohanásai. Slota többek között "brutális magyarosításról, nagymagyar veszélyről" nyilatkozott a Presse című osztrák lapnak, korábban pedig úgy nyilatkozott: irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, és ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal Szlovákiában. Jan Slota egy interjúban arról beszélt, irigyli a cseheket, hogy elűzték országuk területéről a németeket, s ezért ma már nincs olyan problémájuk velük, mint a szlovákoknak a magyarokkal. A szlovák politikus korábban sem rejtette véka alá magyarellenességét. „Tankjainkba ugrunk, és széttapossuk Budapestet… Egyetlen négyzetcentimétert sem engedünk át a k…a magyaroknak” – mondta.

Slotáék kormányra kerülése után több magyar politikus – Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke, Németh Zsolt fideszes országgyűlési képviselő – jeleztze, hogy félfasiszta párt került hatalomra.

(MN nyomán)


Magyar trikolórt égetnek a tót magyargyűlölők- a Hunhír.hu fórumában a tót magyargyűlölők felhívták a figyelmet a videofilmre

2006. augusztus 07. 15:14HunHír.Hu

zaszloegetok_lead.jpgMagyarellenes videó jelent meg az interneten, szlovák magyarellenesek a magyar zászló égetésével fejezik ki magyargyűlöletüket. A videófelvételre a HunHír.Hu fórumán is felhívta elég provokatív és arcpirító stílusban egy tót felhasználó a figyelmet.

A szlovákokat nem érdekli a magyarellenes videó

Magyarok ellen uszító tót videofelvétel jelent meg egy hete a YouTube-on. A július 30-án közzétett 1 perc 26 másodperces mozgóképet egy 21 éves szlovák fiatal, bizonyos "werwolfSSlovakia" jegyzi.

A videófelvételre a HunHír.Hu fórumán is felhívta egy tót magyargyűlölő felhasználó a figyelmet, bizonyos "sslovakia". A következő kis üzenetet szánta nekünk: "Nesztek buta magyarok! Itt megnézhetitek hogy égetjük el az ocskaa zazslotokat! http://www.youtube.com/watch?v=h4qatgDAD7Y Ezek a mi ellenségeink és mi elpusztítjuk őket. Hogy egy másodpercig se tartózkodjanak a mi területünkön. Így végzi minden magyar. Testvéreink minden utálatos ellensége. Tankjainkba ugrunk és széttapossuk Budapestet
Végetek van!"

A videó "Welkome in Slovakia - is beautifully - Slovakia is our - we never not to be Hungary - Slovakia is heart Europe!!!", rossz angolsággal megfogalmazott szöveges üzenetekkel (illetve ezek szlovák megfelelőivel) és zúzós szlovák metálzenével indít. A 25. másodperc környékén kezdődik az éjszakai akció: négy kapucnis, baseball-sapkás, símaszkos fiatal áll egy tábortűz mellett, ketten tartják kifeszítve a magyar nemzeti lobogót, ketten szlovák zászlókkal állnak.A kapucnis pulóvert viselő fiatal egy fáklyát nyom a magyar zászló közepébe, ami kis idő múlva lángra lobban, eközben magyarellenes szónoklat hallatszik a háttérben. ("Ezek a mi ellenségeink és mi elpusztítjuk őket. Hogy egy másodpercig se tartózkodjanak a mi területünkön. Így végzi minden magyar. Testvéreink minden utálatos ellensége. Sieg.") A negyedrészt elégett lobogót végül a tűzbe vetik, miközben a bal szélen látható szlovák zászlóra svenkel a kamera. A kis videó "Always opposite Hungary!!!" üzenettel zárul.

HunHír.Hu - index

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK