Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Trianon igazságtalanságaira figyelmeztette Busht Eva Maria Barki

Trianon igazságtalanságaira figyelmeztette Busht Eva Maria Barki

  2006.06.21. 18:04

2006. június 21. MNO, Kristály Lehel - Nyílt levelet küldött – 3567 aláírással megerősítve – a hazánkba látogató amerikai elnöknek Eva Maria Barki. A bécsben élő nemzetközi jogász azt hangsúlyozta levelében, hogy Magyarországnak az I. világháború során elszakított területein még mindig 5 millió magyar vár az önrendelkezés gyakorlására. Mint megjegyezte: Trianonban hazánk köré mesterséges határokat húztak, de az erről szóló békeszerződést az USA sohasem ratifikálta.

Futárszolgálattal juttatta el az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségére George Bushnak címzett levelét Eva Maria Barki nemzetközi jogász, a bécsi székhelyű Nemzetközi Erdély Bizottság és több, menekültekkel és kisebbségi jogokkal foglalkozó szervezet elnöke.

A jogász közleménye szerint a levelet tegnap délelőtt az amerikai külképviseleten átvették, s annak másolatát megkapta George H. Walker amerikai nagykövet, Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. A nyílt levél tartalmával egyetértett ugyanakkor 3567 aláíró is: tanulók, nyugdíjasok, mérnökök, közgazdászok, színészek, képzőművészek, tanárok, egyetemisták, orvosok, újságírók.

Eva Maria Barki a levél bevezetőjében kitért arra, hogy világszerte magyarok milliói várják feszült figyelemmel az elnök budapesti látogatását. – Az alkalom kétségtelenül az 1956-os magyar szabadságharc 50. évfordulója. Ez a forradalom az önrendelkezési jogért folytatott klasszikus harc volt, amelyben a magyar nép nagy reményeket fűzött az Egyesült Államok megígért segítségéhez. Magyarország ma független és demokratikus ország, de az I. világháború során elszakított területein még mindig 5 millió magyar vár az önrendelkezés gyakorlására. (...) A magyar nép az önrendelkezés helyett azonban békediktátumot kapott, s népszavazás helyett mesterséges határokat húztak köréje. Az Egyesült Államok ezért a trianoni békeszerződést sohasem ratifikálta. Robert Lansing külügyminiszter jól látta, amikor azt mondta: „Megvan a békeszerződés, de nem fog békét hozni, mert az önérdek futóhomokjára épült" – olvasható a levélben.

A levélíró kitért a határon túliak problémáira is. Felhívta George Bush figyelmét arra, hogy „az önrendelkezési jog (...) univerzális jellegű lett. A határon túl élő magyarság – a magyar nép egyharmad része – mégis mind a mai napig nem élhet ezzel a joggal, sőt, diszkriminációnak és erőszaknak van kitéve".
– A szabadságszerető magyar nép nem érdemli meg ezt a sorsot. Az '56-os forradalom és a vasfüggöny 1989-es, magyarországi megnyitása nélkül ma nem lenne demokrácia Közép- és Kelet-Európában, s Európa nem szabadult volna meg a kommunizmustól és a totalitarizmustól – vélte Eva Maria Barki, majd azzal folytatta: „Az Egyesült Államok – mint az egyedüli nagyhatalom – kiemelt felelősséget visel az egész világért. Ez a felelősség a magyar népre is vonatkozik".
Befejezésül, a jogvédő reményét fejezte ki, hogy George Bush nem érkezik üres kézzel Budapestre, és kezdeményezni fogja a magyar nép ellen elkövetett igazságtalanságok jóvátételét, „hogy begyógyuljon az eleven seb Európa közepén".
A Nemzetközi Erdély Bizottság (NEB) 1987-ben, Nicolae Ceausescu diktatúrája idején alakult, amikor az erdélyi magyarság drámai helyzete miatt összefogó szervezetek csatlakoztak Eva Maria Barki munkájához. A NEB csúcsszervezet, ahol a tagok nem személyek, hanem a világszerte működő erdélyi ügyekkel foglalkozó egyesületek. A szervezet fő tevékenysége az 1987-1990 közötti időszakra esik, amikor az erdélyi magyarok nem tudták képviseltetni magukat. Abban az időben a NEB rendszeresen információkkal látta el a médiát, de a különböző államok kormányait és a nemzetközi fórumokat is, valamint képviselték az erdélyi magyarságot az amerikai kongresszusban. Eva Maria Barki nyilatkozataiból kiderül: jogi alapokra hivatkozva vitatja a trianoni békeszerződés érvényességét. A szerződést diktátumnak tartja, „mert azt nem előzte meg tárgyalás, s a nemzetközi jogászok egyértelműen azt mondják, hogy ilyen alapon egy szerződés semmisnek tekinthető".

A bécsi ügyvédnőt először 1994-ben, majd 1998-ban három évre nemkívánatos személynek nyilvánították a román hatóságok. A jogász ugyanis több erdélyi városban tartott előadást, és az autonómia, illetve a föderalizmus eszméjéről kifejtett gondolatait a román vezetés az ország alkotmánya elleni támadásnak találta.


Cikk küldése  | Nyomtatási verzió

Kapcsolódó cikkek:

Aláírásgyűjtés George Bushnak a trianoni diktátum jóvátétele ügyében
  2006.06.17. 16:19

Erdély Ma , 2006.06.15.„Az Egyesült Államok a Trianoni Békeszerződést sohasem ratifikálta... Biztosak vagyunk benne, hogy nem fog üres kézzel jönni és megragadja a lehetőséget kezdeményezni egy megoldást, amely jóváteszi a magyar nép ellen elkövetett igazságtalanságokat" – írja Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász abban a nyílt levélben amelyet a Budapestre készülő George Bush amerikai elnöknek írt. Az Erdély Ma saját oldalán támogatja az aláírásgyűjtést: http://bush-trianon.erdely.ma  


„Az Egyesült Államok a Trianoni Békeszerződést sohasem ratifikálta... Biztosak vagyunk benne, hogy nem fog üres kézzel jönni és megragadja a lehetőséget kezdeményezni egy megoldást, amely jóváteszi a magyar nép ellen elkövetett igazságtalanságokat" – írja Dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász abban a nyílt levélben amelyet a Budapestre készülő George Bush amerikai elnöknek írt. Levelének súlyát a jogásznő elektronikus aláírások sokaságával szeretné növelni.

Az Erdély Ma saját oldalán támogatja az aláírásgyűjtést:

 http://bush-trianon.erdely.ma 

 


Kapcsolódó hír:

Eva Maria Barki : Nyílt levél Bushnak Trianon miatt
 

2006.06.13. Erdély Ma

 Eva Maria Barki nemzetközi jogász kezdeményezésére aláírásgyűjtés indult Bush fogadtatására - értesült a HunHír.Hu. A nyílt levélben többek között arra hívják fel a hazánkba látogató amerikai elnök figyelmét, hogy Magyarország I. világháború során elszakított területein még mindig 5 millió magyar vár az önrendelkezés gyakorlására, amelyet az amerikai elnök W. Wilson a "14 pont" tizedikében proklamált. Népszavazás helyett azonban mesterséges határokat húztak.

Nyílt levél az Amerikai Egyesült Államok Elnöke részére

Budapest, 2006 június

Excellency !

Világszerte magyarok milliói feszült figyelemmel várják az Ön budapesti látogatását. Az alkalom kétségtelenül az 1956-os magyar szabadságharc 50. évfordulója..

Ez a forradalom az önrendelkezési jogért klasszikus harc volt, amelyben a magyar nép nagy reményeket fűzött az Egyesült Államok megígért segítségéhez. Magyarország ma egy független és demokratikus ország. De az I. Világháború során elszakított területein még mindig 5 millió magyar vár az önrendelkezés gyakorlására, amelyet az amerikai elnök W. Wilson 1918 január 8-án a "14 pont" tizedikében proklamálta és amely lényegesen hozzájárult a fegyverszünethez és végül a háború befejezéséhez.

A magyar nép az önrendelkezés helyett békediktátumot kapott, népszavazás helyett mesterséges határokat húztak. Az Egyesült Államok ezért a Trianoni Békeszerződést sohasem ratifikálta. Robert Lansing külügyminiszter, Wilson tanácsadója jól látta, amikor azt mondta: "Megvan a békeszerzödés, de nem fog békét hozni, mert az önérdek futóhomokjára épült".

Az önrendelkezési jog azóta irásos joggá vált és ezzel univerzális jellegü lett. A határon túl élő magyarság - a magyar nép egyharmad része - mégis mind a mai napig nem élhet ezzel a joggal, sőt, diszkriminációnak és eröszaknak van kitéve.

A szabadságszerető magyar nép nem érdemli meg ezt a sorsot. Az '56-os forradalom és szabadságharc nélkül és az 1989-es Magyarországon történt vasfüggöny megnyítása nélkül ma nem lenne demokratikus rendszer Közép- és Kelet-Európában, nem lenne kommunizmustól és totalitarizmustól megszabadult Európa.

Tisztelt Elnök Úr !

Az Egyesült Államok - mint az egyedüli nagyhatalom - kiemelt felelősséget visel az egész világért. Ez a felelösség a magyar népre is vonatkozik.

__________________________________

His Excellency
Mr. George W. Bush President of the USA
The White House
1600 Pennsylvania Ave., NW
Washington, D.C. 20500-0005

*****

Tisztelt Elnök Úr !

Biztosak vagyunk benne, hogy nem fog üres kézzel jönni és megragadja a lehetöséget, kezdeményezni egy megoldást, amely jóváteszi a magyar nép ellen elkövetett igazságtalanságokat, hogy begyógyuljon az eleven seb Európa közepén és akadályozza meg egy veszélyes válsággóc kialakulását.

Tisztelt Elnök Úr, nagy várakozással tekintünk az Ön látogatása elé !

Tisztelettel

Dr. Eva Maria Barki, AWR elnöke (Association for the Study of the World Refugee Problem, Austria)

 

www.gportal.hu/harmadikut nyomán)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK