Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Több mint negyven szlovák név az MKP listáján ! Elképesztő szám: a "magyar" jelöltek 28,7%-a írja szlovákul a nevét !

Több mint negyven szlovák név az MKP listáján ! Elképesztő szám: a "magyar" jelöltek 28,7%-a írja szlovákul a nevét !

  2006.04.18. 09:28

Az MKP úgy tűnik nem tud megújulni. Ez a mostani MKP a gyenge magyar öntudatú megélhetési politikusokkal, új és példamutató magyar képviselőjelöltek hiányában a felvidéki magyar szavazók bizalmát nem fogja tudni visszanyerni, és a helyhatósági választásokhoz hasonlóan a belső megújulás hiánya nagy választási bukáshoz fog vezetni. Az MKP képviselőjelöltjeinek 28,67%-a nem él azzal a törvény adta lehetőséggel, amely a magyar identitásának megőrzését szolgálja. Egyáltalán nem fontos számukra, hogy a nevüket elszlovákosítva használják. Elkeserítő tény, hogy ilyen emberek szeretnék képviselni a felvidéki magyarság érdekeit és jogvédelmét, az asszimiláció elleni harcot, a magyar nyelvhasználatért zajló küzdelmet, ők szeretnék véghezvinni a felvidéki magyar oktatás reformját, a magyar nemzeti öntudat erősítését, ők szeretnék felhívni a felvidéki magyarság figyelmét a törvényadta jogok érvényesítésére. A párt megtisztulásáért sok-sok új és fiatal magyar arcra lenne szükség ! Enélkül nem fog menni ! Elkeserítő a hasonlóság abban is, hogy a 600 ezres lélekszámú magyarság soraiból, a magyar családok kb.30%-a íratja szlovák anyanyelvű iskolába a gyermekét, arra hivatkozva, hogy magyar nyelven nem lehet évényesülni Szlovákiában. Nagy bajok vannak a magyar képviselet terén. Rémes a hasonlóság a Kasza féle VMSZ,a Markó féle RMDSZ és a felvidéki MKP között. A különbség csupán az, hogy Délvidéken és Erdélyben van ütőképes magyar ellenzék, Felvidéken pedig nincs ! A felvidéki magyar értelmiség várja a csodát, csak nehogy a kiábrándultság miatt a magyar szavazók elkezdjenek a szlovák pártokra szavazni, mint ahogyan Kárpátalján történt. Ez ugyanis az asszimiláció felgyorsulását, az adott helyzetbe való beletörődést, az önfeladást, a magyar identitástudat sorvadását, a magyar tannyelvű iskolák bezárását, a felvidéki magyar nemzetrész lassú felmorzsolódását, agóniáját majd eltűnését fogja jelenteni. Ébredjetek felvidéki magyarok !(szerkesztő)

2006.04.14. Szabad Újság, Oriskó Norbert
 
Az MKP-jelöltek közül is sokan nem éltek még a nevük vissza-magyarosításának lehetőségével.

A szlovák parlament eleget téve az Európa Tanács sürgetésének, 1994. május 27-én fogadta el az anyakönyvezetésről szóló törvényt, amellyel módosította a korábbi névtörvényt. Megoldotta a korábban szlovákul anyakönyvezett nevek átírását a nemzeti kisebbségekhez tartozó polgárok anyanyelvére, valamint a nők esetében megszüntette az –ová végződés kötelező hivatalos használatát. Egy hónappal ezelőtt, mikor az MKP Országos Tanácsa döntött a 2006-os parlamenti választások képviselőjelöltjeiről, a sajtótájékoztató szerint két szlovák nemzetiségű állampolgár is rákerült a 150-fős MKP-listára. Nincs könnyű helyzetben viszont az, aki ki akarja „szúrni” ezt a két nevet, a listán ugyanis 43 szlovák nevet talál! Azaz: ©tefanokat, Ladislavokat, Jozefeket és 10 hölgyet is –ová végződésű keresztnévvel.

Történt ez a Mečiar-kormány megbuktatása után, míg pár hónapig – az 1994 szeptemberében tartott parlamenti választásokig – az Moravčík-kormány volt hatalmon, amelynek ugyan a Magyar Koalíció (az akkori Együttélés, Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom és a Magyar Polgári Párt – azaz, a jelenlegi Magyar Koalíció Pártja elődpártja) nem volt részese, ám parlamenti támogatásával biztosították annak működését. A magyar képviselők – érthetően – nagy sikernek könyvelték el ezt az új névhasználati lehetőséget. Azóta csaknem 12 esztendő telt már el, mindenképpen elegendő idő ahhoz, hogy ha valaki akarta, akkor elintézhesse szlovákul anyakönyvezett nevének magyarosítását.

Egy hónappal ezelőtt, mikor az MKP Országos Tanácsa döntött a 2006-os parlamenti választások képviselőjelöltjeiről, a sajtótájékoztató szerint két szlovák nemzetiségű állampolgár is rákerült a 150-fős MKP-listára. Nincs könnyű helyzetben viszont az, aki ki akarja „szúrni” ezt a két nevet, a listán ugyanis 43 szlovák nevet talál! Azaz: ©tefanokat, Ladislavokat, Jozefeket és 10 hölgyet is –ová végződésű keresztnévvel.

A lehetőség 134 személyt érintett (A két szlovák személy kívül még leszámítva azokat, akik neve nem magyarosítható, mert nincs különbség a magyar, illetve szlovák írásmód között. Ide tartoznak például a Zoltánok és a Tiborok), akik közül 93-an éltek is vele, azaz mintegy 70%-uk. A nők esetében az –ová végződést 57%-uk hagyta el.

Látszólag – a nemzeti identitástudatot nézve – ez elég szomorú statisztikai adat, ám ami a parlamentbe jutó jelölteket illeti, ott már minden bizonnyal sokkal kedvezőbb lesz a kép. A szlovákul „hagyott” nevek elhelyezkedése a 150-fős listán ugyanis abszolút aszimmetrikus, a lista első felében csupán 7-en vannak, a második felében pedig 34-en. Ha pedig az élbolyt nézzük, akkor még tovább „javul” az arány, az MKP-lista első 26 helyén nem találunk szlovákul írt keresztnevet, sem pedig –ová végződésű női családnevet.

(Szabad Újság, Felvidék)

http://www.hhrf.org/szabadujsag/modules.php?name=News&file=article&sid=310


Kapcsolódó cikkek:

 • Szlovákiában drámai asszimiláció van !


  Szabad Újság , 2005.07.20. 16:54

 • Különös belegondolni, melyen boldogok lennének a hollandok, a svédek vagy a németek, ha olyan arányban tudnák asszimilálni a tömegesen érkező bevándorlókat, mint ahogy Szlovákiában asszimilálják a magyarokat. 1991 és 2001 között 47 ezerrel – azaz több, mint 8%-kal – csökkent a felvidéki magyarság lélekszáma.

  Szlovákiában drámai asszimiláció van

  Különös belegondolni, melyen boldogok lennének a hollandok, a svédek vagy a németek, ha olyan arányban tudnák asszimilálni a tömegesen érkező bevándorlókat, mint ahogy Szlovákiában asszimilálják a magyarokat. 1991 és 2001 között 47 ezerrel – azaz több, mint 8%-kal – csökkent a felvidéki magyarság lélekszáma. Ez pedig a szlovák politika részéről egyedülálló bravúr. Megdöbbentő, hogy akadnak, akik a jelenséget egyszerű népességfogyásnak próbálják beállítani, hiszen ez – mivel a szlovákság létszáma ugyanebben az 1991-2001-es periódusban 4.519-ről 4.614-re, vagyis csaknem 100 ezer fővel emelkedett – súlyos tévedés.

  Észak-Írországban némileg másképp néz ki a nemzetpolitika. Miközben ugyanis a protestáns britek nem igazán nagy lelkesedéssel vállalnak gyermeket, az írek körében – akárcsak az Ír Köztársaságban – igencsak gyakoriak a nyolc-tíz, és kifejezetten ritkák a két-három gyermekes családok. Ami természetesen nem kis részben az írek mély katolikus hitének és hagyományainak köszönhető. Az 1993-as Downing-street-i nyilatkozat értelmében Észak-Írország hovatartozásáról mindenkoron a terület lakosainak kell dönteni, népszavazás formájában. Ami azért érdekes, mert 1921-ben Észak-Írország lakosságának csupán egyharmada volt ír, ma viszont már közel fele. Így történhetett meg az is, hogy Belfastban a 2002. júniusi polgármester választáson az ír jelölt, Alex Maskey győzhetett.

  Hasonló alakulnak a demográfiai mutatók Dél-Tirolban is. Ahol 1921-ben – azt követően, hogy a tartományt Ausztriától elcsatolták – csupán 193 ezer német élt, míg ma számuk meghaladja a 296 ezret. A növekedés csaknem másfélszeres. De még örvendetesebb a régióban élő ladinok számának emelkedése: ők ugyanis az 1921-es 9900-ról 2001-re 19 ezer főre tudták duzzasztani közösségüket.

  Hogy a felvidéki magyarság asszimilációjának vizsgálatára, illetve megfékezésre nem irányul nagyobb figyelem, igencsak megdöbbentő. Azokat a magyar szülőket, akik gyermeküket szlovák nemzetiségűnek jelölik meg, vagy szlovák iskolába adják – ahol identitása idővel olyan mértékben „módosul”, hogy ő a saját gyermekit rendszerint automatikusan szlovákként fogja regisztráltatni – ideje „felébreszteni”. A helyzet elemzésre, egy kiutat jelentő programra és a program részletekbe menő kommunikációjára van szükség.

  Kaszás Péter

  Forrás: A Szabad Újság honlapja: www.hhrf.org/szabadujsag

  2005. július 13 – július 20-i (28-29.) szám

   
  A tótok egységesen támadják Csáky Pált ! Nem csupán Slota akarja, hogy Stúrovo ne lehessen Párkány !
    2006.02.23. 08:33  

  Nem csak Slota támadja Csákyt, hanem a tót kormánypártok és az ellenzékiek is felháborodással fogadják Csáky Pál javaslatát és egységesen lépnek fel ellene. A Benesi-dekrétumok ügyéhez hasonlatos tót magyarellenességnek, melldöngetésnek és a történelem-hamisításhoz való ragaszkodásnak lehetünk ismét tanúi. Ezeknek a szlovák ősi múltat jelképezni szándékozó elnevezéseknek, ezekhez az általában tót pánszlávistákról elnevezett ősi magyar településekhez ugyanis semmi közük nincs. Stúrnak nincs köze Párkányhoz, Hurbannak Ógyallához és sorolhatnánk még a többi, az ott élő magyarok gyökértelenítésének szolgálatában álló fantázia-elnevezést Felvidéken Safárikról, Kolárról és a többiekről. (szerk.) Tovább >>

  Kevesebb elsős Felvidéken - fogy a magyar gyerek
    2006.02.21. 21:09  

  2006. február 21. Vajdaság ma. Szlovákiában az alapiskolai beíratások befejeződtek, ám az iskolák gyakorlatilag szeptember elsejéig várják a kiselsősöket, és még reménykednek. Hivatalos adatok tehát egyelőre nincsenek, a pozsonyi Új Szó azonban begyűjtötte az egyes iskoláktól a jelenlegi létszámot. Eszerint körülbelül százzal kevesebb elsős lesz a magyar iskolákban - írja a napilap. Az összegzés nem könnyű, mert valamennyi iskola reménykedik még, és néhány fenntartásokkal adja ki a beíratási adatokat. Tovább >>

  Ismét diszkriminációra buzdít a tót magyargyűlölő
    2006.02.18. 20:23  

  2006. február 17. 11:26HunHír.Hu Megkurtítaná a szlovákiai magyarok jogait a szenvedélyes magyarellenességéről elhíresült parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párt (SNS), ha a júniusban esedékes előrehozott választáson sikerrel végezne. A zsolnai (Zilina) polgármester, Ján Slota nevével jegyzett magyargyűlölő párt első alelnöke, Anna Belousová - aki korábban Anna Malíková néven egy évtizeden át Slotával versenyben testesítette meg a magyarellenes indulatokat - csütörtökön Pozsonyban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az "európai gyakorlathoz mérten" a szlovákiai magyarok még akkor is többletjogokat élveznének, ha jelenlegi jogaik egyötödét megvonnák tőlük. Tovább >>

   

  A magyargyűlölő Slota ismét fröcsög - az ősi magyar települések magyar neveinek jogos használatát támadja
    2006.02.15. 22:42  

  20054.február 15. Vajdaság ma, Felvidék ma. Slota: Csáky sértegeti a szlovákokat . A Szlovák Nemzeti Párt azt vetik Csáky szemére, hogy kezdeményezi a szlovák nemzetébredők megcsúfolását. Azt akarja, hogy a neveikről elnevezett helységeket, ahol magyarok is élnek, magyar formájában is kiírhassák a települések nevét. Csáky az ún. "Táblatörvényre" hivatkozik, amely elrendelte, hogy a 20 százalékban lakott magyar nemzetiségű lakosság lakta településeken a szlovák mellett a történelmi magyar nevek jelölését is használják. Csáky szerint meg kell szüntetni azt a passzust, amely gátolja a helyi megnevezések használatát az alábbi helységekben: Hurbanovo (Ógyalla), Stúrovo (Párkány), Jesenské (Feled), Kukucinov (Nemesoroszi). Slota szerint Csáky kezdeményezése szemben áll a nemzetközi megegyezésekkel és "Dél-szlovákia totális magyarizációjának ékes példája, amely egybeesik az MKP politikájával és a koszovói albánok militáns politikájára emlékeztet", mondta a nemzetiek vezére. Tovább >>

   

  Júniusig magyar oktatásügyi minisztere van Szlovákiának
    2006.02.10. 10:45  

  2006. február 8. Ismét teljes Dzurinda kormánya. Ivan Gasparovics szlovák államfő elfogadta a kereszténydemokrata belügy, igazságügy és oktatási miniszterek lemondását és kinevezte utódaikat, adta hírül a Magyar Rádió. A miniszterelnök javaslatának megfelelően az államtitkárok léptek a távozó miniszterek helyébe. Az oktatási tárca munkáját a választásokig, június 17-ig Szigeti László irányítja. Ő a Dzurinda-kabinet negyedik magyar minisztere. Egy olyan tárca élére került, amelyet a jelentős erőt képviselő nemzeti mozgalmak kulcsfontosságúnak tartanak. A szlovák oktatásügyet még soha nem irányította nem szlovák miniszter. Itt van a lehetőség a siralmas helyzetben lévő felvidéki magyar nyelvű oktatás reformjainak elindítására. A felvidéki magyarság igen gyors ütemű asszimilációjának egyik oka a sürgős reformokat és gyökeres szemléletváltást igénylő magyar oktatáspolitika. A magyarság nemzeti identitástudatának elbizonytalanodása, az elgyökértelenedés hátterében a hamisított történtelem oktatásának, a beletörődés sulykolásának, jelentős szerepe van. Mindehhez nagy mértékben hozzájárul az MKP nemzeti kérdésekben évek óta óvatoskodó, időnként nemzetellenes lépéseket is megszavazó gyenge politizálása is, nem beszélve a radikális, autonómia-párti nemzeti vonal képviselőinek háttérbe szorításáról. A megalkuvó politizálás egyik ékes példája a megyehatároknak a magyar lakosság számarányának rovására történő megszavazása volt. A lehetőség a felvidéki magyar oktatás helyzetének javítására most adott, bár rövid időre szól, ám egy folyamat elindításához talán elegendő. (szerk.) Tovább >>

  Slota ismét támadta Durayt, most az autonómia-konferencián elhangzottak miatt
    2006.02.10. 10:42  

  2006. február 9. Vajdaság ma. "A szlovák kormány elmagyarosítása" A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) mai sajtótájékoztatójának egyik témája "a szlovák kormány elmagyarosításának kétes folyamata" volt, adta hírül a Felvidék Ma. Slota ismertette, hogy Duray Miklóssal kapcsolatban már a kilencedik beadványt nyújtotta be a főügyészségen. Ezúttal Duray Miklósnak a budapesti "autonómia-konferencián" tartott felszólalása váltotta ki a nemzetiek felháborodását. A Szlovák Nemzeti Párt már azt is elképesztőnek tartotta, hogy magyar miniszterelnök-helyettese legyen Szlovákiának, az viszont ami most történik (magyar politikus vezeti a parlamentet és magyar az oktatási miniszter!), már egyszerűen megengedhetetlen, ezért a Szlovák Nemzeti Párt jogi lépésekre készül. Tovább >>

  Duray: Az USA ügynökei az elcsatolt magyarság ellen
    2006.02.10. 06:10  

  2006.02.07. kuruc.hu - Miért félnek Keleten és Nyugaton az elszakított magyarok autonómia törekvéseitõl? - tette fel a kérdést elõadásában Duray Miklós, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának alelnöke. Miért félnek attól, hogy a Magyarországgal hét szomszédos állam területén, de õsi lakóhelyén élõ magyarság továbbra is egybetartozónak érzi magát - folytatta a kérdések felvetését Duray. Azt megérti - mondta a felvidéki politikus -, akinek rossz a lelkiismerete, fél a másiktól. Talán azzal kapcsolatos, hogy 1920-ban megfosztottak bennünket önrendelkezési jogunktól, s ez az állapot folyamatosan érvényes? Végülis mindegy, miért félnek - állapította meg Duray Miklós. A tények félelemrõl vagy fondorlatról tanúskodnak. Ezért keresik az adott országok és Európa politikai elitje minden elszakított magyar közösségben azokkal a magyar politikusokkal a kapcsolatot, akik hajlandók lehátrálni az autonómia platformjáról vagy pedig elfogadni azt a megoldást, mely nincs köszönõ viszonyban az autonómiával, azaz a belsõ önrendelkezéssel, illetve azokat a magyar politikusokat diszkriminálják, akik határozottan autonómia pártiak. A megtalált helyes válasz sem változtatja meg azt a tényt, hogy a magyarságnak immár 86. éve tartó helyzete a Kárpát medencében Európa egyik szégyene - jelentette ki a felvidéki politikus. Titkosított dokumentum az autonómia megvalósítása ellen? Tovább >>

   

  Elindult a Duna II, Autonómia
    2006.04.17. 10:22  

  2006. április 16. Vajdaság Ma. A megtalált Európa - Hosszú előkészítő munka után húsvét vasárnapjától fogható Magyarország első tematikus csatornája. A fiatalságot megszólító, dinamikus, informatív és tájékoztató jellegű televízió jelenleg Európában, valamint Kis-Ázsia és Észak-Afrika egyes részein sugározza programját. Az autonómia kérdésének felvetése nagyon kényes, fontos, kikerülhetetlen itt, Közép-Kelet-Európában. Az Autonómia csatorna főigazgatója, Dr. Balogh Júlia szerint azonban a csatornának nem szabad politikai felhangot kapnia. Az adások pártatlansága érdekében egyeztető tárgyalások folynak a határon kívüli magyarok, illetve a magyarországi nemzeti kisebbségek képviselőivel. Ezért Autonómia Konferenciát rendeztek márciusban, melyen felvették a kapcsolatot a nyugat-európai autonómiamodellek képviselőivel, valamint mindazokkal, akik Strasbourgban és Brüsszelben a nemzeti kisebbségek kérdéskörével foglalkoznak. Tovább >>

  Retteg a tót magyargyűlölő az Autonómia TV-től
    2006.04.17. 09:49  

  2006. április 16. 20:51HunHír.Hu A történelmi múlt, egykori nemesség, követendő historikus példaképek nélküli kreált ország identitászavaros magyargyűlölői megint nem férnek bele a kecske bőrébe. A Ján Slota vezette SNS, melynek elnöke már arra is buzdította a híveit, hogy "üljetek harckocsira és tegyük a földdel egyenlővé Budapestet", vasárnap "komoly aggodalmának" hangot adó nyilatkozatában úgy fogalmazott: "a magyar médiapolitika az Európai Unión belül a hidegháború korszakát idéző magatartást tanúsít." Tovább >>

   

 •  
  A honlap látogatottsága
  Indulás: 2005-04-08
   
  Jelenlegi látogatók száma

    látotagó olvassa a lapot.

   
  Magyar helységnévkereső
   
  Az andocsi Máriához
       
   
  Ismerős Arcok

               

   

       Tovább >>kapcsolódó I.        

       Tovább >>kapcsolódó II   

   
  Trianon himnusz - Csík zenekar

  Tartsd magad, nemzetem !

   
  Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

  A Szent Korona misztériuma és tana

   
  Segítse a Trianon Kutató Intézetet

   
  Üzenet az MSZP szavazóknak

        

   
  El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

      

   
  Vérző Magyarország

        

   
  Csevegő - regisztráltaknak

   
  Jobbik

   

   

   

      
         A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

    Jobbik kiskáté: 

   
  Hozzászólások a cikkekhez
  Friss bejegyzések
  2011.01.08. 10:19
  2010.07.26. 18:16
  2010.07.20. 16:34
  2010.02.09. 11:11
  2009.12.17. 20:40
  2009.08.31. 16:34
  2009.08.02. 13:52
  2009.07.29. 09:31
  2009.06.20. 09:42
  2009.06.20. 08:53
  2009.06.18. 15:04
  2009.06.09. 17:06
  Friss hozzászólások
   
  Kérjük szavazzon !
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

  Igen
  Nem
  Nem tudom
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
  A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

  ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
  ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
  ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
  Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
  Szavazás állása
  Lezárt szavazások
   
  Szavazás
  Lezárt szavazások
   
  Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
   
  Amit az autonómiáról tudni érdemes

  Példák Európában és világszerte:

  Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

   Nyugat Európa: 

   
  Amit az állampolgárságról tudni érdemes

   Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

    Frissítések a témában:

   

   

  Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK