Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Polgárőrséget követel a VMDP a szerb terror ellen

Polgárőrséget követel a VMDP a szerb terror ellen

  2006.04.03. 09:36

2006.04.03. kuruc.info, 06:31:46 A Vajdasági Magyar Demokrata Párt szabadkai községi parlamenti frakciója polgárőrség megalakítását javasolja községi szinten. A VMDP azért is követeli a képviselő-testület rendkívüli ülésének összehívását, hogy alakuljon meg a helyi parlament biztonsági ügyekkel foglalkozó bizottsága is. Az indoklás szerint a gyakori rablások és betörések miatt a polgárokon elurakodott a félelem, az „állami szervek pedig, megmagyarázhatatlan okokból, nincsenek feladatuk magaslatán”.

Kuruc.info kommentár: Az utóbbi hetekben drámai mértékben megtöbbszöröződött betörések és rablások sznagy többségükben  a magyar kisebbség ellen irányulnak Szabadkán és környékén, ami csendes állami támogatást, az etnikai tisztogatás egy új módszerét sejteti a háttérben. A megszálló, nem kis részben rovott múltú boszniai, koszovói elemekből álló rendőrség természetesen tehetetlen. Az üzenet: ha verések hatására sem távoztok, hát majd kirabolunk benneteket. Hiszen kell hely a telepeseknek, el kell valahogyan űzni a még mindig ott lévő 300 ezer magyart. Mindez, a terror Magyarország jelenlegi határaitól pár kilométerre, az EU kussolása mellett. Átmenetileg valamelyes mértékben tényleg csökkent a magyarverések száma az utóbbi hónapokban, de miután a szerb pártok látják, hogy az Unió vizsgálóbizottságai kiüresedett sóhivatalok, amelyek úgysem foganatosítanak semmiféle komolyabb szankciót, más eszközökkel folyatják, eltűrik, vagy a háttérből bátorítják a magyarság elűzését. Igen.

( a Vajdaság ma nyomán)


Kapcsolódó hírek:

Magyarellenes terror Délvidéken


2006.03.31. 13:11:13 Vajdaság ma, Kuruc.info

A délvidéki Magyar Polgári Szövetség megítélése szerint újra fellángolhatnak a magyarok elleni nemzeti gyûlöletbõl elkövetett atrocitások.

Az diktátummal Szerbiához csatolt, magyarságnak elege van ebbõl az üldöztetésbõl, amelynek valódi célja - a párhuzamosan, megállás nélkül folyó betelepítésekkel együtt - az etnikai arányok erõszakos megváltoztatása. Ez a folyamat az elcsatolás óta tart, és azt eredményezte, hogy a magyarok lélekszáma 600 000-rõl 290 000-re apadt, részarányuk pedig 14% alá csökkent.

Mélységesen elítéljük a Szabadkán, 2006 március 30-án elkövetett újabb nemzetellenes terrorcselekményt, amelyben egy magyar fiút csupán nemzeti hovatartozása miatt vagdaltak össze az arcán és a csuklóján.

Az elmúlt évek történéseibõl egyértelmûen látszik, hogy a szerbiai politikai hatalom, a belügyi szervek, valamint a bíróságok nem tudják vagy nem is akarják kezelni a helyzetet. Vitathatatlan, hogy a nemzeti kisebbségek léte veszélyben forog, ami külsõ segítség nélkül nem orvosolható. Ezért minél több nemzetközi megfigyelõre, a helyzet romlásával viszont komolyabb lépésekre van szükség Vajdaságban (Délvidéken), hogy megvédjék az itt élõ emberek életét.

A szabadkai eset újabb bizonyíték arra, hogy a számbeli kisebbségben saját szülõföldjén élõ õshonos nemzetek életének megvédésére Szerbián belül, a teljes körû nemzeti önrendelkezés elnyerése nélkül esély sincsen.

Magyar Polgári Szövetség


MPSZ: Délvidék elszakadása sem zárható ki
  2006.04.02. 22:33

2006.04.02.kuruc.info, 23:17:30 Terror zajlik a Délvidéken, ahol magyarságukért üldözik az embereket. Ezek nem véletlenszerû események, hanem irányítottak, hiszen ki is mondják: menjetek Magyarországra! Vannak olyan szerbek, akik azt hiszik, hogy mi csak ’56-ban érkeztünk ezekre a területekre” – állítja Rácz Szabó László, aki szerint erõszakos kitelepítés folyik a Délvidéken, ahonnan el akarják üldözni a magyarokat. Az elszakadást sem zárja ki a Magyar Polgári Szövetség.


 Rácz Szabó László zentai politikus úgy látja, hogy a probléma 1920 körül kezdõdött, amikor még 600 ezer magyar élt a tartományban. Ma már csak 290 ezer délvidéki magyar van. 1944-ben szinte népirtás folyt, és a folyamat a délszláv háborúval folytatódott, amikor ágyútölteléknek vitték ki az embereket a frontra, egy olyan polgárháborúban, amelyhez a magyarságnak semmi köze nem volt. Emiatt további 50 ezer magyar hagyta el a szülõföldjét.

- A korábban összegyûjtött 250 atrocitásos eset után, amelyekrõl bebizonyosodott, hogy etnikai összetûzések voltak, aztán a mostani események is azt mutatják, hogy ez kemény terrorizmus, és ezzel szembe kell szállni – mondja a a politikus. Rácz Szabó László szerint a legnagyobb probléma az, hogy a délvidékiek nem tudnak kihez fordulni, mert a helyi rendõrség és a a bíróság nem védi meg a magyarokat. A megoldás szerinte az, hogy tovább kell követelni a teljes jogú önrendelkezést. Rácz Szabó reméli, hogy az autonómia megoldaná az összetûzéseket, mert így a törvényhozás azok kezébe kerülne, akik õshonos lakosai a Délvidéknek.

Autonómia vagy elszakadás?

- A Vajdaságba közel egymillió betelepült érkezett, amely a kétmilliós lakossághoz képest óriási szám. A délvidéki magyarok nehezen jönnek ki a betelepültekkel, mert ezeknek az embereknek sokmindent ígértek annak idején: házat, földeket, munkahelyet, amit nem kaptak meg, és konkurenciát látnak a magyarokban – mondja a pártelnök, aki szerint ezekkel az emberekkel van a legtöbb probléma, mert az õshonos szerbség és a magyarság zöld ágra tud vergõdni egymással.

- Ha autonómiát nem adnak, akkor már csak egy megoldás marad: követelnünk kell az elszakadást. Ez sokak számára még furcsán hangzik, de ha azt vesszük, hogy üldöznek bennünket, és az utcán megvernek, akár meg is gyilkolhatnak, akkor sok veszteni valónk nincs.

Az elmúlt tíz napban 170 betörést, rablást, fizikai támadást, testi sértést és súlyos bántalmazást jegyeztek, túlnyomórészt a magyar kisebbség rovására. A történéseket terrornak nevezi a Magyar Polgári Szövetség, és a megoldást az autonómia kiharcolásáig egy alternatív lehetõségben látja:

- Megfigyelõket kell hívni Vajdaság területére, hogy felügyeljék a bíróságok és a rendõrség munkáját. Ha ez sem válik be, akkor valaiféle protekturátust tudunk javasolni, vagy rendfenntartók idetelepítését, hiszen a legfontosabb, hogy megvédjük az emberek életét – nyilatkozta Rácz Szabó László, vajdasági politikus.

(Kuruc.info exkluzív)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM