Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Kettős állampolgárság: ismét mást mond a párt

Kettős állampolgárság: ismét mást mond a párt

  2006.03.11. 19:00

2006.03.10. kuruc.info. Martonyi ma az ellenkezõjét ígéri, de külügyminiszterként az MSZP-t megszégyenítve kijelentette: "Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket, ezért aligha lehet szó a kettõs állampolgárság bevezetésérõl, illetve autonómiák kiharcolásáról". Kuruc kommentár: tudomásul kell vennünk Martonyiék valódi, atlantista 00érdekeit, hatalomban hozott döntéseit, ezért aligha lehet az õ, vagy fõnöke szavait, nemzeti elkötelezettségét komolyan venni. Jobb leszámolni a tévhittel, hogy a Fidesz jobboldali párt, hiszen lényeges kérdésekben szinte mindig a balliberálisokkal azonosan szavaz.

Magyart a magyarra uszítani a Kárpát-medencében megbocsáthatatlan bûn – mondta Orbán Viktor Kecskeméten. Martonyi János közölte: lehetõvé kell tenni a letelepedés nélküli magyar állampolgárságot. Orbán 2004. december 9-én még azt mondta, nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, Martonyi pedig külügyminiszterként a kommunistákkal és a románokkal szinkronban utasította el az autonómiát és a kettõs állampolgárságot 1998-2002 között.

A határon túl egyre kevesebb magyar gyermek születik. 1990 és 2000 között a magyarok lélekszáma 11 százalékkal csökkent, de itthon sem jobb a helyzet – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kecskeméti fórumán –, 2050-re egy felmérés szerint Magyarország lakosságának lélekszáma nyolcmillió körülire fog csökkenni.

Martonyi Jánossal is folytatott Orbán Viktor párbeszédet (hihetetlen - a szerk.). A volt külügyminiszter, a tv 2 és az RTL Klub törvénytelen frekvenciapályázatát lebonyolító ügyvédi iroda vezetõje úgy fogalmazott, hogy nincs nemzetközösség építés nélkül. Hozzátette, e tekintetben a XX. századot elbuktuk, a XXI. századot viszont meg kell nyernünk. Ehhez a gondolkodásmódunkon kell változtatni, azt át kell alakítani. Martonyi János közölte: meg kell teremteni a lehetõséget arra, hogy ha valaki igényli, akkor letelepedés nélkül is elnyerhesse a magyar állampolgárságot.
Aktív külügyminiszterként Martonyi kategorikusan elutasította a határon túliak autonómiáját, és a kettõs állampolgárságot, azaz 3 millió elcsatolt magyar állampolgárságának visszaadását.

"1999. március 23., Magyar Hírlap, Martonyi János: „Mindenképpen biztosítani kell Magyarország és a szomszédos országok magyarsága közti szabad mozgást, de politikai és jogi képtelenség lenne, ha egyetlen törvényhozási aktussal magyar állampolgárnak nyilvánítanánk minden, a Kárpát-medencében élõ, önmagát magyarnak tekintõ személyt” – jelentette ki Martonyi János. „… a kettõs állampolgárság megszerzésének lehetõsége a magyar jogrendszer része, a kettõs állampolgárság egyedi odaítélésének gyakorlatát senki nem kérdõjelezi meg.”

Martonyi János 1998-ban úgy nyilatkozott, hogy a kettõs állampolgárság „nem járható út.” Úgy vélte, más megoldásokat kell találni. 1999-ben a "Magyarország és a határon túli magyarság 1999" címû konferencia utáni sajtótájékoztatón azt állította, hogy „a kettõs állampolgárság automatikus kiterjesztése súlyos politikai veszélyeket jelentene, s jogilag is megvalósíthatatlan.”

Martonyi János, Magyar Rádiónak adott interjú, 2000 júliusában: “A kettõs állampolgárság kérdésérõl már folytattunk a véleménycserét, én magam is elmondtam a véleményemet többször is. Automatikus, mindenkire kiterjedõ állampolgárság adást én nem látok megvalósíthatónak különbözõ okokból.”
"A kormány korábbi felfogásával ellentétben, határozottan deklarálta, hogy nemcsak Magyarország tartozik felelõsséggel a határon túli magyarokért, hanem az ottani magyar szervezetek is Magyarországért. Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket, ezért aligha lehet szó a kettõs állampolgárság bevezetésérõl, illetve autonómiák kiharcolásáról."

Az Antall-kormány és az Orbán-kormány alatt volt nemzeti egyetértés – fogalmazták meg a résztvevõk. Hozzáfûzték: ma nincs, a kormány felrúgta.

Orbán Viktor ezzel kapcsolatban hangsúlyozottan leszögezte: magyart a magyarra uszítani a Kárpát-medencében megbocsáthatatlan bûn. Ezt a kijelentését a volt miniszterelnöknek hatalmas tapsvihar fogadta Kecskeméten.

(MNO nyomán)

Mást mond, mást tesz és mást gondol - Orbán 2004. december 9-én már nem ragaszkodott a kettős állampolgársághoz

 

A Magyar Nemzet- mno - 2004. december 9-én ezt írja: A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzete - mondta Orbán Viktor.

Napjainkban a szavazások során a létbizonytalanság vezeti a legtöbb esetben az embererek tollát – mondta a Orbán Viktor volt miniszterelnök. A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzetét.

A volt miniszterelnök szerint Magyarország polgárai ma három kategóriába sorolhatók a demokráciában való részvételi szándékukat illetõen: az emberek 40 százaléka bármikor hajlandó mûködtetni a demokráciát, egy további 25 százalék csak parlamenti választáskor, a 35 százalékuk pedig egyáltalán nem. – Nem örülünk neki, hogy nincs nagyobb részvételi hajlam Magyaroszágon, de ez a helyzet – közölte Orbán Viktor, a Magyar Televízió Nap-kelte adásában.

 – A kórház-privatizációnál valószínûleg úgy gondolták, hogy ha változás lesz, az veszélyt hoz, a másik ügyben szintén így vélekedhettek, mondván: annak a kicsinek is örülnöm kell, ami van, azt el ne vegyék tõlem, és behúzták a nemet a kettõs állampolgárságra. Nem tudom, hogy így volt-e, de nagyon valószínûnek tartom – mondta.

Orbán példaként hozta fel, hogy tudomása szerint a jómódú, hagyományosan MSZP-SZDSZ szavazók nagy fölénnyel szavaztak igennel a kettõs állampolgárság ügyében, míg a Fideszes, ám szegényebb körzetek nemmel voksoltak.

Hangsúlyozta: amíg a létbizonytalanságot nem tudjuk csökkenteni, addig nem tudunk annál szélesebb nemzeti összefogást létrehozni, mint amit vasárnap sikerült. Ma tehát egy nemzeti elkötelezettségû embernek elsõsorban a szociális kérdésekre kell összpontosítania, ezért arra kérem a radikális jobboldal híveit is, akiknek a nemzeti identitás a legfontosabb kérdés, hogy lássák be: azt üzeni a népszavazás, hogy akkor leszünk erõsebb nemzet, ha meg tudunk oldani számos létbizonytalansági kérdést.

Leszögezte: a kettõs állampolgárság ügyében nem a Fidesznek kell elõterjesztenie most bármiféle törvényjavaslatot, sokkal inkább a határon túli magyaroknak kell megtenniük a következõ lépést. A Fidesz nem ragaszkodik a kettõs állampolgársághoz, inkább ahhoz, amit a határon túli magyarok kérnek, és meg lehet adni nekik, mégpedig úgy, hogy azzal ne romoljon a magyarországi magyarok élethelyzetét. Ezt a kérdést nem a Fidesz vetette föl, és nem õ kezdeményezte, hanem a Magyarok Világszövetsége, illetve a teljes határon túli magyar közösség kérte.

(Magyar Nemzet- mno - 2004. december 9.)


Az Orbán-kormány a Velencei Bizottságnak küldött levelében irredenta követelésnek tartotta a kettős állampolgárságot
  

2005.10.19. 19:47

www.fuggetlenseg.hu , 2005.10.19. - Politikai haszonszerzés miatt változtatta meg a kettős állampolgárságról alkotott véleményét a Fidesz - mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kozma József szegedi országgyűlési képviselő. Az MSZP-frakció külügyi munkacsoportjának vezetője hangsúlyozta: az Európa Tanács Velencei Bizottságához küldött 2001-es dokumentum szerint - amit a napokban tárt fel egy politológus, ez adta a tájékoztató apropóját - az Orbán-kormány még "irredenta követelésnek" minősítette a kettős állampolgárság megadását.

Rá három évre azonban már homlokegyenest mást mondtak erről a fideszes vezetők. Kozma József szerint a fideszes pálfordulás, elvtelen magatartás árt a határon túli magyarok ügyének.

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK