Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Össztűz a nagygyűlésre készülő székelyekre - román tankok fenyegetik a székely nemzetgyűlést

Össztűz a nagygyűlésre készülő székelyekre - román tankok fenyegetik a székely nemzetgyűlést

  2006.03.02. 21:45

Erdély ma, Hunhír.hu, 2006.03.02. A Székely Nemzeti Tanács szerint Magyarországnak védőhatalmi státust kellene gyakorolnia az autonómiára törekvő Székelyföld felett. Az országban eközben több fronton támadják a március 15-i nagygyűlésükre készülő székelyeket, két civil szervezet például eltávolíttatná a Wass Albertnek vélt Vándor székely székelyudvarhelyi szobrát. A március 15-i székely nagygyűlés időpontjának közeledtével ugyanakkor Székelyudvarhely lakosai körében tegnap riadalmat keltett, hogy a román hadsereg tucatnyi tankot szállított a helyi tüzérségi kaszárnyába.


Vándor székely hazatalál - mellszobor az udvarhelyi szoborparkban
Fotó: Molnár Jenő

A kolozsvári Sarmisegetuza Alapítvány tegnap felszólította Szász Jenő székelyudvarhelyi polgármestert, hogy legkésőbb március 15-ig távolíttassa el a város központjából „a Wass Albert írót ábrázoló köztéri szobrot”.

Az önmagát keresztény-nacionalista szervezetként meghatározó „kulturális” alapítvány szerint az alkotás megszegi a fasiszta, rasszista és idegengyűlölő szervezetek, szimbólumok betiltását célzó, 2002-ben született román jogszabályt, mivel a Bukarest által háborús bűnösnek nyilvánított, „tömeggyilkosságra buzdító, revizionista” írót ábrázolja.

Ioan Tene, az alapítvány elnöke – aki nem más, mint a szélsőségesen magyarellenes Gheorghe Funar kolozsvári expolgármester volt munkatársa – közleményében leszögezi: a szobor súlyosan sérti az erdélyi románok érzelmeit, így az etnikai feszültségek elkerülése végett még a március 15-re Székelyudvarhelyre hirdetett székely nagygyűlés előtt le kell dönteni talapzatáról. Az alapítvány szerint a szobor eltávolítása már csak azért is sürgető, mert az említett nagygyűlés szervezői Székelyföld területi autonómiájának kikiáltására készülnek. Szász Jenő ezzel szemben tegnap leszögezte: az általa irányított városban nincs Wass Albert-szobor, a román szervezet valószínűleg a helyi szoborpark vándor székelyt ábrázoló alkotásának arcvonásaiban vélte felfedezni az Amerikában elhunyt írót – hamisan.

Székelyudvarhelyen 2004-ben hozták létre azt a 13 alakos szoborparkot, amelyben Csaba királyfi, Szent László, Rákóczi Ferenc mellett az utóbbi 40 évben otthonát elhagyni kényszerült erdélyieknek emléket állító Vándor székely büsztje is megtalálható. Néhány nappal ezelőtt különben a holokauszt romániai rémtetteit kutató Elie Wiesel Intézet is felszólította az udvarhelyi polgármesteri hivatalt, hogy távolíttassa el a Wassról mintázottnak vélt alkotást.

Romániában ma is háborús bűnösként tartják nyilván a Kolozs megyében született írót, akit távollétében a kolozsvári népbíróság 1946-ban 14 román és zsidó személy meggyilkolásának vádjával halálra ítélt.

A március 15-i székely nagygyűlés időpontjának közeledtével ugyanakkor Székelyudvarhely lakosai körében tegnap riadalmat keltett, hogy a román hadsereg tucatnyi tankot szállított a helyi tüzérségi kaszárnyába. Időközben kiderült, hogy mindössze a katonai géppark felújításáról van szó.

Eközben a nagygyűlést szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy kormánya kössön nemzetközi megállapodást Romániával Magyarország védőhatalmi státusának Székelyföld fölötti gyakorlására. Elképzelését Csapó József elnök azzal indokolja, hogy a román hatóságok eddig rendre viszszautasították az SZNT-nek a Székelyföld autonómiájára irányuló kezdeményezéseit.

Rostás Szabolcs, Magyar Nemzet


Román tankok fenyegetik a székely nemzetgyűlést
Hunhir.hu  2006.03.02. 15:17

A HunHír.Hu Székelyföldről származó értesülései szerint nem csak a román rendőrség speciálisan kiképzett és felfegyverzett alakulatai, hanem a román hadsereg is arra készül, hogy vérbe fojtsa az esetleges székely 56-ot. Pedig szó sincs szervezkedésről, csupán az egy tömbben élő magyar kisebbség végre saját kezébe akarja venni sorsa irányítását. A román hadsereg páncélozott harci járműveket, tankokat irányított a székelyudvarhelyi tüzérségi laktanyába. A románok természetesen szokás szerint hazudnak, a haderő-átcsoportosítást úgymond technikai fejlesztéssel próbálják magyarázgatni.

A március 15-i székely nagygyűlés időpontjának közeledtével Székelyudvarhely lakosai körében tegnap riadalmat keltett, hogy a román hadsereg tucatnyi tankot szállított a helyi tüzérségi kaszárnyába. Időközben kiderült, hogy mindössze a katonai géppark felújításáról van szó. Eközben a nagygyűlést szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy kormánya kössön nemzetközi megállapodást Romániával Magyarország védőhatalmi státusának Székelyföld fölötti gyakorlására. Elképzelését Csapó József elnök azzal indokolja, hogy a román hatóságok eddig rendre viszszautasították az SZNT-nek a Székelyföld autonómiájára irányuló kezdeményezéseit.

A magyar politikai élet főszereplői persze hallgatnak, mindenki a saját kampányával van elfoglalva. Gyurcsány arra nagyon figyelt, hogy nyalogassa a megszálló szovjetek emlékművét oly lelkesen koszorúzgató Putyin talpát, és a nagy testvér árnyékában kíván létezni úgy, hogy megcsúfolja a szovjetek által kivégzett, megbecstelenített, kirabolt százezrek emlékét. Mindezt persze a lelplet a múltra jelszó gyakorlati megvalósításával.

Orbán Viktor nemzeti vízumról vizionál, ennek a jogkörnek a lehetőségeit próbálja tágítani, de szó nincs a székelyek megsegítéséről, a konkrét politikai segítség megadásáról, uniós parlamenti képviseletükről, és a világ közvéleményének felhívásáról, hogy egy embertelen, igazságtalan, érvényét vesztett diktátum következményeképpen a milliós nagyságrendű székelyföldi magyarság másodrangú állampolgárként vegetál ősei szülőhelyén.

(Magyar Nemzet nyomán HunHír.Hu)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK