Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Júniusig magyar oktatásügyi minisztere van Szlovákiának

Júniusig magyar oktatásügyi minisztere van Szlovákiának

  2006.02.10. 10:45

2006. február 8. Ismét teljes Dzurinda kormánya. Ivan Gasparovics szlovák államfő elfogadta a kereszténydemokrata belügy, igazságügy és oktatási miniszterek lemondását és kinevezte utódaikat, adta hírül a Magyar Rádió. A miniszterelnök javaslatának megfelelően az államtitkárok léptek a távozó miniszterek helyébe. Az oktatási tárca munkáját a választásokig, június 17-ig Szigeti László irányítja. Ő a Dzurinda-kabinet negyedik magyar minisztere. Egy olyan tárca élére került, amelyet a jelentős erőt képviselő nemzeti mozgalmak kulcsfontosságúnak tartanak. A szlovák oktatásügyet még soha nem irányította nem szlovák miniszter. Itt van a lehetőség a siralmas helyzetben lévő felvidéki magyar nyelvű oktatás reformjainak elindítására. A felvidéki magyarság igen gyors ütemű asszimilációjának egyik oka a sürgős reformokat és gyökeres szemléletváltást igénylő magyar oktatáspolitika. A magyarság nemzeti identitástudatának elbizonytalanodása, az elgyökértelenedés hátterében a hamisított történtelem oktatásának, a beletörődés sulykolásának, jelentős szerepe van. Mindehhez nagy mértékben hozzájárul az MKP nemzeti kérdésekben évek óta óvatoskodó, időnként nemzetellenes lépéseket is megszavazó gyenge politizálása is, nem beszélve a radikális, autonómia-párti nemzeti vonal képviselőinek háttérbe szorításáról. A megalkuvó politizálás egyik ékes példája a megyehatároknak a magyar lakosság számarányának rovására történő megszavazása volt. A lehetőség a felvidéki magyar oktatás helyzetének javítására most adott, bár rövid időre szól, ám egy folyamat elindításához talán elegendő. (szerk.)

Kapcsolódó linkek:

A felvidéki magyarság asszimilációja >>

A választók csalódtak az MKP kormányzati szerepvállalásában >>

Kapcsolódó hír:

A pozsonyi parlament igent mondott az előrehozott voksolásra

2006.febr.09.

MNO

A pozsonyi kormány szerdán hagyta jóvá a választási ciklus lerövidítéséről szóló indítványt és az előre hozott választás időpontjára javaslatot is tett. Az általános választás szeptemberben lenne esedékes Szlovákiában.

A szlovák államfő tegnap elfogadta a Dzurinda-kormányból kilépett Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) három miniszterének lemondását, és helyükbe az érintett tárcák eddigi államtitkárait nevezte ki. A belügyminiszter helyére Martin Pado került, az igazságügyi tárcát Lucia Zitnanská, az oktatásügyit Szigeti László viszi tovább.

Ő a Dzurinda-kabinet negyedik magyar tagja. Szigeti kinevezése ellen egy szlovák „hazafias” szervezet már a kinevezés előtt tiltakozott, mivel szerintük a szlovák oktatási tárcát nem vezetheti egy magyar.

Emlékezetes, a válság annak nyomán állt elő az országban, hogy a kereszténydemokraták hétfőn kiléptek a kormányból amiatt, mert a kormány szándékosan késleteti a Vatikánnal kötendő egyezmény aláírását. A dokumentum értelmében például az egyházak alapította egészségügyi intézmények személyzete lelkiismereti aggályokra hivatkozva megtagadhatná az abortuszt, vagy a művi megtermékenyítést célzó beavatkozásban való részvételt.

A Mikulás Dzurinda miniszterelnök vezette Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió korábban közölte: elfogadhatatlannak tartja egy ilyen államközi egyezmény megkötését. Ezt követően Dzurinda is elismerte, hogy kormánya még inkább kisebbségbe került, és a káosz csak az előre hozott választásokkal előzhető meg.

(teletext.hu, MNO)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!    *****    Találkozz SZEMÉLYESEN a SKAM sztárjával Budapesten!!! - Nézd magyar felirattal kedvenc SKAM sorozataid! - SKAM SKAM SKAM