Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Júniusig magyar oktatásügyi minisztere van Szlovákiának

Júniusig magyar oktatásügyi minisztere van Szlovákiának

  2006.02.10. 10:45

2006. február 8. Ismét teljes Dzurinda kormánya. Ivan Gasparovics szlovák államfő elfogadta a kereszténydemokrata belügy, igazságügy és oktatási miniszterek lemondását és kinevezte utódaikat, adta hírül a Magyar Rádió. A miniszterelnök javaslatának megfelelően az államtitkárok léptek a távozó miniszterek helyébe. Az oktatási tárca munkáját a választásokig, június 17-ig Szigeti László irányítja. Ő a Dzurinda-kabinet negyedik magyar minisztere. Egy olyan tárca élére került, amelyet a jelentős erőt képviselő nemzeti mozgalmak kulcsfontosságúnak tartanak. A szlovák oktatásügyet még soha nem irányította nem szlovák miniszter. Itt van a lehetőség a siralmas helyzetben lévő felvidéki magyar nyelvű oktatás reformjainak elindítására. A felvidéki magyarság igen gyors ütemű asszimilációjának egyik oka a sürgős reformokat és gyökeres szemléletváltást igénylő magyar oktatáspolitika. A magyarság nemzeti identitástudatának elbizonytalanodása, az elgyökértelenedés hátterében a hamisított történtelem oktatásának, a beletörődés sulykolásának, jelentős szerepe van. Mindehhez nagy mértékben hozzájárul az MKP nemzeti kérdésekben évek óta óvatoskodó, időnként nemzetellenes lépéseket is megszavazó gyenge politizálása is, nem beszélve a radikális, autonómia-párti nemzeti vonal képviselőinek háttérbe szorításáról. A megalkuvó politizálás egyik ékes példája a megyehatároknak a magyar lakosság számarányának rovására történő megszavazása volt. A lehetőség a felvidéki magyar oktatás helyzetének javítására most adott, bár rövid időre szól, ám egy folyamat elindításához talán elegendő. (szerk.)

Kapcsolódó linkek:

A felvidéki magyarság asszimilációja >>

A választók csalódtak az MKP kormányzati szerepvállalásában >>

Kapcsolódó hír:

A pozsonyi parlament igent mondott az előrehozott voksolásra

2006.febr.09.

MNO

A pozsonyi kormány szerdán hagyta jóvá a választási ciklus lerövidítéséről szóló indítványt és az előre hozott választás időpontjára javaslatot is tett. Az általános választás szeptemberben lenne esedékes Szlovákiában.

A szlovák államfő tegnap elfogadta a Dzurinda-kormányból kilépett Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) három miniszterének lemondását, és helyükbe az érintett tárcák eddigi államtitkárait nevezte ki. A belügyminiszter helyére Martin Pado került, az igazságügyi tárcát Lucia Zitnanská, az oktatásügyit Szigeti László viszi tovább.

Ő a Dzurinda-kabinet negyedik magyar tagja. Szigeti kinevezése ellen egy szlovák „hazafias” szervezet már a kinevezés előtt tiltakozott, mivel szerintük a szlovák oktatási tárcát nem vezetheti egy magyar.

Emlékezetes, a válság annak nyomán állt elő az országban, hogy a kereszténydemokraták hétfőn kiléptek a kormányból amiatt, mert a kormány szándékosan késleteti a Vatikánnal kötendő egyezmény aláírását. A dokumentum értelmében például az egyházak alapította egészségügyi intézmények személyzete lelkiismereti aggályokra hivatkozva megtagadhatná az abortuszt, vagy a művi megtermékenyítést célzó beavatkozásban való részvételt.

A Mikulás Dzurinda miniszterelnök vezette Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió korábban közölte: elfogadhatatlannak tartja egy ilyen államközi egyezmény megkötését. Ezt követően Dzurinda is elismerte, hogy kormánya még inkább kisebbségbe került, és a káosz csak az előre hozott választásokkal előzhető meg.

(teletext.hu, MNO)

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

 



 




       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK