Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Patrubány nemzeti missziós területté nyilvánította Magyarországot

Patrubány nemzeti missziós területté nyilvánította Magyarországot

  2006.01.23. 12:22

Erdély ma, 2006.01.23. Ez nem egy népszavazás volt, hanem csak egy kísérlet, mert a magyar kormány a törvényeket megszegve félretájékoztatta a közvéleményt. 2004. december 5-én Magyarország polgárai nem gyakorolhatták szabadon szavazati jogukat, súlyosan megtévesztve járultak az urnákhoz, vagy maradtak éppenséggel távol - magyarázta Patrubány, hogy miért tartja jogellenesnek az egykori népszavazást. A népszavazást kezdeményező civilek hiába kértek pénzt az azzal kapcsolatos tudnivalók kommunikálására. Egyetlen fillért sem kaptak. Jutott ezzel szemben pénz a kormánynak egész oldalas újsághirdetésekre, összeszámolhatatlanul sok televíziós sugárzásra, milliós példányszámban terjesztett, félretájékoztató kiadványokra, szórólapokra és óriásplakátokra - részletezte a szocialista-szabaddemokrata koalíció erőfölényét a szalontai hallgatóságnak Patrubány.
A nagyszalontai Bocskai István Alapítvány meghívására érkezett a hajdúvárosba Patrubány Miklós, a magyarok Világszövetségének elnöke, hogy bemutassa a Gyújtatlan gyulladjék című kötetét, amelyben a 2004. december 5-i népszavazásról foglalta össze gondolatait, illetve annak egész folyamatát dokumentáltan tárja az olvasók elé. A Magyar Ház kisterme zsúfolásig telt, az ülőhelyek nem voltak elégségesek, sokan a megnyitott irodából hallgatták Patrubány előadását, bizonyítva, hogy a valamivel több mint egy éve történt népszavazás és annak eredménye a hajdúfészekben is felborzolta a kedélyeket.

Ez nem egy népszavazás volt, hanem csak egy kísérlet, mert a magyar kormány a törvényeket megszegve félretájékoztatta a közvéleményt. 2004. december 5-én Magyarország polgárai nem gyakorolhatták szabadon szavazati jogukat, súlyosan megtévesztve járultak az urnákhoz, vagy maradtak éppenséggel távol - magyarázta Patrubány, hogy miért tartja jogellenesnek az egykori népszavazást. A népszavazást kezdeményező civilek hiába kértek pénzt az azzal kapcsolatos tudnivalók kommunikálására. Egyetlen fillért sem kaptak. Jutott ezzel szemben pénz a kormánynak egész oldalas újsághirdetésekre, összeszámolhatatlanul sok televíziós sugárzásra, milliós példányszámban terjesztett, félretájékoztató kiadványokra, szórólapokra és óriásplakátokra - részletezte a szocialista-szabaddemokrata koalíció erőfölényét a szalontai hallgatóságnak Patrubány.

A tájékoztatás örve alatt fékeveszett félretájékoztatásba kezdett a kormány. Elsődleges riogató eszközként a külhoni magyarok csőcselékként való beállítását használták: ha igennel szavaznak, már az első évben Magyarországra szakad 800 ezer nincstelen külhoni magyar, akik így veszélyeztetik az idősek nyugdíját, a betegek és rászorulók társadalombiztosítását, a munkából élők munkahelyét.

Miután az ellenzék nem cáfolta számításokkal a kormány számsorait, ezt a feladatot is a Magyarok Világszövetségének kellett magára vállalnia. Meg is tette egy egyetemi tanárokból és jeles szakértőkből álló csoport segítségével, amely az MVSZ felkérése nyomán évek óta a magyarállampolgárság visszaállításának lehetséges következményeit elemezte. Ám hiába bizonyították hatástanulmányukkal, hogy miden egyes, magyar állampolgárságot nyerő, és ennek birtokában átmenetileg Magyarországon élő család évente több mint egymillió forinttal gyarapítja az államkasszát - emlékezett vissza az MVSZ elnöke, aki felháborítónak, a jogállamiság és a demokrácia elleni merényletnek nevezte továbbá azt, hogy két nappal a szavazás előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy televíziós vitában arra szólította fel a polgárokat, hogy ne menjenek el szavazni.

Ám volt és van e kísérletnek még egy megkerülhetetlen tanulsága. Ha Magyarországon nem lúgozták volna ki félévszázad alatt az emberek tudatából szinte maradéktalanul a nemzeti öntudatot, a nemzet összetartozásának elemi érzését, akkor eredménytelen maradt volna a legmegátalkodottabb ellenpropaganda is. Így azonban be kell látnunk, hogy Magyarország eljutott a nemzethalál küszöbére - jutott a következtetésre az elnök, ezért az MVSZ Magyarország egész területét nemzeti missziós területté nyilvánította, ahol is településről településre, utcáról utcára, házról házra és embertől emberig el kell jutni, és hirdetni kell a magyar nemzet hozzájárulását az emberiség szellemi és lelki gyarapodásához.

Végül megtudhattuk a könyvbemutató alkalmából, hogy az MVSZ fontolóra veszi egy újabb népszavazás kezdeményezését a magyar milliók által várt állampolgárság ügyében.

Az előadást követően dedikálta kötetét Patrubány Miklós, akit szinte lerohantak a szalontaiak köszönetnyilvánításukkal, amiért a világ magyarságának ügyét egyenesen és gerincesen felvállalja. A város vezetősége testületileg távolmaradt a rendezvénytől.

Papp Gy. Attila
Reggeli Újság


Kapcsolódó cikk: Az edélyi magyarság készüljön fel egy újabb népszavazásra tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK