Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Közösen a Magyar Autonóm Körzetért

Közösen a Magyar Autonóm Körzetért

  2006.01.23. 11:37

2006. január 23. 10:48HunHír.Hu Megállapodást kötött a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK). Az általuk történelminek nevezett aktust azzal pecsételik meg, hogy Óbecse városházának homlokzatára kitűzik a magyar nemzeti lobogót, amely elsőként fogja hirdetni, hogy a Magyarország határain kívülre szakadt nemzetrészeink sem maradhatnak alárendelt szerepben, és senki sem lehet másodrangú polgár a saját szülőföldjén.

 

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége vezetői 2006. január 13-án Óbecsén, a városházán megtartott találkozójukon megállapították, hogy a két szervezet által megfogalmazott önrendelkezési koncepciók alapvető elemeiket tekintve megegyeznek. A HVIM által kidolgozott Délvidéki Társnemzeti Régió elképzelés lényegi részei azonosságot mutatnak a VMDK autonómia koncepciójával, s azon belül is a területi autonómiát jelentő Magyar Autonóm Körzettel.

Az óbecsei központú önkormányzati-választási körzet települései részei a Délvidéki Társnemzeti Régiónak, illetve elvileg a Magyar Autonóm Körzetnek is, e területre vonatkozóan a két szervezet elképzelései egybeesnek. A VMDK és a HVIM abban is egyetért, hogy a jelenlegi önkormányzati rendszer nem szolgálja a vajdasági magyarság alapvető érdekeit, ezért ennek megreformálására, vagyis az európai normák szerinti települési önkormányzatok létrehozására van szükség.

A Vajdaság Autonóm Tartomány, illetve a személyi jellegű (perszonális) autonómia jogköreinek továbbfejlesztése mindkét szervezet számára fontos célkitűzés. A VMDK vezetői - akik jelenleg is az óbecsei község vezető testületének tagjai - a hatalom gyakorlói közül elsőként biztosították támogatásukról a Délvidéki Társnemzeti Régió létrehozását.

Tekintettel arra, hogy az önrendelkezési terület politikai úton, a körzetek társulásával hozható létre, ezt a precedens értékű megállapodást a találkozó résztvevői történelmi jelentőségűnek tartják, melyet azzal kívánnak megpecsételni, hogy az első körzet központjának számító Óbecse városházának homlokzatára haladéktalanul, ünnepélyesen kitűzik a HVIM által felkért Wittner Mária 56-os hős által készített magyar nemzeti lobogót. A címeres, Szent Koronás zászló a jövőben egy helyi hatalom épületének homlokzatán elsőként fogja hirdetni, hogy a Magyarország határain kívülre szakadt nemzetrészeink sem maradhatnak alárendelt szerepben, és senki sem lehet másodrangú polgár a saját szülőföldjén.

Mivel ez a megállapodás az első lépésnek tekinthető a Vajdaság Autonóm Tartomány szabad fejlődése és a délvidéki magyarság önrendelkezése felé, a HVIM a megállapodás értelmében támogatja Páll Sándor polgármesterré választását a rövidesen esedékes időközi választáson.

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!