Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Gazda Zoltán: Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése ellen újra merényletet követett el

Gazda Zoltán: Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése ellen újra merényletet követett el

  2006.01.10. 14:25

Erdély ma, 2006.01.09. ... „nemes küzdelmüket” – törvénytervezetük átpasszírozása céljából – kivitték az európai porondra is, s nem kis meggyőző munka árán sikerült elérniük, hogy az EP december 15-i ülésén az önrendelkezést kulturális autonómiára változtatta, mely szerves része a kisebbségek jogállásáról szóló törvénytervezetnek. Tehát mertünk ismételten kicsik lenni. Egy bő év leforgása alatt megkerült a harmadik fekete dátuma is nemzeti közösségünknek, mely a legfeketébb, nem mások sötétítették be, satírozták gyászosra, hanem a közülünk valók, nemes küzdelmükben, önös célokat követve. Jogosan merül fel a kérdés minden józanul gondolkodó magyar emberben, hogy mi ez, ha nem nemzetárulás? A jót elrontani csak azért, hogy kisszerű törekvéseiknek így próbáljanak érvényt szerezni, s mindezt még sikertörténetként is tüntetik fel. Köztudott, hogy az RMDSZ politizálásában mindig a szórványt részesítette előnyben, s ott eredményeket is ért el. Közösségi házakat hozott létre, a magyarságnak gyülekezési helyet biztosított, s apró megnyilvánulási lehetőséget is. Ez mind jó, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy 15 év politizálás alatt a tömbmagyarságról viszont megfeledkezett, Székelyföld területi autonómiájának elérését meg elfektette, bár programjának szerves része volt. Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése ellen újra merényletet követett el, amit igen nehéz lesz majdan megmagyarázni. Nem szeretnék Markó Béla, Frunda György, Márton Árpád és a többi előretolt vezér unokája helyébe lenni. Nemcsak a bőrükön fogják érezni elődeik politizálását, hanem hátborzongató dolgokat fognak tanulni nagyszüleikről a majdani történelemkönyvekből...


Gazda Zoltán: A meg nem bocsátható bűn
[ 2006-01-09 - 15:07:12 ,Erdély ma]

Kétségtelen, hogy történelmi léptékben mérhető bűnt, de akár úgy is mondhatnám, merényletet követett el nemzeti közösségünk sorsának alakulásában az Európai Parlament (EP) december 15-i döntésével. Nemrég az SZNT ülésén még két fekete dátumáról beszéltünk újkori történelmünknek, december 5-ről és szeptember 27-ről, amikor a magyar törvényhozás az elsők között feltétel nélkül szavazta meg Románia csatlakozását. Ugyanezen az ülésen egy sikertörténetről is beszámolt Csapó József elnök, hogy sikerült elfogadtatni nem kis lobby-tevékenység árán az EP-el a következő két határozatot:

1. A nemzeti kisebbségeket érő mindenféle erőszak és diszkrimináció felszámolása.
2. Az erdélyi magyarság védelmére, a szubszidiaritás, az önkormányzás elveit tiszteletben tartva, kiegészítő intézkedéseket kell foganatosítani.

Az önkormányzás a közérthetőség érdekében autonómiát jelent. Tehát Romániának lépéseket kell tennie az erdélyi magyarság autonómiájának biztosítása érdekében. Ez egy olyan alapvető határozata jelenkori történelmünknek, mely mellett még a mindenkor igen ügyesen és sikeresen lavírozó román politika sem tudott volna egykönnyen elsiklani, de besegített neki a hazai magyarság érdekképviselői szerepében tetszelgő RMDSZ.

Nem nyúlt a magasra adott labda alá, hanem azt nyomban lenyomta, s ily módon próbálta eladni torzszüleményét, a kisebbségek jogállásáról szóló magas szakértelemmel összeállított antidemokratikus, alkotmányellenes törvénytervezetét.

Gál Kinga az EP képviselője úgy értékelte, hogy kaput nyitottak a romániai magyarság számára, de ha annak képviselői mégis egy kis lyukon akarnak besurranni, akkor lelkük rajta.

Minden nemzet képviselői maguk döntik el, hogy miként használják ki a felkínált lehetőséget. Csak emlékeztetőül jegyzem meg az azóta szállóigévé vált egykori szocialista magyar kormányfő azon kijelentését, hogy „merjünk kicsik lenni”.

Az RMDSZ is ezt az utat követte, s belekezdett egy hatalmas „küzsdölődésbe”, hogy átpasszírozza a koalíció és a román parlament zegzugos zsákutcáin „nagy szülöttjét”, a minimalista kisebbségi törvényt.

Köztudott politikai gyakorlat, hogy ha az ember (legalábbis Romániában) valamit is el akar érni, akkor sokat kér, hogy valamicskét kapjon.

Nos, az RMDSZ, mint a magyarság sorsa alakításának mindentudója keveset kért azon meggondolásból, hogy azt legalább kaphassa meg. Abból a kevésből meg a két ház szakbizottságai elkezdtek lefaragni, így elképzelni sem nehéz, hogy mi fog belőle megmaradni. Közben a Velencei Bizottság (VB) is jelezte, hogy súlyos diszkriminatív tételeket tartalmaz az RMDSZ által saját érdekekre szabott kisebbségi törvény, de ezt a szövetség elhallgatta, s azt jelezte, hogy a VB áldását adta rá, s pusztán kisebb korrekciókra van szükség, amit sebtében meg is tettek.

De nem elégedtek meg ennyivel, „nemes küzdelmüket” – törvénytervezetük átpasszírozása céljából – kivitték az európai porondra is, s nem kis meggyőző munka árán sikerült elérniük, hogy az EP december 15-i ülésén az önrendelkezést kulturális autonómiára változtatta, mely szerves része a kisebbségek jogállásáról szóló törvénytervezetnek. Tehát mertünk ismételten kicsik lenni. Egy bő év leforgása alatt megkerült a harmadik fekete dátuma is nemzeti közösségünknek, mely a legfeketébb, nem mások sötétítették be, satírozták gyászosra, hanem a közülünk valók, nemes küzdelmükben, önös célokat követve. Jogosan merül fel a kérdés minden józanul gondolkodó magyar emberben, hogy mi ez, ha nem nemzetárulás? A jót elrontani csak azért, hogy kisszerű törekvéseiknek így próbáljanak érvényt szerezni, s mindezt még sikertörténetként is tüntetik fel. Köztudott, hogy az RMDSZ politizálásában mindig a szórványt részesítette előnyben, s ott eredményeket is ért el. Közösségi házakat hozott létre, a magyarságnak gyülekezési helyet biztosított, s apró megnyilvánulási lehetőséget is. Ez mind jó, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy 15 év politizálás alatt a tömbmagyarságról viszont megfeledkezett, Székelyföld területi autonómiájának elérését meg elfektette, bár programjának szerves része volt. Anatómiai fogalommal élve rossz orvos az, ki a vérkeringési zavarokkal küzdő végtagokat gyógyítja, s nem a szívet, hogy az tudja ellátni vérrel a végeket is.

Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése ellen újra merényletet követett el, amit igen nehéz lesz majdan megmagyarázni. Nem szeretnék Markó Béla, Frunda György, Márton Árpád és a többi előretolt vezér unokája helyébe lenni. Nemcsak a bőrükön fogják érezni elődeik politizálását, hanem hátborzongató dolgokat fognak tanulni nagyszüleikről a majdani történelemkönyvekből...

Gazda Zoltán 


[ Nyomtatás | Elküld ]


Kapcsolódó cikkek:

Az RMDSZ elérte önző célját : megnehezítette a székelyföldi területi autonómia megvalósítását az EU-ban
  2006.01.09. 08:46

Román diplomáciai fék ! Már nem a kisebbségek önkormányzati jogáról, csak kulturális autonómiájáról beszél az Európai Parlament Romániát értékelő határozata.

Hírforrás: A HírTV, Európai híradó, 2006.január 6-i adása nyomán : Beszámoló a két Magyarországgal szomszédos ország (Románia és Horvátország) és az Európai Unió kapcsolatainak állásáról.

Kapcsolódó vélemények Erdélyből:

Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése ellen újabb merényletet követett el (Erdély ma) tovább >>

Mit hozhat még a múlt ? (Erdélyi Napló) tovább >>


Szerkesztői megjegyzés : Lehet NEM-et is mondani !

Az RMDSZ "elérte" célját : jelentősen megnehezítette nemcsak a székelyföldi autonómia megvalósítását, hanem az egész kárpát-medencében élő magyarság területi autonómia-törekvéseit !

A román diplomáciai fék, a kollaboráns RMDSZ segítségével hatékonyan működik ! Már nem a kisebbségek önkormányzati jogáról, hanem csak kulturális autonómiájáról beszél az Európai Parlament Romániát értékelő határozata. Természetesen ez hivatkozási alapként fog szolgálni a délvidéki, felvidéki magyarság autonómia-törekvéseinek letaglózására.

E honlap célja az elszakított részeken élő magyarság számára a magyar ( kettős-)állampolgárság bevezetésének támogatásán túl a magyar területi autonómiákért vívott harc támogatása is. Abban bízunk, ha a Harmadik Út képviselői 2006-ban bekerülnek a magyar parlamentbe ezt a törekvést az eddiginél hatékonybban tudják majd képviselni.


 
  
Az Európa Tanács nem merte kimondani a területi autonómiához való jogot, bár az RMDSZ ezt meg sem próbálta kérni !
  2005.11.08. 10:29

 

Az RMDSZ jelenős áttörésnek tartja azt, hogy az Európa Tanács elfogadta azt a javaslatot, hogy "az anyaországoknak joguk van a határon túl élő nemzeti kisebbségeken segíteni ", melyet már régóta tudunk, ez az elv az EU gyakorlatában már évtizedek óta működik, egy közismert tény (dél-tiroli osztrákok, finnországi svédek stb. esetbében) más nemzetközi egyezmények alapján.

Ebből kiindulva tehát nincs szükség az itt foglaltak újrafogalmazására az EU keretein belül, az ENSZ határozatok, Helsinki záróokmány és a többi nemzetközi egyezmény ajánlásainak betartása minden aláíróra vonatkozik.

A szomorú az egészben az, hogy az RMDSZ azt a tényt is sikernek könyveli el, hogy a magyar identitás megőrzéséhez az EU a kulturális autonómiát fogja támogatni a jövőben és nem a területi autonómiát.

Tudvalévő, hogy a kulturális autonómiát a szórványban élők számára találták ki. Az egész "kulturális autonómia" a szórványosodás irányába hat ott is ahol még nem szórványban él a magyarság ! Kifejezettten káros és határozottan hátrányos pozíciókat épít ki az EU-ban az RMDSZ nemcsak az erdélyi magyarság számára, hanem az egész kárpát-medencei magyarság számára is !

Íme az RMDSZ kommentrárja : "Jelentős áttörést sikerült elérni a kisebbségi autonómia kérdésében az Európa Tanács jogi bizottságában megszavazott jelentéssel. A dokumentum először említi hivatalosan a jogot a kulturális autonómiára. A jogi bizottságnak Frunda György, az RMDSZ szenátora készített összefoglaló jelentést, amelyet a hétfői párizsi végszavazáson a testület elfogadott" írja az Erdély ma honlap.

Az RMDSZ gátakat épít Európában az egész kárpát-medencei magyarság számára igen meggondolatlanul ! Ezek után a jövőben már a jogi útvesztőkben lesz mire hivatkozni, hogy miért nem jöhet létre magyar területi autonómia bárhol Európában.

Álljon meg a menet RMDSZ ! A meggondolatlan lépések többet ártanak mint használnak! A továbbiakban az Erdély ma honlap nyomán olvasható a híradás az alábbi hangzatosnak gondolt címmel: Tovább >>

Oldal tetejére

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK