Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Az RMDSZ elérte önző célját : megnehezítette a székelyföldi területi autonómia megvalósítását az EU-ban

Az RMDSZ elérte önző célját : megnehezítette a székelyföldi területi autonómia megvalósítását az EU-ban

  2006.01.09. 08:46

Román diplomáciai fék ! Már nem a kisebbségek önkormányzati jogáról, csak kulturális autonómiájáról beszél az Európai Parlament Romániát értékelő határozata.

Hírforrás: A HírTV, Európai híradó, 2006.január 6-i adása nyomán : Beszámoló a két Magyarországgal szomszédos ország (Románia és Horvátország) és az Európai Unió kapcsolatainak állásáról.

Kapcsolódó vélemények Erdélyből:

Az RMDSZ nemzetünk megmaradása és erősödése elen újabb merényletet követett el (Erdély ma) tovább >>

Mit hozhat még a múlt ? (Erdélyi Napló) tovább >>


Szerkesztői megjegyzés : Lehet NEM-et is mondani !

Az RMDSZ "elérte" célját : jelentősen megnehezítette nemcsak a székelyföldi autonómia megvalósítását, hanem az egész kárpát-medencében élő magyarság területi autonómia-törekvéseit !

A román diplomáciai fék, a kollaboráns RMDSZ segítségével hatékonyan működik ! Már nem a kisebbségek önkormányzati jogáról, hanem csak kulturális autonómiájáról beszél az Európai Parlament Romániát értékelő határozata. Természetesen ez hivatkozási alapként fog szolgálni a délvidéki, felvidéki magyarság autonómia-törekvéseinek letaglózására.

E honlap célja az elszakított részeken élő magyarság számára a magyar ( kettős-)állampolgárság bevezetésének támogatásán túl a magyar területi autonómiákért vívott harc támogatása is. Abban bízunk, ha a Harmadik Út képviselői 2006-ban bekerülnek a magyar parlamentbe ezt a törekvést az eddiginél hatékonybban tudják majd képviselni.


Kapcsolódó cikkek:
  
Az Európa Tanács nem merte kimondani a területi autonómiához való jogot, bár az RMDSZ ezt meg sem próbálta kérni !
  2005.11.08. 10:29

 

Az RMDSZ jelenős áttörésnek tartja azt, hogy az Európa Tanács elfogadta azt a javaslatot, hogy "az anyaországoknak joguk van a határon túl élő nemzeti kisebbségeken segíteni ", melyet már régóta tudunk, ez az elv az EU gyakorlatában már évtizedek óta működik, egy közismert tény (dél-tiroli osztrákok, finnországi svédek stb. esetbében) más nemzetközi egyezmények alapján.

Ebből kiindulva tehát nincs szükség az itt foglaltak újrafogalmazására az EU keretein belül, az ENSZ határozatok, Helsinki záróokmány és a többi nemzetközi egyezmény ajánlásainak betartása minden aláíróra vonatkozik.

A szomorú az egészben az, hogy az RMDSZ azt a tényt is sikernek könyveli el, hogy a magyar identitás megőrzéséhez az EU a kulturális autonómiát fogja támogatni a jövőben és nem a területi autonómiát.

Tudvalévő, hogy a kulturális autonómiát a szórványban élők számára találták ki. Az egész "kulturális autonómia" a szórványosodás irányába hat ott is ahol még nem szórványban él a magyarság ! Kifejezettten káros és határozottan hátrányos pozíciókat épít ki az EU-ban az RMDSZ nemcsak az erdélyi magyarság számára, hanem az egész kárpát-medencei magyarság számára is !

Íme az RMDSZ kommentrárja : "Jelentős áttörést sikerült elérni a kisebbségi autonómia kérdésében az Európa Tanács jogi bizottságában megszavazott jelentéssel. A dokumentum először említi hivatalosan a jogot a kulturális autonómiára. A jogi bizottságnak Frunda György, az RMDSZ szenátora készített összefoglaló jelentést, amelyet a hétfői párizsi végszavazáson a testület elfogadott" írja az Erdély ma honlap.

Az RMDSZ gátakat épít Európában az egész kárpát-medencei magyarság számára igen meggondolatlanul ! Ezek után a jövőben már a jogi útvesztőkben lesz mire hivatkozni, hogy miért nem jöhet létre magyar területi autonómia bárhol Európában.

Álljon meg a menet RMDSZ ! A meggondolatlan lépések többet ártanak mint használnak! A továbbiakban az Erdély ma honlap nyomán olvasható a híradás az alábbi hangzatosnak gondolt címmel: Tovább >>

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!