Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Markó: mindent alá kell rendelni az EU-csatlakozásnak - kapcsolódó cikkek az EU és a székelyföldi autonómia kérdéséhez

Markó: mindent alá kell rendelni az EU-csatlakozásnak - kapcsolódó cikkek az EU és a székelyföldi autonómia kérdéséhez

  2006.01.05. 10:23

Erdély ma, 2005.01.05. A következő időszakban minden pártérdeket és büszkeséget alá kell rendelni az európai integráció ügyének – jelentette ki tegnap Bukarestben Markó Béla, az RMDSZ elnöke, aki a 2007. január 1-jére tervezett pillanatot a jelenkori történelem legfontosabb pillanataként értékeli. Az RMDSZ elnöke már a legutóbbi Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén is kifejtette, hogy az RMDSZ nem lép ki a koalícióból, mivel Románia politikai stabilitása elengedhetetlenül szükséges az ország uniós csatlakozásához.

Ennek ellenére az RMDSZ nem mond le a kisebbségi törvénytervezet elfogadtatásáról, noha ezért még komoly csatákat kell vívnia a szövetségnek kormányzó partnereivel. Markó szerint a tervezetnek a parlamenti vakáció ideje alatt is a képviselőházi bizottságok üléseinek naprendjén kellene szerepelnie.

http://www.hhrf.org/szabadsag/uj/index.php


Kapcsolódó cikkek az EU tagsághoz:

Kiábrándultak a magyarok az unióból
  2005.12.22. 16:01

A tagországokban a munkanélküliségtől, a gazdasági kilátásoktól, a növekvő bűnözéstől tartanak leginkább . 2005. december 22. MNO - Az elmúlt fél évben erősödött az Európai Unióval szembeni ellenérzés a tagállamok többségében, köztük Magyarországon is – derül ki az Eurobarometer legfrissebb jelentéséből. Hazánkban csökkent legerőteljesebben az uniós intézményekbe vetett bizalom, viszont a magyarok támogatják legjobban az európai alkotmányt.


Az összes európai válaszadó közül ősszel már csak a válaszadók fele gondolta azt, hogy uniós tagnak lenni jó dolog, és átlagban minden ötödik-hatodik megkérdezett elutasító volt. Bár az emberek még mindig inkább pozitívan gondolkodnak Európa jövőjéről, tartanak a munkanélküliségtől, a gazdasági kilátásoktól és a bűnözés növekedésétől. Az uniós intézmények között az Európai Parlament támogatottsága a legnagyobb. A tíz új tagország válaszadói között a legnagyobb a nem válaszolók, illetve a bizonytalanok aránya.

A magyaroknál csak a finnek, a lettek, az angolok és az osztrákok hisznek kevésbé abban, hogy EU-tagnak lenni jó dolog. Fél év után hat százalékkal gondoljuk kevesebben (41 százalék), hogy az integráció előnyös Magyarország számára. A legnagyobb mértékben 7-9 százalékkal hazánkban csökkent az uniós intézményekbe vetett bizalom. Az európai alkotmány magyarországi támogatottsága viszont kiugróan magas.

Az uniós bővítés kérdésében a legnagyobb ellenzők Franciaország és Németország. A legszívesebben az EFTA-országokat látnák a tagok között (Svájc, Norvégia, Izland), ha ők valóban be szeretnének lépni. Horvátország és Bulgária tagságát Európa inkább támogatná, Románia, Ukrajna és a Szerbia-Montenegró, valamint Macedónia kérdésében megosztott, míg Törökország és Albánia felvételét a megkérdezettek többsége elutasítja. A felmérés alapján ugyanakkor a magyarok a bővítés egyértelmű támogatói.


A magyarok az EU harmadrangú polgárai
  2005.11.04. 22:21

2005.11.02 14:24 A Jobbik nehezményezi, hogy Németország és Ausztria minden valószínűség szerint továbbra sem enged komolyabb számú magyar munkaerőt határain belülre, egészen 2009-ig. Ez az Európai Unióban sokat hangoztatott egyenlő bánásmód elvébe ütközik. A Jobbik nem szeretné, ha a jól képzett magyar munkaerő kivándorolna, de ha az EU termékeivel és szolgáltatásaival elárasztja a hazai piacot, az esélyegyenlőség jegyében biztosítani kell a magyarok ideiglenes külföldi munkavállalását is.


Az erőszakos EU-csatlakoztatás idején azzal hitegették hazánk állampolgárait, hogy akadály nélkül, legálisan végezhetnek bármilyen tevékenységet más tagországokban. A valóság teljesen mást mutat: az unió vezető nagyhatalmai úgy akarják orvosolni a munkaerőhiányukat, hogy idegen bevándorlók tömegeit fogadják Európában, aminek következményei beláthatatlanok.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy az európai egyesült államokban a magyarok csak harmadrangú állampolgárok, és Brüsszel még a harmadik világ bevándorlóit is szívesebben látja, mint minket.


Z. Kárpát Dániel,
a Jobbik EU-kabinet elnökeA finnek most elutasítanák az uniós tagságot
  2006.01.03. 

Egy 2005 decemberében végzett közvélemény-kutatás adatai szerint a finnek többsége nem elégedett hazája európai uniós tagságával, és ha most kéne döntenie a közösséghez történő csatlakozásról, elutasítaná azt. A Finnország második legnagyobb piackutató cége, a Taloustutkimus által végzett felmérés alapján ha most lenne a népszavazás, a finnek 49 százaléka mondana nemet az unióra, míg csupán 44 százalék támogatná a belépést.

A válaszadók hét százaléka pedig nem tudja, hogyan döntene ebben a kérdésben. (A megkérdezetteknek a következő kérdésre kellett választ adniuk: "Hogyan szavazna az európai uniós tagságról döntő népszavazáson?")

Finnország 1995-ben lett az Európai Unió tagja, miután az 1994. október 16-án rendezett referendumon a finn választók 56,9 százaléka támogatta hazája belépését a közösségbe.

Lisbeth Kirk
EUobserver
Fordította: Császár

Harmadik Út portál


Kapcsolódó cikkek az EU és a székelyföldi autonómia kérdéshez:
 
Az EU nem merte kimondani a területi autonómiához való jogot, bár az RMDSZ nem is kérte !
  2005.11.08. 10:29

Az RMDSZ jelenős áttörésnek tartja azt, hogy az Európa Tanács elfogadta azt a javaslatot, hogy "az anyaországoknak joguk van a határon túl élő nemzeti kisebbségeken segíteni ", melyet már régóta tudunk, ez az elv az EU gyakorlatában már évtizedek óta működik (dél-tiroli osztrákok, finnországi svédek stb. esetbében) más nemzetközi egyezmények alapján. Ebből kiindulva tehát nincs szükség az itt foglaltak újrafogalmazására az EU keretein belül, az ENSZ határozatok, Helsinki záróokmány és a többi nemzetközi egyezmény ajánlásainak betartása minden aláíróra vonatkozik. A szomorú az egészben az, hogy az RMDSZ azt a tényt is sikernek könyveli el, hogy a magyar identitás megőrzéséhez az EU a kulturális autonómiát fogja támogatni és nem a területi autonómiát. Tudvalévő, hogy a kulturális autonómiát a szórványban élők számára találták ki. Az egész "kulturális autonómia" a szórványosodás irányába hat ott is ahol még nem szórványban él a magyarság ! Kifejezettten káros és határozottan hátrányos pozíciókat épít ki az EU -ban az RMDSZ nemcsak az erdélyi magyarság számára, hanem az egész kárpát-medencei magyarság számára is ! Íme az RMDSZ kommentrárja : "Jelentős áttörést sikerült elérni a kisebbségi autonómia kérdésében az Európa Tanács jogi bizottságában megszavazott jelentéssel. A dokumentum először említi hivatalosan a jogot a kulturális autonómiára. A jogi bizottságnak Frunda György, az RMDSZ szenátora készített összefoglaló jelentést, amelyet a hétfői párizsi végszavazáson a testület elfogadott" írja az Erdély ma honlap. Az RMDSZ gátakat épít Európában az egész kárpát-medencei magyarság számára igen meggondolatlanul ! Ezek után a jövőben már a jogi útvesztőkben lesz mire hivatkozni, hogy miért nem jöhet létre magyar területi autonómia bárhol Európában. Álljon meg a menet RMDSZ ! A továbbiakban az Erdély ma honlap nyomán olvasható a híradás az alábbi hangzatosnak gondolt címmel: Tovább >>

 


Az EU egyáltalán nem garantálhatja az autonómiát Erdélyben
  2005.09.16. 10:56

Az EU csak figyelheti az autonómiát . 2005.09.14., Erdély ma. Az EU Románia és Bulgária tagfelvételéért felelős bővítési biztosa szerint az autonómiai és önrendelkezési kérdések az egyes tagállamok saját döntéskörébe tartoznak, így ezeket az adott államban belpolitikai eszközökkel, tárgyalásos úton kell megoldani.


Az EU csak figyelheti az autonómiát
2005.09.14 .,Erdély ma 

Olli Rehn

Románia EU-tagságát követően könnyebb lesz a magyarországi és az erdélyi magyarok kapcsolattartása – véli Olli Rehn. Az EU Románia és Bulgária tagfelvételéért felelős bővítési biztosa szerint az autonómiai és önrendelkezési kérdések az egyes tagállamok saját döntéskörébe tartoznak, így ezeket az adott államban belpolitikai eszközökkel, tárgyalásos úton kell megoldani.

A finn politikus a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt is elmondta, hogy az unió nem tud véleményt nyilvánítani a román ortodox egyház terjeszkedéséről Erdély magyarlakta területein, mivel a helyzet pontos megítéléséhez alapos vizsgálódásra van szüksége, s csak azt követően lehet nyilatkozni az esetleges törvénytelenségekről.

Európa legnagyobb lélekszámú kisebbségét a magyarok alkotják. A több országban szétszórtan élő magyarság legnagyobb tömbje, mintegy 1,7 millió fő, ma Romániában, Erdélyben él. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tud Európa nyugati fele az ő sorsukról, körülményeikről és történelmükről. Tisztában vannak-e például a Ceausescu-féle erőszakos magyarellenes elnyomásáról, vagy az ortodox egyház mostani terjeszkedéséről a színmagyar területeken? Tudják-e, hogy a magyarság lélekszáma radikálisan csökken?

– Az Európai Unió tud róla, hogy Románia a kommunista rendszer idején megpróbálkozott az erdélyi etnikai viszonyok átalakításával. Ezzel szemben az ortodox egyház jelenlegi működéséről az unió mindaddig nem tud véleményt nyilvánítani, ameddig azt ki nem vizsgálják, és be nem bizonyosodnak az állítólagos törvénytelenségek. Ami a magyarság lélekszámának csökkenését illeti, az EU meg van győződve róla, hogy erről a jelenségről nem a mostani román kormány tehet. Tudomásunk szerint Románia lakosságának lélekszáma egészében véve is észrevehetően csökkent az elmúlt tizenöt évben. A puszta számokból nem lehet következtéseket levonni a népesség csökkenésének okairól.

– Van-e az EU-nak olyan szervezete, amely a kisebbségi kérdésekkel foglalkozik?

– 1998-ban (1997-ben – a szerk.) hozták létre az Európai Rasszizmust és Idegengyűlöletet Megfigyelő Központot (EUMC). Ennek feladata a rasszista, idegengyűlölő, antiszemita és iszlámellenes jelenségek uniós elterjedtségének vizsgálata. Ezen szervezet objektív és megbízható adatbázisa a rasszizmus és az idegengyűlölet leküzdésében segíti az EU-t és annak tagállamait. Az EUMC-t a közeljövőben az Alapjogok Hivatala fogja felváltani. Kisebbségi kérdésekkel foglalkozik az Európa Tanács és az EBESZ kisebbségi megbízottja is.

– Bővítési biztosként hogyan látja Románia és a többi kelet-közép-európai ország magyar kisebbségének helyzetét az unión belüli? Jobbra fordul a sorsuk?

– Ha Románia tagja lesz az EU-nak, könnyebb lesz a magyarországi és a külhoni magyarok kapcsolattartása. A magyarok a maguk közösségén belül szabadabban, a politikai jogok megsértésének félelme nélkül fűzhetik majd szorosabbra kapcsolataikat a turizmus, a munkaerő szabad áramlása, a befektetések és a kulturális cserekapcsolatok terén. Ha azok az államok, amelyekben magyar kisebbség él, valóban demokratikusak, akkor a magyarság kisebbségi és az ország többségi képviselőinek képeseknek kell lenniük az egymás közötti problémák közös megoldására, és így kell együttesen egy jobb jövőn munkálkodniuk.

– Mit kellene tenniük a kisebbségben élő magyaroknak ahhoz, hogy a finnországi svédekhez hasonló kisebbségi létfeltételeket érjenek el a maguk számára?

– Az unióban több „minta” van arra, hogy miként lehet az ilyen típusú kérdéseket megoldani. Az autonómia és az önrendelkezési kérdések kizárólagosan az egyes tagállamok saját döntési körébe tartoznak. Ebből adódóan ezeket az adott államban, belpolitikai eszközökkel, tárgyalásos úton kell megoldani. Az EU nem tud beavatkozni az intézményi és politikai rendezésbe, azonban gondosan figyel arra, hogy törvénytelenségek és kirekesztések ne történhessenek. Az unió beleszólása ezekbe a kérdésekbe azért is helytelen lenne, mert a helyi szintű problémák megoldása megköveteli a helybeliek hozzájárulását és közreműködését, amely utóbbi előfeltétele a tervek hitelességének és megvalósíthatóságának. Románia esetében az unió tisztában van azzal, hogy a magyar kisebbséget képviselő politikai párt fontos tényezője a jelenlegi román kormánykoalíciónak, s ez a magyar kisebbség szavazáson mutatott aktivitásának köszönhetően van így. A magam részéről hiszem, hogy a többséget képviselő pártokkal szemben jelenleg ennek a magyar kisebbséget képviselő pártnak van meg a legnagyobb támogatottsága ahhoz, hogy a tanácskozásokon a magyar közösség érdekeit képviselje – természetesen a másik fél érdekeit is szem előtt tartva. Közvetlenül a uniós csatlakozás után a kisebbségeknek különösen figyelniük kell arra, hogy a helyi és területi képviseletek révén minden lehetséges támogatást és lehetőséget megragadjanak, amit az EU pénzalapjai kínálnak.

Magyar Nemzet Online


Basescu szerint Koszovónak jár az autonómia, de az erdélyi magyarok ne kérjenek ilyet
2005.12.08. 09:29

2005.12.07. Erdély ma. Traian Basescu elnök tegnap fogadta Szvetozár Marovicsot, Szerbia és Montenegró elnökét, akivel a koszovói helyzet rendezésére tett román javaslatot vitatta meg. A találkozó után Traian Basescu elmondta: Románia Koszovóval kapcsolatos álláspontja egyértelmű: „a már ismertetett elvek szerinti autonómia, anélkül, hogy a provinciát államként ismernék el, és amelyet egy ENSZ-főbiztos képviselne a nemzetközi intézményekben”.


„A Koszovó kapcsán születő kompromisszum elutasításának negatív következményei lennének a provincia lakóinak életére nézve” – tette hozzá Basescu, aki szerint a középutas megoldás lehetővé teszi, hogy a térség egésze az európai standardok felé fejlődjön.

Nyugati Jelen

Forrás : Basescu: Koszovónak jár az autonómia nyomán
[ 2005.12.07. Erdély ma ]


A Székely Nemzeti Tanács az ENSZ-hez fordul !  tovább >> 

 2005.12.11., Erdély ma. A Székely Nemzeti Tanács nemzetközi felügyelettel kívánja megvalósítani Székelyföld autonómiáját – erről Sepsiszentgyörgyön határzott a magát a székelység közképviseleti testületének meghatározó szervezet közel száz képviselője. Csapó József a döntést úgy indokolta, hogy az élet szülte, utalva a román államelnök néhány nappal ezelőtt tett kijelentésére, miszerint Székelyföldre nem alkalmazható a koszovói konfliktus rendezésére ajánlott autonómia, Romániában ugyanis nincs háborús helyzet.  


Kettős mércével mért autonómia ! Basescu Párizsban regionális autonómiát javasolt Koszovónak, ugyanezt tette Belgrádban Tadic
  2005.12.03. 19:56

Azok javasolják a területi autonómiát Koszovónak, akik a magyarokra vonatkoztatva ellenzik ugyanezt derült ki a napokban a határon túli magyarok számára Erdélyben és a Délvidéken. Egyeseknek ugyanis tálcán kínálják az autonómiát (lásd Koszovó) a többségi politikusok, míg a magyarokat nem győzik figyelmeztetni, hogy az ő helyzetük teljesen más, ne is álmodozzanak önrendelkezésről. Basescu pontosan ugyanazt javasolja Koszovó ügyében, amit az MPSZ akar a romániai magyarok számára: teljes körű autonómiát minden állampolgár egyenlőségének és biztonságának garantálásával. 2005.11.28. Erdély ma, Magyar Nemzet: Kettős mértékű autonómia ? Lukács Csaba írása. Tovább >>

 
Basescu nemet mondott a székelyföldi autonómiára
  2005.12.03. 16:59

2005.12.03., Erdély ma. Az államfő nemet mondott a székelyföldi autonómiára. Traian Basescu a Székely Nemzeti Tanács elnökének levelére elutasítóan válaszolt. Politikai túlkapásnak minősítette Traian Basescu azt, hogy a koszovói helyzet megoldására tett javaslatát székelyföldi szervezetek Székelyföld autonómiájának megteremtésére is alkalmazhatónak tartják. Az államelnök november végi párizsi látogatása alkalmából azt javasolta a francia elnöknek, hogy határmódosítás nélkül Koszovó kapjon autonómiát, saját intézményi struktúrát állíthasson fel. Tovább >>

Aggódnak a román EP megfigyelők az önkormányzás feltételének teljesítése az ú.n. "self-governance" kifejezés tartalma miatt
  2005.12.06. 09:41

Egy kis túlzás kemény magyar lobbiról beszélni, melyet az eredeti cikk bevezetőjében olvashatunk akkor, amikor a gyakorlatban az eddiginél semmi újat nem jelentő "kulturális autonómiának" az érvényesítéséről van szó. Ha megfigyeljük a közleményeket,Gál Kinga a FIDESZ EP képviselője sem hangoztatja a területi autonómia lehetőségét Erdélyben. Az itthoni dumaellenzék szeptember 26-i szavazását már ismerjük. Hozzátehetjük, hogy a románok ettől is nagyon rettegnek. Számukra az autonómia kifejezés egy retteget szó, egy bűvös szó ,mely sérti az önérzetüket, olyan mint amikor a bűnös lelkiismerete megszólal az ellopott javak kapcsán. Ugyanez érvényes a szlovákokra és szerbekre. Ennek ellenére érdemes elolvasni az Erdély ma honlapon megjelent cikket a romániai EU csatlakozás körüli román aggályokról (szerk.). Tovább >>

Ismét az EP-hez forudulnak autonómiaügyben
  2005.12.06. 08:56

2005. december 05. 13:30HunHír.Hu .Elutasítóan válaszolt Csapó József, a Székely Nemzeti Tanács elnökének levelére Traian Băsescu. Politikai túlkapásnak minősítette azt, hogy a koszovói helyzet megoldására tett javaslatát székelyföldi szervezetek Székelyföld autonómiájának megteremtésére is alkalmazhatónak tartják. Tovább >>  

 

A sepsiszéki SZNT népszavazást sürget az autonómiáról
  2005.12.03. 17:01

2005.12.03., Erdély ma. A sepsiszéki Székely Nemzeti Tanács kéri a térség helyi önkormányzatait, hogy fogadjanak el határozatokat a Székelyföld autonómiájáról szóló népszavazás kiírásáról. A testület tegnapi közleménye szerint a szervezet egy nappal korábban határozatot fogadott el arról, hogy ha a helyi önkormányzatok harminc napon belül nem döntenek a referendum kiírásáról, polgári kezdeményezésekkel gyakorolnak nyomást a helyi tanácsokra. Tovább >>

Megmaradunk vagy etnográfiai csoport leszünk?
  2005.12.03. 17:09    

2005.12.03.Erdély ma. Salat Levente politológus, a Babes–Bolyai Tudományegyetem rektorhe­lyet­tese a Kossuth Rádió Tizenhat óra című műsorában meglehetősen sötét jövőt jósolt a romániai magyar közösségnek. Úgy véli, hogy elvileg lehetséges az erdélyi autonómia megteremtése, de kérdés, hogy gyakorlatilag lehetséges–e. Salat úgy látja, az erdélyi magyarság az elmúlt 15 évben nem volt elég körültekintő, nem bízott eléggé a saját erejében és jövőjében, emiatt valószínű, hogy nem fogadják el a kisebbségi törvényt, ha pedig el is fogadják, akkor alkalmazhatatlan lesz. Salat szerint rendezni kell az erdélyi magyar közösség viszonyát egyrészt a román állammal, másfelől a magyar állammal, és jelentősége van természetesen az államközi viszonyoknak is. Felszínes jelek alapján – véli – a román—magyar kapcsolatok állnak a legjobban. Tovább >>

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK