Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Ismét az EP-hez forudulnak autonómiaügyben

Ismét az EP-hez forudulnak autonómiaügyben

  2005.12.06. 08:56

2005. december 05. 13:30HunHír.Hu .Elutasítóan válaszolt Csapó József, a Székely Nemzeti Tanács elnökének levelére Traian Băsescu. Politikai túlkapásnak minősítette azt, hogy a koszovói helyzet megoldására tett javaslatát székelyföldi szervezetek Székelyföld autonómiájának megteremtésére is alkalmazhatónak tartják.

 

szekelytaj.jpg

Az államelnök november végi párizsi látogatása alkalmából azt javasolta a francia elnöknek, hogy határmódosítás nélkül Koszovó kapjon autonómiát, saját intézményi struktúrát állíthasson fel. Erre az Erdélyi Magyar Polgári Szövetség háromszéki szervezete, majd országos elnöksége is úgy reagált, hogy az államfő épp arról beszélt, amit a székelyföldi magyarok régóta kérnek. Akkor csak Traian Băsescu tanácsadója hárította el a felvetést, de most, hogy megjelent a Székely Nemzeti Tanács elnökének a levele, a román államfő újságírók kérdésére rövid nyilatkozatot adott, amiből az derült ki, hogy összekeveri a Székely Nemzeti Tanácsot a Magyar Polgári Szövetséggel, mert kijelentette, hogy másodszor is felkéri Csapó Józsefet, olvassa el figyelmesen Románia törvényeit és alkotmányát.

Csapó József levelében arra kérte az államfőt, hogy nemzetközi részvétellel szervezzen tárgyalásokat az eurorégiónak tekinthető Székelyföld területi autonómiájának törvény általi újraalakításáról, tekintse felelős magatartásnak azt, hogy a székelyföldi magyarság a közvetlen demokrácia és a parlamentáris demokrácia eszközeit használja a területi autonómiáért folyó harcban.

Csapó József, a Székely Nemzeti Tanács elnöke azt nyilatkozata, Traian Băsescu államfő elutasító válasza ellenére nem mond le a Székelyföld autonómiájáért való harcról, és továbbra is kérni fogja, hogy az autonómia legyen feltétele Románia EU-csatlakozásának.Az SZNT 2003-tól kéri a Székelyföld területi autonómiáját, az autonómiastatútum pedig a kilencvenes években jött létre, így nem lehet párhuzamot vonni a Traian Băsescu által a koszovói helyzet rendezésére tette javaslat és a Székelyföld között - mondta Csapó. Hozzátette: az SZNT úgy értékelte, hogy az államfő részvétele Koszovó helyzetének rendezésében alapul szolgál a Székelyföld autonómiájának törvény általi elfogadásának. "Azért fordultunk az államelnökhoz, hogy megmutassuk, a székelység demokratikus eszközökkel kívánja kivívni a területi autonómiát, de csak elutasító válaszokat kaptunk a parlamenttől és a kormánytól, noha az Európai Parlament is további intézkedéseket javasolt a romániai magyarság védelme érdekében, a szubszidiaritás és az önkormányzatiság elve alapján" - fejtette ki az SZNT elnöke.Csapó József azt is elmondta, hogy az SZNT december 10-én, Sepsiszentgyörgyön ülésezik, hogy döntsön az autonómiaharc további lépéseiről.

Az SZNT ismét az Európai Parlamenthez fordul és kérni fogja, hogy a Székelyföld területi autonómiájának biztosítása előfeltétele legyen Románia EU-csatlakozásának, ugyanakkor felhívást intéz a Kovászna, Hargita és Maros megyei önkormány­zatohoz, hogy mielőbb határozzanak a Székelyföld autonómiájáról szóló népszavazás kiírásáról.

(Forrás: Háromszék)


Kapcsolódó hír:

Kettős mércével mért autonómia  tovább >>

 

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

ÚJRA NYITVA A SKAM ONLINE - gyere és nézd kedvenc Skam sorozataid magyar felirattal - SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM SKAM    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Jövõ, szerelmi ügyek, pénzügyek, karrier: a kártya válaszol! Tarot kártya elemzés karácsonyi ajándéknak is! Norina Tarot    *****    I am afraid of what I'm risking if I follow you Into the unknown    *****    Ne menj elõttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és..    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Lájkoljátok a Filmes alakítások véleményezése Facebook-oldalát! Szavazásokkal, interaktív játékokkal várlak titeket!    *****    Filmes alakítások véleményezése! Olvassatok kritikákat színészi alakításokról!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Szereted a filmeket, a színészeket és a hollywoodi álomgyárral kapcsolatos híreket? Akkor itt a helyed!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    Ha szeretitek a borzongást, olvassátok el PIROS DOBOZ címû halloweeni novellámat!    *****    RENDELJ szeretteidnek, barátaidnak ASZTROLÓGIAI elemzést karácsonyra. Nagyon hasznos és fontos ajándék. Rendelj most!!!    *****    FRPG - Are you, are you, Coming to the tree, Where they strung up a man, They say who murdered three. - FRPG    *****    Szereted a fantáziával színezett középkoros szerepjátékokat? És a kalózokat? Ha igen, akkor itt a helyed köztünk! :3    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mindenkiben két farkas él, az egyik jó, a másik gonosz, és az éli túl, amelyiket etetjük.    *****    Kedvezményes Tarot kártya elemzés! Az igazság, a jelen, a jövõ tárulhat fel elõtted. Választ kaphatsz mindenre!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie! Kattints és tedd meg Te is! Szeretettel várok mindenkit!