Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Magyar összefogás, magyar igazság és egy nemzetben gondolkodás honlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Honlap menü
 
Fórumok
 
Partner oldalak
 
Hasznos linkek
 
Trianon árnyékában
 
Tudatos asszimiláció

 
Mit adtunk a világnak?

 
Irodalom és Trianon

 
Összetartozunk
 
Szent Korona eszme és tan
 
Linkek
 
Aktuális és kiemelt fontosságú hírek
 
Egy nemzetben gondolkodás honlapja - Ajánljon minket !

  

 
Autonómiát a felvidéki magyarságnak is !

  

 
Testvéroldal

      

 

 
Rablóbéke (kattintson a képekre)

           

 

 
 
 
 
 
Látogatók

free counters

 
Történelem
 
Horthy Miklós
 
The Threaty Of Trianon In English
 
A magyar nyelv ősnyelv
 
Magyarellenesség
 
Hírek
Hírek : Magyar jövőnkről-ahogyan Erdélyből látják

Magyar jövőnkről-ahogyan Erdélyből látják

  2005.11.19. 14:11

Erdélyi Napló, XV. évfolyam, 46. (737.) szám 2005. november 15. Buzás László írása: "Sajnos az anyaországi vezetőkről ki kell mondanunk nyíltan, hogy nem törődnek sorsunkkal, sőt adott esetben nem értünk, hanem ellenünk kampányolnak és cselekszenek. Ennek bizonyítására elegendő, ha két fontos dátumot említünk meg: 2004. december 5. és 2005. szeptember 26. "

Erdélyi Napló

 


Magyar jövőnkről
A magyar nemzet hosszú története során sokat szenvedett, de veszíteni talán a huszadik században veszített a legtöbbet. A trianoni dráma következtében, az akkori magyar vezetők félénksége, gyávasága és nem utolsósorban rövidlátása miatt, az ezeréves Magyarországot szétdarabolták, és így a nemzeti vagyon kétharmada más kezekbe került. Megjelent az anyaország és a határon kívüli magyarok fogalma. A különböző szomszédos államok politikája kialakított egy magyarellenes stratégiát és politikát, amelynek következtében a magyar nép a megaláztatás, a nélkülözés és a szenvedés alanyává vált.


      Ma, amikor Európában sorsunk jobbításának körülményei lényegesen kedvezőbbek, azt kell tapasztalnunk, hogy jelenlegi vezetőink sem képviselnek minket magyarokat megfelelően. Nekünk, határon kívüli magyaroknak szomorú a tapasztalatunk. Bárhol is szóba jön sorsunk, egyre többen annak a határozott véleményüknek adnak hangot, hogy mi erdélyi, de általában nézve, határon kívüli magyarok, bizony magunkra maradtunk és nem várhatunk senkitől segítséget. Ki kell mondanunk, hogy a jövőben sorsunkat mi kell hogy irányítsuk. Jogosan tevődik fel tehát a kérdés: Vajon igaz-e ez az állítás?
      Sajnos az anyaországi vezetőkről ki kell mondanunk nyíltan, hogy nem törődnek sorsunkkal, sőt adott esetben nem értünk, hanem ellenünk kampányolnak és cselekszenek. Ennek bizonyítására elegendő, ha két fontos dátumot említünk meg: 2004. december 5. és 2005. szeptember 26.
      Úgy vélem, hogy egy nemzet sorsának megfelelő irányítására – bármely nemzetről is legyen szó – elsősorban szükséges egy olyan nemzetstratégia kidolgozása, amely az összes lehetséges külső és belső tényezőket figyelembe véve garantálja a nemzet sorsának pozitív irányba való haladását, rövid és hosszú távon egyaránt. Nos, azt is ki kell mondani, hogy a magyar nemzetnek ilyen stratégiája ma nincs!
      A magyarság jelenlegi helyzetéből következik, hogy a magyar nemzetstratégia kidolgozásánál figyelembe kellene venni fájdalmas és sajnálatos szétdarabolt helyzetünket is. Más kell hogy legyen az erdélyi, a délvidéki, a kárpátaljai, a felvidéki, a burgenlandi és a szórvány magyarság nemzetstratégiája. E sajátos nemzetstratégiáknak be kellene épülniük az anyaország nemzetstratégiájába.
      A Gyurcsány-kormány tagjai ezzel nem foglalkoznak, nekik a legkisebb bajuk is, de a legnagyobb is csak a pénz! Ezt lehetne, de nincs miért tovább ragozni. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy már egy éve vagy még annál is több ideje, hogy a MÁÉRT nem ülésezett. Hát mi hivatott, ha nem ez a fórum, arra, hogy a stratégiai dolgokban döntsön. Ez a jelenlegi magyar kormány részéről tudatos mulasztás a nemzet sorsának szemszögéből nézve bűn!
      Idén Tusványoson meghallgattuk Orbán Viktor beszédét, csettintettünk a nyelvünkkel, és azt mondtuk, hogy ez már igen. Nincs baj, ha a székelység körében általános szimpátiát élvező és tekintélynek, tiszteletnek örvendő pártvezető ennyire ismeri nemzetünket, és örültünk, hogy végre meghatározta valaki nemzetstratégiánk fontosabb irányvonalait. Tudtuk azt is viszont, hogy ezeket a fontos nemzetstratégiai gondolatokat Orbán Viktorból csakis a december 5-ei szavazás eredménye kényszerítette ki. Mégis reméltünk és kezdtünk bízni abban, hogy na végre valaki csak kezébe veszi a magyar nemzet sorsának irányítását. Reménnyel telítve értük meg 2005. szeptember 26-át, aztán csalódással vettük tudomásul, hogy milyen könnyedén besétált a Fidesz az MSZP csapdájába, és kényszerhelyzetükben parlamenti képviselőiknek nem volt már mit tenniük, igennel kellett szavazniuk. Jogosan tevődik fel tehát a kérdés: Ha a Fidesz jól politizáló európai párt, márpedig az, és Orbán Viktor az Európai Néppárt alelnöke, akkor ebben a fontos ratifikációs kérdésben miért nem lehetett időben céltudatos politizálással, lobbyzással az európai kormányok és az Európai Parlament képviselőinek figyelmét felhívni a romániai magyar gondokra? Miért nem lehetett a román képviselettel ezt már jó előre tárgyalni, vitatni és vitatni és vitatni? Miért nem lehetett megelőzni, elhalasztani a ratifikálását Románia belépésének az Európai Unióba? Kérdezzük, és gondolom, hogy jogosan: mi naivak ha látjuk mindezt, akkor a politikusaink, akik sokkal tájékozottabbak és tisztábban látják a politikai lehetőségeket, miért nem kezdeményeztek és tettek meg minden lehetséges lépést a cél érdekében?
      Egyre jobban kijegecesedik bennem egy igen fura gondolat, és ez is a kényszerhelyzet miatt. Az a véleményem ugyanis, hogy a magyar politikai pártok, ahelyett hogy egymás lejáratására pazarolnák értékes energiájukat, jobb lenne, ha vásárolnának közösen külföldről egy jobboldali radikális pártot, mert egy ilyen párt bizony hiányzik Magyarhonból, viszont a szomszédos országok mindenikében akad bőven! Merem hinni, hogy egy erős jobboldali radikális párt az oly divatossá vált globalizációs politika helyett a magyar nemzet érdekeit képviselné és helyezné előtérbe. Akkor a magyar nemzet mint fogalom nem tűnne el ennyire felelőtlenül a magyar politikából, a magyar történelmet is tisztelnék a tankönyvekben, a magyar egyházak szerepe is nagyobb lenne, és nem utolsósorban velünk kintlévőkkel is többet foglalkoznának.
      A mai körülmények között az erdélyi magyarság nem támaszkodhat az RMDSZ-re sem. Ők azt mondják, hogy a magyarságot ők képviselik Romániában, mi azt mondjuk, hogy nem egészen. Az RMDSZ mint szervezet sajnos az erdélyi magyarság sorsának irányításával keveset törődik. Az egyéni érdekek előtérbe kerülése és a funkciók halmozása meggátolja őket abban, hogy erdélyi magyar sorskérdésekkel foglalkozzanak. Az RMDSZ tevékenységét egy szűk csoport irányítja: a parlamenti képviselők és az országos szövetségi vezetőség. A demokrácia itt véget ért! Ez a csoport funkciótúltengésben, az RMDSZ – ennek következtében – általános sápkórban szenved. A Szövetség vezetői összefonódtak a román gazdasági és politikai hatalommal, munkájukat, stratégiájukat a pillanatnyi érdek határozza meg és a tűzoltás. Ezt viszont háborítatlanul végzik, mert nincs még kialakulva egy erős ellenzék. A Magyar Polgári Szövetség minden téren akadályozva van. Az RMDSZ mindent elkövet, hogy az MPSZ ne legyen párt és ne lehessen erős ellenfele. Így ma még az MPSZ-nek nincs tömegalapja. A tömegalap megszerzése igen nehéz, kitartó munkát igényel, amelyet nem egy, hanem sok személynek kell elvégeznie, s ez ma még a láthatáron sem nagyon látszik.
      Következésképpen és egészen röviden: mi, erdélyi magyarok az EU-s tömjéntől már el vagyunk kábulva, nincs ki kijózanítson bennünket. Nincs, aki megtanítsa pl. a magyar gazdákat arra, hogy mi vár rájuk az Európai Unióban. Hiányoznak a felkészítők. És ami a legfontosabb – hiányzik a pénz! Ez elég ahhoz, hogy a fiatalok lassan elhagyják szülőföldjüket, az idősek meg szegényen és kiábrándultan távozzanak a „nagy vadászmezőkre”. Ki foglalkozik tehát velünk, erdélyi magyarokkal? Sajnos senki, mert az urak azt tartják mifelénk is, hogy „a kutya ugat, a karaván halad”!

 

Buzás László

© Erdélyi Napló - 2005

 


Kapcsolódó cikkek - Ahogyan mi látjuk :

Körömi Attila: A FIDESZ visszatért liberális önmagához  tovább >>

Üveg hazafiság  tovább >>

Kovács Dávid beszéde október 23-án >>

Egy kiáltás Orbán Viktornak !

MVSZ: Nemzeti Minimum >>

Sajgó Mihály - Professzorok Batthyány Köre : Nyílt levél Orbán Viktornak  tovább >>

"Alvó" magyar állampolgárság I.

Ki hogyan szavazott 2005.májusban  >>

 "Alvó" magyar állampolgárság II>>


Részlet Kovács Dávid 2005.október 23-i beszédéből :

"A liberalizmus a mai Magyarország betegsége, és a kutak mérgezői nem mások, mint az SZDSZ politikusai és szellemi holdudvara. (Fújozás...) Amit ők akarnak, nem más, mint ami New Orleansban pár hónappal ezelőtt volt: amikor lepereg a civilizációs máz, nem marad más, mint egy atomizált társadalom, ahol nincsen szolidaritás. Végtelen bűnözés van és teljes káosz. Menjenek hát oda, tegyék át székhelyüket oda az SZDSZ-es politikusok! (Taps, helyeslés...)

De egy dologról ne feledkezzünk meg, nem lehet minden bűnt ennek a szélsőséges minoritásnak a nyakába varrni. Mert abban, hogy az ország ide jutott, szerepe van az egész magyar politikai rendszernek, az egész magyar politikai garnitúrának, a puhagerincű politikusoknak, a korrupt lelkű és zsebű embereknek. És egy rohadt közéletnek, ahol már nincsen semmi fajta kapcsolat a szó és a tett között, a valóság és a jelenség között. Csak egyetlenegy példát hadd mondjak erre, tekintsünk a magyar politikai életre: van egy baloldalunk, amely milliárdosokból áll (fújozás...), és van egy jobboldalunk, amely az SZDSZ szárnyai alól nőtte ki magát. (Fújozás...) Ez a magyar jobboldal, és a magyar baloldal? Teljes abszurditás. Ez a magyar politikai élet, ahol nekünk helyt kell állnunk és ’56 igaz eszményeit meg kell jelenítenünk.

Gyurcsány Ferenc (fújozás...), hiszen a kutyakomédia folytatódik tizenöt év után is, a szegénység elleni küzdelmet tűzte zászlajára. Mi két dolgot tudunk neki tanácsolni. Ő valóban tehet a szegényekért, az első lépés az lehetne, hogy legyen a XXI. század Valdó Pétere, és miképpen Valdó Péter a középkorban szétosztotta vagyonát, Gyurcsány Ferenc is tegye, ezzel tehet a szegénység ellen. Ossza szét azt a négymilliárdos vagyont! (Taps...) De ha Gyurcsány Ferenc nem csak a szegényekért akar tenni, hanem az egész magyar nemzetért, akkor mondjon le! (Nevetés, taps, helyeslés...) Rá is szükség lehet ebben az országban, jó maratoni futókra szükség van a nemzetnek. (Felzúdulás...). Fusson, miniszterelnök úr!

Orbán Viktor, szintén egy héttel ezelőtt (fújozás...), szintén egy héttel ezelőtt, nem messze tőlünk, a magyar élet legnagyobb problémájának azt látta, azt láttatta, hogy túl sok a politikus. Nem, tisztelt miniszterelnök úr, nem sok a politikus, politikusból kevés van, olyan politikusból kevés van, aki a nemzeti érdeket kritikus helyzetben is védelmezi, aki a magyar Parlamentben is kiáll a magyarság mellet. Nem csak Tusnádfürdőn... Ilyen politikusból kevés van, az Ön pártjában pedig egyetlenegy sem, Önt is beleértve. (Nagy taps...)

Ez a gond, barátaim. Képmutatás, farizeus politika, ez jellemzi a jelenlegi Magyarországot. Mit tehetünk mi? Egyet. Összefogunk és felemeljük azt a meggyalázott zászlót, amit '56-ban, '48-ban, a Rákóczi-szabadságharc idején eltapostak. De ehhez egyet ne felejtsünk el: a barikádok közt nincs átjárás, ahogy '56-ban nem volt, úgy most sem lehet. (Taps...) Mi nem kérünk, és hadd fogalmazzak egészen világosan, mi nem kérünk sem a Gyurcsány által megjelenített milliárdosok által képviselt baloldaliságból, sem pedig a Csintalan-félék utókádárista szalon-jobboldaliságából. Mi a Harmadik Utat választjuk, '56 szellemének útját. (Taps...)

Magyar testvéreim! Egyetlenegy döntő kérdés van, hogy véget vessünk ennek a bohózatnak, ami tizenöt éve zajlik. Engem nem érdekel, hogy ki-milyen cégér mögé bújik, nevezze magát kereszténynek, konzervatívnak, jobboldalinak. Az tartozik közénk, akik vallják a nemzethez tartozást, mint a legfontosabb közösségszervező elvet, vallják az ennek védelmét jelentő magyar nemzetállamot, vallják tizenötmillió magyar ember egységét, és vallják a liberalizmus mindenfajta megalkuvás nélküli elhárítását. Ezek tartoznak közénk, ezekkel az emberekkel tudunk összefogni. Mi megtettük az első lépést. Barátaim, magyar testvéreim, csatlakozattok, szervezzük meg magunkat! Legyünk ott a Parlamentben, de nem törpe pártként, hanem egy erős, életerős nemzeti radikális pártként! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps...) "

www.jobbik.hu

 
A honlap látogatottsága
Indulás: 2005-04-08
 
Jelenlegi látogatók száma

  látotagó olvassa a lapot.

 
Magyar helységnévkereső
 
Az andocsi Máriához
     
 
Ismerős Arcok

             

 

     Tovább >>kapcsolódó I.        

     Tovább >>kapcsolódó II   

 
Trianon himnusz - Csík zenekar

Tartsd magad, nemzetem !

 
Égi Élő Igazság- A Szent Korona Tana

A Szent Korona misztériuma és tana

 
Segítse a Trianon Kutató Intézetet

 
Üzenet az MSZP szavazóknak

      

 
El kell ismertetnünk Trianon igazságtalanságát!

    

 
Vérző Magyarország

      

 
Csevegő - regisztráltaknak

 
Jobbik

 

 

 

  
       A Jobbik nemzedék című dokumentumfilm letölthető:

  Jobbik kiskáté: 

 
Hozzászólások a cikkekhez
Friss bejegyzések
2011.01.08. 10:19
2010.07.26. 18:16
2010.07.20. 16:34
2010.02.09. 11:11
2009.12.17. 20:40
2009.08.31. 16:34
2009.08.02. 13:52
2009.07.29. 09:31
2009.06.20. 09:42
2009.06.20. 08:53
2009.06.18. 15:04
2009.06.09. 17:06
Friss hozzászólások
 
Kérjük szavazzon !
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Eva Maria Barki:"az autonómiánál többet kell követelni !"”

Igen
Nem
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Az agresszív magyarellenes tót politika ellen mit tehetünk?
A magyarság asszimilációját célzó tót törvényhozást csak úgy állíthatjuk meg,

ha népszavazással revíziót követelünk (nemzetközi ügyet csinálunk)
ha az autonómiát támogatjuk (mely belügynek minősül, kisebb az esély a megvalósításra)
ha petíciózgatunk az EU-nak,hogy helyettünk oldja meg a kérdést
Nemzetközi bíróság vizsgálja felül a Párizsi békeszerződést és döntsön a revízióról/autonómiáról
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Az Erdély Ma honlap legfrissebb hírei
 
Amit az autonómiáról tudni érdemes

Példák Európában és világszerte:

Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja:

 Nyugat Európa: 

 
Amit az állampolgárságról tudni érdemes

 Érvek a kettős állampolgárság mellett tovább >>

  Frissítések a témában:

 

 

Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK